Man patiko: http://www.delfi.lt/...s.d?id=72370154
susiję tekstai: http://kultura.lryta...ajai-kartai.htm; http://www.alfa.lt/s...vas-moksleiviui
QUOTE(zis @ 2016 09 22, 12:03)
Beja, ačiū Rasmai, kad užrodė ibiblioteką Džiaugiuosi atradus dar vieną knygų skaitymo šaltinį. Gi niekada man knygų nebus per daug...
Nėr už ką
Man visai patiko, aš naudojuos (šalia popierinių knygų skaitymo: tiek pirktų, tiek skolintų, tiek imtų iš bibliotekos), tai nutariau ir čia papasakoti.
Man naktimis l.gerai, kai nemiga, o vaikai tam pačiam kambaryje miega ar kur laukiant nuobodžiai... Paimu skaityklę ar tiesiog telefoną ir skaitau sau..
Tiesa, kažkas klausė - taip, skaitymui reikia interneto.
QUOTE(saintlina @ 2016 09 22, 21:31)
apšviesk tu mane - ten mokamas tas šaltinis ar ne? Buvau trumpam įlindus, bet iki galo proceso nepabaigiau, tai likau nežinioj
Nemokamas.
"Portalas ibiblioteka.lt vienija daugiau nei 70 Lietuvos viešųjų, valstybinės ir nacionalinės reikšmės bibliotekų ir kiekvienam atveria patogesnes galimybes pasiekti reikalingą informaciją ar paslaugą vieno langelio" principu. Sukurta išplėtus Lietuvos integralią bibliotekų informacinę sistemą (LIBIS), kurią kuria ir plėtoja Sintagma kartu su Lietuvos nacionaline M. Mažvydo biblioteka."
Visas el.knygų "skolinimo" principas kaip eilinėj bibliotekoj, pavartai (jei nori), pasiimi ir 15 d skaitai (arba rezervuoji norimą, jei paimtos). Nespėji perskaityt, gali pratęst skaitymą (jei nėra tos knygos laukiančiųjų). Perskaičius - turi grąžint (irgi vienu mygtuko paspaudimu).
Tas vieningas skaitytojo bilietas, tai simboliškai kainuoja ir tinka visose 70 bibliotekų, atsiunčia paštu, voke (jei nori užsakyt ir užsakai. Bet kiek prisimenu, tai neprivaloma). Aš turiu tą bilietą ir jis gerai, kai reik pvz. kokią specializuotą biblioteką aplankyt
Labos
Baigiau "Anytos dienoraštis" skaityti. Ir netikėtai pačiai sau - patiko, Patiko ne dėl to, kad ten kažkas tokio, o dėl to, kad daug minčių ir apmastymų sukėlė..o tai jau ne toks dažnas reiškinys (bent jau man). O dar ir gal ateičiai pravers visi šie pamastymai, nes du bernus auginu, tikėtina, kad pačiai kada nors teks anyta būti...
Saintlina, Rasma tau jau atsakė, o aš pritarsiu. Viskas nemokamai. Aš jungiuosi per elektroninius valdžios vartus, nes kažkada senovėje t.y. kai buvau studentė turėjau Mažvydofkėje skaitytojo bilietą. Tai su tuo pačiu mane priima
Baigiau "Anytos dienoraštis" skaityti. Ir netikėtai pačiai sau - patiko, Patiko ne dėl to, kad ten kažkas tokio, o dėl to, kad daug minčių ir apmastymų sukėlė..o tai jau ne toks dažnas reiškinys (bent jau man). O dar ir gal ateičiai pravers visi šie pamastymai, nes du bernus auginu, tikėtina, kad pačiai kada nors teks anyta būti...
Saintlina, Rasma tau jau atsakė, o aš pritarsiu. Viskas nemokamai. Aš jungiuosi per elektroninius valdžios vartus, nes kažkada senovėje t.y. kai buvau studentė turėjau Mažvydofkėje skaitytojo bilietą. Tai su tuo pačiu mane priima
QUOTE(zis @ 2016 09 23, 22:05)
Tai Mažvydofkė pagrindinė kūrėja tos ibiblės yra, tai jei tik bilietą turi ir gali jungtis Aš turėjau Medicinos bibliotekoj tik bilietą, bet irgi jungiaus Dabar tą vieningą turiu, tai praktiškai, bet kurioj biblėj priima su juo
Matyt kažką galvoja apie tobulinimus, nes vakar jungdamąsi skaityt knygos viršuj raudonu šriftu užmačiau apklausą el.knygų skaitytojams, tai vienas iš klausimų buvo - ar norėtumėt turėt galimybę el.knygą skaitymui atsisiųst į savo PC?
