Pas mane pilna tokiu teniso dydzio moliugeliu,kurie jau nieko is saves neparodys,kazin ar neprinoke jie neturi kokiu kenksmingu medziagu,nes butu neblogai uzsikonservuot.
Ačiū už pateiktus receptus, jūsų dėka bandysiu ir aš paįvairinti savo ,,repertuarą". Su jumis irgi noriu pasidalinti receptais, kuriuos ką tik netyčia įkėliau į kitą temą, susijusią su konservavimu, todėl lieka tik pakartoti kopy-paste pagalba:
CUKINIJŲ SALOTOS
4kg - cukinijų,
500 g - svogūnų,
500 g - morkų,
0,5 l - aliejaus,
1,5 stiklinės - cukraus,
1 stiklinė- acto,
druskos,
petražolių lapelių.
Cukinijas supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su druska (nedaug, o paskui, po valandos, kai išskirs sultis, galima pagal skonį daugiau pridėti), pastatyti valandai. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, morkas sutarkuoti stambia tarka. Viską sumaišyti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų (irgi pagal skonį), viską gerai išmaišyti. Sudėti į stiklainius, užberti smulkintų petražolių ir pasterizuoti (15 min. -0,5 l, 20 min - 0,75 l)sandariai uždaryti.
P.S. Aš dedu mažiau acto ir aliejaus, bet tada supjaustytas cukinijas su druska laikau daugiau nei valandą, kad išskirtų daugiau skysčio, o kai sudedu į stiklainius, kartais viršus lieka truputį be skysčio, tačiau tai skonio negadina.
Šioms salotoms nereikia virti atskiro marinato, nereikia net stiklainių ir dangtelių sterilizuoti prieš gaminimą, tiesiog įdedi į švarius stiklainius, užsuki (galima tik uždėti dangtelius, o po pasterizavimo užsukti sandariai (darau ir taip, ir kitaip), pasterizuoji ir viskas. Po pasterizacijos apverčiu stiklainius ant rankšluosčio, apkloju šiltai, taip laikau ne mažiau 5 val. Laikosi šiltame bute puikiai net kelis metus.
MARINUOTI PATISONAI
Marinatas:
1l - vandens,
1,5 šaukšto - cukraus,
1,5 šaukšto - druskos,
5 vnt - lauro lapų,
12 vnt - kvapniųjų žirnelių,
5 vnt - gvazdikėlių,
1 šaukštas - acto (dedamas atskirai į stiklainius su patisonais pasterizavimo pabaigoje).
Didesnius patisonus supjaustau į 4 dalis, blanširuoju vandenyje 2-3 min. Truputį atšaldau, sudedu į stiklainius. Išverdu marinatą, kuriuo užpilu patisonus. Pasterizuoju su uždengtais dangteliais 0,5 l stiklainius 20 min, 0,75 l - 25 min. Sandariai uždarau, laikai apklotus šiltai, o paskui balkone, atšalus orams iki minusinės temperatūros- bute.
Skanaus!
CUKINIJŲ SALOTOS
4kg - cukinijų,
500 g - svogūnų,
500 g - morkų,
0,5 l - aliejaus,
1,5 stiklinės - cukraus,
1 stiklinė- acto,
druskos,
petražolių lapelių.
Cukinijas supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su druska (nedaug, o paskui, po valandos, kai išskirs sultis, galima pagal skonį daugiau pridėti), pastatyti valandai. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, morkas sutarkuoti stambia tarka. Viską sumaišyti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų (irgi pagal skonį), viską gerai išmaišyti. Sudėti į stiklainius, užberti smulkintų petražolių ir pasterizuoti (15 min. -0,5 l, 20 min - 0,75 l)sandariai uždaryti.
P.S. Aš dedu mažiau acto ir aliejaus, bet tada supjaustytas cukinijas su druska laikau daugiau nei valandą, kad išskirtų daugiau skysčio, o kai sudedu į stiklainius, kartais viršus lieka truputį be skysčio, tačiau tai skonio negadina.
Šioms salotoms nereikia virti atskiro marinato, nereikia net stiklainių ir dangtelių sterilizuoti prieš gaminimą, tiesiog įdedi į švarius stiklainius, užsuki (galima tik uždėti dangtelius, o po pasterizavimo užsukti sandariai (darau ir taip, ir kitaip), pasterizuoji ir viskas. Po pasterizacijos apverčiu stiklainius ant rankšluosčio, apkloju šiltai, taip laikau ne mažiau 5 val. Laikosi šiltame bute puikiai net kelis metus.
MARINUOTI PATISONAI
Marinatas:
1l - vandens,
1,5 šaukšto - cukraus,
1,5 šaukšto - druskos,
5 vnt - lauro lapų,
12 vnt - kvapniųjų žirnelių,
5 vnt - gvazdikėlių,
1 šaukštas - acto (dedamas atskirai į stiklainius su patisonais pasterizavimo pabaigoje).
Didesnius patisonus supjaustau į 4 dalis, blanširuoju vandenyje 2-3 min. Truputį atšaldau, sudedu į stiklainius. Išverdu marinatą, kuriuo užpilu patisonus. Pasterizuoju su uždengtais dangteliais 0,5 l stiklainius 20 min, 0,75 l - 25 min. Sandariai uždarau, laikai apklotus šiltai, o paskui balkone, atšalus orams iki minusinės temperatūros- bute.
Skanaus!
QUOTE(satanele @ 2009 09 13, 20:58)
Sveikutės , turiu geltonūjų slyvukų ir cukinijų,gal kuri darėt ,parašykit koks sirupas turi būti,t.y litrui vandens cukraus,dėkui
Aš iš akies darydavau, bet manau, kad cukraus reikia daugiau nei kitokiems kompotams Nes slyvukai rūgštoki
QUOTE(raimalt07 @ 2009 09 18, 10:54)
o gal zinot koky recepta cukinijos kartu su agurkais?kazin ar nera kasko panasaus? o gal galima cukinijas parinuot, kaip agurkus? gelbekit
broliene marinuoja cukinijas, su agurku marinatu. Cukinijas suplausto pailgomis juostomis, sustato i stiklainius ir toliau kaip agurkus. Valgiau, labai skanu