Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(SVETA K. @ 2017 05 01, 00:31)
Sveiki  4u.gif Po rentgeno ir KT jus ir negalite tureti diagnozes.Tik po biopsijos,jusu atveju tai tik operacija laparoskopija.Ir tik po operacijos
,po dar 2 savaciu bus diagnoze,menuo tikrai dar neilgai,as kol nustate ,laukiau puse metu.Itariamas,dar nereiskia kad yra,gali buti visokiu variantu 4u.gif

kartais kai paskaitai blink.gif unsure.gif
anot jusu plauciai ir tarpuplautis randasi pilve????? gal vertetu pries gasdinant pasidometi, kas visgi yra laparoskopija 4u.gif

Daivute, pasidomekite galimybe atlikti EBUS biopsija 4u.gif vln tikrai jas daro, su narkoze, paprasykit krutines chirurgu, kad nukreiptu. EBUS 4u.gif bronchoskopo pagalba apziurimi kvepavimo takai ir paimami meginiai- biopsija, ima is keliu vietu. procedura labai informatyvi, kartais patyrusi bronchoskopuotojo akis dar neturint atsakymu jau gali gana tiksliai itarti liga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 05 01, 16:41)

Daivute, pasidomekite galimybe atlikti EBUS biopsija 4u.gif vln tikrai jas daro, su narkoze, paprasykit krutines chirurgu, kad nukreiptu. EBUS  4u.gif bronchoskopo pagalba apziurimi kvepavimo takai ir paimami meginiai- biopsija, ima is keliu vietu. procedura labai informatyvi, kartais patyrusi bronchoskopuotojo akis dar neturint atsakymu jau gali gana tiksliai itarti liga 4u.gif

Ačiū už patarimą - paklausime. Liūdniausia tai, jog Šiauliuose biopsija jau "ėmė" prieš 2 sav., tai ir atsakymą jau žinotume.... Deja, nesugebėjo tinkamai paimti mėginio... Man baisiausia, kad visur akcentuojama, jot tas vėžys, kuris įtariamas, yra greitai plintantis, o čia vis laukti ir laukti... Gal kas žino, ką reiškia "greitai" vėžio atveju? Diena, savaitė, mėnuo? Baisu, kad nuvažiuosim, sulauksim tyrimų ir išgirsim, jog pavėluota, jog pritrūko tų poros sav....
Atsakyti
QUOTE(Daivute84 @ 2017 05 01, 20:21)
Ačiū už patarimą - paklausime. Liūdniausia tai, jog Šiauliuose biopsija jau "ėmė" prieš 2 sav., tai ir atsakymą jau žinotume.... Deja, nesugebėjo tinkamai paimti mėginio... Man baisiausia, kad visur akcentuojama, jot tas vėžys, kuris įtariamas, yra greitai plintantis, o čia vis laukti ir laukti... Gal kas žino, ką reiškia "greitai" vėžio atveju? Diena, savaitė, mėnuo? Baisu, kad nuvažiuosim, sulauksim tyrimų ir išgirsim, jog pavėluota, jog pritrūko tų poros sav....

kalbam apie skirtingus dalykus 4u.gif si procedura dar ganetinai nauja, daroma tik su bendra nejautra, manau, kad tik vln, jas pradejo daryti salyginai visai neseniai smile.gif retai kada, bet buna, kad ir sios proceduros metu nepavyksta paimti meginio, bet ju ima tikrai ne 1 ir net ne 2... tai turetu pasisekti. puiki procedura diagnostikai, ypac plauciu vezio(nesmulkialascio)
galbut siulys videotorakoskopija, mediastinoskopija, bet ebus tikrai lengvesne/vertingesne diagnostiniu poziuriu 4u.gif jos metu galima per broncha paimti limfmazgiu biopsija, neatliekant operacijos, kaip virsuj paminetais atvejais! nebus pjuvio.
Atsakyti
daivute84, mano tėtis jau gavo pirmą chemiją dėl plaučių vėžio, tik jam nesmulkialąstelinis. jam kaip millaaaa rašė, nvi padarė biopsiją - su narkoze, pjovė po adomo obuoliu kiek žemiau, apie 5-7 cm pjūviukas. daug paėmė mėginių kaip supratau, nustatė viską... deja atsakymai nedžiugūs, neoperuotinas, gauna chemoterapiją... na po biopsijos rezultatų buvo konsiliumas ir nusprėsta chemoterapiją taikyti.

bandykit važiuoti į nvi...

