Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sveikos. Iš paskutinių postų šiek tiek aiškiau, bet galvoju dar paklausiu.

1. Laukiuosi, gimdymo data gegužės pab. Planuoju į dekretą išeiti nuo 2018 kovo 15 d.

2. Nėštumo ir gimdymo išmoka skaičiuosis iš laikotarpio nuo 2017-03-01 iki 2018 02 28. Taip apsiskaičiavau?

3. Ar galiu išeiti iš darbo 2018 m. vasario mėn, jei turiu nepertraukiamą darbo stažą 13 metų, ta prasme visus 13 metų iki šiol dirbau. Ar gausiu nėštumo ir gimdymo išmokas ir išmokas prižiūrėdama vaiką? Ar man būtina stot į kokią darbo biržą dar? Ar galiu išvis išeit iš darbo, nesiskaitys kaip nedirbanti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justjule: 05 gruodžio 2017 - 11:00
QUOTE(Justjule @ 2017 12 05, 11:59)
<p>Sveikos. Iš paskutinių postų šiek tiek aiškiau, bet galvoju dar paklausiu.</p>
<p>1. Laukiuosi, gimdymo data gegužės pab. Planuoju į dekretą išeiti nuo 2018 kovo 15 d.</p>
<p>2. Nėštumo ir gimdymo išmoka skaičiuosis iš laikotarpio nuo 2017-03-01 iki 2018 02 28. Taip apsiskaičiavau?</p>
<p>3. Ar galiu išeiti iš darbo 2018 m. vasario mėn, jei turiu nepertraukiamą darbo stažą 13 metų, ta prasme visus 13 metų iki šiol dirbau. Ar gausiu nėštumo ir gimdymo išmokas ir išmokas prižiūrėdama vaiką? Ar man būtina stot į kokią darbo biržą dar? Ar galiu išvis išeit iš darbo, nesiskaitys kaip nedirbanti?</p>

2. Ismoka skaiciuosis is 2017.02.01-2018.01.31 laikotarpio.
3.Kad ismokas gaudineti dirbanciai nebutina buti, svarbiausia tureti stazo, tad galit iseiti is darbo vasario menesi, ismokas gausit visas i birza stoti nereikes.
Atsakyti
Sakykit, jei pasirinkau NGA išmoką gauti per du kartus, kada kitais metais gausiu likusią dalį? NGA baigiasi vasario pradžioje. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juokutė @ 2017 12 17, 17:21)
Sakykit, jei pasirinkau NGA išmoką gauti per du kartus, kada kitais metais gausiu likusią dalį? NGA baigiasi vasario pradžioje. Ačiū  4u.gif

Iki sausio pabaigos turi pervest.
Atsakyti
As turiu dar pora klausimų dėl prašymo dėl vaiko priežiūros atostogų. Pildant skiltį dėl NPD rinktis jį taikyti? Tada reikia pasirinkti kuriam laikotarpiui. Ar vesti tą laiką, kiek būsiu VPA? Ir dar - PNPD jau nebėra, o prašyme skiltis, ar taikyti PNPD, yra. Tą vietą praleisti ar pildyti, kad turiu vieną vaiką, t.y. tą, dėl kurio prašymą ir pildau. Ačiū labai! 4u.gif
Atsakyti
sveikos, paaiskinkit suprantancios - ar teisingai suprantu, kad skaiciuojant vaiko prieziuros atostogu ismokos dydi, neiskaiciuojama i pajamas nedarbo ismoka bei ligos ismoka, nes nuo ju nemokamos imokos vaiko prieziuros atostogoms?
Atsakyti
QUOTE(Juokutė @ 2018 01 08, 15:36)
As turiu dar pora klausimų dėl prašymo dėl vaiko priežiūros atostogų. Pildant skiltį dėl NPD rinktis jį taikyti? Tada reikia pasirinkti kuriam laikotarpiui. Ar vesti tą laiką, kiek būsiu VPA? Ir dar - PNPD jau nebėra, o prašyme skiltis, ar taikyti PNPD, yra. Tą vietą praleisti ar pildyti, kad turiu vieną vaiką, t.y. tą, dėl kurio prašymą ir pildau. Ačiū labai!  4u.gif

