Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(Faustina2000 @ 2017 04 20, 12:20)
Geriat berzo gryba ?

Dabar geriu Pomi-T. O apie tuos visus skaitau. Pakeiciau mityba. Turiu 3 menesius, taip sakant arba sustabdyt metastazavima arba vel chemija. Kolkas mitybos pagalba bandau numarint ta bruda ir Pomi-T. Ziuresim kas gausis.
Labaisiai kanapes sudomino smile.gif Ot bus grazu, patapsiu narkomane:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 04 20, 13:06)
Dabar geriu Pomi-T. O apie tuos visus skaitau. Pakeiciau mityba. Turiu 3 menesius, taip sakant arba sustabdyt metastazavima arba vel chemija. Kolkas mitybos pagalba bandau numarint ta bruda ir Pomi-T. Ziuresim kas gausis.
Labaisiai kanapes sudomino smile.gif Ot bus grazu, patapsiu narkomane:)

4u.gif

Mano tetis laikosi kaip ir neblogai. Tik nieko papildomai vartot nenori. Atsisako bet kokiu papildu ar papildomu priemoniu, kas neskirta mediku. Taigi siuo metu chemija savaite laiko kas menesi. Ir viskas. Tik svoris neauga, nors valgo tikrai daug. Nuotaikos tai kaip cia pasakius. Verkt lyg ir nebeverkia, bet siaip toks pasineres i mintis. Kalbi su juo, o jis kazkur kitur plaukioja. Ir labai i praeiti graziojasi ir butent kas ne taip buvo. Net susipyke buvom del to. Juk praeities nepakeisim.
Atsakyti
[quote=chicane,2017 04 20, 13:01]
Laba diena. Lankiausi šitoj temoj prieš porą trejetą metų, tėčiui buvo prostatos vėžys, 3 b stadija - išoperavo, radikaliai pašalino, gyvenom ramiai.
Tada pernai psa pradėjo kilt, tirtis priverčiau, magnetas, kaulai - švaru. KT parodė darinukus plaučiuose, ištyrė - naujas plaučių vėžys. Praeitą sav gavo pirmą chemiją. Laikosi neblogai, darbuojasi kaimuke sau, tik kelias dienas pasisaugojo, pagulinėjo, lašinių pasilašino su skysčiais.
Atėjau lyg ir prisistatyt, nes su tokiu reikalu nežinia kada ekstra patarimo prireiks ar šiaip, pasikalbėt.... ypač kai plaučių vėžio prognozės labai ne kažką... o stadija jo geriausiu atveju 3, daugybinės metastazės kitame plautyje, ir tame tarpuplaučio limfmazgyje. neoperuotina jau, todėl chemiją skyrė.

gauna jis karboplatiną, avastiną, paklitakselį (jei nepavedė atmintis). tai man kažkaip kilo klausimas, tai avastinas skaitosi ne chemo, o biologinė terapija? tėčiui jį pilnai kompensavo o temą nuo pradžių perskaičiau, kad kažkaip lyg anksčiau jį pirktis reikėdavo...

undzinka, o tas grūdų maltų kokteiliukas - būtinai ieškot eko prekėse? vakar Kalvarijų turguj mačiau beveik visų tų grūdų, nupirkčiau, pati chia valgau su jogurtu kas rytą smile.gif bet galvoju gal reikia jam eko prekėse ieškoti.
[/quote

