Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(gituks @ 2017 03 05, 14:20)
Suviduriuoti gali ir nuo chemijos. O tai kokių lipdukų neklijuojat, jei skauda, kam kankinti? Kiti mano ligos broliai tokius aparaciukus nesiojasi ant kaklo, kaip supratau morfino laselines. Kai skauda tikrai jokio gyvenimo dziaugsmo nebus.

Ir geria nuo skausmo ir leidzia mama.
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 03 05, 12:32)
Sveikos.
O mano tetis istisai verkia, guli ir dejuoja, kad visur skauda ir kad nebeilgai trauks....verysad.gif
Sianakt suviduriavo. Tai mintis viena, kad vel blogai su zarnynu, kad toliau liga zengia. Nebezinau ka daryt su juo. Geria raminancius, bet asaros upeliais teka.
Raminam, sakom, kad ir kiti kencia skausmus, kad po operacijos dar tik 3 savaites ir dar ka tik chemija buvo, tai dar reikia laiko atsigaut. Bet nebezinau ar tikrai jam neblogeja ar cia tik jis taip pasidave ir nebekovoja. Taip liudna, nebezinom ka galvoti verysad.gif

As skaitau, kaip Jus kenciancios didelius skausmus, bet einate i prieki su viltimi ir viska iskenciate, kad tik gyventi. O cia....verysad.gif

As nuo chemijos irgi viduriavau. Kartais stipriau, kartais maziau. Viduriuojant reikia vartoti "Lopedium" vaistus. Padeda. Ir nereikia galvot, kad pablgejo, tai greiciausiai chemijos pasekme.
Gal reikia keisti raminancius, gal rekia stipresniu. Skausmas - jis nera draugas mums. Skausma reikia malsinti. Yra visokiu preparatu. Silpnesniu, stipresniu. Man pvz. opiatas Tramadolis nepadejo, kaip ne keista. O va leidziamas ketanovas gelbejo (kartu su nospa).
Tevukas vaiksto? Issivezkite I koki miska i soda, paimkit kedute jei pavargs pasedet. Reik ji isjudinti, gal griestai pakalbet. Nu juk suauges zmogus...Visiems sunku...visiems uzeina liudnu minciu. Va as vakar (dabar juokinga, o vakar taip neatrode) sudeliojau vyrui ir sunui gyvenimus i prieki:) Paaiskinau kad greitai mirsiu, kad vyras vaziuos i kaima ir gyvens ten, kad augins ozkas. O sunus su seima kraustysis i musu buta. Vyras ziuri issiziojes ir klausia, o kas tas ozkas melz. Sakau susirasi moteri is vietiniu. Ir apsizliumbiau. Dabar paciai juokinga, o vakar buvo kazkaip ne taip...Bet juk visiems taip uzeina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 05 kovo 2017 - 17:28
Undzinka, vaiksto po namus, bet mazai. Mieliau guli. Ir i ji ziurint gulinti, atrodo, kad greit nebeliks jo. As i jo vidu neilysiu ir skausmo lygio nepamatuosiu. Bet man atrodo, kad ne tiek skausmas, kiek nenoras kentet bet koki skausmeli ir judet i prieki.
Dabar skundziasi, kad krutis skauda. Pasake gydytojai, ta sako, jei nepraeis, gai reikt operacijos.
Nors kai matau jo geriamu vaistu kieki, nenustebciau, kad kurio nors salutinis poveikis.
Beje, kelias dienas buvo uzkieteje viduriai, tai himarojus atsirado. Sako, kad ziauriai skauda. Pabande geriamus vaistus nuo jo, tai prie ju salutinis poveikis ir parasyta daznas, butent viduriavimas.
Ir zinok dabar kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 03 05, 18:52)
Undzinka, vaiksto po namus, bet mazai. Mieliau guli. Ir i ji ziurint gulinti, atrodo, kad greit nebeliks jo. As i jo vidu neilysiu ir skausmo lygio nepamatuosiu. Bet man atrodo, kad ne tiek skausmas, kiek nenoras kentet bet koki skausmeli ir judet i prieki.
Dabar skundziasi, kad krutis skauda. Pasake gydytojai, ta sako, jei nepraeis, gai reikt operacijos.
Nors kai matau jo geriamu vaistu kieki, nenustebciau, kad kurio nors salutinis poveikis.
Beje, kelias dienas buvo uzkieteje viduriai, tai himarojus atsirado. Sako, kad ziauriai skauda. Pabande geriamus vaistus nuo jo, tai prie ju salutinis poveikis ir parasyta daznas, butent viduriavimas.
Ir zinok dabar kas ir kaip.

