Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

Ale kaip naudingai laika masinoje leidi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2016 09 20, 12:30)
Sveikos, sakykit, čia aš viena mučinu Axel Munthe „Knyga apie San Mikelę"

Dar klausimas, ar  John Fowles "Magas" labai sunkus?

"Knyga apie San Mikelę" man viena mėgstamiausių. O "Magas" sunkokai skaitėsi. Bet knygų skaitymas ir patikimas, nepatikimas tikrai labai individualu.

QUOTE(saintlina @ 2016 09 20, 14:47)
Man ji labai gerai susiskaitė  wub.gif 
Bet čia individualu. Aš va Sinuhės egiptiečio nesu įveikus  unsure.gif

100 procentų sutinku drinks_cheers.gif
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 22, 22:07)
Nu turiu pasakyti, kad nesupratau as tos knygos "Anapus sienos", baigiau ir...truputi net gaila laiko jai praleisto, o jau tesinio geriau nerasytu unsure.gif Einu Vaitkutes skaityti, tikiuosi, kad bus geriau.
Vaitkutė bus daug daug geriau  smile.gif

QUOTE(Alchemie @ 2016 09 24, 11:18)
Zis, nu mane džiugina Vaitkute su Pabudusia tamsa thumbup.gif

Treciąją dalį aš turiu. Ši trilogija tikai bus mano metų knygų apdovanojimuose biggrin.gif
O aš po mūsų susitikimo tik Vaitkutės trilogiją pabaigiau, japonišką Virtuvę, nesuprantu, ko ten japonai iš proto kraustosi - keisti jie. Ir Kleypas kelis meilės romanus suskaičiau, norėjosi ko nors lengvo. Po to kai įlindau į bibliotekinę Тёмный день, kurią paėmiau su mintim, jog nepatiks tikriausiai, bus nuograuža, o pradėjusi iš rankų negalėjau paleisti. Vis dėlto rusų fantastika pati artimiausia mano dūšiai ax.gif Deja, tas gėris baigėsi, bet turiu kitą apie vilkolakius - trilogiją vienoje knygoje biggrin.gif Pagarba leidyklai Азбука už knygas, kur viskas viename 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2016 09 25, 09:41)
Siandien radau idomu straipsni apie klinikines psichologijos mokyma remiantis literatura
https://gorky.media/...mere-dushechki/
Susisiunciau beveik visa sarasa, palauks geresniu laiku biggrin.gif

laba labai ačiū už nuorodą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 09 22, 22:31)
Perskaičiau K. Kettu "Už nuodėmes bus atleista".
Ir vis tik, Aimma, pabandyk..

Pabandžiau, beje, panašu, kad anksčiau už tave lotuliukas.gif
Net radau savo atsiliepimą
Perskaičiau gana keistą knygą - suomių rašytojos K. Kettu ,,Už nuodėmes bus atleista". Anotacijoje pažymėta nepaprastai turtinga kalba. Tik nepatikslinta, kad ta kalba daugiausiai skirta lyties organams apibūdinti Nors šiaip tai tikrai ir parašyta neblogai, o vietom net labai gerai, ir pati istorija kontraversiška, ir veikėjai nenuvalkioti. Tik bėda ta, kad pasakojama apie belaisvių stovyklą, daugybę žiaurumų, skaityti tikrai nebuvo malonu, kartais emociškai sunku. Taigi, skaitymo malonumo patyriau ne daug, bet perskaityti buvo verta.
Žiūriu, skaitom panašias knygas ir panašiu metu drinks_cheers.gif O svarbiausia, panašiai ir atrodo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2016 09 25, 22:33)
Pabandžiau, beje, panašu, kad anksčiau už tave  lotuliukas.gif
Net radau savo atsiliepimą

Na va, pražiopsojau atsiliepimą biggrin.gif o atrodo, atidžiai seku temą smile.gif
Atsakyti
Nu ka..po pirmos knygos mane prarijo pabudusi tamsa, esu apakusi, kad lietuve moka taip rasyti, be galo gera ant sirdies, kad dar yra dvi knygos wub.gif einu mirkti malonume
Atsakyti
a man tuoj nebus ką skaityt unsure.gif Rezervuotos knygos kaba be judesio. Ibibliotekoje nieko nerandu, ką pasiskolinti. Pradžioj galvojau, kad nemoku ieškoti, paskui - kad mano kompas kažko nerodo. Galų gale supratau, kad tų kūrinių, kurių ieškau, nėra elektroninių variantų smile.gif

Perskaičiau L.L.Lawrence "Paskutinį Šivos šokį". Kai parsinešiau iš bibliotekos, pasiknisau google, kas čia per daiktas, ar verta skaityt. Atradau, kad detektyvas, ale autorius Vengrijos mokslų akademijos orientalistas, ilgus metus praleidęs Tolimuosiuose Rytuose, ir knygoje gausu patikimų mokslinių žinių ir tyrinėjimų metu sukauptos patirties. Na, galvoju, ką nors naujo sužinosiu.
Tai va, iš tos orientalistinės patirties radau tiek, kad veiksmas vyksta Butano kalnuose, kad vienuolynas ten vadinasi dzongu, turi šventų senovinių dievų statulėlių ir kad vienuoliai rengiasi raudonais apsiaustais. O kaip detektyvas būtų buvęs pusė bėdos, jei būtų perpus trumpesnis.
Skaityt buvo neverta.
Atsakyti
O, taip!.. Žinojau, kad D.P. bus įvertintas „už nepatogų, drąsų ir nuoseklų buvimą, atkaklumą, kultūrinę veiklą, įvykį“... ir knygų vertinimą nuo M... iki L... lotuliukas.gif
http://m.delfi.lt/ve...php?id=72394064
Atsakyti
Nu ka, isivaizduojat, likau be miego ir be knygos verysad.gif antra dalis is viso susivalge, beveik nepajutau. Zis, o tu jau trecia atgavai is Sofijos? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 09 26, 19:14)
O, taip!.. Žinojau, kad D.P. bus įvertintas „už nepatogų, drąsų ir nuoseklų buvimą, atkaklumą, kultūrinę veiklą, įvykį“... ir knygų vertinimą nuo M... iki L...  lotuliukas.gif
http://m.delfi.lt/ve...php?id=72394064

OOOO lotuliukas.gif geras, geras. Ir pavadinimas, ir įvertinimas. Ir toks kontrastas su "Nešk savo šviesą" cool.gif - o čia - ridenk savo..... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2016 09 20, 11:30)
Sveikos, sakykit, čia aš viena mučinu Axel Munthe „Knyga apie San Mikelę" , nu kas vakarą max po du skyrius ir vsio, atrodo viskas su ja gerai, bet taaip sunkiai einas, matyt nepribrendus aš jai dar.

As jos taip ir nebaigiau skaityti nors buvo nebedaug like blush2.gif Taip pat buvo ir idomu bet irgi sunkiai skaitesi, dabar gailiuosi kad nepabaigiau, labai idomu kaip baigesi.
As noriu pailseti nuo savo megstamu klasikiniu meiles romanu, bet kitokio zanro nelabai ka esu apskritai skaiciuosi, isskyrus populiariaja psichologija, tai suku galva ka cia paskaityti g.gif
Atsakyti
Istoriniai meiles romanai, visai itraukiantys, t.y. kai rasoma apie tikras asmenybes, ju gyvenimus, bet literaturiskai 4u.gif Man tai labai patinka knistis beskaitant, kas ir kur ir kaip is tikro vyko tuo lakotarpiu tose zemese, kiek istorines tiesos kiek ismones romane 4u.gif
Atsakyti