Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(Faustina2000 @ 2017 02 16, 16:32)
Gituks, pasakyk is kur semiesi optimizmo ir stiprybes ?
Zaviuosi Tavim  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tikra tiesa, medikai sake valgyt viska ka nori, nekeisti jokiu maitinimosi iprociu.
Is tiesu tai zmogu palieka tokioj busenoj, kad turi pats ieskotis info.
O tos info daug ir labai skirtingos. Mazdaug viskas kas nesusije su ju gydymu, tai tavo reikalas.
Liudna man, kad Lt taip yra.

Oi visa laime kad atradau siuos pokalbius. Kitaip butu galima isproteti.
O del mitybos-tai manau, kad ji labai svarbi. Maitinausi belekaip nesveikai, daaaug streso (nu bet tokio normalaus), daaug darbo ir dovanele-mutuota gena-viska sudejus ir gavosi ka turiu. Mano chemo gydytoja neprieštaravo mano mitybai, nes ji normali(mityba)-nu nesuvalgysiu arbūzo-baisi čia tragedija. Besimaitindama jaučiuosi labai gerai, labai sveika+liga stabtelėjo-nu tai ir laiminga kaip sūris kol kas. Aišku užeina visokių minčių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 02 16, 19:09)
Oi visa laime kad atradau siuos pokalbius. Kitaip butu galima isproteti.
O del mitybos-tai manau, kad ji labai svarbi. Maitinausi belekaip nesveikai, daaaug streso (nu bet tokio normalaus), daaug darbo ir dovanele-mutuota gena-viska sudejus ir gavosi ka turiu. Mano chemo gydytoja neprieštaravo mano mitybai, nes ji normali(mityba)-nu nesuvalgysiu arbūzo-baisi čia tragedija. Besimaitindama jaučiuosi labai gerai, labai sveika+liga stabtelėjo-nu tai ir laiminga kaip sūris kol kas. Aišku užeina visokių minčių  unsure.gif

As metai gyvenu istisiniame strese.
Nebemoku nusiramint. Nezinau ka daryt.
Bandziau visokias arbatas, net cheminius raminancius. Nepadeda man.
Atsakyti
Mielosios sveikos,

kazkur buvau skaiciusi geriamus vaistus nuo pykinimo po chemijos, bet niekur nerandu, gal kas gere ar geria ir galetu pasakyt pavadinima? nes mamai israse leidziamus, bet ji nesileidzia ju. sako isbusiu be ju ir to pasekoje siandien nakti nualpo wc ir susizalojo dar save... tikrai pamenu kad kazkuri geret geriamus. Gal dar yra koks budas sumazinti ta pykinima ir galvos zyzima? sake labai silpna ir galvoje kazkas zyzia. Cia po chemo pirmos, kaip teks puse metu ta iskesti neisivaizduoju. alimta su cisplatinu lasino....
Atsakyti

cisplatina gera slykstyne,as dabar jau nebepabenu,man duodavo kazkokia tablete pries ir po lygtais,pakelis is 2 berods tableciu apie 50 eur :) bet kompensuojami,

Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2017 02 17, 11:30)
Mielosios sveikos,

kazkur buvau skaiciusi geriamus vaistus nuo pykinimo po chemijos, bet niekur nerandu, gal kas gere ar geria ir galetu pasakyt pavadinima? nes mamai israse leidziamus, bet ji nesileidzia ju. sako isbusiu be ju ir to pasekoje siandien nakti nualpo wc ir susizalojo dar save... tikrai pamenu kad kazkuri geret geriamus. Gal dar yra koks budas sumazinti ta pykinima ir galvos zyzima? sake labai silpna ir galvoje kazkas zyzia. Cia po chemo pirmos, kaip teks puse metu ta iskesti neisivaizduoju. alimta su cisplatinu lasino....

Aš vartojau Zofraną, bet leidžiamą, lyg ir tabletėm yra. Tik bėda va įsitikinimai, vaistus nuo pykinimo vartoti būtina ir pagal poreikį gerti BŪTINAI. Man leisdavo prieš chemiją, po sulašinimo ir dar namo įdėdavo. Praktiškai be jokių pykinimų praėjo mano chemija. Tik pradėjus jaust šleikštulį susileisdavau vaistų ir viskas ax.gif
Atsakyti
Merginos tai jei jau vezys pvz prostatos kazkiek perejes i dubens kaulus, skaitomos metastazes, tai jau skaitosi zmogus "nurasytas" unsure.gif ?

As sau nerandu atsakymo, kodel gydytojas padares tyrimus ir biopsija, raso pati pradzia vezio, I st.ir sako, galima dar laukti metus kokius nieko nedaryti.
Bet jau jau viskas eina i dubens kaulus unsure.gif
Kaip rodo kompiuterio skenavimas unsure.gif

Pagal informacija internete tai cia jau 3-4 st unsure.gif unsure.gif

Vyras isvyko pas gydytojus, tikiuosi parvez visus atsakymus. Turejo vakar vykti, bet nepavyko. unsure.gif
KALBU apie Sigulda.
--------------------

beje kas naudojat ciberzole.
Ja tik geriat su citrina kaip skaiciau,truputis pipiru.
I diena po viena stikline?

Skaiciau kad galima ir i maista ja deti\\.
Naudoja maisto gaminime?
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2017 02 17, 13:07)
beje kas naudojat ciberzole.
Ja tik geriat su citrina kaip skaiciau,truputis pipiru.
I diena po viena stikline?

Skaiciau kad galima ir i maista ja deti\\.
Naudoja maisto gaminime?

