Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Šiuo metu esu pirmo vaiko VPA. Vaikui du metai sueis balandžio mėn. Laukiuosi antro, gimti turėtų spalio viduryje. Darbdavys kviečia grįžti į darbą nuo tada kai pirmam vaikui sueis du metai iki kol išeisiu į dekretą su antru (t.y. keturiems mėnesiams nuo balandžio iki rugpjūčio). Klausimas - kaip tokiu atveju Sodra skaičiuos NGA ir VPA antram vaikui? Persikels laikotarpis ir prisidės šitų keturių mėnesių pajamos? Ar vis tiek skaičiuos pagal pirmo VPA?
Atsakyti
Dekretas nuo kovo 20d. galima jau rasyti prasyma i sodra del nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliu.
Atsakyti
QUOTE(espana @ 2017 03 08, 16:50)
Dekretas nuo kovo 20d. galima jau rasyti prasyma i sodra  del nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliu.

Kai gydytoja isleis, tada ir pildysit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2017 03 09, 12:10)
Kai gydytoja isleis, tada ir pildysit.

Aciu
Atsakyti

Gal galite padėti susigaudyti? Į dekretą išėjau 2014-10-06, gimdžiau 2014-11-18. Trečius vaiko priežiūros metus nedirbu. Kada maždaug vėliausiai man išėjus į dekretą su antru pinigai skaičiuosis pagal pirmą vaiką? Būčiau labai dėkinga už atsakymą.

Atsakyti
Sveiki,gal galetumet man paaiskinti,nes nieko nesuprantu,ar man priklausys kokios nors ismokos,nes siuo metu laukiuosi,dar tik kelios sav.tikiuosi viskas bus gerai.is darbo isejau 2016.04. 07. Dar uz tris po to einancius men. gavau iseitine. Po to puse metu gavau ismokas is darbo birzos. Darbo vis dar nerandu.pries tai nepertraukiamai dirbau daugiau negu 4 metus.kaip skaiciuojasi ta ismoka,ir nuo kada. Ar man uzteks isdirbtu men.
Atsakyti
QUOTE(lajurga @ 2017 03 10, 21:04)
Sveiki,gal galetumet man paaiskinti,nes nieko nesuprantu,ar man priklausys kokios nors ismokos,nes siuo metu laukiuosi,dar tik kelios sav.tikiuosi viskas bus gerai.is darbo isejau 2016.04. 07. Dar uz tris po to einancius men. gavau iseitine. Po to puse metu gavau ismokas is darbo birzos. Darbo vis dar nerandu.pries tai nepertraukiamai dirbau daugiau negu 4 metus.kaip skaiciuojasi ta ismoka,ir nuo kada. Ar man uzteks isdirbtu men.

Rašo taip: "Per 24 mėnesius iki pirmosios nėštumo ir gimdymo atostogų dienos sukaupėte ne trumpesnį kaip 12 mėnesių motinystės socialinio draudimo stažą."

Daugiu: https://www.tevu-dar...es-2017-metais/, http://sodra.lt/lt/s...pos_skaiciuokle

Gal atsakys kas tiksliau dėl to, ar skačiuoja išmokas iš darbo biržos, bet aš pati galvoju - lyg skaičiau kur - kad skaičiuoja ir išmoką - gal kuri atsakys tiksliau? Ramaus laukimo.
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2017 03 12, 07:27)
Rašo taip: "Per 24 mėnesius iki pirmosios nėštumo ir gimdymo atostogų dienos sukaupėte ne trumpesnį kaip 12 mėnesių motinystės socialinio draudimo stažą."

Daugiu: https://www.tevu-dar...es-2017-metais/, http://sodra.lt/lt/s...pos_skaiciuokle

Gal atsakys kas tiksliau dėl to, ar skačiuoja išmokas iš darbo biržos, bet aš pati galvoju - lyg skaičiau kur - kad skaičiuoja ir išmoką - gal kuri atsakys tiksliau? Ramaus laukimo.

Skaičiuoja.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2017 03 12, 09:02)
Skaičiuoja.

thumb_yello.gif
Atsakyti
Galbut yra kas pakomentuotu, pakonsultuotu kaip del IVP, man iki stazo gauti motinystes ismoka, truksta 3 men,siuo metu jau isejau i motinystes atsotogas, kai buvo 30 sav. , bet man truksta iki pilnu 12 men. ar imanoma kazaip deklaruojant IVP pajamas pritempti 3 men., ar reikes IVP sodra vistik uz vsus 12 sumoket, dekui,

Atsakyti
Laba vakarėlį smile.gif
Kai tetis nori išeiti tėvystės atostogų (mėnesiui), o paskui ir vaiko priežiūros atostogų -
kaip, kam ir kada reikia pranešti? Kiek suprantu pirmiausiai darbdaviui reik pranešti, tik po to Sodrai? o kada reik pranešti darbdaviui (rašyt prašymus atostogoms ir pan)? ar yra kokie įstatymo apibrėžti terminai?
Atsakyti
Merginos, na nieko nesuprantu su ta sodros skaičiuokle vaiko priežiūros atostogoms... Gal kuri bandėte skaičiuotis šiomis dienomis? Man kažkodėl ženkliai mažesnes sumas rodo... Toli gražu ne 70/40 ir juolab ne 100 proc. esamo atlyginimo, kurį variantą bepasirinkčiau verysad.gif Su pajamomis viskas ok, visos oficialios, stažas tvarkoje.
Atsakyti