Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(Flioksė @ 2017 01 05, 12:52)
na čia kuriozai, kam reikia neduoda, o kas nenori tam siūlo, mano vyras jau tikrai dirbti negali, o pinigai oi kaip reikalingi tai niekaip nesiteikia 1 gr duoti, vos ne kad v ne tokia liga su kuria negalima but dirbti ar kitaip kažkaip prasimanyt pinigu pragyvenimui

beje grupę imkite, ją gi net darbe galima neviešinti, o papildomi eur dar niekam nepatrukdė, tuo labiau ligoniukams kur už savu reikia ir vaistus pirkti, aš šituo klausimu pikta, jei valdžia nesiteikia duoti nemokamu vaistu, tegul skiria tada pašalpas jiems isigyti ir aplamai kodel mokejusiam visa gyvenima mokesčius žmogui, susirgus atkišama špyga.

Kiek žiūrėjau, tai man geriausiu atveju dabar skirtu 3 grupe, is kurios jokios naudos, man atrodo net pašalpos neskiria+ ateity net biuleteniai bus ribojami. Ir aišku viską sprendžia neįgalumo nustatymo tarnyba-niekam neįdomu ką nustatys poliklinikos komisija. Plius dar priklauso nuo gydymo rezultatų, tavo išsilavinimo, specialybės. Jei esi angliakasys gauti 1 grupę yra lengviau nei valstybės tarnautojui. Mano draugės vyrui 1 grupę skyrė tik paskutinį mėnesį, kai ant patalo gulėjo. Na aišku gerai tie papildomi pinigai-gali ir darbo krūvį susimažinti ir pan. Bet sakau ir poliklinikos komisija sutiko, kad reikia sulaukti gydymo rezultatų, tada priims sprendimą. Yra kažkokia lentelė onko ligonių neįgalumui skirti-reikia susidėti pliusus minusus.
Papildyta:
Į tą komisiją ėjau, nes reikėjo komisijos leidimo tęsti biuletenį.
Papildyta:
Ir kol tęsiamas biuletenis tikrai neapsimoka jokios grupės gauti.
Atsakyti
babyte, tai kai esi pajėgus darbui tai apie jokias grupes gi negalvoji mirksiukas.gif

Gituks, biuleteni uždaro tada komisija, kai skiria grupę , bet veliau vel ji šeimos gyd.išduoda, čia vienas kitam netrukdo, tik tiek kad jau už ji moka tik 90 kd dienų, darbą mest yra paprasčiausias variantas, kai nera tų jėgų dirbti, bet gi vist tikies, kad jos sugrįš, o paskui iš naujo kažkur isidarbinti irgi ne taip paprasta bus, o antra netekus darbo kaip pačios žinot lieki be pragyvenimo lėšų ir dingsta sveikatos draudimas, tada arba belieka pačiam moketis psd, arba į birža registruotis, bet velgi kas nores įdarbinti ligotą ar ir pats gal nelabai pajėgsi, o kur dar visokie privalomi lankyti biržos kursai, o gaudamas grupę jau esi draustas valstybės lėšomis, taip kad čia daug dalykų surišta, o ne vien noras kaip gal kažkam atrodo pasipelnyti iš valstybes
Atsakyti

babyte, tai kai esi pajėgus darbui tai apie jokias grupes gi negalvoji mirksiukas.gif

dabar taip.praeity buvo sunkiau.darbe palaikymas buvo,leido eiti kaip iseina.Buvo durninaciu,kad neinu grupes......:)

Atsakyti

Sveikinuos Naujais metais :4u:

visiems sveikatos ir stiprybės :4u:

metų gale "viena ausim" girdėjau, kad Sodra ir NDNT sutarė, jog Sodra onkologiniams mokės, kol bus tęsiamas gydymas.

Gituks, kovok už nedarbingumo lapelį. Tai daug labiau apsimoka pinigine prasme. Kaip Flioksė ir rašė-būdama grupėj biuletenį  dar gali būti 90 dienų, o už daugiau jau nemoka. Bent manąjam tų 90 dienų nelabai užtenka. 

