Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

QUOTE(azuolaite @ 2016 11 25, 12:34)
Ačiū 4u.gif nuraminot
Buvau įsitikinus,kad į nga negali eiti jei nėra darbdavio ax.gif

Nebutinas darbdavys smile.gif
Atsakyti

Sveiki, atisitiko taip kad laukiame vaikelio. Is musu 2 dirbu tik as, todel galvoju eiti vaiko prieziuros atostogu 1 metam, po to grizti i darba. Ar galioja tokios pat ismokos kaip ir zmonai ? 1 metai - 100% atlyginimo ? Beto dar turiu klausyma del papildomu pajamu. Vasarai turiu pasiulyma vaziuoti dirbi i uzsieni apie 3 menesius. Ar esant vaiko prieziuros atostogose galima gauti papildomo pajamu ? Ar galima pristabdyti tarkim sodros ismokas tam laikotarpiui - tarkim 3 menesiam ? aciu uz atsakymus icon_smile.gif

Atsakyti
Sveiki. Ar imanoma dirbant su Individualia veikla gauti motinystes pasalpa? Dirbu su veikla du metus. Jei imanoma gaut pasalpa, tai kokia minimalia pajamu suma reikia deklaruot ?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu tokį klausimėlį, jei šiuo metu esu vienoj įmonėj motinystės atostogose, bet dirbu kitoj įmonėj, laukiuosi trečio vaiko,į dekretą išeinu sausio 10d., antram vaikui 2metai sueis sausio 25d., bet už vaiką antrus metus pinigus gauna tėtis. Pagal ką man skaičiuosis dekretas ir motinystės atostogos? Ar pagal pirmąjį dekretą ar pagal dabartinį stažą? Nežinau, ar aiškiai surašiau viską.
Atsakyti
QUOTE(Wirruna @ 2016 12 31, 02:22)
Sveikos 4u.gif

Turiu tokį klausimėlį, jei šiuo metu esu vienoj įmonėj motinystės atostogose, bet dirbu kitoj įmonėj, laukiuosi trečio vaiko,į dekretą išeinu sausio 10d., antram vaikui 2metai sueis sausio 25d., bet už vaiką antrus metus pinigus gauna tėtis. Pagal ką man skaičiuosis dekretas ir motinystės atostogos? Ar pagal pirmąjį dekretą ar pagal dabartinį stažą? Nežinau, ar aiškiai surašiau viską.

Skaičiuos pagal palankesnį vidurkį. Bet jūs vis dar VPA, tėtis tik pašalpos gavimą perėmęs?
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2017 01 01, 19:34)
Skaičiuos pagal palankesnį vidurkį. Bet jūs vis dar VPA, tėtis tik pašalpos gavimą perėmęs?

taip, vienoj įmonėj esu VPA, o kitoj šiuo metu dirbu, tėtis tik perėmęs pinigų gavimą
Atsakyti
QUOTE(Wirruna @ 2017 01 01, 22:33)
taip, vienoj įmonėj esu VPA, o kitoj šiuo metu dirbu, tėtis tik perėmęs pinigų gavimą

Nu tai skaičiuos pagal jums palankesnį vidurkį, ar geriau pagal buvusias VPA arba pagal dabartinį DU.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2017 01 01, 21:58)
Nu tai skaičiuos pagal jums palankesnį vidurkį, ar geriau pagal buvusias VPA arba pagal dabartinį DU.

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Padėkit susigaudyti!
Šiuo metu esu VPA iki 2018 04. 2 metai 70/40.
Planuoju 2017 04 įsidarbinti į kitą įmonę. Alga bus didesnė nei pirmojoje.
Bet taip pat norėsime ir kito vaikelio baigiantis pirmojo VPA ar panašiu metu.
1. Jei į antro vaiko dekretą išeičiau iki 2018 04 - skaičiuosis išmokos pagal pirmojo vaiko pinigus? O neprisidės pinigai, kuriuos gausiu iš antrosios darbovietės? o jei antrų metų išmokas perrašyčiau tėvui, bet likčiau VPA?
2. Sodroje neberandu info, kad galima trečius metus eiti nemokamai - gal panaikino nuo š.m. sausio?
3. O koks scenarijus būtų, jei į dekretą išeinu pvz 2018 07? Kaip tada skaičiuojasi?
Žodžiu, man reikia geriausių išmokų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2017 01 09, 09:17)
Sveikos,

Padėkit susigaudyti!
Šiuo metu esu VPA iki 2018 04. 2 metai 70/40.
Planuoju 2017 04 įsidarbinti į kitą įmonę. Alga bus didesnė nei pirmojoje.
Bet taip pat norėsime ir kito vaikelio baigiantis pirmojo VPA ar panašiu metu.
1. Jei į antro vaiko dekretą išeičiau iki 2018 04 - skaičiuosis išmokos pagal pirmojo vaiko pinigus? O neprisidės pinigai, kuriuos gausiu iš antrosios darbovietės? o jei antrų metų išmokas perrašyčiau tėvui, bet likčiau VPA?
2. Sodroje neberandu info, kad galima trečius metus eiti nemokamai - gal panaikino nuo š.m. sausio?
3. O koks scenarijus būtų, jei į dekretą išeinu pvz 2018 07? Kaip tada skaičiuojasi?
Žodžiu, man reikia geriausių išmokų 4u.gif

1. Prasyme pazymit, kad skaiciuotu is palankesnio vidurkio ir jums skaiciuos is to laikotarpio pajamu, kuris jums bus palankesnis (arba is to DU kaip pirmam vaikui arba is paskutiniu 12 men. pajamu).
2. Nieko nepanaikino, nes ne sodroj reikia ziureti, o darbo kodekse.
3. Jeigu papultu bent viena diena is pirmo vaiko atostogu arba pirmo vaiko ismoka i antro apskaiciavima, tai scenarijus butu kaip Nr1, jeigu nepapultu, tai skaiciuotu is paskutiniu 12 men. pajamu praleidus 1 menesi.
Atsakyti
O kaip skaičiuoja palankesnę išmiką? Pvz.aš dirbu iki rytojaus, ryt išeinu į dekretą, tai man skaičiuos nuo 2015.12 iki 2016.11. Įmonėje dirbu nuo 2016.08, ar į dekretą įsiskaito tik atlyginimas ar ir už vaiką gauti pinigai nuo 2015.12 iki 2016.01 iš sodros?
Atsakyti
Laba diena, gal galite kas nors pakonsultuoti dėl NPD taikymo/netaikymo unsure.gif esu vaiko priežiūros atostogose, pildant Sodrai dokumentus, nurodžiau netaikyti NPD pirmus metus, nes taip patarė Sodros darbuotoja, dabar gavau laišką, kad bus mėnesį laiko mažesnė išmoka, nes nebuvo taikytas NPD, kurį pasak informacijos atsiųstos, galėsiu susigrąžinti per VMĮ gale metų, gal kas detaliau galit inoforrmuoti kaip su tuo NPD? ar antrais metais pasirinkti taikyti jį ar ne? kaip finansiškai geriau, dėkoju 4u.gif
Atsakyti