Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Eilin @ 2018 06 01, 13:48)
<p>Sveiki,siuo metu esu VPA.Liepos 5d.vaikui sueis 2m.Darbovieteje esu parasius prasyma del VPA iki vaikui sueis 3m.Kai vaikui sueis 2m,noreciau iseiti is darbo ir registruotis darbo birzoje.Kada man reiketu kreiptis i darbdavi ir parasyti prasyma atleisti is darbo?Aciu uz atsakyma.</p>

Prasyma geriausiai parasyti pries 20 k/d. iki pasibaigiant VPA.
Atsakyti

Sveikos. o kiek procentu mokesciu atskaiciuoja jeigu vyras perima VPA antrus metus?nes tada ismokai netaiko npd kaip suprantu

Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2018 06 18, 13:36)
<p>Sveikos. o kiek procentu mokesciu atskaiciuoja jeigu vyras perima VPA antrus metus?nes tada ismokai netaiko npd kaip suprantu</p>

21% (15% GPM ir 6% PSD)
Atsakyti

21% (15% GPM ir 6% PSD)

ačiū :4u:

Atsakyti
Laba diena,galkuri susidūrusi ar tikrai žino smile.gif artimiausiomis dienomis išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų.bet noriu likti per visas šias atostogas kelioms valandoms dirbti savo darbovietėje.Ne pavėlinti dekretą,o būtent dekreto metu likti.dirbti.SODRA į užklausimą atsakė,kad įstatymiškai jokių kliūčių nėra,galiu taip daryti,tik.atskaičiuos iš išmokos,ką uždirbsiu.Bet ar tikrai galima dirbti nėštumo.ir gimdymo atostogų metu? Būtų didžiulis ačiū smile.gif
Atsakyti

Laba diena, planuojame šeimos pagausėjimą, gal kas galėtų pakonsultuoti, ar priklausytų man išmokos.

Turėjau nenutrūkstamą darbo stažą (gal 3metus, iškart po studijų dirbau).

2017 01 išėjau iš darbo ir prisiregistravau darbo biržoje. Gavau išmokas, kiek priklausė.

2017 12 mėn pradėjau dirbti dabartinėje įmonėje 0,5 etato. 

Tai iki galimo dekreto 12 mėn  laisvai turėčiau; 0,5 etato įtakos išmokoms nedaro? Jei daro, gal prisikaičiuotų (prie stažo) ir tie mėnesiai kai gavau bedarbės pašalpą?

Atsakyti
QUOTE(Aslana @ 2018 07 05, 13:05)
Laba diena,galkuri susidūrusi ar tikrai žino smile.gif artimiausiomis dienomis išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų.bet noriu likti per visas šias atostogas kelioms valandoms dirbti savo darbovietėje.Ne pavėlinti dekretą,o būtent dekreto metu likti.dirbti.SODRA į užklausimą atsakė,kad įstatymiškai jokių kliūčių nėra,galiu taip daryti,tik.atskaičiuos iš išmokos,ką uždirbsiu.Bet ar tikrai galima dirbti nėštumo.ir gimdymo atostogų metu? Būtų didžiulis ačiū smile.gif

o kodel negalima. Yra moteru, kur iki pat gimdymo dirba.
Atsakyti
QUOTE(Aslana @ 2018 07 05, 13:05)

Galima, tik kad neapsimoka, nebent mokes neoficialiai daugiau.
Papildyta:
QUOTE(Charm8 @ 2018 07 05, 23:03)
<p>Laba diena, planuojame šeimos pagausėjimą, gal kas galėtų pakonsultuoti, ar priklausytų man išmokos.</p><p></p><p>Turėjau nenutrūkstamą darbo stažą (gal 3metus, iškart po studijų dirbau).</p><p>2017 01 išėjau iš darbo ir prisiregistravau darbo biržoje. Gavau išmokas, kiek priklausė.</p><p>2017 12 mėn pradėjau dirbti dabartinėje įmonėje 0,5 etato. </p><p></p><p>Tai iki galimo dekreto 12 mėn  laisvai turėčiau; 0,5 etato įtakos išmokoms nedaro? Jei daro, gal prisikaičiuotų (prie stažo) ir tie mėnesiai kai gavau bedarbės pašalpą?</p><p></p><p></p><p></p>

Etatas nesvarbus, laikas kol gauni bedarbio ismoka irgi ieina I staza.
Atsakyti
Esu dekretinėse atostogose, gulėjau ligoninėje 21 d. Ar prasitęs dekretinės atostogos. Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2018 07 11, 11:16)
Esu dekretinėse atostogose, gulėjau ligoninėje 21 d. Ar prasitęs dekretinės atostogos. Ačiū smile.gif

Cia po gimdymo komplikuoto ar po CP? Ar cia tiesiog iki gimdymo gulejot?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2018 07 11, 11:11)
Cia po gimdymo komplikuoto ar po CP? Ar cia tiesiog iki gimdymo gulejot?

Tiesiog po gimdymo, pačiai buvo problemos su žarnynu.
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2018 07 12, 08:57)
Tiesiog po gimdymo, pačiai buvo problemos su žarnynu.

Tada neprasitesia, nes prasitesia tik bunant komplikuotam gimdymui, CP.
Atsakyti