Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(Lina1985 @ 2016 09 11, 06:10)
Nesenei. Penkis metus pragyvenom, pradirbom. Prieš keletą mėnesių maždaug gryžom atgal į Lt. Dabar pratinamės vėl prie lietuviškos tvarkos☺

Oho kaip įdomiai. Jei nepaslaptis dėl ko grįžot? Pasiilgot namų? Ir kaip sekasi prartintis prie LT? Man tai atrodo taip keista būtų viską ten LT dabar nuo nulio pradėt.
Atsiprašau už off topic panelės 4u.gif
Atsakyti
Man irgi idomu blush2.gif as negaleciau gyventi uzsienyje....uzteko studiju ir rimtos namu ilgesio ligos unsure.gif tiesa tada nebuvo skaipu, el. Pasto, ir rasiau daaaaaug laisku ranka, arba max. Skambinti telefonu is budeles namo galejau
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 11, 09:49)
Man irgi idomu blush2.gif as negaleciau gyventi uzsienyje....uzteko studiju ir rimtos namu ilgesio ligos unsure.gif tiesa tada nebuvo skaipu, el. Pasto, ir rasiau daaaaaug laisku ranka, arba max. Skambinti telefonu is budeles namo galejau

Aš išvažiavau 2011 metų pačioj pradžioj. Man buvo 22 metai, tai kaip ir pati pradžia viso gyvenimo ir tiesiog lengvai integravausi čia UK. Dėl to dabar tikrai būtų labai keista LT pradėt ieškot darbo ir pan. Tvarka ten visai kitokia nei čia. Bet nespjaunu, kad vieną dieną grįšiu, gal kažkiek iur įdomu būtų. Deje vyras apie grįžimą net nekalba blush2.gif
Atsakyti
Pirmas išvažiavo vyras, sakėm pusmetį padirbs ir grįš. Negrįžo, o po devynių mėnesių ir mus su sūnum išsigabeno. Iš pradžių mes turėjom tik paatostogaut porą mėnesių, bet taip gavos, kad ir aš įsidarbinau. Sutarėm užsidirbt namui ir grįžt į Lt., arba kai vaikui reiks eit į pirmą klasę. Tai va, šiemet sūnus pirmokas, grįžom. Turim namus, einam į mokyklą. Nepasigendu Uk, nors čia ir sunkoka pradžia. Labai gera namie. Oras, gamta, net tie vietom sugriuve kaimelių nameliukai tokie mieli atrodo. Labai ilgėdavaus Lt. Trumpam grįžus atostogu, labai sunku būdavo išvažiuot. Dabar kaifuoju. Kaime vat kieme sėdžiu, knyga rankose. Mėgaujuos visais malonumais: geru oru, gražia aplinka, ramybe, geru skaitiniu, skania kava ar arbata.
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2016 09 11, 13:55)
Pirmas išvažiavo vyras, sakėm pusmetį padirbs ir grįš. Negrįžo, o po devynių mėnesių ir mus su sūnum išsigabeno. Iš pradžių mes turėjom tik paatostogaut porą mėnesių, bet taip gavos, kad ir aš įsidarbinau. Sutarėm užsidirbt namui ir grįžt į Lt., arba kai vaikui reiks eit į pirmą klasę. Tai va, šiemet sūnus pirmokas, grįžom. Turim namus, einam į mokyklą. Nepasigendu Uk, nors čia ir sunkoka pradžia. Labai gera namie. Oras, gamta, net tie vietom sugriuve kaimelių nameliukai tokie mieli atrodo. Labai ilgėdavaus Lt. Trumpam grįžus atostogu, labai sunku būdavo išvažiuot. Dabar kaifuoju. Kaime vat kieme sėdžiu, knyga rankose. Mėgaujuos visais malonumais: geru oru, gražia aplinka, ramybe, geru skaitiniu, skania kava ar arbata.

Va va ta Lietuva turi kažką kas traukia prie jos. Smagu, kad džiaugiates gyvenimu Lietuvoj. Ar darbus turit abu? smile.gif
Atsakyti
Aš kūriu ūkį☺ kolkas būsiu namie, ūkininkausiu, tvarkysiuos aplinkui iki kitos vasaros, nes gyvenam kaime, mokykla tolokai, vaiką reik vežiot, o naujoj vietoj nežinau kaip jam vienam sektusi būt kol tėveliai iš darbų grįžtų.Anglijoj pripratęs buvo kad mes pakaitom dirbom ir kažkuris su juo būdavom, čia tenka pratintis prie naujos tvarkos. Vyras mokosi, laiko furisto teises ir tuo pačiu uždarbiauja prie statybų, po keleto mėnesių planuoja nuolatinio darbo ieškot, vairuotojo. Taip pat dar namie daug remonto reik, viskas apkuista, apjaukta, griaunama, statoma, lipdoma, taigi darbo daug. Tvarkomės, daromės ir kolkas sekasi gerai. Visi trys patenkinti, kad grįžom namo.

P.S. vakar pabaigiau Hermano Kocho Vakarienė. Patiko. Įdomus požiūris sakyčiau į auklėjimą vaikų, į gyvenimą. Labai patiko meilė. Tokia pagarba sakyčiau jautėsi, tarpusavio supratimas per dvejones pasiekiamas, vienas kito palaikymas betkokiu atveju. Šeima kaip kumštis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina1985: 11 rugsėjo 2016 - 16:07
book.gif book.gif book.gif book.gif book.gif book.gif book.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif as su obuoliais kariauju, nepatogu medyje su knyga
Atsakyti
Kažkada buvau įtikinta, kad esu snobė. Todėl neverdu obuolienės su knyga rankoje ir stengiuosi nemaišyti temų tuo pačiu samčiu.
Atsakyti

Makaluokim knyginius viralus, o ne gyvenimo tongue.gif

Taigi 'ja imieju šo skazat' biggrin.gif ta Odesos tarme biggrin.gif
Dekinga esu toms, kurios uzrode 'Ruskaja kanareika' Dinos Rubinos. Ikritau visa i tai biggrin.gif
Atsakyti
Aha, vsio na nervnoi pochke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BigBang @ 2016 09 10, 11:42)
Praitą savaitę per tris dienas perskaičiau - Jane Austin Puikybė ir prietarai  smile.gif  Puiki knyga smile.gif Buvo toks momentas kai veiksmo vieta staigiai tam pačiam skyriui pasikeisdavo, kad galvojau kaip čia taip, bet po to įpratau prie tokio rašymo stiliaus ir labai gerai įvertinčiau šią knygą  smile.gif

sveika prisijungusi 4u.gif
Smagu, kad Jane Austen patiko. Ji viena mano mėgstamiausių rašytojų wub.gif Bet ją, jei tik įmanoma, siūlau skaityti anglų kalba - Austen puikus stilius, ji taip žaidžia žodžiais, kad vienas malonumas skaityti originalo kalba.
Beje, kokioje UK dalyje gyveni? Jei netoli Bath, ar šiaip kada tam mieste pasitaikys lankytis, galima užsukti į Jane Austen muziejų (nors Bath porą kartų buvau, bet į tą muziejų neužsukau, teks dar sugrįžti ax.gif ).

QUOTE(Rasma @ 2016 09 10, 17:44)
radau interaktyvią biblioteką ibiblioteka.lt, kur galima imti el.knygas. Knygų sočiai, smagu smile.gif 15 d išduoda paskaityt, nereik pirkt ar piratinių ieškot ax.gif

o, geras dalykas bigsmile.gif
Kokiu formatu skolina knygas?
Atsakyti