Emiga, o kaip jūs pajautėt atkryčio požymius?
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 02 17, 16:25)
Emiga, o kaip jūs pajautėt atkryčio požymius?
Pries diagnozuojant jauciau niezejima tarp krutu,silpnuma,tokie migruojantys skausmai ,prakaitavima.Pries atkryti taip pat ,tik po mastektomijos peties kaulu skausma linke jai primest buvo,issauktos menopauzes dar simptomams priskyre,kol biopsija neatejo.
Patarkit, ką daryti. Draugui svoris krenta nežmoniškai, o valgo nemažai, apetitas ne tik kad nesumažėjęs, bet dar ir padidėjęs. Valgo ir vištieną, ir žuvį, ir sultis morkų/burokėlių geria, ir riešutus su džiovintais vaisiais, bet svoris krenta Didžiausias pokytis nuo ankstesnės mitybos, kad miltų nebevartoja, bet valgo grikius, ryžius. Nu atrodo maitinasi daug ir įvairų maistą, tik sveikiau paruoštą, o svoris krenta po 1-1.5kg į dieną (( Tiesa, dabar pertrauka tarp chemo kursų. Kai būna ligoninėj ir lašina, tada aišku nuo skysčių tas svoris didėja, bet šiaip bendrai paėmus kūno masė tai nyksta
QUOTE(RugiųPieva @ 2017 02 18, 12:33)
Patarkit, ką daryti. Draugui svoris krenta nežmoniškai, o valgo nemažai, apetitas ne tik kad nesumažėjęs, bet dar ir padidėjęs. Valgo ir vištieną, ir žuvį, ir sultis morkų/burokėlių geria, ir riešutus su džiovintais vaisiais, bet svoris krenta Didžiausias pokytis nuo ankstesnės mitybos, kad miltų nebevartoja, bet valgo grikius, ryžius. Nu atrodo maitinasi daug ir įvairų maistą, tik sveikiau paruoštą, o svoris krenta po 1-1.5kg į dieną (( Tiesa, dabar pertrauka tarp chemo kursų. Kai būna ligoninėj ir lašina, tada aišku nuo skysčių tas svoris didėja, bet šiaip bendrai paėmus kūno masė tai nyksta
Nustokit Jus dietintis, kol vyksta gydymas. Tegul valgo viska, ko nori organizmas. O ne tai kas sveika. Jam reik jegu sveikti, atsigauti nuo chemiju ir vaistu. Nori picos - del dievo meiles, tegul valgo pica. Niekas nepasveiko sveikai maitindamasis. Tegul pasveiksta, atsigauna nuo chemiju, tada galesit rinktis dietas ir sveikai maitintis.
O dabar nupirkit sezamo, chia, moliugo, saulegrazu ir linu semenu seklu. Viska smalkit su kavamale lygiomis dalimis. Ir kiekviena ryta po du valgomus saukstus tegul suvalgo, tiesiog uzpila vandeniu arba jogurtu ir suvalgo. Labai padeda atstatyt krauja, stirina organizma. Kaip viena bioenergetike sake - ten visa mendelejevo lentele. Visi gerieji elementai. Tikit netikit, bet man krauja reikejo tik viena karta stiprinti ir tai taip sutapo, kad po chemijos labai greitai gavau spindulius. Tai po trecio spindulio viena karta gavau injekcija i pilva. O gavau 6 dvigubus ciklus stiprios chemijos.
Jei ziauriai krinta svoris, o 1-1.5kg I para, tai ziauriai daug, parinkit koloringesni maista, butinai pasitarkit su gydytoja, tiek seimos tiek chemike. Negerai, kad taip stipriai krenta
Sveikatos, stiprybes ir daug daug jegu kovojant!!!
Atsiprasau, jei nuskambejo pirktai ar kaip kitaip...Tikrai nepiktai rasiau ;)
QUOTE(RugiųPieva @ 2017 02 18, 12:33)
Patarkit, ką daryti.
Nieko nepadarysit, maniškiui irgi krito, per savaitę 10 kg buvo ir taip, bet jis veme arba viduriavo ir apetita tai turi, tai ne ir aplamai daug nukrito nuo 115 kg buvo iki 69 jei ne vemia nei viduriuoja ateis ta riba kai sustos, plius teisingai Udzinka sako, tegu pats maista renkasi valgo kas skanu ir "ant ko traukia" , jei neturi apetito yra tokie kompensuojami vaistai apetitui didinti, bet juos onkologas tik skiria, dar apetita didina visokie kartumai, kad ir ta pati pelynu arbata, spanguoles , citrinos su medum, bet čia kaip supratau apetitas geras?
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 18, 16:59)
. Tegul valgo viska, ko nori organizmas. O ne tai kas sveika.
