Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Svorio netekimas vyrui susirgus buvo ligos poveikio procesas, iš ligoninės po pirmo 2mėn gulėjimo grįžo nukritus 34kg. Po gydymo ataugo svoris.

Visiems sveikatos, kantrybės ir stiprybės.
Atsakyti

As po KT-sveika!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valio  :yahoo:

Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 20, 19:54)
Ar Jus turite paeme POLA kortele? Ten yra visokiu terapiju, tereikia paieskoti ir paskaityti. Gal teciui padetu. Man pavyzdziui sanatorijoje labai padejo meno terapija, nu labai padejo.
Teciui reikia veiklos, kad nustotu galvoti apie liga, zinau, kad tai labai sunku, bet galima. Gal tevukai turi soda, gal jau reikia pradet galvoti apie inventoriu ir zemes kasina (mano mama jau kazka pasejo, kaip ir kiekviena pavasari ant palanges smile.gif )
Gal I kokia paramos grupe nueiti, pabendrdauti su likimo draugais. Va Vilniuje Bernardinu baznycioje yra paramos grupe, ten su vienuoliais ir likiko draugais galima bendrauti.

Jis sako, kad jam visur skauda. Soda turi ir aktyviai dirbdavo jame. O dabar abejoju ar jis jame ka nors darys.
Ryt eina pas onko gydytoja. LABAI bijau isgirst blogas zinias. Labai bijau. Kad nepasakytu, kad nebera ka daugiau skirti ir kokius nors terminus isgirst bijau.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 20, 19:59)
As gaunu Zometa, bet ji lasinama dienos stacionare karta i menesi. Ja skiria chemoterapeute, vaistas pilnai kompensuojamas. Tik reikalas tame, kad skiriama po spinduliu. Todel man paskyre  5 spindulius, kad galetu Zometa paskirti. O spinduliavo i didziausa metastaze dubenyje, uztat nustojo skaudet tenais smile.gif
Chemija turetu sustabdyt metastziu plitima. Reikia tiketis, kad taip ir bus. Atlaikykit visas chemijas iki galo.
Sveikatos tevukui!!!

Ačiū jums uz palinkejimus, kad dievuliui i ausi!!
Gal kokia chemija neveiksminga ar per silpna, nes jam nei bloga labai, svoris nekrenta kaip, beje ir plaukai..pas ji tik vienas inkstas, tai gal del to silpnesne chemija, kad kito likusio nenuzudyti.. pirminis auglys taip pat tik spejimas, nes vienu metu atsirado vos ne gretimuose organuose o kuris buvo pirmasis tai manau spejo. Oj atejau pasibedavot, nes ir gydytojam oj kiek priekaistu tureciau del aplaidumo, neprieziuros (nors kysius tai su mielu noru susirinko). Na, kolkas tevukas jaucias gerai, sonkauliu neskauda, tik sako, kad jaucias, kad ten kazkas yra. Nugara paskauda, bet ja paskaudedavo ir anksciau, nors metastaziu nebuvo, tai neaisku ar ir ten jos atsirado, svoris nekrenta, apetitas geras, suprantu, kad tai nepagydoma visiskai, bet taip noris tiketi, kad nesugraus cia jo staigiai tas veziukas o leis dar pabuti su mumis kuo ilgiau ..
O kaip jus po spinduliu jautetes, ar bjaurus sis procesas, nes chemija kolkas sakyciau nesunkiai pernesa..
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2017 02 20, 21:51)
Gal kokia chemija neveiksminga ar per silpna, nes jam nei bloga labai, svoris nekrenta kaip, beje ir plaukai..pas ji tik vienas inkstas, tai gal del to silpnesne chemija, kad kito likusio nenuzudyti.. pirminis auglys taip pat tik spejimas, nes vienu metu atsirado vos ne gretimuose organuose o kuris buvo pirmasis tai manau spejo. Oj atejau pasibedavot, nes ir gydytojam oj kiek priekaistu tureciau del aplaidumo, neprieziuros (nors kysius tai su mielu noru susirinko). Na, kolkas tevukas jaucias gerai, sonkauliu neskauda, tik sako, kad jaucias, kad ten kazkas yra. Nugara paskauda, bet ja paskaudedavo ir anksciau, nors metastaziu nebuvo, tai neaisku ar ir ten jos atsirado, svoris nekrenta, apetitas geras, suprantu, kad tai nepagydoma visiskai, bet taip noris tiketi, kad nesugraus cia jo staigiai tas veziukas o leis dar pabuti su mumis kuo ilgiau ..
O kaip jus po spinduliu jautetes, ar bjaurus sis procesas, nes chemija kolkas sakyciau nesunkiai pernesa..