Gal kada padarys ir galimą atsisiuntimą, bet aišku tada labai turės apmąstyt piratavimo mastus. Dabar knygą skaitant matai savo vardą, pavardę ir skaitytojo numerį, tai gal kažkaip tas knygas pan.suženklins, kad nesinorės nelabai sąžiningiems platint toliau
Bet visgi gerulė sistema. Man reikėjo vieno straipsnio iš Medicinos bibliotekos. Važiuok, eik, ieškok..čia susiradau šaltinius, nurodžiau ko reik ir l.greit gavau (gavau ir užsakytą popierinę kopiją iš knygos nurodytus puslapius - už kopijavimą reik apmokėt kažkiek cnt, neatsimenu staigiai dabar). Super!
Rasma, Zis, ačiū
Yra kelios knygos, kurias noriu perskaityt, bet bibliotekose nerandu. Bandysiu čia
Yra kelios knygos, kurias noriu perskaityt, bet bibliotekose nerandu. Bandysiu čia
Zis, nu mane džiugina Vaitkute su Pabudusia tamsa Vakar primą kartą gyvenime gailėjausi, kad skaitau ne el. knygą, o gyvą. Pirmiausiai išisigandau, kad sulaisčiau kažkuo knygos puslapius paskui pamačiau, kad čia toks užmanymas išleidimo, pradėjau skaityti ir, vyras liepė gesinti šviesą, o taip įdooooooooooooooooomu. Gulėjau ir masciau, kaip ten toliau, negalejau miegoti, butu el knyga, skaityčiau paslapčia vyrui miegant vienas tik nusivylimas, kad čia trilogija ir teks laukti 3 knygos :oh, man šie metai kazkokie trilogijų prakeikimo, pradedi skaityti įdomu, ner trecios knygos, ne tai, kad ner lietuviskai, o tiesog dar neparasyta
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 24, 10:18)
Jau yra išleistos visos 3 šios trilogijos knygos: "Tamsa, kuri pabudo", " Miestas be padangės" ir "Devynetas tamsos nešėjų" Nebereiks laukt
Yes aciu, nu zodziu kai Zis tures 3 knyga as eileje laukiu skolintis, kol kas turesiu malonuma skaityti dvi
Gal skaitėte kas nors B. Atxagos 'Obabakoak'?
QUOTE(saintlina @ 2016 09 24, 19:46)
Gal skaitėte kas nors B. Atxagos 'Obabakoak'?
Ruošiuosi, ruošiuosi... Jei labai reikia, galiu pradėti nedelsiant.
QUOTE(klopedija @ 2016 09 24, 21:19)
Ruošiuosi, ruošiuosi... Jei labai reikia, galiu pradėti nedelsiant.
ne tai, kad reikia, bet labai įdomu Kadangi niekur kitur nerandu jos, tik ibibliotekoje, o labai labai vilioja - turbūt teks ryžtis skaityt kompiuteryje arba telefone
Užsisakiau elektroninę kopiją, laukiu, kaip čia toliau ką man duos
Mano atostogos ilgai netruko, tik savaite Dabar toli vazineju, tai tik audio knygos mane ir gelbsti. Per tris dienas isklausiau pirmaji Rowling detektyva, vakar pradejau antraji. Deja, paskaityt siuo metu nespeju, si darbo grizus ir po "vakarines pamainos" virtuveje dar nebent feisbuka pavartau ir smingu
Siandien radau idomu straipsni apie klinikines psichologijos mokyma remiantis literatura
https://gorky.media/...mere-dushechki/
Susisiunciau beveik visa sarasa, palauks geresniu laiku
Siandien radau idomu straipsni apie klinikines psichologijos mokyma remiantis literatura
https://gorky.media/...mere-dushechki/
Susisiunciau beveik visa sarasa, palauks geresniu laiku