Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(Rasma @ 2016 09 10, 19:44)
Sveikos visos 4u.gif O knygių susitikimas pasirodo vyko pašonėje bigsmile.gif

Oi, taip ir zinojau, kad kazka pamirsau pakviest verysad.gif kita karta teks tau butinai dalyvauti, juk paskutiniu metu renkames Jeruzaleje. Tau visai netoli.
Smagu, kad be manes Kliftonu kronikos ir dar kazkam patinka biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Savaitgalį skubiąja tvarka suklausiau Amélie Nothomb Mėlynbarzdį. Taip, įdomu, taip, veikia... Bet matau, kad toks magiškasis brutalizmas man tinka tik labai mažomis dozėmis (gerai, kad jos kūriniai trumpučiai) ir retai. Jai po "Priešo kosmetikos jaučiausi nekaip. Jautriai reaguoju į smurtą, ypač psichologinį. Kebliausia (man) yra tai, kad po kurio laiko vėl kirba mintis susipurtyti, panerimauti, pasibjaurėti, pasižadėti daugiau "ne-ne" ir atsisiųsti kitą knygą tam, kad "kažkada gal". Ir tikrai tas "gal" vėl bus. blush2.gif
Atsakyti
Visai neduoda cituot forumas, tai vieni niarvai biggrin.gif

Helianta, nežinau koks el.knygų formatas, nes ta el.knygų biblioteka neleidžia patsisiųsti ar kažkaip ta knyga manipuliuoti. Tiesiog naudojantis tel., PC ar el.knygų skaitykle tas rezervuotas knygas galima skaityti prisijungus prie savo paskyros. Skaitau arba naudojantis skaitykle, arba tel.
Taisyklės tokios (pacituosiu iš www.ibiblioteka.lt):
"Elektroninių knygų skaitymas
Jei esate LIBIS bibliotekos skaitytojas, turintis skaitytojo pažymėjimą, galite 14-ai dienų pasiskolinti ir skaityti elektroninę knygą.
Vienu metu galite skaityti 2 elektronines knygas. Naudojimosi jomis laikotarpį galite prasitęsti du kartus po 14 dienų, jeigu jos nėra rezervuotos kito skaitytojo.
Norint skaityti elektroninę knygą, reikia atlikti šiuos veiksmus:
Prisijungti;
Atlikti paiešką;
Pasirinkti elektroninę knygą;
Pasiskolinti;
Skaityti.
Jei pageidaujamos elektroninės knygos licencijos tuo metu yra išnaudotos, galite ją rezervuoti, el. paštu būsite informuoti apie galimybę pasiskolinti.
Perskaitytą elektroninę knyga galėsite reitinguoti, komentuoti, priskirti žymas.
Jei sudominusi knyga turi prisegtą fragmentą, galite pasinaudoti funkcija „Pavartyti" ir susipažinti su knygos ištrauka (iki 10 proc. viso dokumento), o tada nuspręsti ar norite pasiskolinti šią knygą.
Kviečiame aktyviai naudotis funkcija „Pavartyti“, prieš nusprendžiant, ar verta skaityti pasirinktą knygą, taip sutaupysime licencijas ir suteiksime galimybę kitiems šią knygą perskaityti."

Šiaip man l.patiko, nes radau daug geidžiamų perskaityti knygų ir man tai puiki alternatyva ieškojimui iš kur parsisiųsti, su kuo mainytis (plius galimybė ramiai ir patogiai pavartyti knygas, kad ir rengiantis pirkti)

SOFIJA5, nieko tokio, kad manęs asmeniškai nepakvietėt. Šiaip, apsidžiaugiau, kad arti smile.gif Dabar bus daug paprasčiau apsilankyti ir susipažinti su temos knygiasnobėm, kai vyks koks susitikimas.

Kliftonų kronikos l.įtraukė thumbup.gif , tai dabar iš eilės viską ir 'suskaitysiu', nebegaliu palikt neperskaičius.

Šiandien dar užbaigiau Daniel Glattauer "Visada tavo". Kadangi knygos anotacijoj neslepiama, kad tai meilės istorija peraugusi į psichologinį "trilerį" (greičiau terorą), tai man paliko įspūdį tiesiog normaliai ir įtaigiai parašytos knygos apie manipuliuotoją tarpusavio santykiais. Knyga gan nuspėjama, labai kažką apie ją nepapasakosi..

Atsakyti
Šiuo metu nerandu ką skaityti - niekas neįtinka unsure.gif

užtat ankedotas:

Pastaba Darjos Doncovos pažymių knygutėje: "Jūsų duktės zoologijos referatą skaitau jau trečia savaitė ir vis dar tikiuosi, kad zebras - ne žudikas."
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2016 09 11, 20:49)
sveika prisijungusi 4u.gif
Smagu, kad Jane Austen patiko. Ji viena mano mėgstamiausių rašytojų wub.gif Bet ją, jei tik įmanoma, siūlau skaityti anglų kalba - Austen puikus stilius, ji taip žaidžia žodžiais, kad vienas malonumas skaityti originalo kalba.
Beje, kokioje UK dalyje gyveni? Jei netoli Bath, ar šiaip kada tam mieste pasitaikys lankytis, galima užsukti į Jane Austen muziejų (nors Bath porą kartų buvau, bet į tą muziejų neužsukau, teks dar sugrįžti ax.gif ).
o, geras dalykas bigsmile.gif
Kokiu formatu skolina knygas?

