Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(Babyte Bronislava @ 2017 05 16, 13:20)
<p>PS.Paprastai chemoterapijos schemas skiria gydytojas,o ne pacientas is lempos  biggrin.gif</p>

Na, straipsnyje cituojami du kelių metų trukmės moksliniai tyrimai su būtent krūties trigubai neigiamo vėžio atveju, ir ten paminėti abu vaistai.

Gydytojai skiria standartines schemas pagal stadiją, straipsnyje tai vadinasi "standard chemoteraphy". Šiuose tyrimuose buvo lyginami kelių šimtų pacienčių atvejai PRAĖJUS TRIMS METAMS po gydymo. Vienos gavo standartinę chemiją, kitos standartinę chemiją plius tuos vaistus. Buvo reikšmingas sėkmės skirtumas po trijų metų (t.y. grįžo ar negrįžo vėžys).

Nepasakyčiau, kad čia lempa - vaistų aš kaip Mendelejevas nesusapnavau, remiuosi šaltiniais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 16 gegužės 2017 - 14:17

yra toks zmoniu tipas,kurie pasiskaite interneto,mano,kad geriau viska uz visus zino:) ir ne tik gydantis......

Tik gydytojai paskirdami gydyma dar turi ir atsakomybe,o interneto rasytojai ......????/As prisiskaiciusi pilna pavyzdziu kai p zmones apraso savo "orgazmus" issigydzius paskutines stadijas su soda ar degtine praskiesta saulegrazu aliejum.....o taip pat homeopatija  ir tt. pilnas jotubas aiksinciu is laimes :)

Kita vertus ir avastinas ir karboplatina parsiduoda vaistinese,o pastaruoji siandien ir ne kosmosa kainuoja(reikia paziuret receptu knygelej) regis maziau 100/eur doze....su Avastinu truputi sunkiau jo doze apie 1500 eur regis ir bent kiausidziu vezio atveju reikia leistis daug......pailgina berecydivi laikotarpi,bet gyvenimo trukmes,ne.

Taip,kad gauti vaistu ne problema-jei uzteks gyvenimo santaupu:)Problema bus turbut rasti gydytoja,kuris skirs toki gydyma,nors siais laikais viskas imanoma.

Atsakyti
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2017 05 16, 14:53)
<p>yra toks zmoniu tipas,kurie pasiskaite interneto,mano,kad geriau viska uz visus zino:) ir ne tik gydantis......</p><p></p><p>Tik gydytojai paskirdami gydyma dar turi ir atsakomybe,o interneto rasytojai ......????/As prisiskaiciusi pilna pavyzdziu kai p zmones apraso savo "orgazmus" issigydzius paskutines stadijas su soda ar degtine praskiesta saulegrazu aliejum.....o taip pat homeopatija  ir tt. pilnas jotubas aiksinciu is laimes smile.gif</p><p></p><p>Kita vertus ir avastinas ir karboplatina parsiduoda vaistinese,o pastaruoji siandien ir ne kosmosa kainuoja(reikia paziuret receptu knygelej) regis maziau 100/eur doze....su Avastinu truputi sunkiau jo doze apie 1500 eur regis ir bent kiausidziu vezio atveju reikia leistis daug......pailgina berecydivi laikotarpi,bet gyvenimo trukmes,ne.</p><p>Taip,kad gauti vaistu ne problema-jei uzteks gyvenimo santaupu:)Problema bus turbut rasti gydytoja,kuris skirs toki gydyma,nors siais laikais viskas imanoma.</p>

Yra dar žmonių tipas, kuris visus žmones jų nepažinodami į šablonus skirsto smile.gif Bet mes juk ne tokios smile.gif Šiaip atėjau pasiklausti, nes viskas nauja, gyventi noriu ir domėtis yra natūralu. Be to, moksliniai tyrimai, publikuojami tarptautinės krūties vėžio organizacijos, nuo bobučių pasakų internete apie stebuklingas rupūžes ir ožio nagus šiek tiek skiriasi. Bet ačiū už info apie kainą, pasiklausiu dar Asadauskienės, kad man paaiškintų išsamiau. Jei ne - tai ne, reik tikėtis kad standartas padės.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 14:32)
Yra dar žmonių tipas, kuris visus žmones jų nepažinodami į šablonus skirsto smile.gif Bet mes juk ne tokios smile.gif Šiaip atėjau pasiklausti, nes viskas nauja, gyventi noriu ir domėtis yra natūralu. Be to, moksliniai tyrimai, publikuojami tarptautinės krūties vėžio organizacijos, nuo bobučių pasakų internete apie stebuklingas rupūžes ir ožio nagus šiek tiek skiriasi. Bet ačiū už info apie kainą, pasiklausiu dar Asadauskienės, kad man paaiškintų išsamiau. Jei ne - tai ne, reik tikėtis kad standartas padės.

