Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogos

1) Žiūrėkite, bet tai tokiu atveju kaip, - vyras išeina tėvystės atostogų [kad perimtų pašalpą], ar jis išlieka dirbantis, ir dar + gauna tėvystės [antrųjų metų] pašalpą? O mama išlieka vaiko auginimo vadinamosiose atotogose?

2) O jei antraisiais metais mama pradeda dirbti, ar irgi gali perrašyti pašalpos gavimą tėčiui? [hipotetinis klausimas; nežinau, kiek yra prasmės, bet ėmiau gilintis į temą].
---
Aaa, supratau berašant. Juk 2 m. pašalpa reikšia, kad 2trais metais gali dirbti. Tai reiškia, kad tėtis gali dirbti [čia dėl nr.1].
-
Dar klausimas: ar tais antraisiais metais yra kokie apribojimai darbui [sutarčių tipai, pan.], ar nesvarbu, ką ir kiek ir kaip dirbi, gauni tą 40 proc.?

Ačiū, Jolančiuk 4u.gif

1. Mama perleidzia TIK PASALPOS GAVIMA, teciui nereikia eiti i jokias atostogas, mama sodroj pildo prasyma nutraukti pasalpos mokejima, tetis pildo prasyma gauti pasalpa. Mama lieka ir toliau VPA iki tiek kiek parasiusi darbe, o tetis ir toliau dirba, kaip ir dirbes.

2. Taip, galima perleisti pasalpos gavima teciui, nors mama ir grista i darba arba dirba kitur.

3. Apribojimo darbui nera, yra tik pasalpu "lubos" ir aisku kazkur netaikyt NPD, arba pasalpai arba algai, tad kazko gaus maziau, kur netaikys NPD.

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 11 08, 22:36)

Ačiū jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rastafarinas: 08 lapkričio 2016 - 21:55
Sveikos mamytės. Gal kas galėsit nušviesti... atsiprašau, jei kartosiuos, niekaip nerandu išsamesnės info apie darbo kodekso pakeitimus ir nerimaujo, kad ko nepražiopsočiau :/
aš esu bedarbė, auginu dukrytę 4,5m, pastojau (gimdysiu vasarą), vyras dirba.
Vyras gali išeiti vaiko priežiūros atostogų (metams ar dviems), ar ne? T.y. gaut pašalpą (ar kaip ji ten vadinasi) iš Sodros? jo darbo vieta turės būt išsaugota ar naujasis darbo kodeksas numato kitokių variantų?
Ir dar turbūt vyrui priklausys tėvystės atostogos (30d)?
Man, kaip nedirbančiai, turbūt niekas nepriklauso?
Atsakyti

Sveikos mamytės. Gal kas galėsit nušviesti... atsiprašau, jei kartosiuos, niekaip nerandu išsamesnės info apie darbo kodekso pakeitimus ir nerimaujo, kad ko nepražiopsočiau :/
Vyras gali išeiti vaiko priežiūros atostogų (metams ar dviems), ar ne? T.y. gaut pašalpą (ar kaip ji ten vadinasi) iš Sodros? jo darbo vieta turės būt išsaugota ar naujasis darbo kodeksas numato kitokių variantų?
Man, kaip nedirbančiai, turbūt niekas nepriklauso?

1. Taip, gali. Pasalpa priklausys, jeigu tures 12 men. stazo per paskutinius 24 menesius iki isejimo i vaiko prieziuros atostogas. Ir turi but issaugota darbo vieta.

2. Taip, ir tevystes atostogos priklauso, tevystes pasalpa irgi, jeigu tures 12 men. stazo per paskutinius 24 menesius iki isejimo i tevystes atostogas.

3 Jums kaip nedirbanciai, priklausys vienkartine nesciai 76 eur atrodo ir vienkartine gimusiam vaikui 418 eur.

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 11 22, 11:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaizduote" data-cid="71234581" data-time="1479760900"><div><p>Sveikos mamytės. Gal kas galėsit nušviesti... atsiprašau, jei kartosiuos, niekaip nerandu išsamesnės info apie darbo kodekso pakeitimus ir nerimaujo, kad ko nepražiopsočiau :/
Man, kaip nedirbančiai, turbūt niekas nepriklauso?</p></div></blockquote><p>1. Taip, gali. Pasalpa priklausys, jeigu tures 12 men. stazo per paskutinius 24 menesius iki isejimo i vaiko prieziuros atostogas. Ir turi but issaugota darbo vieta.</p><p>2. Taip, ir tevystes atostogos priklauso, tevystes pasalpa irgi, jeigu tures 12 men. stazo per paskutinius 24 menesius iki isejimo i tevystes atostogas.</p><p>3 Jums kaip nedirbanciai, priklausys vienkartine nesciai 76 eur atrodo ir vienkartine gimusiam vaikui 418 eur.</p><p></p>

