Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Prašau pagalbos, nelabai turiu laiko ieškoti visoje temoje,todėl klausiu 4u.gif Esu VPA iki 2016.09 (kol vaikui sukaks 2m.), grįžau į darbą, kai vaikui suėjo metukai. Dabar vėl laukiuosi ir turėčiau išeigi NGA kitų metų sausio mėn. Kaip šiuo atveju būtų skaičiuojami VPA pinigėliai? Ar imamas paskutinių 12mėn. vidurkis, ar pagal pirmą vaiką apskaičiuotas vidurkis?
Atsakyti
Sveikos, gal žinot kas: esu VPA (70/40), birželio 28d.sukako metukai vaikui. Dabar norime perrašyti išmoką tėčiui. Ar nieko tokio, kad to nepadarėme iki jo pirmojo gimtadienio? Kokią datą tada prašyme rašyti-nuo kurios dienos man nutraukti išmoką (vyrui skirti), jei tarkim šiandien yra liepos 22 diena?

Ačiūūūū!
Atsakyti
QUOTE(Diliuke @ 2016 07 22, 01:18)
Sveikos, gal žinot kas: esu VPA (70/40), birželio 28d.sukako metukai vaikui. Dabar norime perrašyti išmoką tėčiui. Ar nieko tokio, kad to nepadarėme iki jo pirmojo gimtadienio? Kokią datą tada prašyme rašyti-nuo kurios dienos man nutraukti išmoką (vyrui skirti), jei tarkim šiandien yra liepos 22 diena?
Ačiūūūū!

Mes irgi nespėjom, tai buvom Sodroj, sakė atbuline data pildyti negalima. Reikia nuo tos datos, kurią dieną pildot prašymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2016 07 22, 07:19)
Mes irgi nespėjom, tai buvom Sodroj, sakė atbuline data pildyti negalima. Reikia nuo tos datos, kurią dieną pildot prašymą  4u.gif

Ačiū! O dar klausimėlis, aš atsisakau internetu ir tada iš karto vyras irgi prašymą rašo? Ar reikia laukti, kol man patvirtins ir tik tada vyrui rašyti?
Atsakyti
QUOTE(Diliuke @ 2016 07 22, 09:01)
Ačiū! O dar klausimėlis, aš atsisakau internetu ir tada iš karto vyras irgi prašymą rašo? Ar reikia laukti, kol man patvirtins ir tik tada vyrui rašyti?

Aš tai viską dariau vienu metu ir viskas tiko, t.y. aš atsisakiau, tada iš karto vyrui prašymą užpildžiau. Bet jeigu bus kas nors ne taip, aš nurodžiau telefoną, tai jie patys paskambino ir pasakė ką pataisyti (mano atveju klaida buvo tame, kad pasirinkau prašyme taikyti vyrui NPD ir PNPD - tai negerai buvo... smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(lexm@ @ 2016 07 22, 13:01)
Aš tai viską dariau vienu metu ir viskas tiko, t.y. aš atsisakiau, tada iš karto vyrui prašymą užpildžiau. Bet jeigu bus kas nors ne taip, aš nurodžiau telefoną, tai jie patys paskambino ir pasakė ką pataisyti (mano atveju klaida buvo tame, kad pasirinkau prašyme taikyti vyrui NPD ir PNPD - tai negerai buvo... smile.gif  ).

O reikia žymėti, kad netaikyti npd, taip? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu_pieva @ 2016 07 16, 21:23)
Prašau pagalbos, nelabai turiu laiko ieškoti visoje temoje,todėl klausiu 4u.gif  Esu VPA iki 2016.09 (kol vaikui sukaks 2m.), grįžau į darbą, kai vaikui suėjo metukai. Dabar vėl laukiuosi ir turėčiau išeigi NGA kitų metų sausio mėn. Kaip šiuo atveju būtų skaičiuojami VPA pinigėliai? Ar imamas paskutinių 12mėn. vidurkis, ar pagal pirmą vaiką apskaičiuotas vidurkis?

Tai jūs esat VPA plius dirbat? Jei taip - tada skaičiuos kaip daugiau $ gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Diliuke @ 2016 07 22, 14:14)
O reikia žymėti, kad netaikyti npd, taip?  rolleyes.gif

Taip, bent taip man pasakė Sodra...kad jeigu vyras gaus išmokas, bet kartu ir dirbs, tada reikia nurodyti, kad netaikyti... smile.gif
Atsakyti
Esu VPA antrus metus, ar reikia sodrai pranesti apie isidarbinima kitoje darbovieteje?
Ir gal kuri patars, kaip daryti jei turiu neisnaudotu kasmetiniu atostogu sename darbe, bet is jo panuoju iseiti pvz, dabar paemus atostogas, ar uz jas apmoka ir kaip butu jei nepanaudociau atostogu g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutele @ 2016 07 23, 21:51)
Esu VPA antrus metus, ar reikia sodrai pranesti apie isidarbinima kitoje darbovieteje?
Ir gal kuri patars, kaip daryti  jei turiu neisnaudotu kasmetiniu atostogu sename darbe, bet is jo panuoju iseiti pvz, dabar paemus atostogas, ar uz jas apmoka ir kaip butu jei nepanaudociau atostogu g.gif

Nereikia nieko pranešti, gi jie viską patys mato.
Aišku apmokės atostogas, jei imsit ar išeisit, finansiškai geriau paimti man atrodo.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2016 07 24, 00:47)
Nereikia nieko pranešti, gi jie viską patys mato.
Aišku apmokės atostogas, jei imsit ar išeisit, finansiškai geriau paimti man atrodo.

Aciu, uz patarima 4u.gif O galima daryti taip: iseinu rudeni i nauja darba, i sena turiu grizti vasari, o as dar paimu atostogas ir tik po ju iseinu is darbo? Ar nebutina laukti kol vaikui sukaks 2, kad pasinaudociau atostogomis g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutele @ 2016 07 24, 13:29)
Aciu, uz patarima 4u.gif O galima daryti taip: iseinu rudeni i nauja darba, i sena turiu grizti vasari, o as dar paimu atostogas ir tik po ju iseinu is darbo? Ar nebutina laukti kol vaikui sukaks 2, kad pasinaudociau atostogomis g.gif

Kaip norit, nebūtina laukti 2 m.
Atsakyti