Apie tuos mokslinius tyrimus zino tie daktarai, kurie papildomai domisi, skaito angliskai naujausius straipsnius apie studijas.
Skirti iprasta patvirtinta schema daug lengviau.
Kai as gydziausi daktare M.Drobniene buvo rezidente. Ji labai daug domejosi kitais moksliniais saltiniais ir po to dalinosi savo ziniomis.
Butinai uzduok si klausima Asadauskienei. Ir saltiniu pasidalink. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 13:42)
Aloha, merginos, kurios vartojo Avastiną arba Carboplatiną (nežinau ar gerai išverčiau iš anglų kalbos), turiu jums klausimų.

Pas mane trigubai neigiamas G3, agresyvus. Pradėjau standartinę chemoterapiją pirmadienį. Bet va paskaičiau tyrimus, kad pridėjus vieną iš tų dviejų aukščiau pažymėtų vaistų labai išauga sėkmės tikimybė, būtent trigubai neigiamo krūties vėžio atveju. Straipsnis čia: http://www.breastcan...e-new-tx-option

Du klausimai:
a) kaip tą Avastiną ar Carboplatiną išsireikalaut (chemoteraputė nėjo į kalbas)?
b) ar šie vaistai mokami, t.y. nekompensuojami?

Būsiu dėkinga už bet kokią info. Po savaitės varau tarpinių kraujo tyrimų išsiaiškinimui, ar reikia kraują stimuliuojančių vaistų, tuo pačiu užeisiu pas savo gydytoją Asadauskienę pasiderėti.

Ačiū!

Man Avastina rekomendavo mano onkologė. Prie kiaušidžių vėžio jis nekompensuojams. Moku pati. Kaina žiauri. Virš 1000 euru kas trys savaites. Pirma doze gavau su paskutine chemija, nes reikejo palaukti, kad praeitu bent menuo po operacijos, nes avastinas veikia zarnyna. kadangi mano zarnynas buvo apgrandytas...

Papildyta:
Taip man buvo taikyta carboplatina, tai 1 kokteilis buvo avastinas su karboplatina. Kiek skaiciau neuztenka avastino poveikio jei lasini tik su chemo, avastinui reikia ilgesnio laikotarpio min 1,5 metu-kompanija raso lyg forever, t.y. kol prasides recidyvas :/
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 14:42)
Aloha, merginos, kurios vartojo Avastiną arba Carboplatiną (nežinau ar gerai išverčiau iš anglų kalbos), turiu jums klausimų.

Pas mane trigubai neigiamas G3, agresyvus. Pradėjau standartinę chemoterapiją pirmadienį. Bet va paskaičiau tyrimus, kad pridėjus vieną iš tų dviejų aukščiau pažymėtų vaistų labai išauga sėkmės tikimybė, būtent trigubai neigiamo krūties vėžio atveju. Straipsnis čia: http://www.breastcan...e-new-tx-option

Du klausimai:
a) kaip tą Avastiną ar Carboplatiną išsireikalaut (chemoteraputė nėjo į kalbas)?
b) ar šie vaistai mokami, t.y. nekompensuojami?

Būsiu dėkinga už bet kokią info. Po savaitės varau tarpinių kraujo tyrimų išsiaiškinimui, ar reikia kraują stimuliuojančių vaistų, tuo pačiu užeisiu pas savo gydytoją Asadauskienę pasiderėti.

Ačiū!

Nesuprantu kas ten su tuo Avastinu darosi. Mūsų atveju irgi neįmanoma buvo išsiprašyti. Nors prie gimdos kaklelio nuo praeitu metų jis yra skiriamas ir kompensuojamas. Rašoma, kad persistuojančiam, recidyvuojančiam ir metastazuojančiam. Bet buvo paaiškinta, kad recidyvas jau antras ir tokiu atveju neskiriamas. Kai pagalvoji, jei jau visos galimybės išbandytos ir lieka tik šita, tai logiška būtų skirti. O reziume, kad ne taip nusivylimas imtų, pasakė, kad aplamai nėr jis toks stebuklingas ir turi daug pašalinių... tai va...

