Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(Undzinka @ 2017 05 22, 11:28)
O kodel primoket? Kas taip sake? As buvau Birstone po operacijos. Nemokejau nei cento. Zinoma jei nori geresnio kambario, tarkim vienviecio, ar nori geresnio maitinimo (rytais svedisko stalo) tada reikia primoket. Bet siaip ne.
Zinoma, jei paskirta ambulatorine reabilitacija, tada reikia sumoketi uz gyvenima, proceduros bus nemokamos. O jei reabilitacija stacionari - jokiu priemoku.

Daktaras uzsimine kad reiktu primoket. Nzn kiek.
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2017 05 22, 10:50)
Daktaras uzsimine kad reiktu primoket. Nzn kiek.

Tai gal gydytja nori gauti pakistuka:) Tai taip ir uzsimine:) Siaip pas reabilitologe reiketu kreiptis, nes ji tiksliai Jums pasakys kas priklauso ir kiek tai kainuos arba nekainuos.
Atsakyti
Mes vis dar laukiam... Pries pora sav per pazintis ir pinigus i VI patekom. Pries daugiau nei savaite paeme biopsija, praejusi ketvirtadieni tyre tarpuplauti... Siandien isleidzia namo, lauksim toliau... Pora narkoziu, prasidejo dusinimas, o gydymo vis dar nera... Kad ir kaip sunku, islauksim, nera ka daryt, bet meldziames, kad nebutu per velu tik... Nes kreipimasis i gyd dar pries velykas prasidejo, o jau tuoj ir vasara...
Atsakyti
daivute84, tai manau jau tuoj atsakymai biopsijos ateis, na ir aiškiau pasidarys...

mano tėtis neduso ir dabar dar nedūsta. tik kosulys didėja... penktadienį trečias lašinimas, tada 05 30 KT.
o kaip su KT NVI - ar kai padaro, iš karto aprašymas, atsakymai būna, kam jie konkrečiai nueina, kas vertina? gydančiai chemoterapeutei? nes dabar tėtis kitų daktarų kaip ir "neturi".
Atsakyti
QUOTE(chicane @ 2017 05 22, 11:46)

o kaip su KT NVI - ar kai padaro, iš karto aprašymas, atsakymai būna, kam jie konkrečiai nueina, kas vertina? gydančiai chemoterapeutei?

Mes KT daremes Siauliuose, Affidea, daugiau nebekartojo. Aprasyma pasiemem kita diena is tu, kas dare.
Atsakyti
daivute84 tai mano tėtis tą pirmą irgi afidejoj darės tik vilniuj. žiūrėjo jį krūtinės chirurgai NVI, tada biopsija ir gydymas - chemija, avastinas. dabar va darys antrą, žiūrėti kaip vaistai veikia - tai man įdomu, kas dabar jį vertina, ar chemoterapeute ar kokie dar kiti gydytojai.
Atsakyti
Gituks, dar praleidau, kaip džiugu girdet tokias žinias 4u.gif
Atsakyti

Kaip man paaiskino genetike,kad tevai perduoda ta gena ne seneliai. Tai jei jusu vyras neturi to geno jus irgi, palikimas kaip ir uzsidaro.cia apie brca genus. Nelabai is monilaus pavyksta cia man atsakineti :) ir aciu fliokse ;) ir visoms labai aciu uz pozityvuma ir palaikyma.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gituks: 22 gegužės 2017 - 12:15
QUOTE(chicane @ 2017 05 22, 12:24)
daivute84 tai mano tėtis tą pirmą irgi afidejoj darės tik vilniuj. žiūrėjo jį krūtinės chirurgai NVI, tada biopsija ir gydymas - chemija, avastinas. dabar va darys antrą, žiūrėti kaip vaistai veikia - tai man įdomu, kas dabar jį vertina, ar chemoterapeute ar kokie dar kiti gydytojai.

Apraso tyrima gydytojas radiologas. Atsakymas nueina (jei daryta NVI) tiesiai pas Jus gydanti gydytoja, tai tikriausiai pas chemoterapeuta. Jei pries tai buvo daryta irgi NVI, tai dar aprasoma dinamika, kas keiciasi ir kaip keiciasi. O jei anksciau buvo daryat kitur, tai deja dinamikos nebus. O atsakyma JUms pakomentuos gydantis chemikas.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 22, 07:58)
Jeikruties vezys nustatomas iki 50 metu, genetiko konsultacija yra nemokama ir tereikia paimsti siuntima is seimos gydytojo. Mano atveju liga buvo nustatyta likus 1 menesiui iki 50-mecio. Be jokiu problem gavau siuntima is seimos gydytojos, nes israse is ligonines buvo parasyta, kad reikalinga genetiko konsultacija. Tai, kad prasai seimos gydytojos siuntimo, registruojiesi ir eini tirtis!!!!

biggrin.gif Tai kad as jau issitiriau. Nerado nieko. As ir kalbu ir pergyvenu del sesers ir dukru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 22 gegužės 2017 - 14:58
Jau mėnuo gyvenu dar labiau sugrieztinusi dieta. T.y. vieną dieną per savaitę gyvenu tik ant vandenelio, isgeriu ryte kavos ir visą dienele vanduo-mazdaug 3 litrus ne maziau. Uzknisa tik daznai i tualeta lakstyti rolleyes.gif Dazniausiai tai sekmadieniais kai galiu ilgiau pamiegoti. Krize buna kazkur 16 val. Bet viskas imanoma. Skaičiau, kad badas gerai besigydant vezi. Skaiciau, kad rekomenduoja 72 val., na man uztenka 24 ax.gif
Noriu pradėti sportuoti, tik jėgos kazkaip negrizta huh.gif
Po kiek laiko po chemo jums jegos sugrizo. Nors atrodo daaaug vaikstau ir sodinu ir seju, bet va vis reikia pasedeti. Savaitgali buvom Smiltynej. Nuejau iki neveikiancio juru muziejau, o grizt tai nelabai :/
Atsakyti

ziurek tik nepersistenk su tom dietom ,kad imuniteto neprarasti.Rugseji pabaigiau chemija,tai  po naujako jau vaiksciojau normalu kilometraza,nueit 6-10 kilometru nebuvo labai dideliu problemu.Balandi net myniau dvirati-normaliai,keliolika km.:) na sveika su vyru ir iki Traku numindavau ir atgal :) viena kas liko tai siokia tokia neuropatija nestipri momentais.Krauja isvis greitai attaciau nors buvo iki 73 nukrites hg.Dabar irgi atsigaunu aisku dar su pooperaciniu dirzu nes menuo po operacijos..dietu nesilaikau ,nevalgau beveik miltu,bandau visiskai atsisakyt saldumynu.Kiaulienos ir iki susergant nelabai valgem,dabar pagrinde vistiena is ukio,kiausiniai is ukio.pageriu kanapiu ir Ruolios silke kapoju.va alkoholio senokai ragavau :)

Atsakyti