Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(saintlina @ 2016 10 13, 22:22)
Netikėta. Labai netgi.

Netikėta ne tik mums - straipsnis .
Atsakyti
Testas Koks Nobelio premijos už literatura lauretas esate. Rusu kalba ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 16 spalio 2016 - 21:03
Pažaidžiau testą. Aš - Sartras. Norėjau prisipažinti neskaičius nei vienos jo knygos, bet ne, skaičiau - "Šleikštulį". Ir nebuvau labai sužavėta. Tai kaip čia dabar išeina- rašau knygas, kurios man nepatinka? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2016 10 16, 20:59)
Testas Koks Nobelio premijos už literatura lauretas esate. Rusu kalba ax.gif

Pabandžiau. Smagu, kad mano rusų kalbos žinių pakako šiam testui atlikti.
Mano rezultatas: Gabriel Garcia Marquez, vienas mano mylimiausių rašytojų.
Atsakyti
O as Kavabata unsure.gif reiks dabar eit skaityt ji, nes nesu skaiciusi...geda peleda huh.gif
Atsakyti
ir aš pažaidžiau. Nors, turiu pasakyti, klausimai gana riboti - daugumoje atveju aš rinkausi ne labiausiai tinkamą, o iš visų netinkamų tinkamiausią unsure.gif

Tad aš - Markesas. Esu visai patenkinta.

p.s. - susiruošiau (vėl) bandyti skaityti anglų kalba, nes jos vos ne kasdien prireikia. Pačiupėjau bibliotekoje "Tūkstantį metų vienatvės", bet paėmiau "Saliamono kasyklas" - nes pamaniau, kad skaityti reikia anglakalbio rašytojo, o ne verstą tekstą.

Ir tyliai skaitau Skiriuko "Rudens lapiną" - apie senų laikų žiniuonį (artimą Raganiui) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 10 17, 11:57)
Ir tyliai skaitau Skiriuko "Rudens lapiną" - apie senų laikų žiniuonį (artimą Raganiui) biggrin.gif

Gera rekomendacija, iškart užsimaniau lapino. biggrin.gif
Paskaičiau, kad tai geriausia serijos knyga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 17 spalio 2016 - 11:56
QUOTE(Alchemie @ 2016 10 17, 10:18)
O as Kavabata unsure.gif 

aš irgi smile.gif
Bet sutinku su Brūkšniuku - buvo tokių klausimų, kur nė vienas variantas nebuvo tinkamas. Arba tiko du.
Atsakyti
Ir aš Markesė smile.gif
Atsakyti

Kaunietes , sia savaite PC MOLAS knygu muge 4u.gif

MOLAS smile.gif
Atsakyti
Man irgi daugeliu atveju kazkaip sudetinga buvo, pvz. as is viso negeriu alkoholio biggrin.gif
Pasirodo maciau filma pagal Kawabatos knyga "Miegancios grazuoles"
Atsakyti
O aš Šolochovas. Neskaičiau ax.gif Ir nesu "rusas iki kaulų smegenų" blink.gif Tinkamų atsakymų tame teste beveik neradau g.gif

Savaitgalį greit-greit suskaičiau Aldous Huxley "Genijų ir deivę". iš esmės paprasta irstorija, tačiau papasakota ne(pa)prastai... Jauki ironija, taiklūs pastebėjimai, kaltė-nekaltės, viskas patiko rolleyes.gif

Dabar klausau Amélie Nothomb autobiografinę "Nei apie Ievą, nei Adomą". Gera proga įvertinti, kaip dailiai ji rašo... Nes įprastinėse baisybėse-smurtybėse stilius beveik nepastebimas (bent jau man)... Labai gražiai pasakyta apie Marguerite Duras "ji žavi tuo, kad viską jauti nieko per daug nesuprasdamas" (ar kažkaip panašiai ax.gif ). Grakštus, estetiškas pasakojimas apie dviejų bais skirtingų kultūrų jaunuolius, tiksliau, apie jų skirtumus smile.gif
Atsakyti