Tas pats.
Sveikos šiuo metu esu antrų metų vpa,noriu įsidarbinti kitame darbe,ar pirma iš pirmojo darbo turiu išeiti ir tik tada pasirašyti sutartį su nauju darbu?
Labas rytas. Gal kas nors galėtų padėti man tokiu klausimu: esu šiuo metu antrus metus VPA, išmokos perrašytos tėvui. Kadangi antrais metais galima dirbti, galvoju gal kur pavyktų padirbėti, bet.. tarkim aš įsidarbinsiu, bet darbiniai santykiai nepavyktų, t.y. išeičiau iš darbo pvz. po mėnėsio, kaip tada su VPA statusu? Dabar Sodra mato, kad aš VPA. O kai pradėsiu dirbti ir išeisiu ilgai nepadirbus, kaip suprantu VPA statusą aš jau prarasiu, ar ne? Ar kažkaip jiems galima pranešti, kad aš nebedirbu ir grįžtu į VPA? Klausiu dėl to, kad neatmetu galimybės po VPA pabaigos kreiptis į užimtumo tarnybą ir gauti bedarbio pašalpą. Tai kol esi VPA jie sakė skaičiuoja už tuos mėnesius minimumą, jei negauni jokių pajamų. Tai nesinori prarasti VPA statuso...
Nereikia iseiti is pirmo, nu nebent nesiruosiat gristi visai i ji. Pirmam esat VPA, antram dirbat.
Papildyta:
Rugsejis neieis i motinystes ismokos skaiciavima.
Papildyta:
Neprarasit, nes VPA esat pirmam darbe, o ne tam, kur ruosiates dirbti, tad isejus is antro darbo, vis dar busit VPA pirmam.