Sveikutės
gal kuri gali pasidalinti receptukais kaip skaniai pasiruošti žiemai ką nors iš moliūgų, cukinijų, patisonų?
Kažkaip šiemet pasisodinau nemažai šių gėrybių sode, tai dabar turiu galvos skausmą
Labukas, su mielu noru pasidalinčiau, bet mano visi receptukai namie, o aš darbe . Vieną, kurį prisimenu ir mieganti, tai marinavimo receptukas. Esu jau jį rašiusi, bet parašysiu ir tau Šį receptą gali taikyt bet kokiom daržovėm ir net grybams . Taigi tau prireiks 1 litrui vandens:
1. 50 g. rupios be jodo druskos (gali bandyt ir su jodu bet turi būt rupi druska)
2. 100 g. cukraus
3. 100 ml 9 % maistinio acto ( aš acto pilu mažiau, tik 80-90 ml, švelniau gaunas)
Vanduo užverda, sudedi visus ingridientus, užverda, ir pilstai sau an daržovių.
Žinoma, daržovės prieš sudedant į stiklainius reik tinkamai paruošt. 1. Nuplaut gerai, 2. sterilizuot su 80-90 laipsniu karščio virintu vandeniu. O va tada jau pilt marinatą, uždengt iškaitintu dangteliu ir uždaryt. Viskas...
O jei reikia pvz.: pasterizuot, tada jau marinatą gamink su 100-90 ml acto, nes kaitinant actas praranda savo stiprumą va. Nu gal tada tiek šiam kartui. kas neaišku klausk
1. 50 g. rupios be jodo druskos (gali bandyt ir su jodu bet turi būt rupi druska)
2. 100 g. cukraus
3. 100 ml 9 % maistinio acto ( aš acto pilu mažiau, tik 80-90 ml, švelniau gaunas)
Vanduo užverda, sudedi visus ingridientus, užverda, ir pilstai sau an daržovių.
Žinoma, daržovės prieš sudedant į stiklainius reik tinkamai paruošt. 1. Nuplaut gerai, 2. sterilizuot su 80-90 laipsniu karščio virintu vandeniu. O va tada jau pilt marinatą, uždengt iškaitintu dangteliu ir uždaryt. Viskas...
O jei reikia pvz.: pasterizuot, tada jau marinatą gamink su 100-90 ml acto, nes kaitinant actas praranda savo stiprumą va. Nu gal tada tiek šiam kartui. kas neaišku klausk
Priaugo ir pas mane situ gerybiu.Taciau as labai nenusimenu-sunaudosiu.Vienas dalykas, as is visu siu gerybiu spaudziu sultis ir kas ryt ant tuscio skrandzio po stikline .Na nelabai jos skanios, bet pamaisius su morku sultimis- nieko.Taciau labai sveika organizmui pavalyti nuo visokiu ten slaku drusku ir k.t.Po to labai megstu troskinius.Juos ruosiu ir ziemai.O darau taip:cia tinka viskas, proporcijos kokios labiau patinka darzoves tai ir deti daugiau.Darzoviu sarasas:cukinijos,patisonai ,agurociai ,moliugai, morkos, paprika, svogunai,cesnakai.Viska supjaustau kubeliais(galima sutarkuoti, bet man kubeliai skaniau)ipilame alieju ir troskiname, kol suminkstes galiausiai pomiboru padazas, kas megsta rugsciau tai det daugiau, kas maziau-det maziau,druska pipirai, prieskoniniai zalumynai ,dar siek tiek patroskinam ir i stiklainius-viskas.Saltos darzoves su karstom bulvem ziema , o ir garnyras prie mesos
QUOTE(ssilva @ 2006 07 28, 22:33)
Priaugo ir pas mane situ gerybiu.Taciau as labai nenusimenu-sunaudosiu.Vienas dalykas, as is visu siu gerybiu spaudziu sultis ir kas ryt ant tuscio skrandzio po stikline .Na nelabai jos skanios, bet pamaisius su morku sultimis- nieko.Taciau labai sveika organizmui pavalyti nuo visokiu ten slaku drusku ir k.t.Po to labai megstu troskinius.Juos ruosiu ir ziemai.O darau taip:cia tinka viskas, proporcijos kokios labiau patinka darzoves tai ir deti daugiau.Darzoviu sarasas:cukinijos,patisonai ,agurociai ,moliugai, morkos, paprika, svogunai,cesnakai.Viska supjaustau kubeliais(galima sutarkuoti, bet man kubeliai skaniau)ipilame alieju ir troskiname, kol suminkstes galiausiai pomiboru padazas, kas megsta rugsciau tai det daugiau, kas maziau-det maziau,druska pipirai, prieskoniniai zalumynai ,dar siek tiek patroskinam ir i stiklainius-viskas.Saltos darzoves su karstom bulvem ziema , o ir garnyras prie mesos
[QUOTE]
O laikyti kur? tik saldytuve?