O tikrai nustate , kad tai atskiras t.y naujas vezys???? Keistai kazkaip. Nes greiciau tai visgi metastazes. Nors gydytojam gal geriau zinot. Stiprybes tevukui visa chemija atlaikyt...
Zinot del tu eko ne eko ...as nezinau , mano nuomone tokia, kad jei neauginai ats, tai ir nezinai kaip augino kiti. Nemanau, kad jau tos seklos labai skiriasi. Zinoma gal ramiau kai perki eko parduotuveje. Jus svarbu nuirkit ir duokit jam valgyt:)Tik daug nemalkit is karto, nes oksiduojasi ir tampa nenaudingos.
Atsakyti
O tikrai nustate , kad tai atskiras t.y naujas vezys???? Keistai kazkaip. Nes greiciau tai visgi metastazes. Nors gydytojam gal geriau zinot. Stiprybes tevukui visa chemija atlaikyt...
Zinot del tu eko ne eko ...as nezinau , mano nuomone tokia, kad jei neauginai ats, tai ir nezinai kaip augino kiti. Nemanau, kad jau tos seklos labai skiriasi. Zinoma gal ramiau kai perki eko parduotuveje. Jus svarbu nuirkit ir duokit jam valgyt:)Tik daug nemalkit is karto, nes oksiduojasi ir tampa nenaudingos.
[/quote]

nustatė... aš pati gydytojo perklausiau, ar čia ne metatstazės tai patikino kad nauja antra liga, ir viena akim mačiau išrašą biopsijos (kažkaip tėtis iš rankų kortos nepaleido, tai įdėmiai neįsiskaičiau), tai parašyta net ir rūšis, kad nesmulkialąstelinis...

šiaip žiūriu aš į jį - nežinant, visiškai sveikas, visą gyvenimą fizinį darbą dirbęs ir net ir dabar galintis dirbti žmogus... nesąmonė kažkokia, galvoj netelpa kad nauja liga. aišku, prarūkęs rimtai nuo ankstyvos jaunystės.
chemija dar tik pirma sulašėjo, dabar gegužės padžioj. tai kaip pirma - labai sakyčiau normaliai, tik jam nuo ampulių (spėja taip jis) nuo pykinimo labai alergija pasireiškė, visas veidas išraudo. bet paskui cerucalį gėrė tai lyg padeda ir nuima papykinimus jam. šnd lyg žadėjo važiuos skysčius pasilašint...
undzinka, ačiū, nupirksiu, nuvešiu, mama pamals jam.
chia, sezamai, sėmenys, saulėgrąžos, moliūgų sėklos. nieko nepamiršau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chicane @ 2017 04 20, 13:21)
nustatė... aš pati gydytojo perklausiau, ar čia ne metatstazės tai patikino kad nauja antra liga, ir viena akim mačiau išrašą biopsijos (kažkaip tėtis iš rankų kortos nepaleido, tai įdėmiai neįsiskaičiau), tai parašyta net ir rūšis, kad nesmulkialąstelinis...

šiaip žiūriu aš į jį - nežinant, visiškai sveikas, visą gyvenimą fizinį darbą dirbęs ir net ir dabar galintis dirbti žmogus... nesąmonė kažkokia, galvoj netelpa kad nauja liga. aišku, prarūkęs rimtai nuo ankstyvos jaunystės.
chemija dar tik pirma sulašėjo, dabar gegužės padžioj. tai kaip pirma - labai sakyčiau normaliai, tik jam nuo ampulių (spėja taip jis) nuo pykinimo labai alergija pasireiškė, visas veidas išraudo. bet paskui cerucalį gėrė tai lyg padeda ir nuima papykinimus jam.  šnd lyg žadėjo važiuos skysčius pasilašint...
undzinka, ačiū, nupirksiu, nuvešiu, mama pamals jam.
chia, sezamai, sėmenys, saulėgrąžos, moliūgų sėklos. nieko nepamiršau? smile.gif

Nu bet kaip keista....
Tai zint I mane ziurint niekas irgi nepasakys, kad man vezys, kad metastazes kauluose, plauciuose ir tarpuplautyje. Svytinti moteris, besisypsanti, su stiliova trumpuciu plauku sukuosena:) Juk ne visi supranta, kad tie trumpi plaukuciai va tik atauge, kad atlaikiau jau du kursus chemijos ir ko gero gausiu dar viena. O man dzin!!!! As netikiu, kad man metastazes, gal as kvaila, bet nu netikiu ir viskas.
Atsakyti
Undzinka, na sakyčiau šaunus nusiteikimas smile.gif mano tėtis panašiai nusiteikęs smile.gif
chemikė sako, na, čia nesakome kad pavyks išgydyti, tačiau vaistų tikslas yra sustabdyti plitimą. tai jis mamai sako grįžęs, niekis čia, tie židinukai, daktarė sakė kad šitie neplinta biggrin.gif nu ir tegu bus taip kaip jis pasakė, neplinta tai neplinta smile.gif