Ačiū už patarimą dėl Jane Austin knygų bei muziejaus. Bath esu buvus 1 kartą. Pakankamai toli jis nuo manęs, nežinau ar dar teks lankytis smile.gif bet turėsiu omeny smile.gif

Įpusėjau jau knygą Rytoj. Nu žinokit tikrai man patinka, siužetas labai intriguojantis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 09 13, 09:37)
Šiuo  metu nerandu ką skaityti - niekas neįtinka unsure.gif

užtat ankedotas:

Pastaba Darjos Doncovos pažymių knygutėje: "Jūsų duktės zoologijos referatą skaitau jau trečia savaitė ir vis dar tikiuosi, kad zebras - ne žudikas."

lotuliukas.gif thumbup.gif as va turiu knygu kruva, o skaitymas dabar visai sustojo unsure.gif
Atsakyti
Knyga Rytoj vakar pabaigiau thumbup.gif Tikrai įdomi. Kas mėgstate knygas kurios lengvai skaitosi - tikrai rekomenduoju smile.gif
Sekanti knyga - Harlan Coben - Šešeri metai. Yra skaičiusių? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2016 09 14, 14:05)
Sekanti knyga - Harlan Coben - Šešeri metai. Yra skaičiusių? 4u.gif

Aš skaičiau. Nieko negaliu apie ją pasakyti ypatingo, nes man tik su Mironu Bolitaru knygos patinka. biggrin.gif O čia jo nėra. ax.gif Mironą vėl reiks pakartoti, jis man tos mi-mi-mi...
Dabar skaitau N. D. Wilson "Pienių ugnis". Jau pirma knyga , "100 spintelių" man kažkaip kliuvo. Stilius vietomis gražus, vietomis įmantrokas. Šiap gražu, bet kai per daug... rolleyes.gif Vienu žodžiu, stiliaus per daug, kažko kito trūksta ir nekabina. g.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Skaitau Salla Simuka "Raudona kaip kraujas". Kol kas kvepia detektyvu ir jokios mistikos neįžvelgiu. Sofija, čias aš ant normalaus paaugliško detektyvo užsiroviau ar kaip?
Atsakyti
Skaitau as tos lietuvaites Monikos Mikenaites "Anapus sienos"...nu tai labai man saukiasi su Aveyard "Raudonaja karaliene" kol kas..kalba kiek nervina, skaitosi letai...perksaiciau 60 psl. bet vyksmo kazkaip dar nepagauta as unsure.gif
Atsakyti
perskaičiau A. Huxley "Neregys Gazoje". Gera, turinti svorį knyga. Skaitėsi lengvai. Skaitant labai nežavėjo, bet pabaigus ir susigulėjus - taip, skaityti buvo verta.

taipogi šiandien pabaigiau V. Swarup 'Šeši įtariamieji'. Ėmiau dėl to, kad šio autoriaus pirmoji knyga man labai patiko. Sakyčiau, nenuvylė ir ši. Geras humoro jausmas. Įtaigūs charakteriai, labai spalvingi veikėjai. 'Mačiau' Indiją skaitydama. Imdama maniau, kad bus detektyvas, bet ne. Detektyvo ten vos keli puslapiai buvo.
Minusai - skaitydama vis įsivaizdavau tuos hmmm... antipatiškus neigiamus diedus iš indiškų filmų. Ir vieno iš pagrindinių herojų nuotykių perteklius. Pagal tai, kiek kur anas sugebėjo įsivelt, priminė Šimtametį, kuris išlipo per langą.. Va to per daug man ir buvo daugoka.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2016 09 12, 21:43)
Helianta, nežinau koks el.knygų formatas, nes ta el.knygų biblioteka neleidžia patsisiųsti ar kažkaip ta knyga manipuliuoti. Tiesiog naudojantis tel., PC ar el.knygų skaitykle tas rezervuotas knygas galima skaityti prisijungus prie savo paskyros. Skaitau arba naudojantis skaitykle, arba tel.

suintrigavai, o tai kaip tada ta knyga skaityklėje atsiduria? Ar čia online skaitymas, t.y. turi būti nuolatinis interneto ryšys, pvz. skaityklėje wi-fi įjungtas?

Skaitančioms negrožinę literatūrą:
knygynuose turbūt dar nėra, bet fiziškai jau išleista (šiandien universitete pristatymas buvo) dviejų ekonomikos "Nobelių" laureatų knyga "Kvailių žvejonė: manipuliacijų ir apgaulių ekonomika", apie tai, kad "laisvąją rinką" reikia vertinti kritiškai, nes labai dažnai vartotojais galima manipuliuoti (iš čia ir knygos pavadinimas apie kvailių žvejojimą).
Vienas knygos autorių yra Robert Shiller, lietuvių kilmės
Čia knygos svetainė, kurioje galima lietuviško leidimo pratarmę (joje Šileris trumpai pristato ir savo giminės istoriją - jo visi keturi seneliai yra iš Lietuvos), ir įvado PDF versija įkelta pasiskaitymui.

O toms, kurias tokios knygos nelabai domina, rekomenduoju trumpą (11min) Jakilaičio interviu su Šileriu iš LRT mediatekos.
Mane asmeniškai laaabai nervino sinchroninis vertimas, norėjau, kad būtų subtitrai, tada bent būčiau galėjusi normaliai girdėti, ką kalba Šileris.

Visoms rekomenduoju paskirti minutę ir maždaug nuo 9 minutės tą įrašą pažiūrėti, kur Šileris pasakoja apie savo lietuviškas šaknis ir pademonstruoja, ką atsimena iš vaikystės, kai girdėdavo lietuvių kalbą savo aplinkoje smile.gif
Atsakyti