Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

ėėė..... gal ir noriu. Bet ir knygą turėti noriu. Nes beveik viską turiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 21, 14:37)
ėėė..... gal ir noriu. Bet ir knygą turėti noriu. Nes beveik viską turiu doh.gif

Tadum reik kentėt rolleyes.gif

Pažiūrėjau, kad "Eeinu ieškot" jau nebegalima parisiųst unsure.gif Lauksiu įgarsinimo. Bus razinka kada nors. Nes iš vienos pusės, atrodo, kad nereikia tiek daug Frajaus iškart, kad neapkarstų, bet paskui pagalvoju, o jei vėliau nebebus taip smagu? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
miegu su A. ir B. Strugatskiais ("sunku būti Dievu") biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 16, 18:17)
Kaip "sakė" karalius Salamonas - viskas praeis. Tada ir matysis biggrin.gif

Diskusija baigta taikliu šūviu į dešimtuką. biggrin.gif

Apie perskaitytas knygas trumpai (kol dar nepamiršau ką norėjau parašyt)

Michel Houellebecq "Pasidavimas" literatūrine prasme pasirodė silpniausias iš visų mano perskaitytų Houellebecq'o tekstų, tačiau romano-distopijos idėja tikrai įdomi ir galbūt artimoje ateityje visai aktuali - sekuliarizuota Vakarų krikščionybė nepajėgi atsispirti gyvai Rytų religijai - islamui, o ypač tuomet, kai atsiranda gudrus, vietinės vakarietiškos aplinkos išaugintas musulmonų politikas, kuris turi didelių užmačių, t.y. sukurti imperiją, kurios pagrindas islamas+ kai kurios vakarietiškos idėjos. Knyga gan ironiška Vakarų kultūros atžvilgiu, nes nei intelektualaus elito atstovas pagrindinis knygos pasakotojas Sorbonos dėstytojas, nei dauguma Prancūzijos politinių partijų bei lyderių neturi nei galios, nei originalių idėjų, kurios būtų paveikios ir keistų aplinką. Bent jau man pasirodė įdomus ir išsamus A. Maldeikienės atsiliepimas apie šią knygą, jei kas dar neskaitė: http://www.maldeikie...iska-distopija/
Str. nuotraukoje Houellebecq'as man panašus į veikėją iš siaubiako pvz. į kokį nors operos vaiduoklį biggrin.gif

Marguerite Yourcenar "Rytietiškas noveles" perskaičiau su nuostaba ir pasimėgavimu. Stebina stiliaus lengvumas ir kartu minties gelmė - nepaprastas derinys, kuris mane žavi visuose šios rašytojos tekstuose.

Haruki Murakami "Bespalvis Cukuru Tadzakis ir jo klajonių metai" - kaip ir visos šio autoriaus knygos turi nepakartojamą ir paslaptingą "murakamišką" skambesį, o pagrindinė šios knygos melodija - tai Lazario Bermano atliekama Franz'o Liszt'o "Le mal du pays" : https://www.youtube....h?v=Rx6PqX2Fir8

Siūlau skaityti, klausyti , o kai kas šioje temoje dar gali ir pagroti. smile.gif g.gif

Toliau skaitau A. Nykos Niliūno dienoraščius.

Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 21, 13:27)
Kaip čia tokia tyla? man atrodo dar ne visos prisidavė su kuo miega biggrin.gif

Ne visada gali prisipažint su kuo miegi, ką žmonės pagalvos... ax.gif Pavyzdžiui, skaičiau J. Lesinos "Vėjų kronikų" 1 knygą, o ten vampyrai, žmonės ir dar kažkokie baisuokliai. rolleyes.gif
Dabar jau galiu prisipažint, kad draugauju su Č. Iškausku, "Nuo žemės iki Mėnulio". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2016 06 21, 15:18)
Ne visada gali prisipažint su kuo miegi, ką žmonės pagalvos... ax.gif 

na, kai kurie žmonės gali pagalvoti „gal ir man vertėtų" rolleyes.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2016 06 21, 14:09)
o nenori jų paklausyti? Beje, yra dar "Einu ieškoti"  rolleyes.gif

Aš, beje, vėl viską išmintingą metusi klausau "Mitų enciklopediją"  rolleyes.gif  tai gaunasi, kad vėl "miegu" su Maksu  doh.gif

Matyt geras sugulovas, kad vis pasiguldai i lova biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 06 21, 16:46)
Matyt geras sugulovas, kad vis pasiguldai i lova biggrin.gif

Kolei kas biggrin.gif

Beje, pagaliau gavau Aušros pažadą francūziškai. Reikia spirt Maksą iš lovos ir vykdyt metų pažadą sau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2016 06 21, 14:18)
Ne visada gali prisipažint su kuo miegi, ką žmonės pagalvos... ax.gif

lotuliukas.gif

Trumpai apie knygą, su kuria nemiegojau, nes tiesiog per dieną keliais prisėdimais perskaičiau.
Rebeka Una "Atjunk". Gavusi visokių titulų, pernai išrinkta Metų knyga paaugliams. Distopija, kurioje fizinio gyvenimo beveik nelikę, viskas persikėlę į virtualų pasaulį - ir bendravimas, ir emocijos, ir pojūčiai. Gerai parašyta, lengvai "skaitosi".
Šią knygą parašė kaimynės duktė - kai laiptinėje kaimynę susitiksiu, gaus komplimentų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2016 06 21, 22:33)
lotuliukas.gif

Trumpai apie knygą, su kuria nemiegojau, nes tiesiog per dieną keliais prisėdimais perskaičiau.
Rebeka Una "Atjunk". Gavusi visokių titulų, pernai išrinkta Metų knyga paaugliams. Distopija, kurioje fizinio gyvenimo beveik nelikę, viskas persikėlę į virtualų pasaulį - ir bendravimas, ir emocijos, ir pojūčiai. Gerai parašyta, lengvai "skaitosi".
Šią knygą parašė kaimynės duktė - kai laiptinėje kaimynę susitiksiu, gaus komplimentų ax.gif

gal Tavo nuosava? gal ir mane "atjungtum" (paskolintum?) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2016 06 21, 14:27)
na, kai kurie žmonės gali pagalvoti „gal ir man vertėtų"  rolleyes.gif  hihihi.gif

aha. pasislink - prigulsiu šalia biggrin.gif

QUOTE(Erendira @ 2016 06 21, 15:57)
Kolei kas  biggrin.gif

Beje, pagaliau gavau Aušros pažadą francūziškai. Reikia spirt Maksą iš lovos ir vykdyt metų pažadą sau  rolleyes.gif

oho blink.gif man kažkodėl labiausiai imponuoja prancūzų ir vokiečių kalbų geras mokėjimas - matyt todėl, kad darbe nuolat tenka susidurti ir "dantis šipinti". Gerai, kad visada galiu Heliantai pulti į kojas biggrin.gif 4u.gif

Iš skaitančių Frajų - ar atkreipėte dėmesį, kokia šilta ir baisi yra "Pono Gro gėla" (rusiškai Gore gaspadina Gro). Rinktinis siaubiakas, jeigu ką - net norėčiau pamatyti ekranizuotą rolleyes.gif

Vakar netyčia užbridau į Žmonių knygas - ech, kiek galima laiko praleisti (jei ne laukiantis vyras) - ir ką? Miegojau su Brunečiu cool.gif
Atsakyti
pasisakymai apie knygas - visai sutinku su Martinu - kad mes pragyvenam daugybę gyvenimų biggrin.gif
Atsakyti