O aš visai patenkinta - prisireikė paskaityti apie Oną Vitkauskytę ir apie Mažosios Lietuvos spaustuves. O tuo pačiu prigriebiau Fridos Kahlo biografiją
Perskaiciau Trudi Canavan Milenium Rule trilogijos antra dali, o trecia tik bus kazkada 2016 isleista dabar is idomumo nagus nusigruzt galima belaukiant
Perskaičiau H. Wassmo "Tos akimirkos". Wasmiška, stipri, puiki, komentarų nereikalaujanti knyga. Kas mėgsta Wassmo, nenusivils
Dabar skaitau T. Kinnunen "Namas kryžkelėje". Suomių rašytojo ( ) kūrinys, 2014 m. pripažintas geriausia knyga Suomijoje. Buvau tikra, kad rašo moteris, bet pagooglinus labai nustebau išvydusi vyrą. Trijų kartų vienos šeimos moterų istorijos, šiaurietiškos, skandinaviškos. Gal kiek primena Wassmo.
Man ši knyga - atradimas nuo pirmų puslapių
Rekomenduoju
Dabar skaitau T. Kinnunen "Namas kryžkelėje". Suomių rašytojo ( ) kūrinys, 2014 m. pripažintas geriausia knyga Suomijoje. Buvau tikra, kad rašo moteris, bet pagooglinus labai nustebau išvydusi vyrą. Trijų kartų vienos šeimos moterų istorijos, šiaurietiškos, skandinaviškos. Gal kiek primena Wassmo.
Rekomenduoju
As su dviem miegu kankinu Sileikos Bronzine moteri, man ji gali tapti metu grauztuku ir pasiemusi R. Gary "Jusu bilietas toliau negalioja"
QUOTE(Alchemie @ 2016 07 28, 15:47)
As su dviem miegu kankinu Sileikos Bronzine moteri, man ji gali tapti metu grauztuku ir pasiemusi R. Gary "Jusu bilietas toliau negalioja"
Abi labai knygos. Tiesa, antrąją aš įveikiau neiškart, bet visgi, kai perskaičiau tik tada suvokiau, jog būčiau tokią knygą nepelnytai numetus..istorija apie mėnulį ir kinus, tai įsirėžė turbūt amžiams Bet šiaip viena iš knygų kur buvo nemažai įsimintinų man minčių.
Pirmąją, "Bronzinę moterį" reik irgi iškankint..mano akimis, tai visai verta. Nes persiritus į antrą pusę, o ypač link pabaigos istorija pasisuka gan netikėtai ir baigiasi labai....turiu vieną žodį, kurisnusakytų esmę, bet negaliu sakyt ir gadint malonumo neskaičiusioms. Irgi labai įsirėžė atminti n ši knyga, ypač ta visa knygos atomazga. Aš sakyčiau, kad iš visų 3 skaitytų Šileikos knygų, būtent ta moteris buvo įsimintiniausia ir man įspūdingiausia
Aciu, ikvepei mane, nes as po Pirkiniu isimoketinai, tkejausi, kad ir Bronzine moteris skaitysis taip lengvai
QUOTE(saintlina @ 2016 07 28, 11:04)
Rekomenduoju
Reikės įsitraukti į sąrašą
Nes pas mane fantastika, jaunimo literatūra ir detektyvai karaliauja
Anksčiau minėta Paula Hawkins "Mergina traukiny" - man patiko Gal šiek tiek ištęsta, bet pabaiga atpirko viską. O ir pagrindinė herojė... kaip čia pasakius, jaučiu silpnybę alkoholikams.
Dar vienas iš tų keistų detektyvų-nedektektyvų Emma Healey "Elizabeta dingo" - jau senokai skaičiau, bet niekaip negaliu pamiršti. ne detektyvinės linijos, bet įtaigumo pasakojant apie senatvę. Nuoširdžiai rekomenduoju.
Iš keistesnių, o gal sakyčiau, šlykštesnių - Robert Galbraith "Šilkaverpis" - ir niekaip nepasakysiu, kuo mane patraukė. Bet skaičiau tol, kol raidžių nebeįžiūrėjau. Gal tiesiog tuo metu man tos knygos reikėjo. Gal dar yra skaičiusių? būtų labai įdomu išgirsti atsiliepimą. nes šiuo metu verinu šią knygą, kaip apsėdimą. o man deja, retai jau taip būna, na, kad skaityčiau iki paryčių.
