Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

dėdės Beno padažas nerealus, tik pagal mūsų skonį reikėtų mažiau acto, ir Liuks padažas labai patiko irgi.
Ryt bandysiu su svogūnais, kur per naktį reik laikyti.
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2008 10 12, 18:51)
labukas  4u.gif

nezinau, gal ir nelabai i tema, bet paklausiu cia:
ar issilaiko moliugai/cukinijos rusyje per ziema?  4u.gif  Turiu omeny sviezi, nekoncervuoti.

Aš šiemet nemažai cukinijų laikiau rūsyje, tai paskutines balandžio mėnesį suvalgėm mirksiukas.gif
Atsakyti
Padariau daržovių žiemai pagal GREK receptą, tik cukraus dėjau 1 stiklinę 4u.gif Skonis skanus thumbup.gif

Mickute7, geras rūsys, kad taip ilgai išsilaiko thumbup.gif
Atsakyti
O kada reiktu cukinijas ir moliugus skinti kad jau rusyje stovetu gerai?
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2009 08 20, 12:05)
O kada reiktu cukinijas ir moliugus skinti kad jau rusyje stovetu gerai?

Aš pernai rugsėjį turbūt parsivežiau iš daržo kelis maišus g.gif dar lai auga
Atsakyti
Moliūgienė su persikais
500g. moliūgų,
500g persikų,
600g. cukraus,
200ml. serbentų sulčių,
200ml. citrinų sulčių,arba svarainių. ,supjaustyti kūbeliais.
moliugus nulupti .
Vaisių gabaliukus užberti cukrumi.ir laikyti kol atsiras sulčių{apie 12val.}
Moliūgus ir persikus nukošti,o,sultis virinti,kol jų tūris gerokai sumažės.
Tuomet supilti ant vaisių ir palikti per naktį.
Masę virti,kol moliūgų ir persikų gabaliukai bus skaidrūs.
Karštą moliūgienę sukrėsti į stiklainius ir užsukti.
Pirkau gabalą moliūgo ir bandžiau,jos jau beveik nebeliko.
Atsakyti
Pernai dariau pagal Starbes recepta, bet vietoje dalies agurociu idejau baklazanu. Gavosi nerealiai skanu. Visa kita dariau taip pat, kaip parasyta. Simet vel darysiu su baklazanais:)
Atsakyti
QUOTE(aistushka @ 2009 08 21, 14:05)
Pernai dariau pagal Starbes recepta, bet vietoje dalies agurociu idejau baklazanu. Gavosi nerealiai skanu. Visa kita dariau taip pat, kaip parasyta. Simet vel darysiu su baklazanais:)

Su baklažanais skaniau?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 20, 22:39)
Moliūgienė su persikais
500g. moliūgų,
500g persikų,
600g. cukraus,
200ml. serbentų sulčių,
200ml. citrinų sulčių,arba svarainių. ,supjaustyti kūbeliais.
moliugus nulupti .
Vaisių gabaliukus užberti cukrumi.ir laikyti kol atsiras sulčių{apie 12val.}
Moliūgus ir persikus nukošti,o,sultis virinti,kol jų tūris gerokai sumažės.
Tuomet supilti ant vaisių ir palikti per naktį.
Masę virti,kol moliūgų ir persikų gabaliukai bus skaidrūs.
Karštą moliūgienę sukrėsti  į stiklainius ir užsukti.
Pirkau gabalą moliūgo ir bandžiau,jos jau beveik nebeliko.

Skamba nerealiai aš jos jau noriu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(glossi @ 2009 08 04, 16:16)
Pas mane uzderejo be proto cukiniju  doh.gif Bet ir sviesios ir tamsiai zalios minksta odele.Kazin ar galiu jas laikyti velesniam valgymui?  g.gif Dabar tai labai gerai,kai jos tokios minkstos.Sviesiosios tai net nelupu.Ir seklyciu beveik nera.Bet laikymui gal jos netinka?
Ir gal kas turi kokiu receptuku,kad be paprikos butu? Paprika dar tik noksta ax.gif

Cukinijų odelių storis priklauso nuo ju dudžio, jei jauna nedidelė tai nei žalios nei geltonos lupti ir net sėklų išimti nereikia, o veliau kai jos perauga, tai gali drasiai kirviu kapot lotuliukas.gif aš tada vyro prašau nes pati neįsiimu, nu baisiai kietos
Atsakyti
Sveikutės,jei darydama dėdės beno padažądėčiau pačių pomidorų,o pomidoro padažo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 08 05, 15:34)
pradžioj temos kažkur mačiau, paieškok gerai, tikrai yra  mirksiukas.gif

NĖĖĖĖRRRAAA verysad.gif
gal turi kur arti? rolleyes.gif
ačiū.
Atsakyti
turiu daug cukinijų šiais metais , gal jas gabaliukais supjausčius būtų galima su kuom nors su konservuot ? gal su kokiokis paprikomis? slyvukų geltonų neturiu, kad galėčiau uogienę virti ?
Atsakyti