QUOTE(Lusasita @ 2009 09 18, 12:17)
broliene marinuoja cukinijas, su agurku marinatu. Cukinijas suplausto pailgomis juostomis, sustato i stiklainius ir toliau kaip agurkus. Valgiau, labai skanu
kažin koks skonis?
Papildyta:
QUOTE(SAMOGITIJA @ 2009 08 14, 17:02)
6 kg cukiniju, 2 kg svogunu (as dedu maziau), 0,5 l aliejaus, 0,5 l acto, 100 g druskos, 1 stikline cukraus.
Cukinijas pjaustom kubeliais( as pjaustau tokias jau gerokai ugtelejusias, tada kubeliai buna tokie traskus), svogunus siaudeliais, uzpilam alieju, acta, druska, cukru, gerai ismaisom ir paliekam per nakti. Ryte viska uzvirinti ir i stiklainius.
QUOTE(norita @ 2009 08 19, 06:59)
PAPRIKŲ IR CUKINIJŲ MIŠRAINĖ
2kg cukinijų
1kg paprikų
0,5ltr pomidorų padažo
2 šaukštai druskos,pipirų pagal skonį
130ml acto
200ml aliejaus
200cukraus
Cukinijas ir paprikas nuvalom, susmulkinam. Dedam į puodą viską išskyrus actą ir pomidorų padažą. Troškinam kol paprikos suminkštės ir cukinija taps skaidri ( MAŽDAUG 30MIN) Tada supilam actą ir pomidorų padažą, dar patroškinam 5min, dedam į stiklainius ir užsukam
man iš cukinijų patinka tik aštrios rūgščios mišrainės, o jūs darot kaip uogienes, bet aš nusižiūrėjus šiuos 2 receptus