Įkraunama...
Įkraunama...

Spalio mamyčių plepesiai

QUOTE(FruitCocktail @ 2016 10 22, 00:09)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Staisi" data-cid="71145374" data-time="1477083357"><div><p>nu tai laba diena ar jau naktis user posted image
</p></div></blockquote><p></p><p>Tu kaip visada su nuotaika biggrin.gif aš kažką praleidus - ką reiškia vyras prie vaiko neprisiliečia? 😳</p><p></p><p>Ar gaila tos rankos?biggrin.gif </p><p></p><p>Man su maistu tai irgi prasidėjo dilema - pastaruoju metu pietums duodavau vėl pirktines nuo 12 mėn košes, bet jau kažkaip be ryšio, o ką vietoj to?? Vakarienei kokius koldūniukus ar varškėtukus, ok, o pietums? Tik kartais su mumis tą patį valgo, bet pvz kotletų aš nekepu, o cielos mėsos gi neduosi dar? </p><p></p><p>O kodėl į daržą taip anksti?verysad.gif</p>

Kodel vyras neprisiliecia prie mazosios? nezinau...kas tom vyriskom jo smegenim unsure.gif pradzioj sake bijo sulauzyt, paskui kad alia maze jo nemegsta (sudmalys), dabar kazkiek paima i gleby, bet mazoji ne itin patenkinta unsure.gif su laiku zinau, kad bus normaliai, nes su dicke buvo tas pats, o dabar dickei tetis - dievas (o as siaip mama hmm.gif )...zodziu vaikas iki metu yra mano reikalas karsta.gif

As ranka duodu...jazus marija kaip kartais mane tai varo i nevilti biggrin.gif niekada to nepatyriau, tai rods kad iki smerties as ta ranka jai kisiu doh.gif nu zinai kai yr gerai - noris dar geriau
mirksiukas.gif

Del pietu maisto, tai pas mus labai gerai eina siaip darzoves troskintos, morkos, zirneliai, kalafijorai,spinatai, pupeles, brokoliai, (cia isvis yr pasaulio atradimas - maistas super uno biggrin.gif ) viskas jau gabalais ir mesa plesoma, o kartais sublenderiuoju ir sumakaluoju su tom paciom sveikom darzovem, kukuliai zuvies su makaronais - niom(nu sorry , uzdedu pomidoru padazo is stiklainio su darzovem mirksiukas.gif ), sriubos dievinamos virtos ant namines anties ar tai kokio neaiskaus gyvio biggrin.gif , jei dar biski prablenderiuotos...troskintos bulves skilteles grietinelej su kazkuom( mesa zuvis), tiesiog kuskusas su darzovem, tas pats naminis seimos plovas(ryziu, grikiu)...uij dar balandeliu nebande biggrin.gif pietums yr ka paduot tik terliokis, o va man ta vakariene labiausiai kliuna doh.gif nu bet kazkaip sumastau kazka, - ta pati kose, varsketukai, kad ir jogurtas, o dar veliau vaisiai pries miega...nu yr ka veikt karsta.gif

Del darzelio tai danijoj dekretines biagiasi 11men. ir turi sugrizti i darba, bet mano darbas sezoninis, todel galvojau vaika pasiauginsiu iki nauju metu. Bet as stoviu darbo birzoje, kuri taip paprastai manes nepaleidzia unsure.gif uzrase i kursus ir nesvarbu kad vaikas namie, jei atsisakau kursu ar darbo - vadinasi negaunu jokiu pinigu...zodziu...Mano diedas isvaziavo dirbt kaip zmogus ir viskas taip susijauke, nes jis per diena kol as kursuose turejo but su mazaja....o taip optimistiskai nebesigauna unsure.gif nieko - issikapstysim, tik tiek, kad kukuli reiks kelioms valandoms palikti kitiems fear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Staisi: 22 spalio 2016 - 00:32
As su durnu klausimu, bet kaip reikia troskinti darzoves? Ir troskinti iki visai sutezta ar kaip? Dabar tai mazylei verdu viska arba i orkaite dedu su trupuciu vandens ir sviestuku apvirtas darzoves. Sriubu kol kas nebandziau. Reiks pamegint kokia pavirt.
Atsakyti