Taikykit, nebent virs 1000 eur gaunasi ismoka, laikotarpis kaip ir pasalpa pasirinkot gaudineti, iki metu ar iki 2-ju. Del PNPD tiesa pasakius dabar nezinau.
Papildyta:
QUOTE(kin @ 2018 01 10, 16:18)
sveikos, paaiskinkit suprantancios - ar teisingai suprantu, kad skaiciuojant vaiko prieziuros atostogu ismokos dydi, neiskaiciuojama i pajamas nedarbo ismoka bei ligos ismoka, nes nuo ju nemokamos imokos vaiko prieziuros atostogoms?

Netiesa, ieina ir nedarbo draudimo ismoka ir ligos pasalpa, nes tai yra draudziamosios pajamos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2018 01 11, 00:53)
Netiesa, ieina ir nedarbo draudimo ismoka ir ligos pasalpa, nes tai yra draudziamosios pajamos.

Aciu.
Tiesiog mano tokia isvada buvo, nes nuo ligos ir nedarbo ismoku nera imokos mokamos. Ir sodros info prie ligos pasalpos nera nurodyta, kad visos draudimo rusys, kaip prie darbiniu pajamu.
Atsakyti

Turiu aš ir vėl klausimėlį... Turiu 2 darbdavius. Vienoje darbovietėje esu VPA jau 3 metus, o kitoje realiai dirbu. 01.23 išeinu į antrąsias NGA ir toliau dvimetes VPA atostogas. Noriu antroje darbovietėje abipusiu sutarimu išeiti iš darbo, nes neketinu ten grįžti tikrai, o po poros metu manau šito darbdavio tikrai nebebus, nes reikalai ten prasti. Nesu išnaudojus nei dienos atostogų, todėl man kaip ir priklauso kompensacija už nepanaudotas atostogas, kuri kaip suprantu išmokama tik išeinant iš darbo.

Klausimas: kada geriau išeiti iš darbo?

1) Tarkim dieną prieš NGA, 01.22? Bet ar tai reiškia, kad tada tą pačią dieną, vienai dienai registruotis biržoje, kad gauti tas išmokas? Ar nereikia registruotis, nes turiu dar pirmąją darbovietę, kurioje esu VPA trečius metus?

2) Ar jau esant NGA? Bet jeigu išeisiu kai būsiu NGA, ar nebus taip kad pakenksiu kažką išmokoms iš Sodros? nes čia matyt irgi su darbu santykiais susiję pinigai skaitysis. Tai matyt tada atskaičiuotų...

Ačiū ačiū ačiū. Labai tikiuosi greito atsakymo.

Atsakyti

3) o gal man išeiti iš darbo nuo tos pačios 01.23 dienos? bet kažin ar Sodros sistema ten nesudurniuos tokiu atveju...

Ir dar pagalvojau... išeiti aš išeisiu, bet gi neaišku, kurią dieną tuos atostoginius išmokės... matyt jie vis tiek pateks į NGA laikotarpį... :( 

Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 01 11, 10:06)
Aciu.
Tiesiog mano tokia isvada buvo, nes nuo ligos ir nedarbo ismoku nera imokos mokamos. Ir sodros info prie ligos pasalpos nera nurodyta, kad visos draudimo rusys, kaip prie darbiniu pajamu.

Nuo ligos pasalpos mokescius jus mokat.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2018 01 11, 14:03)
Nuo ligos pasalpos mokescius jus mokat.

kad man atrodo, jog tik pajamu ir sveikatos, o ligos motinystes - ne.
Atsakyti