Aciu uz receptukus , pati dar prisiminiau, kad teta su tom cukinijos ir agurociais irgi visokius sedevrus pagamindavo. Kai juos uzpildavo marinatu (tokiu kaip agurkams), tai gaudavosi marinuoti agurkai, o jeigu saldziu- tai kaip konservuoti ananasai. Dar su kaukazinem slyvaitem labai skanu uzvakuoti. Bet tiksliu proporciju nezinau, taigi reikes paimprovizuoti, gal labai i lankas nenuvaziuosiu su ta improvizacija
Papildyta:
Na va kuo mamytės užsiima darbo metu Naršo Supermamoj Jėga!!!!
Ačiū už marinavimo receptuką, gal dar kokį brūkštelsi kada
Papildyta:
QUOTE(*Saulyte @ 2006 07 27, 13:31)
Labukas, su mielu noru pasidalinčiau, bet mano visi receptukai namie, o aš darbe . Vieną, kurį prisimenu ir mieganti, tai marinavimo receptukas.
Na va kuo mamytės užsiima darbo metu Naršo Supermamoj Jėga!!!!
Ačiū už marinavimo receptuką, gal dar kokį brūkštelsi kada
[quote=mamute.lt,2006 07 28, 23:42]
[QUOTE]
O laikyti kur? tik saldytuve?
[/quote]
Na ,as kol silta truputi palaikau saldytuve, rudeni isnesu i rusi.As nedaug pilu aliejaus todel prisibijau.Nors, manau, kad galima iskart i rusi, juk Kedainiu koncervai puikiai stovi parduotuviu lentynose tai ko sitie prastesni
[QUOTE]
O laikyti kur? tik saldytuve?
[/quote]
Na ,as kol silta truputi palaikau saldytuve, rudeni isnesu i rusi.As nedaug pilu aliejaus todel prisibijau.Nors, manau, kad galima iskart i rusi, juk Kedainiu koncervai puikiai stovi parduotuviu lentynose tai ko sitie prastesni
Labukas visom seiminikutem virtuvej
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot?
labai aciu is anksto
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot?
labai aciu is anksto
QUOTE(justedasi @ 2006 08 02, 13:06)
Labukas visom seiminikutem virtuvej
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot?
labai aciu is anksto
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot?