kažkur skaičiau, kad nuo smulkialąstelinio diagnozės per dvi sav turi būti gydymas. bet aišku jūs diagnozės dar neturit...
Atsakyti
QUOTE(chicane @ 2017 05 01, 21:02)
daivute84, mano tėtis jau gavo pirmą chemiją dėl plaučių vėžio, tik jam nesmulkialąstelinis. jam kaip millaaaa rašė, nvi padarė biopsiją - su narkoze, pjovė po adomo obuoliu kiek žemiau, apie 5-7 cm pjūviukas. daug paėmė mėginių kaip supratau, nustatė viską... deja atsakymai nedžiugūs, neoperuotinas, gauna chemoterapiją... na po biopsijos rezultatų buvo konsiliumas ir nusprėsta chemoterapiją taikyti.

bandykit važiuoti į nvi...

kažkur skaičiau, kad nuo smulkialąstelinio diagnozės per dvi sav turi būti gydymas. bet aišku jūs diagnozės dar neturit...

mano siuloma biopsija daro BE PJUVIO 4u.gif per burna ikisus bronchoskopa ir apziurint is vidaus, o spec priedu pagalba paimant audiniu pavyzdzius biopsijai 4u.gif jei viskas gerai, kita diena galima namo keliauti. nezinau, ar sia procedura daro NVI, bet kitoje gatves puseje priesais, tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 05 01, 21:16)
mano siuloma biopsija daro BE PJUVIO 4u.gif  per burna ikisus bronchoskopa ir apziurint is vidaus, o spec priedu pagalba paimant audiniu pavyzdzius biopsijai 4u.gif jei viskas gerai, kita diena galima namo keliauti. nezinau, ar sia procedura daro NVI, bet kitoje gatves puseje priesais, tikrai mirksiukas.gif

NVI - čia vėžio institutas? Nes mes į santariškių konsultacijų kliniką turim siuntimą, pas krūtinės chirurgą Janilionį. Galbūt jis tokias biopsijas ir daro?
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 05 01, 17:41)
kartais kai paskaitai blink.gif  unsure.gif
anot jusu plauciai ir tarpuplautis randasi pilve????? gal vertetu pries gasdinant pasidometi, kas visgi yra laparoskopija 4u.gif

Na jus tai supratote esme ,pavadinsim tada torokaline skopija,man netiko bronchoskopija, ir t.t. dare 4 kartus

P.S. ir mano "kolegems" biopsijai paimti is tarpulaucio dare operacija ...ir lietuvoje ir uk,net jeigu recidyvas vistiek turi is naujo daryti biopsija,nes gali mutuoti liga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 01 gegužės 2017 - 23:56
QUOTE(Daivute84 @ 2017 05 01, 21:21)

Patikekite,poros savaiciu tikrai niekada nepritruks 4u.gif 4u.gif 4u.gif Koks agresyvus nebutu vezys,bet jau ne tokiais tempais.Man kol nustate iki gydymo pradzios praejo daugiau nei puse metu,buvo labai agresyvi forma kaujo vezio,3 stadija,bet savaitemis tikra niekas neskaiciavo laiko 4u.gif tikekite kad viskas bus gerai 4u.gif

P.S.Gal kokiai uminei leukiemijai ir turi reisksme savaite,bet manau ne jusu atvejui

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 02 gegužės 2017 - 00:21
Labas rytas , ar esate girdėję apie papildomą gydymą obelų amalo koncentratu i paodį?
Atsakyti

Labas rytas , ar esate girdėję apie papildomą gydymą obelų amalo koncentratu i paodį?

Cia leidziamas amalas? 

Jei tas pats, tai mano mama ji leidos. Gal ir buvo koks pagerejimas. Bet jo deka isivare alergija ir jam, ir netik jam.

Atsakyti
Jūs man pasakykit, ar normalu, kad neįmanoma užsiregistruoti pas gydytoją? blink.gif

Mama baigė gydymą: chemoterapija, operacija, švitimimas. Dabar po 3 mėnesių gydytoja liepė ateiti, bus paskriti tyrimai ir t.t. Viskas normalu, tik kiek skambina mama į registratūrą, niekas neregistruoja: administratorė moterų konsultacijos sako nėra vietų, bandykit internetu ir t.t. Čia normalu? blink.gif Suprantu, mums reikia liepai, skaytų nėra vietų, rašom rugpjūčiui. Na ok, bet kad iš viso atsisakytų registruoti? Mama sunerimo, o aš dėl to susinervinau.
Tai dabar man reikės gydytojai į mobilų skambinti ar iš Druskininkų į Kauną važiuoti, kad priregistruotų? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 02 gegužės 2017 - 10:26
QUOTE(Daivute84 @ 2017 05 01, 22:50)
NVI - čia vėžio institutas? Nes mes į santariškių konsultacijų kliniką turim siuntimą, pas krūtinės chirurgą Janilionį. Galbūt jis tokias biopsijas ir daro?

Profesorius tikrai nedaro, bet jis labai gerai žino kas daro! Sakyčiau, kad jums pasisekė, kad pateksite į TĄ gatvės pusę. Šiaip jis labai malonus ir fainas zmogelis 4u.gif
Atsakyti