sena.lt šiandien vėl "grybauja".
Kai atnaujina, kazkas pasikeicia, reiskia iseini is komforto zonos, turi kazka ismokti, priprasti, taip vysto musu surambejusias smegenis
Apie va tokius atnaujinimus....vaziuojam i Estija..Latvijoje kur bepasukam mums reikiama kryptimi, vis perkastas kelias ar uzdaryta gatve, ivaziavus i Estija vyras dziaugiasi, kad viskas tvarkinga, jei tvarko, tai viskas aisku aisku, ir zenklai sustatyti, ir zmones dirba. O dukra taip tyliai pakomentuoja:
-Teti, bet gal ten Latvijoj jiems atostogos
Apie va tokius atnaujinimus....vaziuojam i Estija..Latvijoje kur bepasukam mums reikiama kryptimi, vis perkastas kelias ar uzdaryta gatve, ivaziavus i Estija vyras dziaugiasi, kad viskas tvarkinga, jei tvarko, tai viskas aisku aisku, ir zenklai sustatyti, ir zmones dirba. O dukra taip tyliai pakomentuoja:
-Teti, bet gal ten Latvijoj jiems atostogos
Labas rytas
O aš noriu pasidžiaugti tokia teta Donna Tartt. Be "Dagilio" suklausiau jos "Mažąjį draugą"...
Įtraukianti, skaudi, spalvinga istorija. Įtaigus stilius, nes skaitant buvo ir karšta, ir liūdna, ir dvokė ir baisu. Kaip motiną, mane prislėgė vaiko vienišumas...
O aš noriu pasidžiaugti tokia teta Donna Tartt. Be "Dagilio" suklausiau jos "Mažąjį draugą"...
Įtraukianti, skaudi, spalvinga istorija. Įtaigus stilius, nes skaitant buvo ir karšta, ir liūdna, ir dvokė ir baisu. Kaip motiną, mane prislėgė vaiko vienišumas...
Sveikos! Tai atostogajat, kad taip tylu?... As irgi. Bet, va, imsiu ir parasysiu.
Uzmaciau, buvo diskutuota apie A. Sileikos romanus. Hmmm... "Pirkiniai issimoketinai" man liks vienas is sauniausiu kuriniu emigracijos tema ir, neziurint to laikmecio sunkumu, su itin gera jumoro doze. Obettaciau, manau, tai bus vienintele jo tokia knyga, nes ne autobiografinis stilius parasytas tarsi ne to paties rasytojo. Iskankinau "Pogrindzio" pradzia ir numeciau negriztamai salin.
Vasaros atradimas - janycarai! (spekit is triju kartu, kas tai per daiktas ) Atostogu pradzioje netycia pasiemau D. C. Fernback "Palaimos namus" ir gavau tai, ko ir tikejausi - grazia pasaka rytietiska tema. Taciau koks paprastas ir glaustas to meto istorinis paaiskinimas (aisku, prisiderinant prie aprasomo siuzeto) - galbut daugiau suzinojau (o tikrai nebuciau, nes neturiu atminties tokiems dalykams ), nei perskaicius tritomi vadoveli... Taigi, Osmanu imperija, sultonai (tiek sudomino, kad Wikipedijoje issistudijavau ju valdymo metus, turetas zmonas bei vaikus ), haremas ir ... janycarai! Nugi, taip uzkabino, kad iskart susiradau tureta Jason Goodwin "Janycaru medi" (kelis metus gulejo lentynoje, isigytas, nes buvo dyyydele akcija, kad tureciau ka skaityti, kai nieko nebeliks ) ir OMG - kur as buvau anksciau??? Rasymo stilius mane tiesiog uzbure... Pasijutau tarsi "Tukstantyje ir vienoje naktyje". Ir, kas svarbiausia, perskaiciau pirma savo gyvenime arabiska detektyva! Uzskaitau ir is anksto dziaugiuosi turinti kita Jason Goodwin romana "Gyvates akmuo" (nors abejoju, ar ten dar rasiu janycarus )
(...)
Dvejoju ir nezinau ar rasyti apie paskutine knyga. Ar geltoninti tai, ka parasysiu. O gal paprasciausiai istrinti... Galejau neskaityti. Bet knyga yra ir as ja perskaiciau.
Saintlina apeik ja ratais ir net neziurek i ta puse.
Skaudulys, pasislykstejimas, saltas prakaitas, pykinimas, uztirpusios pedos tai toli grazu ne viskas, ka jauciau skaitydama pirmus puslapius... Tokios pacios emocijos buvo uzpludusios daugiau nei pries penkiolika metu, ziurint Joel Schumacher'io filma "8 mm". Baisu, kokia gali buti zmogiska prigimtis. Zymiai baisesne nei mes galime isivaizduoti. Ir visada gali buti dar baisiau.
Ludwig Fels "Misteris Dzo".
