Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(Alchemie @ 2016 09 10, 12:09)
ziuriu pagal gyvenama vieta UK, tai Puikybe ir priettus angliskai, ar lietuviskai skaite? 4u.gif nes angliskai tai nereali kalba wub.gif

Skaičiau lietuvių kalba. Visos knygos mano lietuviškai skaitomos. Man taip yra lengviau smile.gif nenorėčiau skaityt knygos ir kokio įdomesnio žodžio ieškot žodyne. Man skaitymas - atsipalaidvimo būdas 4u.gif
Atsakyti
Nu as naudojau zodyna, nors angliskai laisvai skaitau, bet kai kurios vartojimo reiksmes gerokai pakite, tai buvo labai smagu atrasti zodzio reiksmiu lauka pvz. intercourse
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 10, 13:30)
Nu as naudojau zodyna, nors angliskai laisvai skaitau, bet kai kurios vartojimo reiksmes gerokai pakite, tai buvo labai smagu atrasti zodzio reiksmiu lauka pvz. intercourse

Aš esu porą bandžius angliškai skaityti, tai nelabai kaip sekėsi, gal dėl to, kad tos knygos nebuvo labai įdomios g.gif Dar matai tas lietuvių kalbos ilgesys ir noras nepamiršti savo kalbos grožio veda mane prie lietuviškai parašytų knygų smile.gif
Atsakyti
Suprantu..esu patyrusi ta ilgesi...gerai, kad dabar yra el. knygos, tai lengviau gauti ir skaityti
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 10, 13:43)
Suprantu..esu patyrusi ta ilgesi...gerai, kad dabar yra el. knygos, tai lengviau gauti ir skaityti

Nieko nėra geriau už popierinį variantą, bent jau man smile.gif Ypač jei knyga nauja, tai atsiverti ir tas toks rašalo kvapas wub.gif Nežinau kaip kreiptis geriau - jūs ar tu? 4u.gif
Atsakyti
Tu, tu, nes pasijusiu laaaaaaaaaabai sena biggrin.gif
Man irgi popierines knygos arciau sirdies, bet jei storis, svoris ir kaina riboja galimybe gauti, tai tada tenkinuosi el. variantu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2016 09 10, 13:55)
Tu, tu, nes pasijusiu laaaaaaaaaabai sena biggrin.gif
Man irgi popierines knygos arciau sirdies, bet jei storis, svoris ir kaina riboja galimybe gauti, tai tada tenkinuosi el. variantu

O tu turi skaityklę ar skaitai kompe? 4u.gif
Na pas mus yra čia lietuvių parduotuvė kurioje gali nusipirkti, taip pat žinau, kad Londone net knygynas yra o ir atsisiųst ne problema. Bent kelios lietuvės skaito knygas pas mane darbe, tai jei norėčiau kokios knygos manau jos drąsiai mane priimtų prie savo užsakymo. Neteko dar. ir kai važiuoju į LT atsivežu porą ir po to keičiames tarpusavyje knygomis smile.gif
Atsakyti
as planseteje skaitau, ypac tas, kurios uzsienio kalba ir Lt pvz. serija pradeta ir paskutine knyga neisversta, tenka serija pabaigti angliskai jau kompe.
Kai studijavau Danijoje, nebuvo dar ir emeilu normaliai lotuliukas.gif apie el. knygas kalbos nebuvo. Zodziu gerai jau jums, kad turite galimybe leituviskai pasidalinti tarpusavyje, ar atsisiusti, galiausiai pakalbeti lietuviskai.
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif O knygių susitikimas pasirodo vyko pašonėje bigsmile.gif

Beieškodama kur gaut "Kliftonų kronikos" pirmąją knygą (pirkt nenorėjau, kai dar nežinau ar patiktų, o biblioteka turi, bet kažkas ilgai negrąžina... ) radau interaktyvią biblioteką ibiblioteka.lt, kur galima imti el.knygas. Knygų sočiai, smagu smile.gif 15 d išduoda paskaityt, nereik pirkt ar piratinių ieškot ax.gif
Kliftonų kronikos patinka smile.gif

Išmūčinau S. Montefiore "Nepažįstamoji iš Paryžiaus", turbūt daugiau nebesigundysiu šios autorės knygom. Kažkaip pirma skaityta "Po Italijos saule" nepaliko tokio baisiai primityvaus įspūdžio biggrin.gif

G. Musso "Rytoj" irgi nesenai perskaičiau. Man jo knygos patinka, lengvos skaityt, visai įdomios ir intriguojančios. Dar nė viena nenuvylė. Paėmus skaityt, žinai, jog pailsėsi ir atitrūksi nuo rutinos.