Atsakyti
QUOTE(pacuks @ 2017 01 05, 07:55)
<p>Sveikos,</p>
<p>ar kam nors yra buvęs krūties vėžio recidyvas po trijų metų po operacijos ir gydymo?</p>
<p>Ar gydymas bus,kaip metastazių, ar tai bus antrinis vežys? Recidyvas - tai darinys toje</p>
<p>pačioje operuotoje krūtyje. Pasidalinkit patirtim, kokios prognozės?</p>
<p> </p>
<p> </p>

Sveika.
Pas mane butens toks atvejis. Beveik po triju metu netycia atradom metastazes plauciuose ir kauluose. Gydymas - chemoterapija (6 ciklai), siek tiek spindulines terapijos, kad nuimtu skausma ir dar gausiu vaistus kurie stiprina kaulus, kad neuzinetu savaime. Pagal daktarus prognozes noemalios, pagal straipsnius internete nekokios.....
Papildyta:
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 01 05, 10:36)
Aciu uz padrasinimus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Kaip atlaiket stipria chemija ?
Jei nenorite cia rasyt, galite man az parasyti.
Gaudau visa informacija kaip ora. Vakar iki isnaktu skaiciau cia senas temas.
Dar nieko nezinom, net ar tai metastazes, bet iesko bet kokios informacijos.

Tai ner uz ka:)
Chemija atlaikaiu ivairiai. Po pirmos maniau, kad jau viskas...kaput babut...maniau neistversiu, neatlaikysiu daugiau. Sanariu ir kaulu skausmai ...koju sokinejimas, dilgciojimas, pedu tirpimas. Cia politakselio grupes vaistu poveikis. O nuo gemzaro tik pykino. Bet vaistai nuo pykinimo padedavo. Po triju chemiju buvo kontroline KT. Dariniai plauciuose sumazeje, o vienas aplama isnykes buvo. Dabar laukiu kitos KT, ziuresim ka pamatysim.
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2017 01 05, 14:51)
<p>
Sveikinuos Naujais metais 4u.gif</p>
<p>visiems sveikatos ir stiprybės 4u.gif</p>
<p>metų gale "viena ausim" girdėjau, kad Sodra ir NDNT sutarė, jog Sodra onkologiniams mokės, kol bus tęsiamas gydymas.</p>
<p><strong>Gituks</strong>, kovok už nedarbingumo lapelį. Tai daug labiau apsimoka pinigine prasme. Kaip Flioksė ir rašė-būdama grupėj biuletenį  dar gali būti 90 dienų, o už daugiau jau nemoka. Bent manąjam tų 90 dienų nelabai užtenka. </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Tai jo tą ir darau. Ir šiaip kažkaip laksčiau per kelis darbus "sportsmenka komsomolka" biggrin.gif Grįšiu į darbą, kai visiškai atsistatysiu. Jau nesiaukosiu vardant tos... Tuo labiau, kad viena darbovietė pražiūrėjo terminuotą sutartį ir dabar laukia, kada baigsis biuletenis, kad mane atleisti, nes sutartis tapo neterminuota biggrin.gif
Viską paskaičiavus- kol einu ir galiu dirbti finansiškai tikrai neapsimoka imti grupę.
Papildyta:
O pagrindinės darbovietės darbdavys pasakė: "gydykis kiek reikia".
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 05, 15:05)
Sveika.
Pas mane butens toks atvejis. Beveik po triju metu netycia atradom metastazes plauciuose ir kauluose. Gydymas - chemoterapija (6 ciklai), siek tiek spindulines terapijos, kad nuimtu skausma ir dar gausiu vaistus kurie stiprina kaulus, kad neuzinetu savaime. Pagal daktarus prognozes noemalios, pagal straipsnius internete nekokios.....
Papildyta:
Tai ner uz ka:)
Chemija atlaikaiu ivairiai. Po pirmos maniau, kad jau viskas...kaput babut...maniau neistversiu, neatlaikysiu daugiau. Sanariu ir kaulu skausmai ...koju  sokinejimas, dilgciojimas, pedu tirpimas. Cia politakselio grupes vaistu poveikis. O nuo gemzaro tik pykino. Bet vaistai nuo pykinimo padedavo. Po triju chemiju buvo kontroline KT. Dariniai plauciuose sumazeje, o vienas aplama isnykes buvo. Dabar laukiu kitos KT, ziuresim ka pamatysim.

Laukiu su baime rytojaus, ka pasakys gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 01 05, 14:26)
Tai jo tą ir darau. Ir šiaip kažkaip laksčiau per kelis darbus "sportsmenka komsomolka" biggrin.gif Grįšiu į darbą, kai visiškai atsistatysiu. Jau nesiaukosiu vardant tos... Tuo labiau, kad viena darbovietė pražiūrėjo terminuotą sutartį ir dabar laukia, kada baigsis biuletenis, kad mane atleisti, nes sutartis tapo neterminuota biggrin.gif
Viską paskaičiavus- kol einu ir galiu dirbti finansiškai tikrai neapsimoka imti grupę.
Papildyta:
O pagrindinės darbovietės darbdavys pasakė: "gydykis kiek reikia".

