Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(azuolaite @ 2017 05 11, 08:48)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="JOLANCIUK" data-cid="71619422" data-time="1494415328">
<div>
<p>Skaiciuos is tu pajamu (alga, ligos pasalpa), kurie ieis i NGA ir VPA apskaiciavimo laikotarpi.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>

<p>Ačiū</p>
<p>Turiu dar vieną klausimėlį, į dekretą turėčiau išeiti liepos pabaigoje,o mano darbo sutartis baigsis rugpjūčio mėn.manau man jos nebepratęs. Ar tai turės įtakos VPA pinigams,kad būsiu nedirbanti?</p>

Netures.
Atsakyti
QUOTE(Dykuma @ 2017 03 09, 17:10)
<p>Gal galite padėti susigaudyti? Į dekretą išėjau 2014-10-06, gimdžiau 2014-11-18. Trečius vaiko priežiūros metus nedirbu. Kada maždaug vėliausiai man išėjus į dekretą su antru pinigai skaičiuosis pagal pirmą vaiką? Būčiau labai dėkinga už atsakymą.</p>

Man irgi butu idomus atsakymas i si klausima... Gal kas zino?
Atsakyti
Sveiki,kaip yra db su antrais vpa metais?jei eiciau 2 m dirbt gauciau alga+40% ar ten koki skirtuma tarp algos ir ismokos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrute86: 30 gegužės 2017 - 07:25
QUOTE(Lapkritine @ 2017 05 16, 15:47)
Man irgi butu idomus atsakymas i si klausima... Gal kas zino?

Jeigu 3-cius metus vis dar esat darbe VPA, tai kai vaikui sueis 3-3.5 metai, jeigu jau nuo 2-ju nesat VPA, tai kazkur 2.5 reiketu iseit i dekreta.

Papildyta:
QUOTE(giedrute86 @ 2017 05 30, 07:24)
Sveiki,kaip yra db su antrais vpa metais?jei eiciau 2 m dirbt gauciau alga+40% ar ten koki skirtuma tarp algos ir ismokos?

2-rais VPA metais galima dirbti be apribojimu, gaudineti pilna alga ir 40% pasalpos, tik kazkur reikes netaikyt NPD (algai arba pasalpai arba ir tam ir tam), tada i rankas iseis maziau, nes daugiau nuskaiciuos mokesciu.
Atsakyti
O sakykite ,kaip yra su biuleteniu slaugant mazameti? Moka 100% algos ar ne? Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2017 06 01, 11:35)
O sakykite ,kaip yra su biuleteniu slaugant mazameti? Moka 100% algos ar ne? Aciu smile.gif

85%
Atsakyti
1) Iškilo toks klausimas: o Sodros "vaiko auginimo ir priežiūros atosotgų" skačiuoklėje jau automatiškai, kiekvieną konkretų mėnesĮ, ten skaičiuoja būtent DARBO DIENAS? T.y. kiekvieno skirtingo mėnesio pajamas padalina iš darbo dienų skaičiaus?

1) a - PSD ir GMP dar reikia nusiminusuoti nors skaičiuoklės rodmenų?

ir dar.

2) Kaip pasiskaičuoti "gimdymo atostogų" pinigus?
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2017 06 06, 13:51)
1) Iškilo toks klausimas: o Sodros "vaiko auginimo ir priežiūros atosotgų" skačiuoklėje jau automatiškai, kiekvieną konkretų mėnesĮ, ten skaičiuoja būtent DARBO DIENAS? T.y. kiekvieno skirtingo mėnesio pajamas padalina iš darbo dienų skaičiaus?

Nieks nežino, bet aš jau atsakymą į 1-ą kl tai tikrai žinau - taip, DARBO DIENAS skaičiuoja skaičiuoklė smile.gif

Atsakyti

Sveiki.

Šiuo metu esu paėmusi darbovietėje VPA 2 metams. Vaikui suėjo metukai. Antrais metais išmoką perrašysim vyrui nes jo alga didesnė. Ar galiu eiti dirbti antrais metais, bet ne į tą darbą kur parašius VPA, o kitą tarkim pusę etato?

Atsakyti

Sveikos,

Gal galite pakonsultuoti. Prieš metus išėjau iš darbo, dabar studijuoju dieniniame skyriuje (magistratūra). 
Nėštumo atveju, ar galima tikėtis pajamų? Ar gali būti variantas, kad pašalpą gautų  vyras, bet dirbtų toliau?

Dėkui!

Atsakyti
QUOTE(eglytelyte @ 2017 07 19, 16:53)
<p>Sveiki.</p><p>Šiuo metu esu paėmusi darbovietėje VPA 2 metams. Vaikui suėjo metukai. Antrais metais išmoką perrašysim vyrui nes jo alga didesnė. Ar galiu eiti dirbti antrais metais, bet ne į tą darbą kur parašius VPA, o kitą tarkim pusę etato?</p>

Galite laisvai dirbti kitame darbe.
Atsakyti
QUOTE(Mistral @ 2017 08 19, 17:02)
<p>Sveikos,</p><p>Gal galite pakonsultuoti. Prieš metus išėjau iš darbo, dabar studijuoju dieniniame skyriuje (magistratūra). 
Nėštumo atveju, ar galima tikėtis pajamų? Ar gali būti variantas, kad pašalpą gautų  vyras, bet dirbtų toliau?
</p><p></p><p>Dėkui!</p>

Kiek tam nestumui savaiciu?
Vyras gali antrais vaiko metais gaudienti pasalpa 40% ir dirbti.
Atsakyti