Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

biggrin.gif
Spejau paskaityti apie Klopedijos pasamprotavimus, kad iesko knygos, kuri ikveptu, bet nepavyksta. Parasiau, kad mane ne knyga ikvepe, o gyvenimo situacija
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2016 10 13, 16:04)
Bob Dylan..  blink.gif  blink.gif  blink.gif  hmm.gif

Nu jo...
Gerai, kad rytą skaičiau prognozes, kas gali būti išrinktas, bet nebus išrinktas. Pradedu galvoti, kad ta nominacija kažkokia... tokia...
Ką pasakytų Nobelis?.. biggrin.gif
Atsakyti
Hey! biggrin.gif Skaitau nedaug. Baigiau Jonathan Coe "Miego namus". Raso - "intelektuali knyga". Hmmm... Skirtinga nuo lengvo turinio knygeliu - taip. Intelektuali? O gal padiskutuokime, kas yra intelektualu? bigsmile.gif

QUOTE(saintlina @ 2016 10 12, 16:52)
Iš pavadinimo panašu į savipagalbos knygą.. ar aš klystu?

QUOTE(klopedija @ 2016 10 12, 19:49)
Ai, apsigalvojau. Atsiprašau... 4u.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 10 13, 14:22)
biggrin.gif
Spejau paskaityti apie Klopedijos pasamprotavimus, kad iesko knygos, kuri ikveptu, bet nepavyksta. Parasiau, kad mane ne knyga ikvepe, o gyvenimo situacija

Nezinau, ka parase klopedija ir neskaiciau nei vienos Gounelle knygos, bet jau supratau, jog sio skyrelio dalyves joms neprijaucia. Kartais gyvenime susiklosto situacijos (pvz., vaiko mirtis), kurioms nera racionaliu paaiskinimu, ko isdavoje telieka dvi iseitys, kuriu viena - ieskoti atsakymu kitur... Padeda? Ne apie tai kalba. Praplecia savi/pasaulio suvokima? Taip.
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2016 10 13, 17:39)
Hey! biggrin.gif
... bet jau supratau, jog sio skyrelio dalyves joms neprijaucia.

Labas bigsmile.gif
bent jau kiek tai liečia mane - tu teisi, man tokios knygos ne prie širdies smile.gif Bet kiekvienas visiškai laisvas skaityti tai, kas jam patinka smile.gif
Atsakyti
Na tiek kiek Nobelis domejosi literatura, gal paskaites Bob Dylan, jam pasirodytu idomu?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 10 13, 16:22)
iesko knygos, kuri ikveptu, bet nepavyksta.
mane ne knyga ikvepe, o gyvenimo situacija
Ne ieškau, o netikiu, kad kas parašys,.. nebent pati sau parašyčiau ... lotuliukas.gif Pvz., "lengvas būdas" jaustis laiminga, kai esi priklausoma nuo vaiko spec. poreikių, paliegusių tėvų senatvinių marazmų, darbo rinkos "zigzagų" ir bla bla bla...
nes mane moko asmeninė patirtis. drinks_cheers.gif
Visi, kurie rašo "lengvas būdas...", galvoja apie savo patirtį ir bando įteigti abejotinus šablonus. Taip gimsta stereotipai, kuriuos vėliau kiti priversti "laužyti".
Tiek ir šitiek prisiskaičiau, apie "lengvus būdus", bet kiekvieno žmogaus smegenys unikalios, kiekvienas turi atrasti savo "lengvą būdą". Čia lektūra gali padėti atrasti formą, bet spręsti teks pačiam.
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2016 10 13, 16:04)
Bob Dylan..  blink.gif 

Netikėta. Labai netgi.
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2016 10 13, 15:04)
Bob Dylan..  blink.gif  blink.gif  blink.gif  hmm.gif

Originalu, bet nėra labai netikėta - jį lažybų bendrovės keletą kartų yra įtraukusios į galimų laureatų sąrašus.
O ką - ar dainuojamoji poezija nėra poezija, literatūros žanras? mirksiukas.gif
Be to, ir autobiografiją rašo, pirmoji jos dalis buvo nominuota JAV kritikų premijai (auto)biografijos kategorijoje.