Va cia as nesutiksiu visiskai. Finaniskai kaip tik apsimoka susitvarkyt neigaluma. Tik ji reikia tvarkytis, kai jau gydymas eina i pabaiga. As ejau I komisija paskutine diena kai dar turejau biuleteni. Tai man atsakymas buvo ta acia diena ir kita diena keliavau i darba. Jau turejau pazymejima ir pipieriius, kuriuos pateikiau darbe. Nenorint galima ju neteikti darbe. Tiesiog ten surasmi veiksniai kurie Jums yra negalimi, mano atveju man buvo naudinga tai, kad buvo irasyta nnegalimas naktinis darbas:) O finansiskai gerai tas, kad gauni neigalumo pencija. Jei algos buvo gers, tai ir pencija nebloga gaunasi.
Del biuletenio turint grupe - taip , apmokamas tik 90 dienu, jei tai ne ortopedine liga.
O kadangi mano loga atsinaujino ir as vel ilgai sirgau, mano darbdavys pasinaudojo etatu mazinimu ir sekmingai mane atleido. Taip, kad ta pencija neigalumo labai man padeda isgyventi.
Bet cia kiekvienas pasirenka.
Atsakyti
Labiausia finansiškai apsimoka dirbti ir gauti grupę smile.gif, bet va kad sveikata su ligomis nesuderinama smile.gif

Darbas, na kad ir tik būnant ant biuletenių labai svarbu žmogui yra psichologiškai

dar pamiršau paminet, kad turint grupę na < kaip 55 proc. darbingumo jau priklauso 35 kd atostogu, t.y visa savaite plius atostogu , čia tuo atveju jei darbe pateikiat dokumentus, ir per metinę gpm deklaraciją dar atsiimat skirtumą npd, tai ir alga kažkiek dideja.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flioksė: 05 sausio 2017 - 15:26
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 05, 15:57)
Va cia as nesutiksiu visiskai. Finaniskai kaip tik apsimoka susitvarkyt neigaluma. Tik ji reikia tvarkytis, kai jau gydymas eina i pabaiga. As ejau I komisija paskutine diena kai dar turejau biuleteni. Tai man atsakymas buvo ta acia diena ir kita diena keliavau i darba. Jau turejau pazymejima ir pipieriius, kuriuos pateikiau darbe. Nenorint galima ju neteikti darbe. Tiesiog ten surasmi veiksniai kurie Jums yra negalimi, mano atveju man buvo naudinga tai, kad buvo irasyta nnegalimas naktinis darbas:) O finansiskai gerai tas, kad gauni neigalumo pencija. Jei algos buvo gers, tai ir pencija nebloga gaunasi.
Del biuletenio turint grupe - taip , apmokamas tik 90 dienu, jei tai ne ortopedine liga.
O kadangi mano loga atsinaujino ir as vel ilgai sirgau, mano darbdavys pasinaudojo etatu mazinimu ir sekmingai mane atleido. Taip, kad ta pencija neigalumo labai man padeda isgyventi.
Bet cia kiekvienas pasirenka.

o kiek jums skyre proc darbingumo? Liaudiskai tariant kelnta grupe? Ir kiek laiko praejo po pirmo susirgimo?
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 01 05, 15:45)
o kiek jums skyre proc darbingumo? Liaudiskai tariant kelnta grupe? Ir kiek laiko praejo po pirmo susirgimo?

Po pirmo susirgimo praejo beveik 3 metai.
Pirma karta man nustate 45 procntus darbingumo. Dave 2 metams. Bet as neislaukus 2 metu nueja pratesti, nes prisidejo papildomu ligeliu. Tai tada nustate 40 procentu darbinguma. Visad maniau, kad tie 5 procentai nieko nereiskia:) O pairodo dr I kaip reiskia. Mano konkreciu atveju tie 5 procentai man pencija padidino lygiai dvigubai!
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 05, 16:06)
Po pirmo susirgimo praejo beveik 3 metai.
Pirma karta man nustate 45 procntus darbingumo. Dave 2 metams. Bet as neislaukus 2 metu nueja pratesti, nes prisidejo papildomu ligeliu. Tai tada nustate 40 procentu darbinguma. Visad maniau, kad tie 5 procentai nieko nereiskia:) O pairodo dr I kaip reiskia. Mano konkreciu atveju tie 5 procentai man pencija padidino lygiai dvigubai!

Undzinka tai jus su tais 5 proc. peršokot i kita grupę užtat ir pasikeitė, nes pagal sena tai sakykim :
jei darbingumas nustatytas nuo 30 iki 40 proc. - atitinka II invalidumo grupę, o darbingumas svyruoja tarp 45-55 proc. - III invalidumo grupę.
Atsakyti