Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(Kuculis @ 2017 04 06, 16:04)
Merginos, na nieko nesuprantu su ta sodros skaičiuokle vaiko priežiūros atostogoms... Gal kuri bandėte skaičiuotis šiomis dienomis? Man kažkodėl ženkliai mažesnes sumas rodo... Toli gražu ne 70/40 ir juolab ne 100 proc. esamo atlyginimo, kurį variantą bepasirinkčiau verysad.gif Su pajamomis viskas ok, visos oficialios, stažas tvarkoje.

Nesamones rodo ir man skaiciuokle
Atsakyti
QUOTE(Kuculis @ 2017 04 06, 15:04)
Merginos, na nieko nesuprantu su ta sodros skaičiuokle vaiko priežiūros atostogoms... Gal kuri bandėte skaičiuotis šiomis dienomis? Man kažkodėl ženkliai mažesnes sumas rodo... Toli gražu ne 70/40 ir juolab ne 100 proc. esamo atlyginimo, kurį variantą bepasirinkčiau verysad.gif Su pajamomis viskas ok, visos oficialios, stažas tvarkoje.

Viską kaip ir gerai skaičiuoja. Nuo vidutinio 12 mėn. atlyginimo Sodra nuskaičiuoja dar PSD ir GPM, jei neklystu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nika77: 07 balandžio 2017 - 09:55
QUOTE(Nika77 @ 2017 04 07, 10:52)
Viską kaip ir gerai skaičiuoja. Nuo vidutinio 12 mėn. atlyginimo Sodra nuskaičiuoja dar PSD ir GPM, jei neklystu.

Jeigu turite omeny sita skaiciuokle tai ji neteisingai skaiciuoja. Mano ismoka tikrai turetu buti didesne negu nurodyta skaiciuokleje. Suvedus bet koki vid. atlyginima didesni negu 890 vis tiek rodo 890, o lubos yra 1500 ant popieriaus, tai jau yra klaida.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irreelle: 07 balandžio 2017 - 10:13
QUOTE(Nika77 @ 2017 04 07, 09:52)

Tai nuo atlyginimo jau ir taip nuskaičuoja PSD ir GPM, tai Sodra nuo brutto, ty.y. to, gaunamo į rankas, ir vėl nuskaičiuoja? bigsmile.gif

Nu va ir pati raudau: Paprastai kalbant, Sodra apskaičiuoja, kiek gavote pajamų per tuos 12 mėnesių, kiek juose buvo darbo dienų ir padalinusi vieną iš kito gauna vidutinį darbo dienos atlygį prieš sumokant mokesčius („ant popieriaus“).

PAVYZDYS

Vertinamu periodu viso buvo 252 darbo dienos, o Jūs prieš mokesčius („ant popieriaus“) uždirbote po 550 Eur per mėnesį, viso per 12 mėn. 6600 Eur. Tokiu atveju Jūsų dienos kompensuojamais užmokesčio vidurkis yra 6600 Eur : 252 = 26,19 Eur.
Tuomet įvertinama, už kokį periodą bus mokama motinystės pašalpa ir kiek darbo dienų įeina į jūsų nėštumo ir gimdymo atostogų periodą. Darbo dienų skaičius dauginamas gautą iš dienos kompensuojamojo užmokesčio vidurkio.

PAVYZDYS

Jūsų nėštumo ir gimdymo atostogų periodas yra 126 kalendorinės dienos, iš kurių 88 yra darbo dienos. Tokiu atveju Jūsų motinystės pašalpa už VISĄ nėštumo ir gimdymo atostogų periodą bus 26,19 Eur *88=2304,76 EUR.
Kadangi tai yra suma „ant popieriaus“, „į rankas“ gausite mažesnę sumą, nes nuo jos, įvertinus neapmokestinamą pajamų dydį (NPD), dar bus atskaičiuoti mokesčiai (PSD – 6% ir GPM – 15%). Tikslius apskaičiavimus kiekvienu atveju Jums pateiks Sodra." Iš: čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 10 balandžio 2017 - 21:08
QUOTE(vaizduote @ 2017 03 15, 21:59)
Laba vakarėlį smile.gif
Kai tetis nori išeiti tėvystės atostogų (mėnesiui), o paskui ir vaiko priežiūros atostogų -
kaip, kam ir kada reikia pranešti? Kiek suprantu pirmiausiai darbdaviui reik pranešti, tik po to Sodrai? o kada reik pranešti darbdaviui (rašyt prašymus atostogoms ir pan)? ar yra kokie įstatymo apibrėžti terminai?