As garu puode verdu. Tai gal cia taip ir skaitosis :hmm:  Mazajai patinka, bet jau vis sunkiau daros kazka ikist. Pradejo atsirinkt, tas nepatinka, to nenori. Tai jau tenka pagalvot kaip cia ka skaniau pataisius. Pastaruoju metu tai isvis mazai valgo. Gerkle raudona buvo, gal del to. O gal dantys, nes dantenos labai patine

Atsakyti
laba 4u.gif

As garinu kiaurasamti virs verdancio vandens kartais, paprastai verdu, kartais i orkaite...maniskei visaip tinka bigsmile.gif turiu ta kazkoki daugiafunkcini puoda..reiktu ir jame pabandyt, kas ten per stebuklas gaunas bigsmile.gif

As tu oru kartais nesuprantu, siandien vejo nebuvo, nu tai rengiau tik su reimos striukyte i lauka ir raituzais biggrin.gif nupirkau mergom kepures_salmukus tai nors tiek ramu - ausis ir kaklas bus saugus mirksiukas.gif tik dicke baisiai pana daros, raukos del kai kurios aprangos unsure.gif

Siandien buvom metinei TA tai mergina kaip paziurejau ne kazka ir skiriasi nuo sese ( vis dar lyginu rolleyes.gif ) 11.4kg ir 80cm wub.gif normali tas mano kukulis biggrin.gif gavo skiepus, didvyriskai atlaike - nu ner net kuom pasibedavot unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Amatevi @ 2016 10 22, 14:30)
As su durnu klausimu, bet kaip reikia troskinti darzoves? Ir troskinti iki visai sutezta ar kaip? Dabar tai mazylei verdu viska arba i orkaite dedu su trupuciu vandens ir sviestuku apvirtas darzoves. Sriubu kol kas nebandziau. Reiks pamegint kokia pavirt.

zirniu sriuba prablenderiuota tai ojoj kaip valgo (tik dedu visko daugiau, kad blenderiuojant nebutu bais skysta), burokeliu sriuba su galkutem, paprasta bulviene su vistienos gabaliukais ir vermiseliais, perliniu kruopu sriuba su belenkokios mesos gabaliukais...nu viskas niom biggrin.gif realiai sriubas darau is to ka turiu saltdytuve...viskas tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mes praeita savaite buvome metinei TA. Mano zuikis 80cm ir 9800g. Zodziu, pagal ugi prie didesniu, o pagal svori prie mazesniu. Gavo skiepa, paverke. Bet jis verke jau pries tai, nes bijo svetimu zmoniu. Dabar laukiu ir nelaukiu salutinio poveikio nuo skiepu. Sio skiepo salutinis poveikis pasireiskia tarp 7-12 dienu. O mes noretume svesti I-aji Zuikio gimtadieni kaip tik penkadieni. Tikiuosi temperatura neuzkils. unsure.gif
Atsakyti
Staisi parasai taip, kad tik ir noriu lekt gamint mazajai biggrin.gif

O po metinio skiepo kada kitas?
Atsakyti
QUOTE(Amatevi @ 2016 10 25, 13:19)
O po metinio skiepo kada kitas?

15 ir 18 mėn. 4u.gif Ir ramybė iki 6-7 metukų smile.gif Nebent papildomais kažkokiais bus poreikis.

Dėl maisto rašot, pas mus racionas skurdokas, bet aš nebesuku smegenų, pastebėjau tendenciją, kad jei jau valgus vaikas, tai viskas jam tiks, patiks ir džiugins, o jei reikia stumdytis su šaukštu, tai ilgam tas knebinėjimasis ir kankins unsure.gif Pusryčiams pas mus košė (gaminu pieniškas su vaisiais greito paruošimo, ankščiau dar vaisių tyreles dėdavau, bet dabar žiūriu ir be jų gerai), pietūs iš mūsų, o jei nieko negaminu, tuomet jam kepu plaktą kiaušinį su daržovine/mėsine tyrele (turėjau prisikaupus, radau būdą optimizuoti biggrin.gif nes vienu nevalgė), vakarienei košė arba iš mūsų kažkas. Valgo jis mėsą (tiesa triušienos nelabai mėgsta, gerai, kad turėjau proto tik 2 triušius pradžiai nusipirkti biggrin.gif ), duodu iš mūsų troškinių ar kepsnių, truputį pamaigau gabaliuką, puikiai sukramto. Sriubų mes nevalgom, labai retai nebent, tyrelės konsistencija apskritai jam matyt nelabai, tai ir nieko netrinu jau senokai. Užkandžiams pirktiniai užkandukai, obuolys, geriamas jogurtas. Nemėgsta saldėsių, na nebent koks sąlyginis saldumas nuo vaisių ir pan., bet nuo pyrago kelis kartus yra apsivėmęs. Bet aš taip džiaugiuosi, kad jis jau valgo ir ragauja, realiai jis tik nuo metų laiko ir pradėjo domėtis maistu ir mūsų lėkščių turiniu, pusę metų prasistumdėm su šaukštu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2016 10 25, 14:50)
15 ir 18 mėn. 4u.gif Ir ramybė iki 6-7 metukų smile.gif Nebent papildomais kažkokiais bus poreikis.