labai aciu is anksto
Sveikutė,
radau tokį receptuką, tik kažkaip man nukopijuoti neleidžia, tai įkelsiu tik nuorodą
http://www.edlonta.l...ctg=37&rec=1475
Pasižiūrėk, ten yra neblogų receptukų, gal rasi dar ką nors įdomaus ir skanaus
Sėkmės
labą vakarą, va čia žadėtas receptukas
Cukinijų ir raudonųjų pipirų salotos ( piure) tinka prie visko net ir valgant su be nieko
2,5 kg cukinijų (išvalytų, be sėklų ir odos)
0,5 kg raudonų pipirų (išvalytų, be sėklų)
1 stiklinė cukraus ( aš dėjau ne pilną stikl. cukraus)
1 stiklinė aliejaus
1 valg. šaukštas rupios druskos
0,5 stiklinės maistinio 9% acto
Cukinijas nuvalome, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais ne mažais (3x3 ar čiut didesniais, tik ne mažais). Pipirus išvalome nuo sėklų ir taip pat supjaustome ne mažais kvadratėliais. Daržoves sudedame į didesnį puodą, supilam cukrų , aliejų ir druską, išmaišome ir troškiname maždaug 40 min. ant nestiprios ugnies vis pamaišant. Puodas turi būt uždengtas. Baigiant troškinti daržoves supilamas actas ir dar kelias (2-3 min.) patroškinam. Paragaujam ir jei nusprendžiate, kad kažko trūksta iš minėtų prieskonių tai pagardinam pagal save. Sudedam į stiklainius ir uždarome. Skanaus
gero vakaro
Cukinijų ir raudonųjų pipirų salotos ( piure) tinka prie visko net ir valgant su be nieko
2,5 kg cukinijų (išvalytų, be sėklų ir odos)
0,5 kg raudonų pipirų (išvalytų, be sėklų)
1 stiklinė cukraus ( aš dėjau ne pilną stikl. cukraus)
1 stiklinė aliejaus
1 valg. šaukštas rupios druskos
0,5 stiklinės maistinio 9% acto
Cukinijas nuvalome, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais ne mažais (3x3 ar čiut didesniais, tik ne mažais). Pipirus išvalome nuo sėklų ir taip pat supjaustome ne mažais kvadratėliais. Daržoves sudedame į didesnį puodą, supilam cukrų , aliejų ir druską, išmaišome ir troškiname maždaug 40 min. ant nestiprios ugnies vis pamaišant. Puodas turi būt uždengtas. Baigiant troškinti daržoves supilamas actas ir dar kelias (2-3 min.) patroškinam. Paragaujam ir jei nusprendžiate, kad kažko trūksta iš minėtų prieskonių tai pagardinam pagal save. Sudedam į stiklainius ir uždarome. Skanaus
gero vakaro
QUOTE(justedasi @ 2006 08 02, 14:06)
Labukas visom seiminikutem virtuvej
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot?
labai aciu is anksto
zodziu as pradejau ir namuciuose kazka konservuoti ar kokias taiuogienes virti, arba saldyti uogeles,
ir as turiu daug cukiniju ir noriu pasidaryti, jas tokias zinot, ananasu skonio, zinau su svarainias daro, o kaip tiksliai taip padaryti ir nezinau, gal kas zinot?
labai aciu is anksto
1kg moliūgų arba cukinijų,300g svarainių,200g cukraus.
Moliūgą nulupti,išimti sėklas,supjaustyti pailgais gabalėliais.Svarainius supjaustyti skiltelėmis,išimti sėklas.Viską apibarstyti cukrumi ir palikti 2val.Kai atsiras sultys,užkaisti ir virti 30min.
Papildyta:
Dar esu virus moliūgų uogienę pagal ši receptą.
1kg cukraus,750g paruošto moliūgo,1a.š.citrinos rūgšties.
Moliūgą supjaustau kubeliais,dedu į puodą ir apverdu 7-8 minutes.Vandenį pakeičiu 2-3 kartus.Kai baigia virti,pilu į kiaurasamtį,lai nuvarva.Iš cukraus ir 2 stiklinių vandens išverdu sirupą,suberiu išvirtus moliūgus ir verdu,kol sutirštėja.Gale suberiu citrinos rūgštį ir dar paverdu 3 min.
Skaninti galima gvazdikėliu,cinamono žievele.Pagal kiekvieno skonį.
