ėėė..... gal ir noriu. Bet ir knygą turėti noriu. Nes beveik viską turiu
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 21, 14:37)
ėėė..... gal ir noriu. Bet ir knygą turėti noriu. Nes beveik viską turiu
Tadum reik kentėt
Pažiūrėjau, kad "Eeinu ieškot" jau nebegalima parisiųst Lauksiu įgarsinimo. Bus razinka kada nors. Nes iš vienos pusės, atrodo, kad nereikia tiek daug Frajaus iškart, kad neapkarstų, bet paskui pagalvoju, o jei vėliau nebebus taip smagu?
miegu su A. ir B. Strugatskiais ("sunku būti Dievu")
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 16, 18:17)
Kaip "sakė" karalius Salamonas - viskas praeis. Tada ir matysis
Diskusija baigta taikliu šūviu į dešimtuką.
Apie perskaitytas knygas trumpai (kol dar nepamiršau ką norėjau parašyt)
Michel Houellebecq "Pasidavimas" literatūrine prasme pasirodė silpniausias iš visų mano perskaitytų Houellebecq'o tekstų, tačiau romano-distopijos idėja tikrai įdomi ir galbūt artimoje ateityje visai aktuali - sekuliarizuota Vakarų krikščionybė nepajėgi atsispirti gyvai Rytų religijai - islamui, o ypač tuomet, kai atsiranda gudrus, vietinės vakarietiškos aplinkos išaugintas musulmonų politikas, kuris turi didelių užmačių, t.y. sukurti imperiją, kurios pagrindas islamas+ kai kurios vakarietiškos idėjos. Knyga gan ironiška Vakarų kultūros atžvilgiu, nes nei intelektualaus elito atstovas pagrindinis knygos pasakotojas Sorbonos dėstytojas, nei dauguma Prancūzijos politinių partijų bei lyderių neturi nei galios, nei originalių idėjų, kurios būtų paveikios ir keistų aplinką. Bent jau man pasirodė įdomus ir išsamus A. Maldeikienės atsiliepimas apie šią knygą, jei kas dar neskaitė: http://www.maldeikie...iska-distopija/
Str. nuotraukoje Houellebecq'as man panašus į veikėją iš siaubiako pvz. į kokį nors operos vaiduoklį
Marguerite Yourcenar "Rytietiškas noveles" perskaičiau su nuostaba ir pasimėgavimu. Stebina stiliaus lengvumas ir kartu minties gelmė - nepaprastas derinys, kuris mane žavi visuose šios rašytojos tekstuose.
Haruki Murakami "Bespalvis Cukuru Tadzakis ir jo klajonių metai" - kaip ir visos šio autoriaus knygos turi nepakartojamą ir paslaptingą "murakamišką" skambesį, o pagrindinė šios knygos melodija - tai Lazario Bermano atliekama Franz'o Liszt'o "Le mal du pays" : https://www.youtube....h?v=Rx6PqX2Fir8
Siūlau skaityti, klausyti , o kai kas šioje temoje dar gali ir pagroti.
Toliau skaitau A. Nykos Niliūno dienoraščius.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 21, 13:27)
Kaip čia tokia tyla? man atrodo dar ne visos prisidavė su kuo miega
Ne visada gali prisipažint su kuo miegi, ką žmonės pagalvos... Pavyzdžiui, skaičiau J. Lesinos "Vėjų kronikų" 1 knygą, o ten vampyrai, žmonės ir dar kažkokie baisuokliai.
Dabar jau galiu prisipažint, kad draugauju su Č. Iškausku, "Nuo žemės iki Mėnulio".
QUOTE(giluze @ 2016 06 21, 15:18)
Ne visada gali prisipažint su kuo miegi, ką žmonės pagalvos...
na, kai kurie žmonės gali pagalvoti gal ir man vertėtų"
QUOTE(Erendira @ 2016 06 21, 14:09)
o nenori jų paklausyti? Beje, yra dar "Einu ieškoti"
Aš, beje, vėl viską išmintingą metusi klausau "Mitų enciklopediją" tai gaunasi, kad vėl "miegu" su Maksu
Aš, beje, vėl viską išmintingą metusi klausau "Mitų enciklopediją" tai gaunasi, kad vėl "miegu" su Maksu
Matyt geras sugulovas, kad vis pasiguldai i lova
QUOTE(Alchemie @ 2016 06 21, 16:46)
Matyt geras sugulovas, kad vis pasiguldai i lova
Kolei kas
Beje, pagaliau gavau Aušros pažadą francūziškai. Reikia spirt Maksą iš lovos ir vykdyt metų pažadą sau
QUOTE(giluze @ 2016 06 21, 14:18)
Ne visada gali prisipažint su kuo miegi, ką žmonės pagalvos...
Trumpai apie knygą, su kuria nemiegojau, nes tiesiog per dieną keliais prisėdimais perskaičiau.
Rebeka Una "Atjunk". Gavusi visokių titulų, pernai išrinkta Metų knyga paaugliams. Distopija, kurioje fizinio gyvenimo beveik nelikę, viskas persikėlę į virtualų pasaulį - ir bendravimas, ir emocijos, ir pojūčiai. Gerai parašyta, lengvai "skaitosi".
Šią knygą parašė kaimynės duktė - kai laiptinėje kaimynę susitiksiu, gaus komplimentų
QUOTE(Helianta @ 2016 06 21, 22:33)
Trumpai apie knygą, su kuria nemiegojau, nes tiesiog per dieną keliais prisėdimais perskaičiau.
Rebeka Una "Atjunk". Gavusi visokių titulų, pernai išrinkta Metų knyga paaugliams. Distopija, kurioje fizinio gyvenimo beveik nelikę, viskas persikėlę į virtualų pasaulį - ir bendravimas, ir emocijos, ir pojūčiai. Gerai parašyta, lengvai "skaitosi".
Šią knygą parašė kaimynės duktė - kai laiptinėje kaimynę susitiksiu, gaus komplimentų
gal Tavo nuosava? gal ir mane "atjungtum" (paskolintum?)
QUOTE(Erendira @ 2016 06 21, 14:27)
na, kai kurie žmonės gali pagalvoti gal ir man vertėtų"
aha. pasislink - prigulsiu šalia
QUOTE(Erendira @ 2016 06 21, 15:57)
Kolei kas
Beje, pagaliau gavau Aušros pažadą francūziškai. Reikia spirt Maksą iš lovos ir vykdyt metų pažadą sau
oho man kažkodėl labiausiai imponuoja prancūzų ir vokiečių kalbų geras mokėjimas - matyt todėl, kad darbe nuolat tenka susidurti ir "dantis šipinti". Gerai, kad visada galiu Heliantai pulti į kojas
Iš skaitančių Frajų - ar atkreipėte dėmesį, kokia šilta ir baisi yra "Pono Gro gėla" (rusiškai Gore gaspadina Gro). Rinktinis siaubiakas, jeigu ką - net norėčiau pamatyti ekranizuotą
Vakar netyčia užbridau į Žmonių knygas - ech, kiek galima laiko praleisti (jei ne laukiantis vyras) - ir ką? Miegojau su Brunečiu
pasisakymai apie knygas - visai sutinku su Martinu - kad mes pragyvenam daugybę gyvenimų