Noriu paantrinti Undzinkai, kad aš irgi taip pat manau, nors dėl sveiko maisto, kaip čia pasakius, jūs man pasakykit , kas šiandien yra sveika?Asmeniškai man yra sveika tai, ko labiausiai nori ir prašo mano organizmas, jei aš dabar noriu duonos, tai man ji šiuo momentu yra sveikiausia, aš geriausiai ją virškinsiu ir naudos gausiu didesnės, nei suvalgius pora šaukštų ryžių, kurių šiuo metu visai nenoriu.
Nežinau, kaip jaučiasi dabar moteris, kuri prieš metus su manim lašinosi kartu herceptiną, bet jai deja buvo jau išsisėję metastazės kauluose ir plaučiuose, jos žodžiai ir dabar kažkaip užkliuvę man, o kaip sveikai maitinausi, kalbėjo ji....Jei jūs itikėję, kad jums padeda sveika mityba( nors aš šiandien tokios nežinau kur gauti) kad ir savo darže augintą, tai taip ir maitinkitės, įsitikinimai manau padeda gyti, man taip pat padeda gyti manieji įsitikinimai, aš valgau absoliučiai viską nuo pat ligos pradžios, bus kaip bus.Aš turiu daug daugiau jėgų valgydama tai ko noriu, nei rūšiuodama, ką galėčiau ir ko ne, nes tuo netikiu, turiu nemažai aplink tokių pavyzdžių, taip kad jūsų teisė rinktis,,,Sveikatėlės visoms
Sveikute.
Noriu visoms padekoti,kurios vis patariate ir palaikote siuo sunkiu metu.Aciu Jums labai.
Visoms sunciu dideli apkabinima ir stiprybes, kovojant su sia baisia liga.
---------------------
Vakar kaip minejau maniskis buvo Siguldoje, toj klinikoje
Jei kam idomu konsultacija 45 eur.( Gal kam aktualu bus)
Prostatos operacija musu atveju butu 9000 tx eur. IR kaip sakau S...... musu LT ir LV sveikatos Sistema,kuri nieko nekompensuoja.
O tuo atveju ,sake Estams valstybe kompensuoja 100 % gydyma .
Bet gal eitu tartis su ju fondu .
------------------------------
Tai vat. Truputi nuramino sirdi,kad gydytojas nemato kauluose metastaziu.Sako nesuprantu kas cia yra, bet jis nemato.
Musu atveju veziukas dar tik pradzia.kaip ir minejau PSA ..
IR sako, svarbiausia kad prostat nepraugus savo sieneles . tai vat, jei darytume paprasta operacija, kur pjausto, sako tas uzkrestas kraujas gali paplisti visur ir gali buti blogiau.
Tai vat prirase daug tyrimu visokiu, be tu kuriu turime.
Ir tada vel atvaziuoti su tais visais tyrimais pas juos.
nes siuo atveju sako, veziukas yra, bet kaip sako jis miega. ir delsti tikrai nereiketu, nes neaisku kaip jis gali toliau elgtis
treciadie eisime pas kita gydytoja cia Rygoje, ziuresim ka jisai sakys, pagal turimus duomenis,ka jis siulys ir patars.
Aciu dar karteli, kad esate
Noriu visoms padekoti,kurios vis patariate ir palaikote siuo sunkiu metu.Aciu Jums labai.
Visoms sunciu dideli apkabinima ir stiprybes, kovojant su sia baisia liga.
---------------------
Vakar kaip minejau maniskis buvo Siguldoje, toj klinikoje
Jei kam idomu konsultacija 45 eur.( Gal kam aktualu bus)
Prostatos operacija musu atveju butu 9000 tx eur. IR kaip sakau S...... musu LT ir LV sveikatos Sistema,kuri nieko nekompensuoja.
O tuo atveju ,sake Estams valstybe kompensuoja 100 % gydyma .
Bet gal eitu tartis su ju fondu .
------------------------------
Tai vat. Truputi nuramino sirdi,kad gydytojas nemato kauluose metastaziu.Sako nesuprantu kas cia yra, bet jis nemato.
Musu atveju veziukas dar tik pradzia.kaip ir minejau PSA ..
IR sako, svarbiausia kad prostat nepraugus savo sieneles . tai vat, jei darytume paprasta operacija, kur pjausto, sako tas uzkrestas kraujas gali paplisti visur ir gali buti blogiau.
Tai vat prirase daug tyrimu visokiu, be tu kuriu turime.
Ir tada vel atvaziuoti su tais visais tyrimais pas juos.
nes siuo atveju sako, veziukas yra, bet kaip sako jis miega. ir delsti tikrai nereiketu, nes neaisku kaip jis gali toliau elgtis
treciadie eisime pas kita gydytoja cia Rygoje, ziuresim ka jisai sakys, pagal turimus duomenis,ka jis siulys ir patars.