kaip suprantu avastinas pats naujausias vaistas tai va žiūrėk ir sustabdys tą niekšą smile.gif tylomis pasvajoju, o gal ir operacija galima taptų po chemijos... na pagyvensim pamatysim, jam KT po trijų kursų, viso paskirti 6.
Atsakyti
QUOTE(chicane @ 2017 04 20, 13:38)
Undzinka, na sakyčiau šaunus nusiteikimas smile.gif mano tėtis panašiai nusiteikęs smile.gif
chemikė sako, na, čia nesakome kad pavyks išgydyti, tačiau vaistų tikslas yra sustabdyti plitimą. tai jis mamai sako grįžęs, niekis čia, tie židinukai, daktarė sakė kad šitie neplinta biggrin.gif nu ir tegu bus taip kaip jis pasakė, neplinta tai neplinta smile.gif

kaip suprantu avastinas pats naujausias vaistas tai va žiūrėk ir sustabdys tą niekšą smile.gif tylomis pasvajoju, o gal ir operacija galima taptų po chemijos... na pagyvensim pamatysim, jam KT po trijų kursų, viso paskirti 6.

Gal Jusu teciui tiksliai sako, kad antra liga. Maniski operavo plaucius. Abejoja ir dabar ar antra liga buvo ar mts po pirmosios. Man kartais atrodo, kad jie patys nelabai zino kas ir kaip su sia liga.

Taip norisi, kad cia kuo greiciau medikai atrastu daugiau vaistu rezultatyviam gydymui. Juk medicina taip zengia i prieki ir kai kurie dalykai, visai nesenai atrode, kad neimanomi pakeisti, juos jau iveike medikai. Ne i tema, bet nustebau nesenai cia SM paskaicius toki dalyka, kad Graikijos medikas jau rado buna iveikti ankstyva menopauze ir taip, kad ne tik ciklas vel atsiranda, bet ir moteris reproduktyvi vel ir vel pastoja. O visad buvo sakoma, kad kai baigiasi rezervas, jokiu jokiu nera budu kazka pakeisti. Tiesiog ateina tam tikro etapo pabaiga. Nustebau, bet tai jau medikas sugebejo iveikti ir tos moterys, kurios del ankstyvos menopauzes negalejo susilaukti vaikuciu, jau pastot gali ir yra pastojusiu.
Cia ne i tema, bet is tiesu dar vienas medicinos stebuklas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 04 20, 13:59)
Gal Jusu teciui tiksliai sako, kad antra liga. Maniski operavo plaucius. Abejoja ir dabar ar antra liga buvo ar mts po pirmosios. Man kartais atrodo, kad jie patys nelabai zino kas ir kaip su sia liga.

na kaip suprantu jei kaip ir tikri dėl to. gal prostatos vėžys su savo markeriais spec lengviau atskiriamas, na prostatos v metastazė nuo naujo plaučių v? nežinau...
Atsakyti

nu man kazkaip keista tokias abejones girdeti,taigi po operaciju ima biopsijas ir siuncia histologiniam tyrimui.Man po visu operaciju laparaskopijos,citoredukcijos,dabar -paeme biopsijas,kas gi is akies nustatys :)

Atsakyti
Sveikutes,
Pasidariau ALT tyrima ir man rodo 66.83, buvo 22.Norma 45.Ar labai man reikia sunerimti? Nebezinau , ka galvoti.
Atsakyti

o koks gydytoju komentaras?

Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2017 04 21, 10:51)
Sveikutes,
Pasidariau ALT tyrima  ir man rodo 66.83, buvo 22.Norma 45.Ar labai man reikia sunerimti? Nebezinau , ka galvoti.

Echoskopiskai istyre kepenis?
Atsakyti