Aš naudoju maisto gamyboje gana dažnai ir gausiai, kaip ir kitus prieskonius. Tinka vištienai labai, plius aš pvz. gaminu padažą: krienai, graikiškas jogurtas, garstyčios ir ciberžolės milteliai, būna įtarkuoju parmezano. Čia taip eliminavau majonezą iš savo raciono.

Dėl vyro Jūs palaukit visų atsakymų, nes čia kažkaip viena su kitu nedera - pirma stadija ir metastazės, prostatos vėžys sėkmingai gydomas, gal reiktų kitos nuomonės tada.
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2017 02 17, 10:30)
Mielosios sveikos,

Kai susirgau pirma karta ir gydytoja dave atmintine, tai joje prie paaiskinimu apie pykinima ranka buvo irasytas vaistas Cerucal. Dabar kai dave nauja atmintine, ten nebebuvo to iraso. As naudojau ta vaista tarpuose tarp chemiju, kai pradedavo pykinti.
O kenteti pykinimu ir skaumu tikri nereikia. Jei pykina, butinai reikia susileisti vaistus arba gerti va sita Cerucali. Ir skausmo nereikia kentet.
Sveikatos mamai!
Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2017 02 17, 11:30)
Mielosios sveikos,

labas,

man gydytoja išrašydavo nuo pykinimo Emend vaistus (1+2). vieną tabletę išgeri prieš chemiją, o kitas po chemijos po vieną tab kasdien. Man labai padėjo. Leidžiami vaistai (Setonon ) man nesuveikė taip kaip turėjo.
Sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2017 02 17, 10:21)
Aš naudoju maisto gamyboje gana dažnai ir gausiai, kaip ir kitus prieskonius. Tinka vištienai labai, plius aš pvz. gaminu padažą: krienai, graikiškas jogurtas, garstyčios ir ciberžolės milteliai, būna įtarkuoju parmezano. Čia taip eliminavau majonezą iš savo raciono.

Dėl vyro Jūs palaukit visų atsakymų, nes čia kažkaip viena su kitu nedera - pirma stadija ir metastazės, prostatos vėžys sėkmingai gydomas, gal reiktų kitos nuomonės tada.

O galima pieno produktus?
Mes pakeitem mityba , stengiuosi pieno produktu nenaudoti.\bet gal galima su saiku, kad kaulams nepakenkti unsure.gif

-----

Tai vat ir man kazkaip nesueina galai kazkodel. jei 1st, is kur tos metastazes kauluose unsure.gif
ir PSA 7,14

Vaikstau kaip sapne jau kelinta savaite.
Atrodo cia ne man. Ne mums
Vaikuciai ciauska aplinkui, atrodo tuoj vasara, atostogos suplanuotos.
O cia bast unsure.gif

Labai laukiu kada parvyks is gydytojo, ir pasakys kazka gero.

Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2017 02 17, 13:32)
-----

Tai vat ir man kazkaip nesueina galai kazkodel. jei 1st, is kur tos metastazes kauluose  unsure.gif
ir PSA 7,14

Vaikstau kaip sapne jau kelinta savaite.
Atrodo cia ne man. Ne mums
Vaikuciai ciauska aplinkui, atrodo tuoj vasara, atostogos suplanuotos.
O cia bast  unsure.gif

Labai laukiu kada parvyks is gydytojo, ir pasakys kazka gero.

Pas mane buvo 2a stadija kruties vezio. Po 2,5 metu bac ir daygybines metastazes kauluose ir kelios plauciuose. Taip, kad cia labai sunku ka nuspet ir suprast. Ypac, kai gydytojai nelabai daug kalba. Is saviskes vos ne per jega istraukiau, tai kaip dabar pas mane yra su ta stadija, tai isstenejo, jei atsiranda metastazes, tada is kart skaitoma, kad tai 4 stadija.

Ir mes laukiam kartu su JUmis. Butinai parasykit, ka sake gydytojai.
O vaaiksciojimas kaip sapne...Cia visis ta praeina...Tiek ligoniai, tiek slaugantys...
Atsakyti
QUOTE(troliuke @ 2017 02 17, 14:32)
O galima pieno produktus?
Mes pakeitem mityba , stengiuosi pieno produktu nenaudoti.\bet gal galima su saiku, kad kaulams nepakenkti  unsure.gif

Na nepaguosiu, asmeniškai aš užaugau praktiškai nevartodama pieno produktų, negėriau pieno visiškai, dabar tik į kava naudoju ir tą su sumažintu laktozės kiekiu, iš pieno produktų mėgstu kietuosius sūrius, labai retai varškę valgau, varškės sūrio. Bet jei ne vaikai tai ir nevalgyčiau, tiesiog būna kepu varškės apkepą ar varškėčius. Nevalgau praktiškai miltinių patiekalų, kepu vaikams blynus ir net neragauju, nes aš nemėgstu. Augdama valgiau praktiškai tik savo darže užaugintas daržoves ir net mėsą, na gyvenom mieste, bet ūkiškai, na ir ką? Neaplenkė manęs šitas nelabasis, be ja kruopų ir nemėgstu, valgau tik grikius. Aš šiaip save laikau visaėde, tik nevalgau tai ko nemėgstu, vaisių ir mažai valgau, dažniausiai sezoninius. Tai kad patirtis visų yra skirtinga. Nuoširdžiai tik galiu pasakyt, kad nemačiau nei vieno pasveikusio be gydymo, o va po gydymo pažįstu daug tokių, kurie jau ir dešimtmečius po ligos skaičiuoja.
Atsakyti