Ačiū
Mano terminuota darbo sutartis baigiasi netrukus po to, kai busiu isejusi VPA. Kaip suprantu, pagal naujaji DK ji bus nutraukta man esant VPA be jokio atidejimo. Jei nebuciau , pasibaigus terminui mane tiesiog atleistu su 1 men. iseitine. Dabar klausimas, ka daryti, jei tikslas iseiti i VPA, o is ju, jei viskas gerai, i antro vaikelio NGA ir VPA su pasalpa (70+40) pagal dabartini atlyginima? Kadangi grizti siaip ar taip nebus kur, tai tos iseitines nesinoretu prarasti. Taciau atleidziant mane VPA metu ji butu traktuojama kaip su darbo santykiais susijusios pajamos ir del to nukentetu pasalpa. Gal apsimoka iseiti is darbo saliu susitarimu pries NGA ir prasytis tos kompensacijos butent tuomet. Tada dar ir VPA pasalpos skaiciukas "ugteltu".
Del pasalpos dydzio man kaip ir aisku, kad pirmu nestumu eis pagal dabartines pajamas, o antram reiktu nepraziuret terminu ir imti palankesni skaiciavima. Tik taip gaunasi, jog pasalpas gauciau, sveikatos ir pensiju draudima tureciau (antru metu VPA didesne uz MMA), stazas eitu, tik atostogose nesiskaityciau, nes isejau i niekur?
Visaip ieskau, kaip cia sau blogiau neprisidaryt.
Mano terminuota darbo sutartis baigiasi netrukus po to, kai busiu isejusi VPA. Kaip suprantu, pagal naujaji DK ji bus nutraukta man esant VPA be jokio atidejimo. Jei nebuciau , pasibaigus terminui mane tiesiog atleistu su 1 men. iseitine. Dabar klausimas, ka daryti, jei tikslas iseiti i VPA, o is ju, jei viskas gerai, i antro vaikelio NGA ir VPA su pasalpa (70+40) pagal dabartini atlyginima? Kadangi grizti siaip ar taip nebus kur, tai tos iseitines nesinoretu prarasti. Taciau atleidziant mane VPA metu ji butu traktuojama kaip su darbo santykiais susijusios pajamos ir del to nukentetu pasalpa. Gal apsimoka iseiti is darbo saliu susitarimu pries NGA ir prasytis tos kompensacijos butent tuomet. Tada dar ir VPA pasalpos skaiciukas "ugteltu".
Del pasalpos dydzio man kaip ir aisku, kad pirmu nestumu eis pagal dabartines pajamas, o antram reiktu nepraziuret terminu ir imti palankesni skaiciavima. Tik taip gaunasi, jog pasalpas gauciau, sveikatos ir pensiju draudima tureciau (antru metu VPA didesne uz MMA), stazas eitu, tik atostogose nesiskaityciau, nes isejau i niekur?
Visaip ieskau, kaip cia sau blogiau neprisidaryt.
Jusu terminas baigsis kai vaikui sueis 4 men. Jei ir nebutumete nestuke, vistiek pasibaigtu tada kada pasibaigtu, kai baigiasi terminuota sutartis, jokiu iseitiniu nemoka, nes jus neatleidzia, o pas jus baigiasi tiesiog darbo sutarties terminas. Tiesiog i antro vaiko NGA reiketu iseiti iki kol pirmam sueitu 3 metai, jeigu antru metu pasalpos gavima neperleisit vyrui, jeigu perleisit, tai i antro vaiko NGA reiketu iseiti iki kol pirmam sueitu 2 metai. Kai baigsis darbo sutartis jau nesiskaitysit VPA, skaitysites tiesiog kad auginat vaika ir gaunat ismoka is sodros.
Man taikomas Valstybes tarnybos istatymas, kuriame numatyta ta konkreti iseitine. Kitas dalykas, kad skaitydama ji neisskaiciau, jog galiu iseiti saliu susitarimu nesulaukus termino. Tai faktas, kad ja gausiu ir ji mazins VPA pinigelius. Tik klausimas, ar tas vienas atlyginimas nuims man viena menesine 70 proc. ismoka, ar dar ir is kito 30 proc. nukas?
Ai, tai pas jus kitoks kodeksas? Tai tada manau 1 menesio pasalpa bus tiesiog nuimta.
Tarkim šiandien atleidžia iš darbo. Po 6 mėn. pastoju, NGA nebelieka, ar aš gaučiau NGA ir VPA pinigus iš Sodros, kuriuos būčiau gavusi, jei būčiau dirbusi?
Po isejimo is darbo, galit stot i birza (jeigu jau ismokos negaudinesit is sodros uz vaika), tada stazas eis toliau, nes gaudinesit bedarbio ismoka. Bet svarbiausia tureti stazo, jeigu jo bus iki isejimo i dekreta dienos, tai viska gaudinesit.
Po isejimo is darbo, galit stot i birza (jeigu jau ismokos negaudinesit is sodros uz vaika), tada stazas eis toliau, nes gaudinesit bedarbio ismoka. Bet svarbiausia tureti stazo, jeigu jo bus iki isejimo i dekreta dienos, tai viska gaudinesit.
Aš jau išsigandau. Kolegė sako, jei atleis ir paskui pastosi, negausiu nei NGA, nei VPA pinigų. Dirbu nuo 2012 m.
Ačiū
<div>
<p>Po isejimo is darbo, galit stot i birza (jeigu jau ismokos negaudinesit is sodros uz vaika), tada stazas eis toliau, nes gaudinesit bedarbio ismoka. Bet svarbiausia tureti stazo, jeigu jo bus iki isejimo i dekreta dienos, tai viska gaudinesit.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Aš jau išsigandau. Kolegė sako, jei atleis ir paskui pastosi, negausiu nei NGA, nei VPA pinigų. Dirbu nuo 2012 m.</p>
<p>Ačiū</p>
Dabar nebutina but dirbanciai, svarbiausia tureti stazo ir tada visos ismokos priklausys.
Sveikutes mano dekretas baigiasi lapkricio 15d.,kada galiu pildyti prasyma del VPA?ar butinai prasymas turi but uzpildytas 15 d.,ar galima ir anksciau?
Jeigu darbe prasymas jau parasytas, tai galit pildyt sodroj ir del VPA ismokos, bet anksciau vistiek negausit
Jeigu darbe prasymas jau parasytas, tai galit pildyt sodroj ir del VPA ismokos, bet anksciau vistiek negausit
Supratau,aciu