Manau, kad jei sako, kad skauda-tai ir skauda. Mano draugės vyra atvežė švitint dejuojantį (švelniai tariant) Kauno onkologijos ligoninėj iš skyriaus į procedūras, tai tie sako kaip jūs galit leisti žmogui kankintis, liepė pirmą skausmą nuimt, tik tada atvežti.
Atsakyti

Manau, kad jei sako, kad skauda-tai ir skauda. Mano draugės vyra atvežė švitint dejuojantį (švelniai tariant) Kauno onkologijos ligoninėj iš skyriaus į procedūras, tai tie sako kaip jūs galit leisti žmogui kankintis, liepė pirmą skausmą nuimt, tik tada atvežti.

Taip ir turetu buti. 

Atsakyti
GAl kam bus idomu ir naudinga. Radau kelias temas, kurios man idomios, reikes nueiti, paklausyti.
http://www.nvi.lt/?p...id=3526&lang=lt

Papildyta:
O cia radau straipsni apie mityba issekus organizmui ir prarandant svori. Gal kam bus naudinga ir idomu paskaityti.
http://www.nvi.lt/?p...id=3485&lang=lt
Atsakyti
Faustina2000, gavau is POLA pakvietima I susitikima "Kai skauda" Santariskese. Jis vyks kovo 9d, 15 valanda. Nemokamas. Registracija: http://######/forms/LzDMvatwTf arba el.pastu registracija@kaiskauda.lt Informacija tel +37068623947 www.kaiskauda.lt
As cia del tevuko rasau.Gal verta Jums nueiti ten ir paklausyti ka pasakos apie skausmo mazinima.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 03 07, 11:58)
Faustina2000, gavau is POLA pakvietima I susitikima "Kai skauda" Santariskese. Jis vyks kovo 9d, 15 valanda. Nemokamas. Registracija: http://######/forms/LzDMvatwTf arba el.pastu registracija@kaiskauda.lt Informacija tel +37068623947 www.kaiskauda.lt
As cia del tevuko rasau.Gal verta Jums nueiti ten ir paklausyti ka pasakos apie skausmo mazinima.

Mes ne Vilniuje.
Siandien vezu teti pas gydytoja, kuris operavo zarnyna. Sako, kad nuo viduriavimo himarojus atsirado. Pasiseke, kad siandien pas ji buvo vietos. Tegul paziuri.

Nezinau kaip ir artimieji atlaiko. Ziauriai sunku.
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 03 07, 11:41)
Mes ne Vilniuje.
Siandien vezu teti pas gydytoja, kuris operavo zarnyna. Sako, kad nuo viduriavimo himarojus atsirado. Pasiseke, kad siandien pas ji buvo vietos. Tegul paziuri.

Nezinau kaip ir artimieji atlaiko. Ziauriai sunku.

Vajej...stiprybes tevukui. Paskaitykit ta puslapi, gal ka naudingo rasit.
Atsakyti
Anksiau kalba buvo apie Lidonium. Jei kas noretu pirkti dabar el. eurovaistineje perkant internetu 3 uz 2 kaina ir perkant uz 30eur kodas LEPINU -5eur ( nespejau jo pasinaudoti, nes per velai suzinojau, bet bandziau ivedineti vakar veike)

http://www.eurovaist...s-tabletes.html
Atsakyti
Kaip laikotes ?

Tetis buvo pas gydytoja. Tas sako, na va mano pacientas prisikeles is numirusiu. Ji gi buvo nurase po antros operacijos , kai buvo koma. Pasakyma suprask kaip nori. As suprantu, kad valio, tas zmogus atlaike. Apziurejo hemaroju. Nera didelis. Sake nieko nereikia daryt. Ir pasake, kad apziura po 6 menesiu, kai baigs chemija.
Tai va. Tecio isvada - dabar nieko nedaro, nes galvoja, kad po 6 menesiu manes nebus ir nebereiks jam su manim vargti. doh.gif Nesugebejau isaiskinti, kad visiem apziuros kas 6 menesiai.
Guli, dejuoja, verkia. Mama leidzia ketanova. Skauda viska. Sako, man turbut jau visur isplite ir liko nedaug.
Taip gyvenam verysad.gif Nebezinau ka daryt verysad.gif Tikejimo jokio. Mama irgi kartu su juo verkia.

Nupirkciau LIDONIUM. Bijo kazka vartoti, kas ne mediku skirta. Jei pabloges, as busiu kalta.
Paskaitau apie ta vaista, as tikiu, kad palengvintu kazkiek. Skauda zarnyna, o raso, kad butent jam tinkamas.
Atsakyti

Faustina  :console: reikėjo su gyd. apie Lidonium pakalbėti, ar kreipėtės pas psichologą, gal nuo depresijos vaistai truputi apramintu :hmm:  Mano tėvukui nėra onkologijos, bet metai prasta sveikata, tai irgi vis panašios šnekos buvo, susikalbėti negalėjom, vis verkė arba pyko, dabar jau galima bendrauti  :geda: 

Stiprybės  :4u: 

Atsakyti