Va čia visai nieko surašyta [urlhttps://www.tevu-darzelis.lt/nestumo-ir-gimdymo-atostogos-dekretines-2016-m/] tevų darželis [/url]
Atsakyti
Mielos narės, man ir vėl prireikė Jūsų patarimo, todėl nuoširdžiai tikiuosi, kad pagelbėsit 4u.gif Esu VPA antrus metus, kurie jau eina į pabaigą, bet galvoju prasitęsti 3-iems metams, taip sakant, kad man palaikytų dar darbo vietą vienus metus... BET tuo pačiu, gavau pasiūlymą dirbti kitoje vietoje puse etato. Todėl klausimas - ar aš galiu pagrindinėje savo darbovietėje likti VPA dar vienus metus ir tuo pačiu darbinti pusei etato kitoje įmonėje? Jeigu neklystu, man rodos, anksčiau taip buvo galima... o gal man taip tik atrodo? Jeigu visgi galima - ar aš turiu kažką informuoti apie tai - savo pagrindinę darbovietę, papildomai kažkaip apie tai pranešti SODRAI ar pan.? nuoširdžiai dėkoju Jums už pagalbą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lexm@ @ 2017 04 25, 13:52)
Mielos narės, man ir vėl prireikė Jūsų patarimo, todėl nuoširdžiai tikiuosi, kad pagelbėsit  4u.gif Esu VPA antrus metus, kurie jau eina į pabaigą, bet galvoju prasitęsti 3-iems metams, taip sakant, kad man palaikytų dar darbo vietą vienus metus... BET tuo pačiu, gavau pasiūlymą dirbti kitoje vietoje puse etato. Todėl klausimas - ar aš galiu pagrindinėje savo darbovietėje likti VPA dar vienus metus ir tuo pačiu darbinti pusei etato kitoje įmonėje? Jeigu neklystu, man rodos, anksčiau taip buvo galima... o gal man taip tik atrodo? Jeigu visgi galima - ar aš turiu kažką informuoti apie tai -  savo pagrindinę darbovietę, papildomai kažkaip apie tai pranešti SODRAI ar pan.? nuoširdžiai dėkoju Jums už pagalbą  wub.gif

Galir dirbti kitame darbe, niekam nieko pranešti nereikia.
Aš pati esu iki 3 m. VPA vienam darbe, o dirbu dar trijuose kituose jau seniai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 04 07, 11:10)
Jeigu turite omeny sita skaiciuokle tai ji neteisingai skaiciuoja. Mano ismoka tikrai turetu buti didesne negu nurodyta skaiciuokleje. Suvedus bet koki vid. atlyginima didesni negu 890 vis tiek rodo 890, o lubos yra 1500 ant popieriaus, tai jau yra klaida.

tai, kad viską teisingai skaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 04 25, 17:00)
tai, kad viską teisingai skaičiuoja.

Zinutes data matot? Kai tada tikrinau nesamones rode, dabar matyt sutvarke.
Atsakyti

Laba diena,

Panašu,kad visą nėštumą būsiu ant biuletenio,tai man į NGA ir VPA skaičiuosis iš sodros gaunama pašalpa?

Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2017 05 10, 11:45)
<p>Laba diena,</p>
<p>Panašu,kad visą nėštumą būsiu ant biuletenio,tai man į NGA ir VPA skaičiuosis iš sodros gaunama pašalpa?</p>

Skaiciuos is tu pajamu (alga, ligos pasalpa), kurie ieis i NGA ir VPA apskaiciavimo laikotarpi.
Atsakyti

Skaiciuos is tu pajamu (alga, ligos pasalpa), kurie ieis i NGA ir VPA apskaiciavimo laikotarpi.

Ačiū

Turiu dar vieną klausimėlį, į dekretą turėčiau išeiti liepos pabaigoje,o mano darbo sutartis baigsis rugpjūčio mėn.manau man jos nebepratęs. Ar tai turės įtakos VPA pinigams,kad būsiu nedirbanti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo azuolaite: 11 gegužės 2017 - 08:48