Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(Alchemie @ 2016 07 10, 17:59)
Truputi vaizdines medziagos is mano muzikiniu klaidziojimu

kažkur keliauji? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2016 07 11, 07:54)
Nors turiu krūvas užsistovėjusių reikalų, bet kaip prisėdau skaityt, taip viską pamiršau. Ką tik užverčiau paskutinį puslapį ir ką pasakyt...nerealus skaitymo malonumas,  thumbup.gif knyga, kuri ilgai gulėjo lentynoje visai nepelnytai smile.gif Pats tikriausias  wub.gif Kažkaip nesitikėjau, jog taip gali įtraukti ir patikti cool.gif

tik aš ne visai suprantu - čia jo paskutinis romanas ar ne?
bet malonumas tikrai didelis - ir tematika ir herojai unikalūs...hmm.... šiuolaikinėje literatūroje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 11, 09:34)
kažkur keliauji?  bigsmile.gif

Buvau Prahoje, tai lankiausi muzikos insrumentu muziejuje, ten teko ir smuiku pagroti, nes tipo yra padeti du smuikai ir video su ausinemis nurodineja, kaip groti smuiku lotuliukas.gif
Labai idomu buvo palyginti Cremonos styginiu muzieju su Prahos. Aisku Prahos turi viena Nicolo Guarneri smuika labai pagarbiai pakabinta, bet daug visokiu kitokiu senoviniu keistu (dabartiniais masteliais), juokingu instrumentu, klavesinu, 3/4 dermes fortepijonas blink.gif su trim klaviaturom ir dviem dekom doh.gif O Cremonoje jau istorija smuiko ir kitu styginiu panasaus tipo istorija ir gamyba.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 07 11, 09:15)
tik aš ne visai suprantu - čia jo paskutinis romanas ar ne?
bet malonumas tikrai didelis - ir tematika ir herojai unikalūs...hmm.... šiuolaikinėje literatūroje biggrin.gif

Beveik paskutinis. Ir paskutinis, publikuotas Emile Ajar pseudonimu.
Tais pačiais metais Romain Gary dar išleido "Liūdnuosius klounus", po metų - "Aitvarus". O "Emile'io Ajaro gyvenimas ir mirtis" išleistas jau po Gary mirties.

Suintrigavot tuo karalium Saliamonu, užsimaniau ir aš biggrin.gif
Atsakyti
Nusipirkau ispardavime Tamaros Kriukovos Telepatas, tai dabar su juo miegu, na tokia kol kas visai idomi, tik vertimas man kliuna kai kur blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 07 11, 13:25)
Buvau Prahoje, tai lankiausi muzikos insrumentu muziejuje,..

faina wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2016 07 11, 23:05)
Beveik paskutinis. Ir paskutinis, publikuotas Emile Ajar pseudonimu.

kad publikuotas slapyvardžiu - žinau. nors keista - gi ne jauniklis buvo. ir keista, kad romane gerai atsiliepia apie senatvę (nors ne visai - yra aprašomas įniršis ant senatvės už skaudamus sanarius ir pan.)..... žodžiu, aš neįžiūrėjau nieko, kas rodytų artėjančią savižudybę g.gif
Atsakyti
Matėt? http://www.sena.lt/ atsinaujino. blink.gif
Niekaip negaliu atnaujinti skelbimo. blink.gif
Atsakyti
Mačiau. Tragedija doh.gif Gal sutvarkys laikui begant, bet ana versija man buvo patogesne.
Atsakyti
Tikrai, tragedija... unsure.gif
Atsakyti
paskutiniu metu perskaičiau:
D. J. McIntosh 'Babilono ragana' - nesupratau, nei kam aš ją ėmiau, nei kurių galų laiką gaišau.

Mons Kallentoft „Viduržiemio kraujas“ - skandinaviškas detektyvas. Susiskaitė visiškai neblogai, bet pabaigoj terkštelėjo man ypač skaudi tema apie skriaudžiamus vaikus ir sugadino visą įspūdį. Šiaip labiau patiko gal net ne detektyvinė linija, o pagrindinė veikėja ir jos šeimyniniai santykiai.

Dar vienas išgirtas detektyvas Paula Hawkins "Mergina traukiny". Nepadarė jis man didelio įspūdžio, gal kad atsiliepimų prisiskaičius laukiau kaži ko. Toji mergina traukiny (ir ne tik) nepaleidžianti iš rankų vyno butelio ar džino skardinės.. na, ne man. Perskaičius knygą pagalvojau, kad ji man primena Haynes 'Į tamsiausią kampą' g.gif Tik anoji man vis tik paliko geresnį įspūdį.

Ir paskutinė skaityta - psichologinis trileris H. Koch 'Vakarienė' - neabejotinai geriausia iš šio ketvertuko, nors to jausmo WOW perskaičius tikrai nebuvo. Nesutikčiau su knygos anotacija, kad ją perskaičius nebesinorės eiti į restoraną. Taip, pošlykštis jausmas perskaičius liko, bet restoranas ir maistas čia tikrai niekuo dėti. Esmė psichologijoje ir charakteriuose.

Kažkokia labai priekabi detektyvams aš šiemet smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 14 liepos 2016 - 09:05
QUOTE(saintlina @ 2016 07 14, 10:03)
paskutiniu metu perskaičiau:
D. J. McIntosh 'Babilono ragana' - nesupratau, nei kam aš ją ėmiau, nei kurių galų laiką gaišau.
Mons Kallentoft „Viduržiemio kraujas“ - skandinaviškas detektyvas. Šiaip labiau patiko gal net ne detektyvinė linija, o pagrindinė veikėja ir jos šeimyniniai santykiai.
Kažkokia labai priekabi detektyvams aš šiemet smile.gif

Abi šitas skaičiau ir viskam pritariu. drinks_cheers.gif
Ir paskutinis teiginys man tinka. biggrin.gif
O aš paskutiniu metu perskaičiau R. Vanagaitės "Mūsiškiai". Padarė įspūdį, net graudinausi vietom. Negaliu pasakyti, kad man labai patiko ar nepatiko, jos taip apibūdinti negalima. pagalvoti yra apie ką.
J. Austen "Mansfildo parkas". Žinojau, kad bus klasikinis romanas, tai ir gavau klasikos. Kai kurie charakteriai dabar žiūrint, juokingai dori ir teigiami, bet ką padarysi. Nors vietomis skaičiau įsitempus. biggrin.gif Bet man patinka tokia angliška atmosfera, tas jų snobizmas.
Pradėjau skaityti dar vieną kaip ir klasikinį romaną, V. Somerseto Moemo "Dažytą vualį". O čia jau galima tikėtis kažko ypatingo, jei anotacija neperdeda.
Atsakyti