As pastebiu, kad beveik visi onkologai linke mazai kalbeti ir daznai negauname atsakymu i musu klausimus, o daznai juk ir nezinome ko klausti.
Prie sitos ligos visi pasimete- tiek ligonis, tiek artimieji. Mano tetis istisai verkia. Mama, kuri atrode, kad laikosi, ta jau irgi daug verkia. Nebezinau kaip viska istverti. Ir baisu, kad tokioj itampoj ir mums nesugriuti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2017 02 20, 20:51)

Na man spinduliai tai juokas buvo, palyginus su chemija...Brrrr....kai prisimenu...Ne tik plaukai nuslinko, nuslinko visi kuno plaukai. Visi!!! Tame tarpe ir blakstienos. O jau kaulu lauzymas po politakselio....o temperature ir saltkretys po gemzaro....brrr...Taip, kad man spinduliai buvo tiesiog pagylejimas ant stalo ir viskas:)
Man tai yra keli sonkauliai luze (patologinis luzis), tai as ir kiekviena vakara kai atsigulu jauciu, kad juos turiu, paguliu dantis sukandus kelias minutes ir praeina
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 20, 22:02)
Na man spinduliai tai juokas buvo, palyginus su chemija...Brrrr....kai prisimenu...Ne tik plaukai nuslinko, nuslinko visi kuno plaukai. Visi!!! Tame tarpe ir blakstienos. O jau kaulu lauzymas po politakselio....o temperature ir saltkretys po gemzaro....brrr...Taip, kad man spinduliai buvo tiesiog pagylejimas ant stalo ir viskas:)
Man tai yra keli sonkauliai luze (patologinis luzis), tai as ir kiekviena vakara kai atsigulu jauciu, kad juos turiu, paguliu dantis sukandus kelias minutes ir praeina

o chemija gavote pradzioj ar del plauciu ?
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 02 20, 21:09)
o chemija gavote pradzioj ar del plauciu ?

Pries 3 metus po operacijos buvau gavus 4 chemijas. O dabar kai nustate metastazes, vel gavau 6 ciklus chemijos.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 20, 22:13)
Pries 3 metus po operacijos buvau gavus 4 chemijas. O dabar kai nustate metastazes, vel gavau 6 ciklus chemijos.

nezinau ka ryt teciui sakys.... unsure.gif
Taip blogai jauciasi. Sako as nenueisiu nuo masinos iki skyriaus. Sakau, gi ten keli metrai.
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2017 02 20, 21:25)
nezinau ka ryt teciui sakys.... unsure.gif
Taip blogai jauciasi. Sako as nenueisiu nuo masinos iki skyriaus. Sakau, gi ten keli metrai.

O gal tevukui, reikia morala atskaityt? Man vyras atskaite smile.gif Kai buvau suskydus labai, sake usipirk laidojimo juosta ir susisuk i ja, tada gulek ir lauk mirties smile.gif Ir siaip gavau moralo smile.gif Padejo smile.gif
Atsakyti
merginos, o kaip dėl raudonos mėsos? dabar va ruošiau rytdienai vyrui elnią ir pagalvojau, kad tai irgi raudona mėsa, ar ji gerai? nes pagal savo vertingas medžiagas elniena yra labai gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 20, 22:02)

Oj, dar viskas taip nauja, tai nelabai dar gaudaus su tom metastazem, kas ir kaip... tas jusu sonksuliu luzis, tai cia jau jie luzo atsiradus metastazem? Greit kazi tie kaulai luzti pradeda? Nes tevukui dar tik metastaziu pradzia, tai nzn ar ten jau kas luze, nors jis gyvena kaip gyvenes - nesisaugo, va savaitgali isejes malkas, kad kapoja ir neklauso, kad dirbti jis tokiu darbu negali :-(
Atsiprasau, kad taip ikyriai as cia visko jusu klausineju..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purpurine: 20 vasario 2017 - 22:41