QUOTE(satanele @ 2009 09 04, 09:34)
Prisipirkau persikų akcijinių,bandysiu kokį džemuką išsivirti,gal kuri darėt,kaip su tais kailiukais persikų?
Šitą receptėlį buvau radusi nete,praėjusiais metais viriau skanu buvo.Viriau ir be aviečių
Persikų uogienė
1 kg aviečių
1 kg persikų
1 kg uogienių cukraus
Į nuplautas avietes suberkite pakelį 0,5 kg uogienių cukraus. Maišydami užvirkite, tada dar virkite 2 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugraibykite putas.
Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Į persikų masę suberkite 0,5 kg uogienių cukraus ir maišydami virkite 510 minučių, atsižvelgdami į tai, kiek persikai yra prinokę. Puodą nukelkite nuo viryklės ir gerai nugraibykite putas. Į stiklainius įdėkite poros centimetrų sluoksnį vienos uogienės. Pastatykite šaldytuve, kad atšaltų ir sustandėtų.
Ant stiklainiuose esančios atšalusios masės sukrėskite tokį patį sluoksnį kitos uogienės ir pastatykite šaldytuve atšalti. Pakartokite procedūrą, kol pripildysite stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai. Avietes ir persikus galite pakeisti kitais vienas su kitu derančiais vaisiais ar uogomis.
Papildyta:
QUOTE(Pingvinukas @ 2009 08 29, 22:19)
O gal žinote kaip pagaminti uogienę iš cukinijų ir bruknių?
Turiu tokį receptėlį,bet neesu bandžiusi
Bruknės su cukinijomis
1 l bruknių, 1 kg cukinijų, 400 g cukraus, 0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.
Cukinijas supjaustykite kubeliais, apibarstykite cukrumi bei citrinų rūgštimi ir laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada pavirkite ant mažos ugnies 8 min. ir palikite 6 val. Sutrinkite bruknes, tyrę užpilkite ant cukinijų ir virkite 15 min. Karštą masę supilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.