Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

Mickute7, aš anksčiau cukinijas darydavau kartu su svarainiais - skanus kompotas išeidavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 23, 01:48)
turiu daug cukinijų šiais metais , gal jas gabaliukais supjausčius būtų galima su kuom nors su konservuot ? gal su kokiokis paprikomis? slyvukų  geltonų neturiu, kad galėčiau uogienę virti ?

O marinuoti nenori? Aš pati galvoju išbandyti šį RECEPTĄ.
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2009 08 02, 15:36)
tai kitą partiją bandyk pagal mano receptą  mirksiukas.gif su svogūnais, nu man tai pasakiškas skonis, jau šiandien išviriau iš visos normos, gavosi 9 puslitriukai. Skonis daugiau saldus, labiausiai patinka viena, gali dėtis ant spagečių, net mėsos nereikia.
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.

Šį savaitgalį kaip tik išbandžiau šį receptuką, dariau iš dvigubos normos, ėmiau cukiniją ir agurotį lygiom dalim. Labai skanu, tik kitą kartą dar įpjaustyčiau čili pipirų ax.gif
Atsakyti
Kadangi esu užsivertusi agurkais,cukinijomis,patisonais ir visur ieškau įdomesnių recptų.Vieną radau internėte.Mane sudomino,gal ir Jums kuriai bus įdomu:

Cukinijų ir svogūnų salotos

1,5 kg cukinijų
2 aitriosios paprikos
150 g raudonųjų svogūnų
Marinatui:
440 ml vandens
125 ml acto (8 proc)
40 g cukraus
25 g prieskonių konservuotoms daržovėms

Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, likusias supjaustyti gabaliukais.Paprikas nuplauti ir perpjauti pusiau.Svogūną nulupti ir supjaustyti juostelėmis.Vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, įpilti prieskonių ir maišant virti apie 5 min.Į stiklainius sudėti tarkuotas cukinijas, svogūnus, cukinijų gabaliukus, paprikas ir užpilti marinatu.
Stiklainius užsukti, sudėti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti 90°C temperatūroje 25 min
Atsakyti
Sveikos mamytes,

O gal galima saldyti moliugus ir cukinijas, nezinote? Noriu dukrytei ziemai uzsisaldyti naminiu moliugu ir cukiniju bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Invincible @ 2009 08 25, 09:40)
Sveikos mamytes,

O gal galima saldyti moliugus ir cukinijas, nezinote? Noriu dukrytei ziemai uzsisaldyti naminiu moliugu ir cukiniju  bigsmile.gif


tikrai galima, as kubeliais susipjaustau i maisiuka ir i saldikli, ziema super, i troskinius visokius ir pan thumbup.gif
Atsakyti
Gal zinote toki receptuka,kad ir trupuciuka didesni patisonai neprarastu traskumo,nelabai daug turiu,tai gaila mazycius visai skint.Viena mama buvo rasiusi,kad butent nuo recepto priklauso tas traskumas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dakora: 25 rugpjūčio 2009 - 10:02
QUOTE(SAMOGITIJA @ 2009 08 14, 17:02)
Sveikos, mano pati skaniausia cukiniju misraine, tik deja su actu. Kas ragavo visiems lab patiko, skanu net tiems kas siaip cukiniju nevalgo.

6 kg cukiniju, 2 kg svogunu (as dedu maziau), 0,5 l aliejaus, 0,5 l acto, 100 g druskos, 1 stikline cukraus.
Cukinijas pjaustom kubeliais( as pjaustau tokias jau gerokai ugtelejusias, tada kubeliai buna tokie traskus), svogunus siaudeliais, uzpilam alieju, acta, druska, cukru, gerai ismaisom ir paliekam per nakti. Ryte viska uzvirinti ir i stiklainius.



o kiek laiko virti, nenoriu kad ta cukinija pasileistų į košę g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 08 25, 11:00)
Gal zinote toki receptuka,kad ir trupuciuka didesni patisonai neprarastu traskumo,nelabai daug turiu,tai gaila mazycius visai skint.Viena mama buvo rasiusi,kad butent nuo recepto priklauso tas traskumas smile.gif

Mano močiutė iš patisonų ir kriaušių nerealų kompotą padarydavo. Didesnius patisonus supjaustydavo į keturias dalis, kriaušes į dvi, ir užpildavo sirupu. Mes visus kompotus darom taip: sudedam į stiklainius vaisius (maždaug 3/4 stiklainio), užverdam vandenį, dedam cukraus pagal skonį, užverdam, ir išpilstom į stiklainius. Palaukiam kol atvės, tada nupilam atgal į puodą, vėl užvirinam, išpilstom aį stiklainius, ir uždarinėjam. Tada vaisiai gaunasi tokie standesni, nesuglemba.
Patisonų skonis toks nerealus palieka nuo kriaušių. Nežinau net su kuo palygint. Bet man tai nuo vaikystės tas kompotas buvo pats pačiausias.
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 08 29, 00:36)
o kiek laiko virti, nenoriu kad ta cukinija pasileistų į košę g.gif  g.gif  g.gif  g.gif


Tik uzvirinam ir viskas, jei cukinijos buvo dideles, tai kubeliai gaunasi traskus. Nereikia stiklainiu paskui kaitinti, laikosi puikiai.
Atsakyti
Aš,viriau moliūgus su persikais{gavosiviai neblogai},dar paskaninau raudonųjų serbentų sultimis.
Tai pat moliūga viriau su nektarinais.
Labai dar noriu pabandyti su svarainiais.
Atsakyti
QUOTE(SAMOGITIJA @ 2009 08 29, 06:25)
Tik uzvirinam ir viskas, jei cukinijos buvo dideles, tai kubeliai gaunasi traskus. Nereikia stiklainiu paskui kaitinti, laikosi puikiai.



net nereik stiklainų kaitint???? blink.gif
ačiū, 4u.gif patinka man tada mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 08 29, 10:31)
net nereik stiklainų kaitint???? blink.gif
ačiū,  4u.gif  patinka man tada mirksiukas.gif


niekada nieko nekaitinu, nei cukiniju savo, nei pomidoru salotu ar sulciu. Tingine as biggrin.gif , bet man kazkaip ir laikosi, o jei vienas kitas puslitris ir nusauna, tai jau tiek to, bet su cukinijom kazkaip man nera nieko blogo nutike, nebent koks dangtelis buna brokuotas ar gerokai pasidevejes ax.gif
Atsakyti