Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

Sakyciau, kad finansiskai yra vienodai. Susigrazinsit per deklaracija ir tiek. O laiska Jums atsiunte, matyt, automatiskai, nes tokius siuncia visoms.

Pati netaikau nei NPD nei PNPD, tegu VMI mano pinigus pataupo, o paskui man atiduoda :)

Atsakyti
QUOTE(lioniukė @ 2017 01 12, 22:05)
Laba diena, gal galite kas nors pakonsultuoti dėl NPD taikymo/netaikymo unsure.gif esu vaiko priežiūros atostogose, pildant Sodrai dokumentus, nurodžiau netaikyti NPD pirmus metus, nes taip patarė Sodros darbuotoja, dabar gavau laišką, kad bus mėnesį laiko mažesnė išmoka, nes nebuvo taikytas NPD, kurį pasak informacijos atsiųstos, galėsiu susigrąžinti per VMĮ gale metų, gal kas detaliau galit inoforrmuoti kaip su tuo NPD? ar antrais metais pasirinkti taikyti jį ar ne? kaip finansiškai geriau, dėkoju 4u.gif

Aš analogiškoj situacijoj, irgi tokį laišką gavau, nieko nesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki.Gal kas zinote ar yra koks senaties terminas del dekretiniu ismoku,cia kur svarste del lubu 2013 m. nes reikalas tame,kad as buvau dekrete ir man stipriai apkarpe net daugiau nei puse mokamos sumos o tai buvo 2009 metai-ar galiu dabar kreiptis,kad man sugrazintu nedamoketa suma pinigu kadangi buvo neteisetai nedamokami pinigai,ar jau velu smile.gif ?
Atsakyti

Mama perleidzia TIK pasalpos gavima, bet ne atostogas, tad jus ir toliau liekat VPA, tik kad pasalpa jau gaudines vyras. Ir jeigu vyras algai taiko NPD, tai pasalpai zymekit, kad netaikytu.

O tėčiui, įdomu, tokiu atveju jau naujosios lubos galios? Man paskirta vaiko auginimo atostogų pašalpa, kuomet lubos buvo pririštos prie 1424eur lubų. Pagal naująją tvarką naujai paskirtoms pašalpoms išmoka ribojama naujomis lubomis, kurios, kaip suprantu bus 1523eur. Taigi jei tėtis perims išmokos gavimą antrais metais, jam bus naujai paskiriama ir mokama pagal naują tvarką ar pagal jau man paskirtą išmoką, su paskyrimo metu galiojusiomis lubomis. 

Atsakyti
QUOTE(bitarija @ 2017 01 25, 21:48)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="JOLANCIUK" data-cid="71037715" data-time="1473920373">
<div>
<p>Mama perleidzia TIK pasalpos gavima, bet ne atostogas, tad jus ir toliau liekat VPA, tik kad pasalpa jau gaudines vyras. Ir jeigu vyras algai taiko NPD, tai pasalpai zymekit, kad netaikytu.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>O tėčiui, įdomu, tokiu atveju jau naujosios lubos galios? Man paskirta vaiko auginimo atostogų pašalpa, kuomet lubos buvo pririštos prie 1424eur lubų. Pagal naująją tvarką naujai paskirtoms pašalpoms išmoka ribojama naujomis lubomis, kurios, kaip suprantu bus 1523eur. Taigi jei tėtis perims išmokos gavimą antrais metais, jam bus naujai paskiriama ir mokama pagal naują tvarką ar pagal jau man paskirtą išmoką, su paskyrimo metu galiojusiomis lubomis. </p>