Skaitau R. Granausko "Trečias gyvenimas" ir kadangi, tai vienas iš mėgstamų lietuvių autorių, tai ir knyga greit tirpsta..atrodo juk nieko kažko ypatingo, šiek tiek lietuviško santūrumo, niūrios rimties, kaimo, o mane tie jo tekstai įtraukia...

Ką čia dar perskaičiau..ai..M.Stepnovos "Italų pamokos". Net sunku rasti žodžius apibūdinimui..sodri knyga, sultinga..kaip tos vyšnios ant viršelio..rodos neturėtum skaityti lengvai, bet kažkoks skaidrumo ir lengvumo pojūtis apima skaitant (nors pati istorija anaiptol nėra saldžiai graži).

Dar perskaičiau N. Lecca "Kavos piramidė". Visai patiko, pozityvi knyga, apie kasdienio gyvenimo stebuklus.
Pastebėjau, jog nuo akių serijos kažko persimečiau prie pozityvumą "ugdančių" knygų. Visiškos saviugdos "vadovėlių" neimu, bet va tas visas istorijas, vietoj love story, tai kaip saldainiukai sueina. Šiandien vėl iš knygyno parsitempiau "Dievas ant harlėjaus" biggrin.gif Dar kad sakyčiau gyvenime kas sudėtingo ir sunkaus būtų, bet ne - nė krislelio abejonės, jog esu ir jaučiuos laimingu žmogumi smile.gif

Įveikiau ir H. Mniszek "Raupsuotoji" ir supratau, jog kai kurios knygos skirtos tik mergiškam amžiui. Skaitydama tokias knygas, pasijaučiu sena, nes tas begalinis to laikmečio naivumas man protu suvokiamas, bet širdim nesuprantamas biggrin.gif

Kas čia pas mus iškrypusias knygas skaito? Primiršau.. klopedija? Baisiai įdomu ar yra skaičiusi Jonathan Safran Foer "Viskas nušviesta"? Vat ta knyga, tai man grynai iš tos serijos. Ilgai galvojau kaip visą tą knygą priimt ir kaip ją suprast..bet kiek begalvočiau, tai nežinau kaip FB literatūrinis testukas nusprendė, jog tai mano skonio literatūra biggrin.gif Rodos taip sąžiningai apgalvojau atsakymus. Bus man tikėt horoskopais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 10 rugsėjo 2016 - 19:02
oj, aš Uk gyvendama įpratau el. knygas skaityt, tiek planšetėj, tiek skaityklėj, galiausiai dar ir telefone. Dabar jei storesnę gaunu kokią paskaityt, tai labai nepatogu atrodo, sunku. visas skaitymo malonumas lyg ir sumažėja. pratinuos po truputį vėl prie popieriaus.
Atsakyti
QUOTE(Lina1985 @ 2016 09 10, 17:52)
oj, aš Uk gyvendama įpratau el. knygas skaityt, tiek planšetėj, tiek skaityklėj, galiausiai dar ir telefone. Dabar jei storesnę gaunu kokią paskaityt, tai labai nepatogu atrodo, sunku. visas skaitymo malonumas lyg ir sumažėja. pratinuos po truputį vėl prie popieriaus.

Gyvenai UK? Senai? 4u.gif
Atsakyti
Nesenei. Penkis metus pragyvenom, pradirbom. Prieš keletą mėnesių maždaug gryžom atgal į Lt. Dabar pratinamės vėl prie lietuviškos tvarkos☺
Atsakyti