Uzmaciau, buvo diskutuota apie A. Sileikos romanus. Hmmm... "Pirkiniai issimoketinai" man liks vienas is sauniausiu kuriniu emigracijos tema ir, neziurint to laikmecio sunkumu, su itin gera jumoro doze. Obettaciau, manau, tai bus vienintele jo tokia knyga, nes ne autobiografinis stilius parasytas tarsi ne to paties rasytojo. Iskankinau "Pogrindzio" pradzia ir numeciau negriztamai salin.
Vasaros atradimas - janycarai! (spekit is triju kartu, kas tai per daiktas ) Atostogu pradzioje netycia pasiemau D. C. Fernback "Palaimos namus" ir gavau tai, ko ir tikejausi - grazia pasaka rytietiska tema. Taciau koks paprastas ir glaustas to meto istorinis paaiskinimas (aisku, prisiderinant prie aprasomo siuzeto) - galbut daugiau suzinojau (o tikrai nebuciau, nes neturiu atminties tokiems dalykams ), nei perskaicius tritomi vadoveli... Taigi, Osmanu imperija, sultonai (tiek sudomino, kad Wikipedijoje issistudijavau ju valdymo metus, turetas zmonas bei vaikus ), haremas ir ... janycarai! Nugi, taip uzkabino, kad iskart susiradau tureta Jason Goodwin "Janycaru medi" (kelis metus gulejo lentynoje, isigytas, nes buvo dyyydele akcija, kad tureciau ka skaityti, kai nieko nebeliks ) ir OMG - kur as buvau anksciau??? Rasymo stilius mane tiesiog uzbure... Pasijutau tarsi "Tukstantyje ir vienoje naktyje". Ir, kas svarbiausia, perskaiciau pirma savo gyvenime arabiska detektyva! Uzskaitau ir is anksto dziaugiuosi turinti kita Jason Goodwin romana "Gyvates akmuo" (nors abejoju, ar ten dar rasiu janycarus )
(...)
Dvejoju ir nezinau ar rasyti apie paskutine knyga. Ar geltoninti tai, ka parasysiu. O gal paprasciausiai istrinti... Galejau neskaityti. Bet knyga yra ir as ja perskaiciau.
Skaudulys, pasislykstejimas, saltas prakaitas, pykinimas, uztirpusios pedos tai toli grazu ne viskas, ka jauciau skaitydama pirmus puslapius... Tokios pacios emocijos buvo uzpludusios daugiau nei pries penkiolika metu, ziurint Joel Schumacher'io filma "8 mm". Baisu, kokia gali buti zmogiska prigimtis. Zymiai baisesne nei mes galime isivaizduoti. Ir visada gali buti dar baisiau.
Tutele, as po Palaimos namu dar suskaiciau Dvidesimtoji zmona, Seseliu princese ir kitos rasytojos Silko kelio karaliene, visos knygos remiasi istoriniais asmenimis
Labas. Vakar, baigdama skaityti/vartyti D. Smith "100 vietų, kurių niekada neaplankysite" jau pradėjau dairytis ką toliau reiks imti skaityti. Pasąmonė prašė kažko mielo, jaukaus, o aš paėmiau J. Nesbo "Kraujas ant sniego". Vat ir bus neklausyti savęs, visai nekabina, kažkokia ne tokia man ši knyga.
Ką tik radau eilėraštį:
Всё начнётся потом,
когда кончится это
бесконечное душное, жаркое лето.
Мы надеемся, ждём, мы мечтаем о том,
чтоб скорее пришло
то, что будет потом.
Нет, пока настоящее не начиналось.
Может, в детстве...
ну в юности... самую малость...
Может, были минуты... часы... ну, недели...
Настоящее будет потом!
А на деле
На сегодня, назавтра и на год вперёд
столько необходимо-ненужных забот,
столько мелкой работы, которая тоже
никому не нужна.
Нам она не дороже,
чем сиденье за чуждым и скучным столом,
чем свеченье чужих городов под крылом.
Не по мерке пространство и время кроя,
самолёт нас уносит в чужие края.
А когда мы вернёмся домой, неужели
не заметим, что близкие все почужели?
Я и сам почужел.
Мне ведь даже неважно,
что шагаю в костюме неважно отглаженном,
что ботинки не чищены, смято лицо,
и все встречные будто покрыты пыльцой.
Это не земляки, а прохожие люди,
это всё к настоящему только прелюдия.
Настоящее будет потом. Вот пройдёт
этот суетный мелочный маятный год,
и мы выйдем на волю из мучившей клети.
Вот окончится только тысячелетье...
Ну, потерпим, потрудимся,
близко уже...
В нашей несуществующей сонной душе
всё застывшее всхлипнет и с криком проснётся.
Вот окончится жизнь... и тогда уж начнётся.
Сергей Юрский
1977
Ką tik radau eilėraštį:
Всё начнётся потом,
когда кончится это
бесконечное душное, жаркое лето.
Мы надеемся, ждём, мы мечтаем о том,
чтоб скорее пришло
то, что будет потом.
Нет, пока настоящее не начиналось.
Может, в детстве...
ну в юности... самую малость...
Может, были минуты... часы... ну, недели...