dideliausias ačiū 4u.gif o tai užgriuvo viskas taip netikėtai... ax.gif
Atsakyti
Mielos mamos, labai prašau Jūsų pagalbos paaiškinant man mano situaciją buitine paprasta kalba doh.gif Skambinau į Sodrą - ten mane užmėtė įstatymo punktais ir nieko nesupratau, nusiunčiau jiems laišką ir vėl gavau tokį patį atsakymą su įstatymų numerių kratiniu... Aš suprantu, kad juose viskas aprašyta, bet aš savo paprasta smegenine vis tiek nesuprantu ir negaunu atsakymo į mano galvą paprastą klausimą. Būsiu nepaprastai dėkinga jei padėsite 4u.gif Situacija tokia:

Šiuo metu esu pirmojo vaiko priežiūros atostogose jau antrus metus (nuo 2015 05 20 iki 2017 05 20). Per visą šį laiką nedirbau ir pirmaisiais VPA metais gaudavau motinystės pašalpą. Nuo 2016-05-21 motinystės pašalpą perrašiau vyrui. Taigi nuo pastarosios datos negaunu jokių pajamų ir kol kas iki 2017-05-20 į darbą grįžti nesiruošiu. Tačiau mudu su vyru galvojame apie antrojo vaiko planavimą. Ar galėtume man pasakyti:

1. kaip tokiu mano aprašytu atveju būtų su sekančio vaiko motinystės išmokomis - Ar priklausytų kas nors? T.y. jeigu nuo 2016-05-21 iki 2017-05-20 aš negaunu visiškai jokių pajamų, o naujos nėštumo ir gimdymo atostogos prasidėtų jau po 2017-05-20 (t.y.pasibaigus antriems VPA metams) - kaip tokiu atveju būtų skaičiuojama pašalpa: ar nepriklauso, ar būtų tokia pati kaip buvo, skaičiuojama nuo buvusio atlyginimo, ar skaičiuojama nuo pirmais VPA metais (2015-05-20 - 2016-05-20) gautos pašalpos sumos?

2. Jeigu visgi pašalpa, skaičiuojama nuo pajamų man nebepriklausytų ir tektų grįžti/susirasti naują darbą, gal galėtumėte tuomet atsakyti, kiek laiko vėl turėčiau išdirbti, kad gaučiau normalią motinystės pašalpą, apskaičiuotą nuo atlyginimo?

3. Ir dar papildomai jūsų, mamos paklausiu, aš dabar esu parašiusi, kad VPA būsiu 2 metus. Ar neklystu galvodama, kad jei kiltų poreikis prieš 2-ųjų metų pabaigą galiu bet kada prasitęsti iki 3 metų?

(Trumpai ir atvirai tariant norėčiau negrįžtant į darbą išeiti į antrąsias NGA/VPA ir gauti tokią pat pašalpą kaip ir pirmosiose, o ne tuos kelis eurus iš valstybės, bet bijau, kad kai pastaruosius metus negaunu jokių pajamų, tai man jau ta "normali" išmoka, kuri buvo skaičiuota nuo mano atlyginimo, nebepriklausys...).
Atsakyti
QUOTE(lexm@ @ 2016 11 24, 14:12)
Mielos mamos, labai prašau Jūsų pagalbos paaiškinant man mano situaciją buitine paprasta kalba doh.gif Skambinau į Sodrą - ten mane užmėtė įstatymo punktais ir nieko nesupratau, nusiunčiau jiems laišką ir vėl gavau tokį patį atsakymą su įstatymų numerių kratiniu... Aš suprantu, kad juose viskas aprašyta, bet aš savo paprasta smegenine vis tiek nesuprantu ir negaunu atsakymo į mano galvą paprastą klausimą. Būsiu nepaprastai dėkinga jei padėsite  4u.gif Situacija tokia:

Šiuo metu esu pirmojo vaiko priežiūros atostogose jau antrus metus (nuo 2015 05 20 iki 2017 05 20). Per visą šį laiką nedirbau ir pirmaisiais VPA metais gaudavau motinystės pašalpą. Nuo 2016-05-21 motinystės pašalpą perrašiau vyrui. Taigi nuo pastarosios datos negaunu jokių pajamų ir kol kas iki 2017-05-20 į darbą grįžti nesiruošiu. Tačiau mudu su vyru galvojame apie antrojo vaiko planavimą. Ar galėtume man pasakyti:

1. kaip tokiu mano aprašytu atveju būtų su sekančio vaiko motinystės išmokomis - Ar priklausytų kas nors? T.y. jeigu nuo 2016-05-21 iki 2017-05-20 aš negaunu visiškai jokių pajamų, o naujos nėštumo ir gimdymo atostogos prasidėtų jau po 2017-05-20 (t.y.pasibaigus antriems VPA metams) - kaip tokiu atveju būtų skaičiuojama pašalpa: ar nepriklauso, ar būtų tokia pati kaip buvo, skaičiuojama nuo buvusio atlyginimo, ar skaičiuojama nuo pirmais VPA metais (2015-05-20 - 2016-05-20) gautos pašalpos sumos?