Turetu buti pagal nauja, nes gi jis bus naujas pasalpos gavejas, naujai paskirta ir pasalpa bus.
Atsakyti
Dabar iki kovo esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 3 metai. Kova planuoju grizti i darba, o spali tureciau gimdyti. Kazin ar gausiu ka is sodros, nes darbo stazo nebusiu prikaupusi vel?
Atsakyti
pasitikslinsiu smile.gif
gimdymas nusimato po šešių mėnesių. į vaiko priežiūros atostogas planuoja išeiti vyras, kuris iki šiol dirba ir turi kelių metų stažą.
Jei, tarkim jis dabar išeitų iš darbo ir liktų bedarbis iki vaiko gimimo:
1. ar jis vistiek turi teisę eiti į VPA ir gauti išmokas?
2. jei gaus išmokas, jos kaip skaičiuosis? vidurkis iš praėjusių 12mėn mėnesį prieš gimstant vaikui? ar sodros bedarbio išmokos irgi įtraukiamos į tą vidurkio skaičiavimą?
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2017 01 31, 15:41)
Dabar iki kovo esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 3 metai. Kova planuoju grizti i darba, o spali tureciau gimdyti. Kazin ar gausiu ka is sodros, nes darbo stazo nebusiu prikaupusi vel?

Speju, kad nespejau isokti i traukini ir man priklausys tik minimali ismoka? taip ?
Atsakyti
QUOTE(Deme @ 2017 01 31, 21:41)
Speju, kad nespejau isokti i traukini ir man priklausys tik minimali ismoka? taip ?

Gausite.

"Iki pirmosios vaiko priežiūros atostogų dienos turite ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius motinystės socialinio draudimo stažą

Jei reikalaujamo stažo neįgijote dėl to, kad:

prieš tai buvote vaiko priežiūros atostogose, t. y. darbdavys buvo suteikęs prieš tai gimusio vaiko priežiūros atostogas. Tokiu atveju motinystės socialinio draudimo stažas skaičiuojamas iš 24 mėnesių laikotarpio, buvusio iki vaikui sukaks 2 metai"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dok2266: 31 sausio 2017 - 21:31
QUOTE(vaizduote @ 2017 01 31, 19:49)
pasitikslinsiu smile.gif
gimdymas nusimato po šešių mėnesių. į vaiko priežiūros atostogas planuoja išeiti vyras, kuris iki šiol dirba ir turi kelių metų stažą.
Jei, tarkim jis dabar išeitų iš darbo ir liktų bedarbis iki vaiko gimimo:
1. ar jis vistiek turi teisę eiti į VPA ir gauti išmokas?
2. jei gaus išmokas, jos kaip skaičiuosis? vidurkis iš praėjusių 12mėn mėnesį prieš gimstant vaikui? ar sodros bedarbio išmokos irgi įtraukiamos į tą vidurkio skaičiavimą?

1. Taip, jis gales gaudineti pasalpa. I vaiko prieziura jam nebus is kur eiti, tad jis tiesiog gaudines pasalpa ir tiek.
2. Taip, jam skaiciuos is paskutiniu 12 menesiu praleidis 1 menesi iki pasalpos prasymo. Bedarbio ismoka ieina i pajamas.
Papildyta:
QUOTE(Deme @ 2017 01 31, 20:41)

Viska gausit, skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2017 02 01, 13:55)
1. Taip, jis gales gaudineti pasalpa. I vaiko prieziura jam nebus is kur eiti, tad jis tiesiog gaudines pasalpa ir tiek.
2. Taip, jam skaiciuos is paskutiniu 12 menesiu praleidis 1 menesi iki pasalpos prasymo. Bedarbio ismoka ieina i pajamas.
Papildyta:

Viska gausit, skaiciuos is to DU kaip ir pirmam vaikui.

Aciu, parasiau dar sodrai uzklausa ;) na tikiuos bus gerai, nes net susimeciau, kad gal pult i darba nesulaukus atostogu pabaigos, kad tik kuo daugiau pajamu prikapsetu ;)
Atsakyti
Sveikos, gal kuriino, kodėl VPA išmoka už sausio mėn. yra kiek didesnė (apie 6 EUR) nei įprastai? Matau, kad pajamų mokesčio priskaičiavo mažiau nei 15%, kaip čia taip? Gal susiję su NPD didinimu?
Atsakyti