Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(tyta @ 2017 04 25, 16:29)
Sveiki, gal kas žinot - norint gauti biologinę terapija reikalinga gultis į ligoninę? ar užtenka dienos stacionaro? ačiū

nereikia gultis,ateini,sulašina ir namo
Atsakyti
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2017 04 25, 22:18)
atleisk uz  grubuma,bet as bijau ,kad niuniuse paskesi greciau....cia jau kiekvienam kaip korta krenta,kas su 4-ta gyvena 20m ,o kas ir su pirma per 5m numirsta.tvirtybes.musu daktarai puikus!!!</p>

Teisingai parasei Babyte. Bet zinai, kai mes jau tiek praeje, tai mums daug kas jau aisku ir savaime suprantama, o zmogui, kuris tik suzinojo diagnoze, jam dabar labai baisu ir as suprantu, kad baisu,visoms buvo pradzioje baisu.
As va usprendziau, kad man DZIN!!! Ir to laikausi, o metastazes plauciuose kauluose ir tarpuplautyje. O as netikiu!!!! Gal kai prades skaudet ar kaip ten bus, tada patikesiu, dabar netikiu ir man dzin!!!
Babyte, kaip sveikata? Mazu jau namo ruosiesi? O beje, Tau valgyt jau galima? Tikiuosi nuo morfijaus jau nulipai.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2017 04 25, 23:21)
nereikia gultis,ateini,sulašina ir namo

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 25, 22:18)
O cia kas do ciudas????

Nu kur i litra vandens susipili ir geri
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 04 25, 22:30)
Nu kur i litra vandens susipili ir geri

Kas? Kaip? Kodel? Kiek dariau KT nieekad niekas nesiule ir nepatare. UZ keliu menesiu laukia nauja KT, mazu susidomesiu. Pasakok!
Atsakyti

Babyte, kaip sveikata? Mazu jau namo ruosiesi? O beje, Tau valgyt jau galima? Tikiuosi nuo morfijaus jau nulipai.

morfiju nutrauke po triju dienu...anesteziologe sako nebijokit nepriprasit cia mazos dozes,o as sakau  as jo daug ragavus,pries metus citoredukcija buvo:),o ji matosi patyrus-sako oho ,gerai atrodai-sako maciau kaip po tokiu operaciju atrodo:)

valgyt leido viska be piktnaudziavimu :) nu alaus vyras neatveze :) namo turbut ketvirtadieni,o litra ir as geriau pries KT,

Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 25, 22:33)
Kas? Kaip? Kodel? Kiek dariau KT nieekad niekas nesiule ir nepatare. UZ keliu menesiu laukia nauja KT, mazu susidomesiu. Pasakok!

http://i.talpix.lt/tDJ4d.jpg
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 04 25, 22:46)

Supratau. Cia kontrastine medziaga. Man per KT leidzia kontrasta. Toks keistas jausmas nuoju:) Uzkaista uzpakalis , kaip nuo leidziamos magnezijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 25, 22:58)
Supratau. Cia kontrastine medziaga. Man per KT leidzia kontrasta. Toks keistas jausmas nuoju:) Uzkaista uzpakalis , kaip nuo leidziamos magnezijos 4u.gif

O tai rimtai negalima valgyti prieš KT?
Papildyta:
Ir man leido i vena kazka ant to kosminio laivo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 04 25, 23:07)
O tai rimtai negalima valgyti prieš KT?

Lapelyje kuri duoda onkologiniam, nieko neparasyta apie valgyma.
Atsakyti
Supratau, jau radau.
Pacientą privalu informuoti, kodėl jam atliekamas šis tyrimas. Jam reikia išaiškinti, jog tyrimo metu gali būti jaučiamas minimalus diskomfortas vaistų leidimo į veną metu. Pacientas gali jausti trumpalaikį karščio pylimo jausmą, druskos skonį burnoje ar pykinimą. Viso tyrimo metu pacientas privalo išgulėti ramiai nejudėdamas.
Prieš atliekant šį tyrimą turi būti išsiaiškinta ar pacientas nėra alergiškas jodui, jūros gėrybėms ir kontrastiniams dažams. Jeigu pacientas yra alergiškas, prieš tyrimą gydytojo nurodymų gali būti skirti antihistamininiai ir steroidiniai vaistai.
Jeigu pacientas serga 2 dipo diabetu ir yra gydomas metforminu, šį vaistą privalu nutraukti 2 dienas prieš elektyvinės chirurgijos ir angiografijos procedūras. Taip daroma siekiant išvengti laktacidozės pavojaus.
Prieš tyrimą privalu ištirti azoto, ureos ir kreatinino kiekius kraujyje
Prieš numatomą tyrimą pacientas privalo būti nevalgęs bent 4 valandas (jis gali gerti vandenį), jeigu tyrimo metu bus naudojami rentgenokontrastiniai dažai. Prieš pradedant pasninką turi būti užtikrinta, jog pacientui netrūksta skysčių.
Jeigu atliekamas pilvo KT tyrimas, iš vakaro prieš numatomą tyrimą pacientui gali būti skiriama išgerti kontrasto turinčio gėrimo (Pvz. Bario sulfato). Kontrastą pakartotinai gali tekti išgerti 1 valandą prieš tyrimą.
Prieš tyrimą turi būti gautas raštiškas ligonio sutikimas.
Jeigu yra numatomas galvos KT tyrimas, prieš tyrimą pacientui reikia išsisimti visus metalinius daiktus iš plaukų ir burnos.
Atsakyti
Kiek kartų darė KT vyrui niekad iš vakaro nereikėjo nieko gert, tik tuo momentu leidžia i vena kontrastą ir del valgio nieko unsure.gif , keista net nors jam pastoviai pilvo srities daro

del avastino neguldo lašinti, dienos centre ji sulašina, paskutinį karta kai vyras gulejo girdejau apie kažkokią "pūslę" kur žmogui istato ir jis pats gal ta avastina susileist net vaziuot niekur nereikai unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 25, 21:23)

As va usprendziau, kad man DZIN!!! Ir to laikausi, o metastazes plauciuose kauluose ir tarpuplautyje. O as netikiu!!!! Gal kai prades skaudet ar kaip ten bus, tada patikesiu, dabar netikiu ir man dzin!!!

nu gryn mano vyro žodžiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flioksė: 26 balandžio 2017 - 07:43