Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 15, 14:55)
g.gif

aišku tuo metu man nerūpės, bet iš esmės kažkiek man baisu, kad po kokių poros šimtų metų koks nors panašios psichikos filosofas ar istorikas galės samprotauti apie mūsų šalies vertybes ir tikėjimus remiantis šiais samprotavimais...... "XXI a. pradžioje  moterys buvo laikomos besielėmis" ir t.t. doh.gif  blink.gif

Manau, kad Šliogerio "psichikos" problemos nemenkina jo minčių svorio ir vertės. Nemaža dalis žmonių, kurių mintys ir veikla "pasuko" mūsų istorijos eigą viena ar kita linkme, tikrai nepasižymėjo vadinamu normalumu. Žinoma, jei Šliogerio tekstus vertinti vien tik "moterų klausimo" požiūriu, tuomet, aišku, jie niekiniai, tačiau ten iškeliamos ir kitos problemos, kurios mane domina ir jaudina daug labiau, nei Šliogerio nuomonė apie moteris. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2016 06 15, 13:47)

Šiai diskusijai artima tema yra diskusija apie tai, ar kūrėjas turi teisę turėti politines ir kitokias pažiūras, ir ar jos prideda - atima vertės jo kūrybai. pvz. Vagnerio antisemitizmas. arba daugumos dailininkų daugpatystė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2016 06 15, 10:58)
Moterys, be abejo, sielos neturi, joms būdingas sentimentalumas ir visos kitos ydos (Įdomu, ką apie tai pasakytų jo žmona, anūkė ir knygos leidėja Giedrė Kadžiulytė smile.gif). Mano nuomone, tai vienas iš tų Šliogerio nusišnekėjimų, kurie jam kažkaip dėsningai būdingi.

Oho, čia XXI amžiaus filosofas tokias pažiūras dėsto? blink.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 06 15, 11:40)
Bet sitam jo teiginiui, kad vyra turi siela, o moteris -gimda, mano 6metis tuo metu sunus pasake tokia tiesa, kurios aisku zymusis filosofas negirdejo, bet mano mama del visa ko "nesiojasi atsakyma rankinuke", nes vaiko lupomis kalba tiesa.
O vaikas pasake: tik moterys yra zmones, nes jo pagimdo vaikus, o vyrai to nedaro. lotuliukas.gif

thumbup.gif

Iš panašios temos prisiminiau vieną auksinę frazę iš neseniai vykusio mūsų namo bendrijos susirinkimo, iš kurios su viena kaimyne smagiai kikenom. Diskusijoje apie namo remonto darbus bendrijos pirmininkė pensininkė kitam kaimynui pasakė:
"Jūs gi statybininkas, o aš - tik moteris" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 15, 13:55)
g.gif

aišku tuo metu man nerūpės, bet iš esmės kažkiek man baisu, kad po kokių poros šimtų metų koks nors panašios psichikos filosofas ar istorikas galės samprotauti apie mūsų šalies vertybes ir tikėjimus remiantis šiais samprotavimais...... "XXI a. pradžioje  moterys buvo laikomos besielėmis" ir t.t. doh.gif  blink.gif

Tai, kad mastymas ir filosofija yra patriarchaliska lemia asmenybes sukirpimas, auklejimas aplinkybes, o ne amzius, kuriam gyvena...paziurekit koks buvo Binkis, jis su savo politiniais ir estetiniais vejais uzaugino 4 kartas skirtingu poetu, bet kuriuo atveju jis LIKO MENININKAS, o blevyzgoti ir rodytis didziu filosofu, kai truksta tos vidines isminties...deja, pasidarai ne filosofas o filosofuojantis patriarchalas doh.gif
Dar vienas "ismincius" pareiske, kad tarybiniais laikais nebuvo intelektualu, nes intelektualas tas, kuris laisvai reiskia nuomone doh.gif nu logiskai mastant, tie kuri isliko gyvi, yra ne inteletualai, o tie, kurie istremti del savo laisvos nuomones nebutinai didelio intelekt, bet didelio patriotizmo zmones) buvo intelektualai doh.gif griuk aukstielninkas kokia "gili" filosofija
Atsakyti
Kol kūrėjo filosofijos "neperspjauna" jo kūrybos - viskas gerai biggrin.gif

Tenka tapti šaltu vartotoju ir rinktis - noriu ar nenoriu vartoti tą ar kitą produktą (aš apie meną). Iš tiesų tai literatūroje ir dailėje pažiūros gali labiau pasimatyti, bet Vagnerio antisemitizmas man sunkiai įžiūrimas jo muzikoje. Ypač toje, kur be tekstų biggrin.gif ir ką daryti? Kita kraštutinumo pusė - puikus žmogus, gražiasielis, veganas, visų teisių gynėjas, bet jo kūryba - prėska. biggrin.gif