2. Jeigu visgi pašalpa, skaičiuojama nuo pajamų man nebepriklausytų ir tektų grįžti/susirasti naują darbą, gal galėtumėte tuomet atsakyti, kiek laiko vėl turėčiau išdirbti, kad gaučiau normalią motinystės pašalpą, apskaičiuotą nuo atlyginimo?

3. Ir dar papildomai jūsų, mamos paklausiu, aš dabar esu parašiusi, kad VPA būsiu 2 metus. Ar neklystu galvodama, kad jei kiltų poreikis prieš 2-ųjų metų pabaigą galiu bet kada prasitęsti iki 3 metų?

(Trumpai ir atvirai tariant norėčiau negrįžtant į darbą išeiti į antrąsias NGA/VPA ir gauti tokią pat pašalpą kaip ir pirmosiose, o ne tuos kelis eurus iš valstybės, bet bijau, kad kai pastaruosius metus negaunu jokių pajamų, tai man jau ta "normali" išmoka, kuri buvo skaičiuota nuo mano atlyginimo, nebepriklausys...).

1. Priklausys abi pasalpos, jeigu nespesit iseiti i NGA iki 2-jo gimtadienio, pratesit pirmo vaiko VPA iki 3-ju metu ir is ju eisit i antro vaiko NGA, skaiciuos is to pacio DU kaip ir pirmam vaikui, tereikes prasymuose pastatyti varnele ties punktu, kad skaiciuotu pagal palankesni vidurki.

2. Pas jus stazas eina nors ir bunat VPA, nebent noretumete is naujo DU kad skaiciuotu, tai tada reiketu isdirbti 13 menesiu.

3. Taip, galit pratesti VPA iki 3-ju metu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 11 24, 18:39)
1. Priklausys abi pasalpos, jeigu nespesit iseiti i NGA iki 2-jo gimtadienio, pratesit pirmo vaiko VPA iki 3-ju metu ir is ju eisit i antro vaiko NGA, skaiciuos is to pacio DU kaip ir pirmam vaikui, tereikes prasymuose pastatyti varnele ties punktu, kad skaiciuotu pagal palankesni vidurki.

2. Pas jus stazas eina nors ir bunat VPA, nebent noretumete is naujo DU kad skaiciuotu, tai tada reiketu isdirbti 13 menesiu.

3. Taip, galit pratesti VPA iki 3-ju metu.

Jėzau Marija visi šventieji ir... o JOLANCIUK !!! Didžiausias dideliausias ir dar didesnis Jums ačiū!!!! Jau kelias savaites suku galvą ir bandau gauti man suprantamą atsakymą.... o čia Jūs man viską kaip šovėt - trumpai, aiškiai ir konkrečiai!!! Aleliuja! Ačiū ačiū ačiū!!!! Jau buvau visai pasiklydusi Sodros labirinte.... yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(lexm@ @ 2016 11 24, 22:03)
Jėzau Marija visi šventieji ir... o JOLANCIUK !!! Didžiausias dideliausias ir dar didesnis Jums ačiū!!!! Jau kelias savaites suku galvą ir bandau gauti man suprantamą atsakymą.... o čia Jūs man viską kaip šovėt - trumpai, aiškiai ir konkrečiai!!! Aleliuja! Ačiū ačiū ačiū!!!! Jau buvau visai pasiklydusi Sodros labirinte.... yahoo.gif

Nera uz ka mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turiu klausimėlį ax.gif Tarkim nėštumo metu pasibaigia terminuota darbo sutartis,o iki NGA lieka kokie 3 mėnesiai,tada stojam į darbo biržą,ar gaunam NGA pinigus ar gausim tiktai VPA(būtinas stažas yra) kai gims vaikas?Ar išvis nieko negaunam,nes skaitausi bedarbė?
Atsakyti
QUOTE(azuolaite @ 2016 11 25, 11:03)
Sveikos 4u.gif
Turiu klausimėlį ax.gif Tarkim nėštumo metu pasibaigia terminuota darbo sutartis,o iki NGA lieka kokie 3 mėnesiai,tada stojam į darbo biržą,ar gaunam NGA pinigus ar gausim tiktai VPA(būtinas stažas yra) kai gims vaikas?Ar išvis nieko negaunam,nes skaitausi bedarbė?

Viska gaunat, jeigu turit stazo, darbdavys nebutinas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 11 25, 12:00)
Viska gaunat, jeigu turit stazo, darbdavys nebutinas.

Ačiū 4u.gif nuraminot
Buvau įsitikinus,kad į nga negali eiti jei nėra darbdavio ax.gif
Atsakyti