Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 95 laida

QUOTE(giluze @ 2016 07 14, 19:42)
  Pradėjau skaityti dar vieną kaip ir klasikinį romaną, V. Somerseto Moemo "Dažytą vualį". O čia jau galima tikėtis kažko ypatingo, jei anotacija neperdeda.

šita tikrai gera wub.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2016 07 14, 19:42)
  Pradėjau skaityti dar vieną kaip ir klasikinį romaną, V. Somerseto Moemo "Dažytą vualį". O čia jau galima tikėtis kažko ypatingo, jei anotacija neperdeda.
Man Moemas visada kažkas ypatingo, taip pat ir "Dažytas vualis". thumbup.gif Dar turiu resursų pasimėgavimui.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 07 14, 22:00)
Man Moemas visada kažkas ypatingo

Mano irgi labai mylimas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 07 14, 11:03)
Kažkokia labai priekabi detektyvams aš šiemet smile.gif

Aš irgi. Jau kelintą detektyvą skaitau ir noriu mesti. Netgi visiškai prie pabaigos priėjus. Tai koks čia detektyvas, jei net neįdomu, kaip baigsis. Tiesa, čia daugiau apie trilerius, kurie paskutiniu metu pernelyg nuspėjami. Nepadarė įspūdžio ir man ta ,,Mergina traukiny".
Ta proga po sakinį apie kitas knygas, nepadariusias įspūdžio.
Ch. Baker Kline ,,Našlaičių traukinys" - tema gera, bet knyga prasta, be charakterių, su idiotiška nemotyvuota pabaiga. Skaitalas, tinkantis lietingą dieną.
V. Nicholson ,,Gimtinė" - ištęstas, nuobodus pasakojimas apie daug ką ir apie nieką. Gal ir neprasčiausia skaityta knyga, bet man ji pasirodė nuobodi ir paviršutiniška, nors pretenduoja pažvelgti į žmogaus dvasios gelmes.
Beje, pastebėjau, kad knygos, kurias vertinčiau žemiau vidutinio lygio, turi labai daug nuorodų. Bet nei dokumentai, nei amžininkų dienoraščiai nepadės, jei nėra talento. Bedvasės man tos knygos pasirodė, nespėjus užversti, jau užmiršti apie ką jos. Nors suprantu, kad jos dar ne blogiausias variantas.
Atsakyti
skaitau Ernsto Jüngerio 'Plieno audrose'. Pirmąkart išleista 1920 m. Apie pirmąjį pasaulinį karą. Parašyta vokiečio karo dalyvio, remtasi asmeniniais dienoraščiais. Viskas tiesiai iš fronto linijos, ne iš kokio jaukaus kaimelio atokiai nuo karo zonos. Žiauru, baisu - karas negali būti kitoks. Bet pati knyga man labai patinka wub.gif
Atsakyti
Įpusėjau Т. Бенаквиста "Малавита" 1 dalį . Kažkada, gal prieš metus ar du buvo čia įdėta nuoroda į vieną sąrašą, kažkas panašaus į "Šimtmečio knygos" ar "Geriausios iš geriausių". lotuliukas.gif Parsisiunčiau tada viską iš jo ką radau neskaityto. Dabar tikrinu sąrašo vertę abėcėlės tvarka. biggrin.gif Gal esu per daug skeptiškai nusiteikus, gal vėjas ne iš tos pusės pučia, kol kas nematau to vertingumo. Knyga šiaip jau nebloga, dar nebaigiau skaityti ir nuomonė gali pasikeisti. bigsmile.gif
Atsakyti
Perskaiciau as ta Telepata, tai, nu ka nieko, vertimas vietomis nervino, kazkiek detektyvo buvo, kas vde skaityma pirmyn, bet isrisimas toks...ai...Zodziu vidutiniska knyga, kaip nuolaidine tai negaila piniu, dovanosiu bibliotekai
Atsakyti
Pradėjau "Akmeninius klevus" g.gif puikūs išsireiškimai, žodžių žaismas, sluoksniai, sanklodos, bet..... apie ką ši knyga? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 07 20, 09:41)
sluoksniai, sanklodos, bet..... apie ką ši knyga? blink.gif  biggrin.gif
Klausiau audio rusiškai. Daug tikėjausi, tačiau... Tos sanklodos, pasąmonės ir jausmų srautai ne susisluoksniavo, o susivėlė. Poetiška, bet sunku. unsure.gif
http://www.g-taskas....eniniai-klevai/
Papildyta:
Citata: "Žmonės myli tave už tai, kad jog (? g.gif ) jiems nereikia įsitempti, stengiantis suvokti tavo žodžius ir poelgius." Šiek tiek perfrazavus, sakyčiau, knyga patinka, kai nereikia įsitempti, stengiantis suvokti tavo žodžius, motyvus ir turinį. Man šita "grandinėlė" trūkinėjo, jaučiau nepasitenkinimą, kad nesujungiu tų grandžių.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 07 20, 10:20)
Klausiau audio rusiškai. Daug tikėjausi, tačiau... Tos sanklodos, pasąmonės ir jausmų srautai ne susisluoksniavo, o susivėlė. Poetiška, bet sunku.  unsure.gif 

o pradžia atrodė kaip daug žadantis detektyvas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2016 07 20, 09:41)
Pradėjau "Akmeninius klevus" g.gif puikūs išsireiškimai, žodžių žaismas, sluoksniai, sanklodos, bet..... apie ką ši knyga? blink.gif  biggrin.gif

Man ji buvo knyga apie raganą. biggrin.gif Skaičiau prie jūros, tai taip ir siejasi su ošimu, ramybe. O dar ten visokios žolės... Visai neįsitempiau, skaičiau ir mėgavausi. thumbup.gif
Atsakyti
Visai įmanoma, kad "klevus" dar kada skaitysiu/klausysiu. Kažką gero užčiuopiau, bet "neįkirtau", ir nuplaukė žuvis gelmėn, nušiureno vėjas medžių viršūnėm...
Oho, kaip aš čia... Lauksiu, kol vėjas pasisuks. hihihi.gif
Papildyta:
Apskritai, laukiu uraganų, kad išpūstų iš galvos šiukšles ir įpūstų harmonijos.
Metams įpusėjus pradedu galvoti, kad teks skelbti neskaitymo metus. unsure.gif
Atsakyti