Kaip "sakė" karalius Salamonas - viskas praeis. Tada ir matysis biggrin.gif
Atsakyti
Retai čia užsuku, bet šiandien kilo nenumaldomas noras užeiti. Skaitau P. Mc Cormick "Niekada nesuklupk". Anonsas žada vieną labiausiai sukrečiančių istorijų, turbūt taip ir yra, bet... originalo kalba. Nes nežinau, ar dar ilgai tokį vertimą nervų sistema atlaikys. Kartais jausmas, kaip per google vertėją perleidus... doh.gif
Pvz. "iš tiesos ji vos laiko ašarą, irgi džiaugias mane matyti"... Apie sakinio struktūrą, minties perteikimo sklandumą nė nesvajok. O kur dar "kelnė, džiunglė, akinys". Įveikiau 25 puslapius kol kas. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 16 birželio 2016 - 20:22
QUOTE(hi (: @ 2016 06 16, 21:21)
Retai čia užsuku, bet šiandien kilo nenumaldomas noras užeiti. Skaitau P. Mc Cormick "Niekada nesuklupk".
Pvz. "iš tiesos ji vos laiko ašarą, irgi džiaugias mane matyti"... Apie sakinio struktūrą, minties perteikimo sklandumą nė nesvajok. O kur dar "kelnė, džiunglė, akinys".

pagooglinau ir radau, kad taip ir turi būti:

Tos klaidos yra suplanuotos, jos turėjo būti, tokia autorės mintis:

“Sutvarkyti Arno kalbą – tarsi mėginti jonvabalį įkalinti stiklainyje. Vos tik įspraudžiau ją į gramatikos ar sintaksės taisykles, šviesa užgęsta. Todėl nutariau pasakoti Arno istoriją nuoširdžia ir išskirtine jo paties kalba. Tikiuosi, šis pasakojimas įrodo, koks narsus ir įsimintinas šis žmogus.”
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 birželio 2016 - 07:43
QUOTE(saintlina @ 2016 06 17, 07:40)
pagooglinau ir radau, kad taip ir turi būti:

Taip, baigiau knygą ir radau tai gale,"autorės žodyje". Galėjo įspėt prieky. biggrin.gif
Bet nežiūrint to įtraukė, labai žiauri knyga... baigiau ir mąstau ar yra pasauly kraštas, kuriame nebūtų prabudęs žmogaus žvėriškumas.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 06 17, 11:59)
Bet nežiūrint to įtraukė, labai žiauri knyga... baigiau ir mąstau ar yra pasauly kraštas, kuriame nebūtų prabudęs žmogaus žvėriškumas.

aš apie šį laikotarpį skaičiau "Banjano šešėlyje". Man labai patiko knyga, nors ėmiau skeptiškai nusiteikusi. Visgi antros panašios kažkaip nebesinori, užteks man tos pažinties su to laikotarpio Kambodža.
Et, tos revoliucijos ir apačių iškilimas visur nieko gero, kaip bepasuksi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 birželio 2016 - 12:59
Kaip čia tokia tyla? man atrodo dar ne visos prisidavė su kuo miega biggrin.gif

Mano miegojimas su Numinorichu Kuta baigėsi....... unsure.gif kaip ir baigėsi Echo kronikos. Jaučiu kažkokią tuštuką doh.gif biggrin.gif
Žinoma, dar yra Vilniaus pasakos, bet nesinori prarasti seno gero Makso ax.gif

Tiesa - dar laukia Vėjų ir saulėlydžių meistras, ir dar norėčiau gauti "Per daug košmarų" biggrin.gif ligonis aš, ligonis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 06 21, 13:27)
Kaip čia tokia tyla? man atrodo dar ne visos prisidavė su kuo miega biggrin.gif

Mano miegojimas su Numinorichu Kuta  baigėsi....... unsure.gif kaip ir baigėsi Echo kronikos. Jaučiu kažkokią tuštuką doh.gif  biggrin.gif
Žinoma, dar yra Vilniaus pasakos, bet nesinori prarasti seno gero Makso ax.gif

Tiesa - dar laukia Vėjų ir saulėlydžių meistras, ir dar norėčiau gauti "Per daug košmarų" biggrin.gif ligonis aš, ligonis doh.gif

o nenori jų paklausyti? Beje, yra dar "Einu ieškoti" rolleyes.gif

Aš, beje, vėl viską išmintingą metusi klausau "Mitų enciklopediją" rolleyes.gif tai gaunasi, kad vėl "miegu" su Maksu doh.gif
Atsakyti
O as Sileikos Bronzine moteri tampau doh.gif
Atsakyti