Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(Helianta @ 2016 09 17, 00:29)
suintrigavai, o tai kaip tada ta knyga skaityklėje atsiduria? Ar čia online skaitymas, t.y. turi būti nuolatinis interneto ryšys, pvz. skaityklėje wi-fi įjungtas?

Skaitančioms negrožinę literatūrą:
knygynuose turbūt dar nėra, bet fiziškai jau išleista (šiandien universitete pristatymas buvo) dviejų ekonomikos "Nobelių" laureatų knyga "Kvailių žvejonė: manipuliacijų ir apgaulių ekonomika", apie tai, kad "laisvąją rinką" reikia vertinti kritiškai, nes labai dažnai vartotojais galima manipuliuoti (iš čia ir knygos pavadinimas apie kvailių žvejojimą).
Vienas knygos autorių yra Robert Shiller, lietuvių kilmės
Čia knygos svetainė, kurioje galima lietuviško leidimo pratarmę (joje Šileris trumpai pristato ir savo giminės istoriją - jo visi keturi seneliai yra iš Lietuvos), ir įvado PDF versija įkelta pasiskaity mui.

Speju, reikia interneto g.gif Nors pati nebandžiau, galiu klysti. Dar gali buti, kadangi ten naudojamos licenzijos, gal knyga ikelia i tavo profili, bet prie jo jungtis vis tiek interneto reik g.gif

Sudominai bigsmile.gif Reikes pasidomet, ačiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2016 08 10, 09:07)
Ieskau naujo klasikinio romano smile.gif

Džonas Golsvortis „Forsaitų saga"
Henry James "Moters portretas"
Guy de Maupassanas "Mielasis draugas"
Giustavas Floberas "Madam Bovari"
4u.gif

Atsakyti
Labos,
Savaitgalį prisiminimui perklausiau Dostojevskio "Nusikaltimą ir bausmę" (kas klauso rusiškai, rutrackeryje yra tikrai puikus audiospektaklis). Žiūrėkit, o čia man vienai Svidrigailovas toks neįtikinantis? g.gif Kažkaip kai žalioj jaunystėj-paauglystėj skaičiau, neužkliuvo, o dabar stebėjausi ir stebėjausi...
Atsakyti
Sveikos, sakykit, čia aš viena mučinu Axel Munthe „Knyga apie San Mikelę" , nu kas vakarą max po du skyrius ir vsio, atrodo viskas su ja gerai, bet taaip sunkiai einas, matyt nepribrendus aš jai dar, sakiau užmesiu tik akį į Victoria Hislop "Sala" užmečiau ir Miekelė jau knygų spintoj guli nebaigta.

Dar klausimas, ar John Fowles "Magas" labai sunkus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 20 rugsėjo 2016 - 10:31
Kai studiju metais skaiciau, man irgi Miunte kazkaip sunkiai ejosi, maniau, kad del didelio kiekio privalomu perskaityti knygu..reiktu dabar paimti paskaityti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2016 09 20, 11:30)
Sveikos, sakykit, čia aš viena mučinu Axel Munthe „Knyga apie San Mikelę" , nu kas vakarą max po du skyrius ir vsio,

Man ji labai gerai susiskaitė wub.gif
Bet čia individualu. Aš va Sinuhės egiptiečio nesu įveikus unsure.gif
Atsakyti
J. Fawles knygos nera sunkiai skaitomos... "Maga" as gal nelabai atidziai skaiciau, nes praleidau aprasymus. Jo "Juodmedzio bokstas" paauglysteje patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viesnia: 20 rugsėjo 2016 - 12:59
As kazkaip pamazu isivariau i Anapus sienos, tikiuosi pabaigsiu ii savaitgalio, ir dar vienas dziaugsmas skaitant sia knyga, kad turbut nera tesinio lotuliukas.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 22, 10:05)
As kazkaip pamazu isivariau i Anapus sienos, tikiuosi pabaigsiu ii savaitgalio, ir dar vienas dziaugsmas skaitant sia knyga, kad turbut nera tesinio lotuliukas.gif

Kol kas nėra...bet autorė dar neatmetus galimybės rašyti toliau lotuliukas.gif

Aš skaitau Malnickaja "Anytos dienoraštis". Lengva knyga, bet visgi skatinanti pažvelgti iš kitos pusės į santykius su savo anyta... g.gif

Beja, ačiū Rasmai, kad užrodė ibiblioteką biggrin.gif Džiaugiuosi atradus dar vieną knygų skaitymo šaltinį. Gi niekada man knygų nebus per daug... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 22 rugsėjo 2016 - 11:05
Nu turiu pasakyti, kad nesupratau as tos knygos "Anapus sienos", baigiau ir...truputi net gaila laiko jai praleisto, o jau tesinio geriau nerasytu unsure.gif Einu Vaitkutes skaityti, tikiuosi, kad bus geriau.
Siaip po 5 valandu pamoku non stop as jau virstu is klumpiu. Kaip viena mokinuke sakeViena kalba lietuviu, kita- anglu, o trecia - pink biggrin.gif tai man jau pink ir knyga apie drambli lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(zis @ 2016 09 22, 12:03)

Beja, ačiū Rasmai, kad užrodė ibiblioteką biggrin.gif  Džiaugiuosi atradus dar vieną knygų skaitymo šaltinį. Gi niekada man knygų nebus per daug... wub.gif

apšviesk tu mane - ten mokamas tas šaltinis ar ne? Buvau trumpam įlindus, bet iki galo proceso nepabaigiau, tai likau nežinioj smile.gif

Perskaičiau K. Kettu "Už nuodėmes bus atleista". Kelios dienos nešiojuosi galvoj, ir niekaip ji man nesusiguli, ir aštrūs kampai nenusitrina. Labai sudėtinga ir žiauri man šita knyga.. Veiksmas vyksta antrojo pasaulinio karo metu Suomijoje, Laplandijoje. Suomiai - vokiečių sąjungininkai. Karinė stovykla prie sienos su Rusija, mini konclageris, kuriame laikomi karo belaisviai, eksperimentuojama (ir ne tik) su moterimis. Visame tame siaube laukinės prigimties kaimo pribuvėja pamilsta nestabilios psichikos vokiečių esesininką.. Laukinė, sunkiai suvokiama meilė, kurios nieks negali sustabdyti.
Bet parašyta labai gerai. Puikiai išversta. Ryški, originali, išties gaivališka knyga. Nors jautrios psichikos žmonėms skaityti nesiūlyčiau.
Ir vis tik, Aimma, pabandyk..
Atsakyti
Perskaičiau šešeri metai - labai lengvai skaitosi, tokia vėlgi laisvalaikio knyą. Na o dabar atsiverčiau tečią dalį - pilkų atspalvių biggrin.gif ech nuobodu jau ane? Bet noriu pabaigt, kadangi anas dvi knygas perskaičiau, pirmą dalį filmo ir pažiūrėjau, tai reik pabaigt smile.gif
Tada dar turiu - Sugulovė iš Rusijos smile.gif
Atsakyti