Dėl maisto rašot, pas mus racionas skurdokas, bet aš nebesuku smegenų, pastebėjau tendenciją, kad jei jau valgus vaikas, tai viskas jam tiks, patiks ir džiugins, o jei reikia stumdytis su šaukštu, tai ilgam tas knebinėjimasis ir kankins unsure.gif Pusryčiams pas mus košė (gaminu pieniškas su vaisiais greito paruošimo, ankščiau dar vaisių tyreles dėdavau, bet dabar žiūriu ir be jų gerai), pietūs iš mūsų, o jei nieko negaminu, tuomet jam kepu plaktą kiaušinį su daržovine/mėsine tyrele (turėjau prisikaupus, radau būdą optimizuoti biggrin.gif nes vienu nevalgė), vakarienei košė arba iš mūsų kažkas. Valgo jis mėsą (tiesa triušienos nelabai mėgsta, gerai, kad turėjau proto tik 2 triušius pradžiai nusipirkti biggrin.gif ), duodu iš mūsų troškinių ar kepsnių, truputį pamaigau gabaliuką, puikiai sukramto. Sriubų mes nevalgom, labai retai nebent, tyrelės konsistencija apskritai jam matyt nelabai, tai ir nieko netrinu jau senokai. Užkandžiams pirktiniai užkandukai, obuolys, geriamas jogurtas. Nemėgsta saldėsių, na nebent koks sąlyginis saldumas nuo vaisių ir pan., bet nuo pyrago kelis kartus yra apsivėmęs. Bet aš taip džiaugiuosi, kad jis jau valgo ir ragauja, realiai jis tik nuo metų laiko ir pradėjo domėtis maistu ir mūsų lėkščių turiniu, pusę metų prasistumdėm su šaukštu unsure.gif

O kaip tu kiaušinį su tyrele maišai?
Atsakyti
QUOTE(FruitCocktail @ 2016 10 25, 15:08)
O kaip tu kiaušinį su tyrele maišai?

Visai paprastai, žalią kiaušinį išplaku šakute, ten truputį druskos (be jos nevalgo) ir tyrelės, išmaišau iki vienalytės masės, į keptuvę, kepu kaip omletą smile.gif
Atsakyti
Mes irgi buvom metukų TA, sveria 9 kg, ūgis 74 cm smile.gif Skiepą gavo, ašarų buvo, bet greit nurimo, poveikio šalutinio nebuvo, tikiuosi ir nebus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2016 10 26, 15:04)
Mes irgi buvom metukų TA, sveria 9 kg, ūgis 74 cm smile.gif Skiepą gavo, ašarų buvo, bet greit nurimo, poveikio šalutinio nebuvo, tikiuosi ir nebus  unsure.gif

Kokia coliukė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Amatevi @ 2016 10 22, 13:30)

Jeigu vaikui gaminu atskirai, tai darzoves verdu garuose i puoda idejus toki tinkleli. Vandeny neverdu, kad vitaminu daugiau liktu. Troskint nereikia iki koses, nes tada jau vargu ar beliks tose darzovese kazkas is maistingu medziagu smile.gif

Maniskiui po skiepo antros dienos vakare ziauri sloga prasidejo. Na, gal koki bruda p-koj pasigavo, bet bent jau gimdieni spejom atsvest.
Atsakyti