Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(dok2266 @ 2016 08 18, 21:50)
Antrais metais išmoką apsimoka imti tam, kuris daugiau uždirba. Dažnai tai būna tėtis, tada mama antrus metus augina vaikutį be jokių pajamų, o tėtis dirba, gauna algą ir dar 40 % išmoką.
Pateikus prašymą skirti pašalpą, imamas 12 paskutinių mėnesių vidurkis ir iš jo skaičiuojama pašalpa.

Pasižiūrėjom dabar pas vyrą tarp popieriaus ir rankų yra 23 proc skirtumas. Tai ar tiek ir atskiačiuoja VPA einant ar mažiau? Bet dirbant kaip suprantu reikia žymėti, kad netaikytų NPD nes dirba, tai ir išmoka mažesnė gaunas? Nu nes Sodra mano pirmų metų skaičius kur atsiuntus tai pas mane gaunasi nuo to ką jie paskaičiavę ir to ką gaunu tik 14 proc. Tai nebesuprantu kiek ten atskačiuoja ir ar mums apsimoka išvis perrašyt čia smile30x30.png)
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2016 08 24, 16:48)
Pasižiūrėjom dabar pas vyrą tarp popieriaus ir rankų yra 23 proc skirtumas. Tai ar tiek ir atskiačiuoja VPA einant ar mažiau? Bet dirbant kaip suprantu reikia žymėti, kad netaikytų NPD nes dirba, tai ir išmoka mažesnė gaunas? Nu nes Sodra mano pirmų metų skaičius kur atsiuntus tai pas mane gaunasi nuo to ką jie paskaičiavę ir to ką gaunu tik 14 proc. Tai nebesuprantu kiek ten atskačiuoja ir ar mums apsimoka išvis perrašyt čia smile30x30.png)

Maziau, nuo motinystes(tevystes) pasalpos atskaiciuoja 21% (15% GPM ir 6% PSD).
Taip, jeigu gauna ir alga ir pasalpa, tai kazkur reikia netaikyt NPD, tad arba pasalpa bus mazesne arba alga.
Atsakyti
Sveiki. Gal galite padeti atsakyti.
Siuo metu esu NGA ir netiketai apstulbau (nemaloniai) ! Isijungiu savo bankininkyste, ziuriu kazkaip daugiau pinigu negu turetu buti.. Ir pamaciau kad man darboviete pervedusi yra avansa! Pamaciau tik vakar vakare. I darboviete skambinsiu pirmadieni aiskintis. Juk as nedirbu, o kitas dalykas man tikrai reikes grazinti ta avansa, nes tikiu kad pervede per klaida. Bet juk nuo tos sumos jau sumoketi visi mokesciai ir kai as iseisiu i VPA man ta suma numinusuos. Ar teisingai??? Nes juk negalima NGA metu gauti jokiu sumu susijusiu su darbo uzmokesciu. Kaip sia problema pasiulytumete isspresti, ar is vis ja imanoma isspresti taip, kad as grazinu darbovietei pinigus, pavedimu, bet kokia tikimybe kad man ismokant VPA suma nenuskaiciuos tos gautos sumos?
:/
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2016 08 27, 16:34)
Sveiki. Gal galite padeti atsakyti.
Siuo metu esu NGA ir netiketai apstulbau (nemaloniai) ! Isijungiu savo bankininkyste, ziuriu kazkaip daugiau pinigu negu turetu buti.. Ir pamaciau kad man darboviete pervedusi yra avansa! Pamaciau tik vakar vakare. I darboviete skambinsiu pirmadieni aiskintis. Juk as nedirbu, o kitas dalykas man tikrai reikes grazinti ta avansa, nes tikiu kad pervede per klaida. Bet juk nuo tos sumos jau sumoketi visi mokesciai ir kai as iseisiu i VPA  man ta suma numinusuos. Ar teisingai??? Nes juk negalima NGA metu gauti jokiu sumu susijusiu su darbo uzmokesciu. Kaip sia problema pasiulytumete isspresti, ar is vis ja imanoma isspresti taip, kad as grazinu darbovietei pinigus, pavedimu, bet kokia tikimybe kad man ismokant VPA suma nenuskaiciuos tos gautos sumos?
:/

Kada isejot i NGA?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 08 28, 10:00)
Kada isejot i NGA?