Настоящее будет потом!
А на деле
На сегодня, назавтра и на год вперёд
столько необходимо-ненужных забот,
столько мелкой работы, которая тоже
никому не нужна.
Нам она не дороже,
чем сиденье за чуждым и скучным столом,
чем свеченье чужих городов под крылом.
Не по мерке пространство и время кроя,
самолёт нас уносит в чужие края.
А когда мы вернёмся домой, неужели
не заметим, что близкие все почужели?
Я и сам почужел.
Мне ведь даже неважно,
что шагаю в костюме неважно отглаженном,
что ботинки не чищены, смято лицо,
и все встречные будто покрыты пыльцой.
Это не земляки, а прохожие люди,
это всё к настоящему только прелюдия.
Настоящее будет потом. Вот пройдёт
этот суетный мелочный маятный год,
и мы выйдем на волю из мучившей клети.
Вот окончится только тысячелетье...
Ну, потерпим, потрудимся,
близко уже...
В нашей несуществующей сонной душе
всё застывшее всхлипнет и с криком проснётся.
Вот окончится жизнь... и тогда уж начнётся.
Сергей Юрский
1977
QUOTE(tutele @ 2016 08 22, 02:09)
Sveikos! Tai atostogajat, kad taip tylu?... As irgi. Bet, va, imsiu ir parasysiu.
Įdomu, kodėl skaitėt?
giluze, eilerastis toks...gilus...kabina, ypac kai pagalvoji apie metus, kada parasytas
QUOTE(Alchemie @ 2016 08 22, 08:35)
Tutele, as po Palaimos namu dar suskaiciau Dvidesimtoji zmona, Seseliu princese ir kitos rasytojos Silko kelio karaliene, visos knygos remiasi istoriniais asmenimis
Dekoju. "Silko kelio karaliene" jau skaiciau - irgi grazi pasaka. O kitos dar laukia savo eileje... Nenoriu persisotinti, tpsknt.
QUOTE(giluze @ 2016 08 23, 07:49)
Pasąmonė prašė kažko mielo, jaukaus, o aš paėmiau J. Nesbo "Kraujas ant sniego". Vat ir bus neklausyti savęs, visai nekabina, kažkokia ne tokia man ši knyga.
Visada reikia klausytis pasamones - ji geriausiai zino, ko mums reikia.
QUOTE(pupik @ 2016 08 23, 10:36)
Įdomu, kodėl skaitėt?
Todel, kad knyga parasyta ne isskirtinei publikai, o Almos Litteros isleista XX a. aukso fondo serijoje. Beje, emocijas pagilino itaigumas (kaip Erendira minejo del Donnos Tartt), nes perskaicius panasia antraste "Lietuvos Ryto" vedamajame tai teliktu sukreciantis faktas, o ne realus palaipsnis ivykio aprasymas, matomas paties nusikaltelio arba aukos akimis.
QUOTE(giluze @ 2016 08 23, 09:49)
Prisiminiau... https://www.youtube....h?v=r20jEonmFME
QUOTE(tutele @ 2016 08 23, 18:07)
Todel, kad knyga parasyta ne isskirtinei publikai, o Almos Litteros isleista XX a. aukso fondo serijoje. Beje, emocijas pagilino itaigumas (kaip Erendira minejo del Donnos Tartt), nes perskaicius panasia antraste "Lietuvos Ryto" vedamajame tai teliktu sukreciantis faktas, o ne realus palaipsnis ivykio aprasymas, matomas paties nusikaltelio arba aukos akimis.
kaip vienas mano dėstytojas sakydavo: "tas beribis beribis kaip dangus moteriškas smalsumas'
Sveikos! Savaite skaiciau, ka esat prirasiusios, nes buvau apleidus foruma nuo vasario. Mano norimu perskaityt knygu sarasas pasipilde mazdaug dvidesimcia nauju knygu. Labai dziaugiuosi pries kelete metu uzsiregistravusi Goodreads, tai kuriu laiminga ten sarasus. gaila tik, kad laiko skaitymui ivairus tinklalapiai neprideda
Perskaiciau keleta knygu per ta laikotarpi, bet labiausiai noriu pasiulyti Гузель Яхина "Зулейха открывает глаза". Yra ir audio variantas rutrackeryje. Puikiai parasyta knyga, net nepatiketum, kad debiutas. Patiko viskas: tema, stilius, kalba.
Beje, dziugu, kad atrandat Rubina
Sypseneliu nededu, nes naujosios mane truputi siurpina
Giluze, labai geras eilerastis, dekui
Perskaiciau keleta knygu per ta laikotarpi, bet labiausiai noriu pasiulyti Гузель Яхина "Зулейха открывает глаза". Yra ir audio variantas rutrackeryje. Puikiai parasyta knyga, net nepatiketum, kad debiutas. Patiko viskas: tema, stilius, kalba.
Beje, dziugu, kad atrandat Rubina
Sypseneliu nededu, nes naujosios mane truputi siurpina
Giluze, labai geras eilerastis, dekui