Aciu dar karteli, kad esate
QUOTE(Undzinka @ 2017 02 18, 16:59)
O dabar nupirkit sezamo, chia, moliugo, saulegrazu ir linu semenu seklu. Viska smalkit su kavamale lygiomis dalimis. Ir kiekviena ryta po du valgomus saukstus tegul suvalgo, tiesiog uzpila vandeniu arba jogurtu ir suvalgo. Labai padeda atstatyt krauja, stirina organizma. Kaip viena bioenergetike sake - ten visa mendelejevo lentele. Visi gerieji elementai. Tikit netikit, bet man krauja reikejo tik viena karta stiprinti ir tai taip sutapo, kad po chemijos labai greitai gavau spindulius. Tai po trecio spindulio viena karta gavau injekcija i pilva. O gavau 6 dvigubus ciklus stiprios chemijos.
Kur geriausia tas visas seklas pirkti ?
Keičiu maistą į sveiką, o ne badu marinu. Žinau, kad raudonos mėsos negalima, valgom tamsią vištienos dalį, tik jokiu būdų ne krūtinėlę. Žuvis eina pastoviai į trasą. Miltai pakeisti iš kviečių į begliuteninius - kaštonų, burnočio, bolivinės balandos. Ir šiandien valgė kaštonų miltų blynus su kokosų pienu keptus, ir kiaušinis dėtas. Aš jo badu nemarinu, valgo daug maisto ir įvairaus ir net kaloringo. Dėl sveikumo, tai mes visą mėsą užsisakom iš organinio ūkio, dalį daržovių irgi. Ūkis sertifikuotas (mes ne Lietuvoj), todėl tikrai tikiu, kad valgom sveiką maistą, kiek tai įmanoma. Sėklos, džiovinti vaisiai, riešutai. Kai perkam, ieškom, kad nebūtų sulfitų. Žodžiu viską valgo. Ir vakar kepiau pyragą iš jų, kad visad būt ko užkąst kai tik nori. Bet krenta nerealiai. Viduriavo labai prieš kelias dienas, bet vemt nevemia. Į ligoninę pirmadienį, prašysiu kad kalbėtų su gydytoju ką daryt..
QUOTE(RugiųPieva @ 2017 02 18, 19:40)
Keičiu maistą į sveiką, o ne badu marinu. Žinau, kad raudonos mėsos negalima, valgom tamsią vištienos dalį, tik jokiu būdų ne krūtinėlę. Žuvis eina pastoviai į trasą. Miltai pakeisti iš kviečių į begliuteninius - kaštonų, burnočio, bolivinės balandos. Ir šiandien valgė kaštonų miltų blynus su kokosų pienu keptus, ir kiaušinis dėtas. Aš jo badu nemarinu, valgo daug maisto ir įvairaus ir net kaloringo. Dėl sveikumo, tai mes visą mėsą užsisakom iš organinio ūkio, dalį daržovių irgi. Ūkis sertifikuotas (mes ne Lietuvoj), todėl tikrai tikiu, kad valgom sveiką maistą, kiek tai įmanoma. Sėklos, džiovinti vaisiai, riešutai. Kai perkam, ieškom, kad nebūtų sulfitų. Žodžiu viską valgo. Ir vakar kepiau pyragą iš jų, kad visad būt ko užkąst kai tik nori. Bet krenta nerealiai. Viduriavo labai prieš kelias dienas, bet vemt nevemia. Į ligoninę pirmadienį, prašysiu kad kalbėtų su gydytoju ką daryt..
Man svoris tik dabar stabilizavosi t.y. 6 savaites po visu chemo. Visą laiką krito. Buvau tokia storka -dabar liekna grazuole.
Papildyta:
Na tokiu greičiu tikrai nekrito, kad 1 kg per parą O kiek chemo jau gavo?
Mes dabar sveriam vienodai O jis aukštas.. Bijau pagalvot kas bus po paskutinės chemo savaitės:///
O kiek jūs kg numetėt per tą laiką? Mes šiandien paskaičiavom, kad jau 10kg dingo..
Chemo gavo praeitą savaitę visas 5 dienas, ir šią savaitę pirmadienį. Pats dar turi leistis kažkokius antinavikinius kiekvieną dieną, kai namuose, filgrastim berods vadinas. Ateinantį pirmadienį vėl lašins. Ir paskui ciklas toks pats kartosis dar du kartus. Žodžiu iš 9savaičių dar tik 2 praėjo
O kiek jūs kg numetėt per tą laiką? Mes šiandien paskaičiavom, kad jau 10kg dingo..
Chemo gavo praeitą savaitę visas 5 dienas, ir šią savaitę pirmadienį. Pats dar turi leistis kažkokius antinavikinius kiekvieną dieną, kai namuose, filgrastim berods vadinas. Ateinantį pirmadienį vėl lašins. Ir paskui ciklas toks pats kartosis dar du kartus. Žodžiu iš 9savaičių dar tik 2 praėjo