I NGA isejau rugpjucio 1d. O darbe jau nebedirbu nuo birzelio 20 d. Buvau kasmetinese atostoguose , tada buvo nedarbingumas.
O dabar avansa pervede uz rugpjucio menesi darbas.. :/
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2016 08 28, 12:04)
I NGA isejau rugpjucio 1d. O darbe jau nebedirbu nuo birzelio 20 d. Buvau kasmetinese atostoguose , tada buvo nedarbingumas.
O dabar avansa pervede uz rugpjucio menesi darbas.. :/

O taip ir parasyta pavedime, kad avansas uz rugpjucio menesi?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 08 28, 15:32)
O taip ir parasyta pavedime, kad avansas uz rugpjucio menesi?

Uz atostoginius ir visa kita su manimi darboviete jau buvo atsiskaiciusi. Alga gaudavome 10 diena uz praejusi menesi, o avansas budavo uz einamaji menesi 24-25 . Cia tikrai klaida. Nes neturejau gauti, kadangi nedirbau. O nedirbu nuo birzelio 20. Paskui buvau nedarbingume. Rugpjucio 10 d ismokejo darboviete uz 2 ligos dienas kaip priklauso. O dabar pervede avansa. Kaip kazin reikes isspresti sia problema? Nes darbas tikrai prasys grazinti pinigus, bet kai sausio menesi pradesiu gauti pinigus uz vpa, man juk visvien nuskaiciuos ta gauta suma.... :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnyte_1987: 28 rugpjūčio 2016 - 15:21
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2016 08 28, 16:19)
Uz atostoginius ir visa kita su manimi darboviete jau buvo atsiskaiciusi. Alga gaudavome 10 diena uz praejusi menesi, o avansas budavo uz einamaji menesi 24-25 . Cia tikrai klaida. Nes neturejau gauti, kadangi nedirbau. O nedirbu nuo birzelio 20. Paskui buvau nedarbingume. Rugpjucio 10 d ismokejo darboviete uz 2 ligos dienas kaip priklauso. O dabar pervede avansa. Kaip kazin reikes isspresti sia problema? Nes darbas tikrai prasys grazinti pinigus, bet kai sausio menesi pradesiu gauti pinigus uz vpa, man juk visvien nuskaiciuos ta gauta suma.... :/

Is mot(tev) pasalpos nenuskaiciuos, tiesiog busit sodraj skoloj, nes gavot pinigus budama nestumo ir gimdymo atostogose.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 08 29, 13:47)
Is mot(tev) pasalpos nenuskaiciuos, tiesiog busit sodraj skoloj, nes gavot pinigus budama nestumo ir gimdymo atostogose.

Tai kai pildysiu deklaracija man reikes grazinti tuos pinigus?
Skambinau darbui sake ivyko klaida , nes diegiama kakokia nauja programa. Ir sake jei is ties del jos gavosi kad pervede tuomet nieko tokio, nes ale sumaisyta kazkas bus ir sodra ne nematys kad gauti buvo pinigai, bet aisku man juos darbdaviui grainti reikes. Kazin gali buti ir tokia tiesa? g.gif
Atsakyti
Jei dekretinei išmokai pasirinkau taikyti NPD, tai liksiu skolinga valstybei kažkiek?
Atsakyti
QUOTE(Adelė0724 @ 2016 09 02, 15:08)
Jei dekretinei išmokai pasirinkau taikyti NPD, tai liksiu skolinga valstybei kažkiek?

Nemanau, nebent pas jus labai dideles pajamos buvo ir maximali pasalpa.
Atsakyti
Įvaikių auginimo atostogų galima eiti- tik parsivežus vaikiuką, ar jo po visų teismų? g.gif
Atsakyti