Aš baigiant virti įdėjau 3 sumaltus mėsmale apelsinus.Skanaus
QUOTE(*Saulyte @ 2006 08 09, 21:55)
labą vakarą, va čia žadėtas receptukas
Cukinijų ir raudonųjų pipirų salotos ( piure) tinka prie visko net ir valgant su be nieko
2,5 kg cukinijų (išvalytų, be sėklų ir odos)
0,5 kg raudonų pipirų (išvalytų, be sėklų)
1 stiklinė cukraus ( aš dėjau ne pilną stikl. cukraus)
1 stiklinė aliejaus
1 valg. šaukštas rupios druskos
0,5 stiklinės maistinio 9% acto
Cukinijas nuvalome, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais ne mažais (3x3 ar čiut didesniais, tik ne mažais). Pipirus išvalome nuo sėklų ir taip pat supjaustome ne mažais kvadratėliais. Daržoves sudedame į didesnį puodą, supilam cukrų , aliejų ir druską, išmaišome ir troškiname maždaug 40 min. ant nestiprios ugnies vis pamaišant. Puodas turi būt uždengtas. Baigiant troškinti daržoves supilamas actas ir dar kelias (2-3 min.) patroškinam. Paragaujam ir jei nusprendžiate, kad kažko trūksta iš minėtų prieskonių tai pagardinam pagal save. Sudedam į stiklainius ir uždarome. Skanaus
gero vakaro
Cukinijų ir raudonųjų pipirų salotos ( piure) tinka prie visko net ir valgant su be nieko
2,5 kg cukinijų (išvalytų, be sėklų ir odos)
0,5 kg raudonų pipirų (išvalytų, be sėklų)
1 stiklinė cukraus ( aš dėjau ne pilną stikl. cukraus)
1 stiklinė aliejaus
1 valg. šaukštas rupios druskos
0,5 stiklinės maistinio 9% acto
Cukinijas nuvalome, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais ne mažais (3x3 ar čiut didesniais, tik ne mažais). Pipirus išvalome nuo sėklų ir taip pat supjaustome ne mažais kvadratėliais. Daržoves sudedame į didesnį puodą, supilam cukrų , aliejų ir druską, išmaišome ir troškiname maždaug 40 min. ant nestiprios ugnies vis pamaišant. Puodas turi būt uždengtas. Baigiant troškinti daržoves supilamas actas ir dar kelias (2-3 min.) patroškinam. Paragaujam ir jei nusprendžiate, kad kažko trūksta iš minėtų prieskonių tai pagardinam pagal save. Sudedam į stiklainius ir uždarome. Skanaus
gero vakaro
sudomino receptukas, labai daug užaugo cukinijų ir noriu kažką naujo sukurkti Čia , tikuosi, jūs kalbėjote apie raudoną papriką, nes yra ir čili pipirikai-raudoni, po mišrainės su jais gali neatgaivinti
QUOTE(disi @ 2006 07 24, 18:24)
Sveikutės
gal kuri gali pasidalinti receptukais kaip skaniai pasiruošti žiemai ką nors iš moliūgų, cukinijų, patisonų?
Kažkaip šiemet pasisodinau nemažai šių gėrybių sode, tai dabar turiu galvos skausmą
gal kuri gali pasidalinti receptukais kaip skaniai pasiruošti žiemai ką nors iš moliūgų, cukinijų, patisonų?
Kažkaip šiemet pasisodinau nemažai šių gėrybių sode, tai dabar turiu galvos skausmą
Galiu pasiūlyti gerą padažą(išbandyta).
2 kg paruoštų cukinijų,0,5 kg paprikų,0,5 kg morkų,indelis konservuotų ananasų,0,5 l pomidorų padažo,200 g aliejaus,200 g acto,200 g cukraus,1 v.š. druskos.
Daržoves susmulkinti kubeliais(mažais).Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min. Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
Gaunasi lietuviškas "dėdės Beno" padažas.
Skanaus.