Atsakyti

Nesiimu vertinti jo naudos,bet siap tai kiek skaitau uzsienio forumus tai daznai naudojamas ir kompensuojamas kiausidziu vezio atveju,net Rusijoje! kur zmones menesius laukia eiles susileisti chemija,Pas mus kazkodel nekompensuojamas .Aisku su juo irgi atsargiai reikia,skaiciau vienai moteriskei net zarna truko nuo jo salutiniu,reikejo stoma isvesti.Nera ta chemija saldainiai,nereikia skubeti krauti visko i save ....cia irgi kartais zala buna didesne uz nauda,jau nekalbu apie rezistencijos vystymasi-po kiekvienos chemijos veiksmingu preparatu sarasas mazeja......o kai kurie ir siaip neveiksmingi buna.....

Atsakyti
Jei man butu I stadija tikrai jo nepirkciau, bet kai yra 4 stadija darai viska, kad isgyventi.
Bet kokiu atveju paskaiciau kazkur uzsienio portalauose, kad avastino nauda didesne nei zala. Taip gali prakiurti zarnynas, suagti greta esantys organai ir panasiai. Nu vnz
Atsakyti

1aj regis ir neskiria.Zinoma,kad nauda yra,nebutu nenaudotu :)o pasaliniu tai nzn ar kuris chemoterapijos vaistas neturi.As ju su kaupu per pirma chemija apturejau :) ,bet  siandien su chirurgu nutarem ,kad  ne be reikalo....

Atsakyti
Labas rytas.
Mano tėtis gauna (nu bijau pameluot bet lyg atmintis neapgauna) - carboplatina paklitakselis avastinas. Jam plaučių nesmulkialąstelinis, nežinau kokia stadija (nenorėjau klausti daktarų prie tėčio), o jis pats nesakė ir dokumentai į rankas man nepakliuvo, bet geriausiu atveju 3B. o gal ir 4, nes daugybinės mt kitam plautyje.

dėl šalutinių - gavo jau du tuos kokteilius, bet laikosi neblogai. dabar išryškėjusi problema, kad aukštas kraujospūdis, tikiuosi skirs vaistų chemikė šitam dalykui sutvarkyti.

apie avastiną chemikė kažkaip sakė, kad jis nėra kompensuojamas tačiau "centralizuotai perkamas" ar kažkaip panašiai. bet mano tėčiui skyrė be jokių dvejonių abejonių.
Atsakyti
QUOTE(chicane @ 2017 05 17, 09:19)
Labas rytas.
Mano tėtis gauna (nu bijau pameluot bet lyg atmintis neapgauna) - carboplatina paklitakselis avastinas. Jam plaučių nesmulkialąstelinis, nežinau kokia stadija (nenorėjau klausti daktarų prie tėčio), o jis pats nesakė ir dokumentai į rankas man nepakliuvo, bet geriausiu atveju 3B. o gal ir 4, nes daugybinės mt kitam plautyje.

dėl šalutinių - gavo jau du tuos kokteilius, bet laikosi neblogai. dabar išryškėjusi problema, kad aukštas kraujospūdis, tikiuosi skirs vaistų chemikė šitam dalykui sutvarkyti.

apie avastiną chemikė kažkaip sakė, kad jis nėra kompensuojamas tačiau "centralizuotai perkamas" ar kažkaip panašiai. bet mano tėčiui skyrė be jokių dvejonių abejonių.

Taip ir yra su tuo avastinu Lietuvoj -jei susergi plauciu zarnyno gimdos kaklelio v jis kompensuojamas, t.y. ligonine uzperka.
O pvz man nepasiseke-prie kiausidziu v kulniuoju i vaistine nusipirkti. Jei kada bus kompensuojams atvaziuosiu i ligonine atsiputus susilasinti. Kadangi kraujo spaudimo praktiskai neturejau, na mazdaug budavo 110/60 arba 100/55-tai kol kas yra jam kur kilti. Bet taip-kyla.
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 05 17, 10:28)
Taip ir yra su tuo avastinu Lietuvoj -jei susergi plauciu zarnyno gimdos kaklelio v jis kompensuojamas, t.y. ligonine uzperka.
O pvz man nepasiseke-prie kiausidziu v kulniuoju i vaistine nusipirkti. Jei kada bus kompensuojams atvaziuosiu i ligonine atsiputus susilasinti. Kadangi kraujo spaudimo praktiskai neturejau, na mazdaug budavo 110/60 arba 100/55-tai kol kas yra jam kur kilti. Bet taip-kyla.

mano tėčiui 180/120, 170/110. maždaug toks.
Atsakyti