QUOTE(giluze @ 2016 10 13, 15:37)
  Ką pasakytų Nobelis?..  biggrin.gif

Čia tai jau "Tu vėjo paklausk, tau vėjas atsakys" biggrin.gif (jei kas nežino, tai ši Gyčio Paškevičiaus daina yra tiesiog išversta Bob Dylan "Blowin' in the Wind" )
O gal pasakytų "laikai keičiasi" ("The Times They Are a-Changin' " ) mirksiukas.gif

Kitas Bob Dylan kūrinys, kuris irgi labai daug kam žinomas - "Knockin' on Heavens Door" ("Beldžiant į dangaus vartus"), jį daug kas pergrojo, man asmeniškai Guns N' Roses versija patinka.

Ai, galima kabinėtis, o galima kartu su ukrainiečiais pasidžiaugti "savu" literatūros Nobeliu - Robert Allen Zimmerman (toks tikrasis Bob Dylan vardas) seneliai iš tėčio pusės kilę iš Odesos, o seneliai iš mamos pusės - litvakai tongue.gif

Rytoj "skaitysiu" Dylan'ą - kaip tik namie vieną jo plokštelę turim ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 14 spalio 2016 - 00:08
QUOTE(Helianta @ 2016 10 14, 01:07)

Ai, galima kabinėtis, o galima kartu su ukrainiečiais pasidžiaugti "savu" literatūros Nobeliu - Robert Allen Zimmerman (toks tikrasis Bob Dylan vardas) seneliai iš tėčio pusės kilę iš Odesos, o seneliai iš mamos pusės - litvakai tongue.gif

kiek mes garsenybių esam "išleidę" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 10 13, 20:47)

nes mane moko asmeninė patirtis. drinks_cheers.gif
Visi, kurie rašo "lengvas būdas...", galvoja apie savo patirtį ir bando įteigti abejotinus šablonus. Taip gimsta stereotipai, kuriuos vėliau kiti priversti "laužyti".
Tiek ir šitiek prisiskaičiau, apie "lengvus būdus", bet kiekvieno žmogaus smegenys unikalios, kiekvienas turi atrasti savo "lengvą būdą". Čia lektūra gali padėti atrasti formą, bet spręsti teks pačiam.

Man tik keista, kad asmenine patirtis, kuri pakeicia gyvenaima, ar poziuri i gyvenima, gali buti "lengvas budas" daznai tai is vienos, ar kitos puses sukreciantis, prispaudziantis, nepaleidziantis jausmas, kuri isanalizavus, permascius, staiga atsiveria gal paprastas atsakymas, bet pats procesas tikrai nera lengvas.

Vat turejau "lengva buda", bet jo niekam parekomenduoti su ta pacia problema negaliu, nes tai tiesiog tai situacijai skirtas budas, kai dukra 3 metus nesiplove galvos, is viso negalejo pakesti, kad plaukai dregni, net jei suprakaitave budavo, rekdavo, kad nukirpciau plikai doh.gif galva as jai plaudavau mieganciai doh.gif nors vyras bande jega, bande juokais po dusu pakisti, nieko neisejo, tik vaikas i vonia nustojo eiti. Viena vasara su sunum sokom nuo tiltelio i ezera. Po poros savaiciu ji man paeiske, kad smagu sokti i ezera ir suslapti plaukus blink.gif tipo vaziuojam prie ezero, nors oras jau gerokai atveses. pasiuliau jai isimaudyti vonioje, ir jei nori, issiplauti plaukus, ji nuejo ir issitrinko plaukus blink.gif nu ir niekam tokio lengvo budo negali rekomenduoti, nes cia vaikui susidare teisinga asociacija, o jei nebuciau sokusi su sunum nuo tiltelio..nezinia, kiek dar buciau plovus mieganciai galva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2016 10 13, 15:37)

Ką pasakytų Nobelis?..  biggrin.gif

Bum! biggrin.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 10 14, 07:54)
jei nebuciau sokusi su sunum nuo tiltelio..nezinia, kiek dar buciau plovus mieganciai galva doh.gif

oho. unsure.gif
Atsakyti
Jo, cia mano kasdienybe mazas zmogus su atvirksciai proporcingu charakteriu biggrin.gif ale kai dirbi su tokiais zmonemis, tai ismoksti nerealiai daug...manau Klopedija su tuo sutiktu ir jos knyga butu gal ne lengvas budas kaip buti laimingai su sunkumais, o paguoda ir kelio radimas, kaip su tuo gyventi.
Atsakyti