Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

ne visada ,bet kai jau smarkiai pakyla tai gero nelauk.

Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 20, 10:15)
Mane taip pat tyre, bet nerado tu genu, bet sesei vistiek patikra du kartus per metus, nes ir pas mane ir pas mama sita liga yra.

Man irgi nerado. Del mano ligos ir del to, kad mama mirus nuo jos taip pat, isvadoje rekomendavo mot.lyties giminems tikrintis. Bet kokiu budu tikrintis? Echoskopija? Dukrai (24 m.) niekas mamografijos neatliks. Echoskopijos irgi nenori skirti.

QUOTE(misiki @ 2017 05 21, 09:42)
Bet juk jie nevisada buna informatyvūs, pav. man ir ligai esant ir remisijos metu rodo vienodai...norma.

Sutinku, Mano visiskai neinformatyvus. Net pries pat operacija, bujuojant veziui, nieko nerode.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 21 gegužės 2017 - 16:39

man rode...dar ir kaip :)

Atsakyti

Man irgi nerado. Del mano ligos ir del to, kad mama mirus nuo jos taip pat, isvadoje rekomendavo mot.lyties giminems tikrintis. Bet kokiu budu tikrintis? Echoskopija? Dukrai (24 m.) niekas mamografijos neatliks. Echoskopijos irgi nenori skirti.

Sutinku, Mano visiskai neinformatyvus. Net pries pat operacija, bujuojant veziui, nieko nerode.

kada diagnozuoja BRCA gena ,tada gal ir skiria,bent jau dukrai geno tyrima nieko nekainavo,nes jeigu siaipis lempos pasitikrinti 600eur.

Atsakyti
Kai mane patikrino ir diagnozavo BRCA1 geną, davė tokį siuntimą, su kuriuo geno tyrimas vaikams ir artimiausiams giminaičiams iš mamos pusės(nes mama mirė nuo krūties vėžio) nieko nekainuoja.Vyrams šis genas paeina į prostatos vėžį. Dukra vyriausia (24 m. bus) pasitikrino-taip, gavo dovanėlę. Pradėjo dažniau tikrintis krūtis, nes anksčiau rado guziukų-kol kas viskas puiku. Radikaliai pakeitė mitybą-tapo vegetarė, užsiima joga. Nežinau ar dėl to ar tiesiog viskas sutapo-nes ruduo buvo žiaurus visi savaip išgyveno verysad.gif
Kiti du vaikai dar nesitikrino(20m. ir 22m.) Šiaip ir genetikė rekomendavo nuo maždaug 24 m.
Atsakyti
Na kai diagnozuoja, viskas aisku. O kai ne? Nors ir mama mire nuo vezio. As susirgau iki 40 m. Tiesiog, rekomendacija tikrintis. Gydytojams tai ne pagrindas. Kalbu ne is lubu, susiduriau su tokia pozicija biggrin.gif
Pati kadaise atejau prevenciskai pasitikrinti pas Luksyte. Del seimos anamnezes ir itartino guzelio krutyje. Buvau faktiskai apsaukta, kad esu paranoike. Kad uzemiau jos laika, skirta onkologiniu ligoniu gydymui.
BET, kaip visada sakau, tai tik mano subjektyvi patirtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 05 22, 09:11)
Na kai diagnozuoja, viskas aisku. O kai ne? Nors ir mama mire nuo vezio. As susirgau iki 40 m. Tiesiog, rekomendacija tikrintis. Gydytojams tai ne pagrindas. Kalbu ne is lubu, susiduriau su tokia pozicija biggrin.gif
Pati kadaise atejau prevenciskai pasitikrinti pas Luksyte. Del  seimos anamnezes ir itartino guzelio krutyje. Buvau faktiskai apsaukta, kad esu paranoike. Kad uzemiau jos laika, skirta onkologiniu ligoniu gydymui.
BET, kaip visada sakau, tai tik mano subjektyvi patirtis smile.gif

Jeikruties vezys nustatomas iki 50 metu, genetiko konsultacija yra nemokama ir tereikia paimsti siuntima is seimos gydytojo. Mano atveju liga buvo nustatyta likus 1 menesiui iki 50-mecio. Be jokiu problem gavau siuntima is seimos gydytojos, nes israse is ligonines buvo parasyta, kad reikalinga genetiko konsultacija. Tai, kad prasai seimos gydytojos siuntimo, registruojiesi ir eini tirtis!!!!
Atsakyti
Labas rytas.

Gituks labai džiaugiuosi smile.gif

pas mus tai ką, spaudimas tėčio labai aukštas verysad.gif tikiuosi šį penktadienį kai ateis pas gydytoją, tai paskirs ji kažkokius efektyvius vaistus šiam avastino šalutiniam kontroliuoti.
paskaičiau avastino lapelį tai spaudimas vienas iš dažniausių šalutinių...

mama sakė, kad kosėja daug labiau dabar... verkia, rauda mama... ai... liūdna ir tiek.

sveikatos visiems ir visoms.
fliokse, daivute 84, faustina, kaip pas jumis reikalai?
Atsakyti
Sveikos ,
Noriu paklaust, ar buvot kuri sanatorijoj po operacijos? (Man gimdos kaklelio vezys, dabar pasalino ten gimda ir tt)
Sako priklauso, tik reiktu primoketi. Kokios ten mazdaug sumos, nezinote?
Atsakyti

o tai tau chemijos nebus?man po operacijos pasake,kad gydymo planai kitokie,ner laiko niekais uzsiiminett,ir isejus is ligonines po savaites jau sedejau chemoterapijoj.

Po stomos uzdarymo pasake isvis nepriklauso.....va taip,ismesineta ir be jokiu rebilitaciju.....geriausia rebilitacija kilometrai ejimo grynam ore :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babyte Bronislava: 22 gegužės 2017 - 09:36
QUOTE(Naira @ 2017 05 22, 10:22)
Sveikos ,
Noriu paklaust,  ar buvot kuri sanatorijoj po operacijos? (Man gimdos kaklelio vezys,  dabar pasalino ten gimda ir tt)
Sako priklauso,  tik reiktu primoketi. Kokios ten mazdaug sumos, nezinote?

O kodel primoket? Kas taip sake? As buvau Birstone po operacijos. Nemokejau nei cento. Zinoma jei nori geresnio kambario, tarkim vienviecio, ar nori geresnio maitinimo (rytais svedisko stalo) tada reikia primoket. Bet siaip ne.
Zinoma, jei paskirta ambulatorine reabilitacija, tada reikia sumoketi uz gyvenima, proceduros bus nemokamos. O jei reabilitacija stacionari - jokiu priemoku.
Atsakyti
QUOTE(chicane @ 2017 05 22, 09:06)
fliokse, daivute 84, faustina, kaip pas jumis reikalai?

Mes džiaugiames pavasariu, viskuom kas žydi , laukiam birželio men vizito pas savo gydytoją , tiesa galvos KT nieko nerado, iš vaistu vartoja dabar tik aspiriną del kraujo skystinimo ir po puse tramadolio 150mg ryte ir vakare, nes visa tabelete labai slopina , dar kartais nuo pykinimo nes užeina tokie pykinimo priepuoliai

Faustina atsiliepkit kaip jūs?

Avastina vyras gavo 11 mėn ir rezultate išvede stomą ir nutrauke jį , netiko jam jis labai, nežinau aišku kaip butu be jo , gal dar blogiau, bet gydytojai tokį pablogejima nurašė avastino šalutiniams požymiams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flioksė: 22 gegužės 2017 - 09:48