Pabandžiau ir naujus autorius Cilla ir Rolf Börjlind "Trečiasis balsas" - gal kad neskaičiau pirmosios knygos "Potvynis", bet nors ir išgirtas ir skandinaviškas, man įspūdžio nepadarė. Nuobodoka.
O Jussi Adler-Olsen "Kaltė" - Q skyrius mane žavi Bylos įdomios ir nestandartinės. Ir po galais, kaip vis dėlto visaip kaip negerai galima elgtis su žmonėmis, ypač su moterimis. Patiko labai labai.
Tą patį ir tiesiog be komentarų galiu pasakyti ir apie Jo Nesbo "Policija"
Ir kad jau pradėjau rašyti, tai gal iškart paklodę. Na, dar apie kelias knygas.
N. D. Wilson "Pienių ugnis" - Henrio ir Henrietos nuotykiai tęsiasi ir juos tikrai verta perskaityti.
Kaip ir Neringos Vaitkutės seriją "Tamsa, kuri pabudo" Nuostabi kalba, neįprasti veikėjai ir nuotykiai. Super.
O kadangi vėl turiu skaityklę, tai perskaičiau ir L.L. Berg "Nesuterštojo miesto" 3 dalį - ech, kaip smagu, kad turime, kad randasi nebanalių lietuvių rašytojų. Net jei ir niekaip nepasakytum, kad tokią seriją parašė lietuvis ar lietuvė. Pagarba.
Ir jau tikra tikrai apie kelias paskutines perskaitytas knygas. Ech. Skaitančioms rusų kalba kuo nuoširdžiausiai rekomenduoju Гаврилова Анна и Жильцова Наталья "Академия Стихий" (4 dalys yra) bei Юлия Набокова "VIP значит вампир. Шерше ля вамп. Вампир высшего класса" - vasara, magija, vampyrai, meilė. knygos linksmos ir tinkančios atsipalaidavimui
Na, o aš grįžtu prie Terry Pratchetto ir Neilo Gaimano knygą Gera lemiantys ženklai". Ką tik pradėjau. Tikiuosi didžiuuuuuuulio malonumo. Zis, tu šią knygą skaitei? koks įspūdis?
Ir vilnietės, kol vasara dar nesibaigė, gal susibėgam? Rugpjūčio pradžioje ? Ką manote?
Ir tikrai, atsiprašau už paklodę. 105 perskaitytos knygos. Labai sunku atsirinkti, apie kurias parašyti, nors aišku, daug buvo ir gana blankių meilės, a la gyvenimiškų istorijų.
Sofijas, tu knygu smakas as mielai i susimatyma
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 07 28, 21:52)
Pabandžiau ir naujus autorius Cilla ir Rolf Börjlind "Trečiasis balsas" - gal kad neskaičiau pirmosios knygos "Potvynis", bet nors ir išgirtas ir skandinaviškas, man įspūdžio nepadarė. Nuobodoka.
Ir vilnietės, kol vasara dar nesibaigė, gal susibėgam? Rugpjūčio pradžioje ? Ką manote?
va aš jų Potvynį pernai skaičiau. Man tokia visiškai ot tiap. Nesupratau, kodėl taip išgirtas. Bet nepasimokiau, parsinešiau ir tą Trečią balsą, galvojau, gal geresnis bus Dar nepradėjau
aš atostogų išeinu nuo kitos savaitės. Nebūsiu visą mėnesį. Na, taip tikiuosi Gero jums susitikimo
QUOTE(SOFIJA5 @ 2016 07 28, 21:52)
O kadangi vėl turiu skaityklę, tai perskaičiau ir L.L. Berg "Nesuterštojo miesto" 3 dalį - ech, kaip smagu, kad turime, kad randasi nebanalių lietuvių rašytojų. Net jei ir niekaip nepasakytum, kad tokią seriją parašė lietuvis ar lietuvė. Pagarba.
Na, o aš grįžtu prie Terry Pratchetto ir Neilo Gaimano knygą Gera lemiantys ženklai". Ką tik pradėjau. Tikiuosi didžiuuuuuuulio malonumo.
Na, o aš grįžtu prie Terry Pratchetto ir Neilo Gaimano knygą Gera lemiantys ženklai". Ką tik pradėjau. Tikiuosi didžiuuuuuuulio malonumo.
Galiu tik pritarti dėl "Nesuterštojo miesto" , rytą pabaigiau pirmą dalį. Planuoju pirkti kitas 2 dalis.
Labai tikiuosi malonumo iš "Gera lemiantys ženklai". Šitie autoriai man kaip dvigubas kokybės ženklas.