Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(Šarangė @ 2019 01 29, 22:04)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Naira" data-cid="72337179" data-time="1548766415"> Man taikė brachiterapiją vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>
<p>Gal galit papasakot kaip jautetes po visko? Ir po kiek laiko atsigavot fiziškai? </p>
<p>Aš jau savaite po visko. Lyg ir buvo viskas super, bet pradejo skaudet  nugaros apačia,  tempa laikosi apie 37, naktį suprakaituoju. Logiškai mastau, kad tai nuo vidinių uždegimų. Tepliojimas/valymasis gan gausus ir nemalonus...</p>
<p>Dar noriu paklaust, ar praktiškai daug kur panaudojat POLA kortelę kas turit? </p>

Na, aš net nežinau kaip pavadint tą atsigavimą. Aš ir dabar jaučiuosi silpna, ypač po pusės darbo dienos verysad.gif . Man baigė gydymą 2017m rugpjūty.
Temperatūros man nebuvo. O nugarą irgi skaudėjo, ir dabar paskausta, bet jau ne daug.
Aš po operacijis, tai man jokių valymųsi lyg ir nebuvo.
Polos neturiu, aš ne iš Vilniaus, tai jos nesiunčia, reikia vykti ten, tai taip vis ir nepavyksta pasidaryt. Nžn ar naudinga ji , ar nelabai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 29 sausio 2019 - 22:37

Na, aš net nežinau kaip pavadint tą atsigavimą. Aš ir dabar jaučiuosi silpna, ypač po pusės darbo dienos verysad.gif. Man baigė gydymą 2017m rugpjūty.
Temperatūros man nebuvo. O nugarą irgi skaudėjo, ir dabar paskausta, bet jau ne daug.
Polos neturiu, aš ne iš Vilniaus, tai jos nesiunčia, reikia vykti ten, tai taip vis ir nepavyksta pasidaryt. Nžn ar naudinga ji , ar nelabai smile.gif

Nepaguodet... O grupe turit? Sunkus fizinis darbas? Aš kažkaip jau su nerimu laukiu nedarbingumo pabaigos, nors darbas daugiau sedimas, bet tokia apkiautus jaučiuos... 

Aš irgi iš provincijos, todel ir galvoju, ar man reik tos POLOS...  

Atsakyti
QUOTE(Šarangė @ 2019 01 30, 00:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Naira" data-cid="72337818" data-time="1548794164"><div><p>Na, aš net nežinau kaip pavadint tą atsigavimą. Aš ir dabar jaučiuosi silpna, ypač po pusės darbo dienos vartotojo įkelta nuotrauka. Man baigė gydymą 2017m rugpjūty.
Polos neturiu, aš ne iš Vilniaus, tai jos nesiunčia, reikia vykti ten, tai taip vis ir nepavyksta pasidaryt. Nžn ar naudinga ji , ar nelabai vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Nepaguodet... O grupe turit? Sunkus fizinis darbas? Aš kažkaip jau su nerimu laukiu nedarbingumo pabaigos, nors darbas daugiau sedimas, bet tokia apkiautus jaučiuos... </p><p>Aš irgi iš provincijos, todel ir galvoju, ar man reik tos POLOS...  </p>

Turiu grupę, bet iki spalio, ir turbūt viskas. Darbas mano sėdimas. Gal nuo sėdėjimo nugara paskausta smile.gif . Nėra jau ten taip visai blogaii, nepergyvekit smile.gif . Ir visiems skirtingai būna. Tik aš visada noriu maximumo! Noriu būt kokia buvus, o neįgalumas duotas. Tai normalu smile.gif . Aš visada turėdavau daug veiklos, dabar visur noriu, o jėgų tiek nėra! Dėl to būnu pikta smile.gif.
Dar pastebėjau , kad lb stresas veikia. Tik susijaudinu ko nors, ir jau ir bangos užeina, ir silpnumas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 30 sausio 2019 - 07:46

Mažuose miestuose būna galimybė POLĄ pasiimti. Pvz Druskininkuose tikrai yra. Gal ir kituose yra  :4u:​ 

Atsakyti

Labas,

Pola kortelę aš užsisakinėjau internetu pola.lt. Tai man atsiuntė kontaktus,  kur kreiptis savam mieste, nuvykau ir moteris man sutvarkė kortelę. Panaudoju aš pirkdama vaistus, darydamasi privačiai MRT, kraujo tyrimams nuolaidos ir tt. Tikrai verta turėti :rolleyes: 

Atsakyti

Sveikos, 

Burbule, o kaip jus sužinojot, kad kiaušides apsišvitino?

Ar yra čia kurioms buvo taikoma brachiterapija? 

Pasijuto labai stiprūs menopauzės simptomai: karščio bangos, prakaitavimas, nemiga, nervingumas, nuovargis. Atliko hormonų tyrimus ir viskas tapo aišku. Echoskopijos ir mrt tyrimai irgi sunkiai jas diferencijavo. Žodžiu, suspirgino :( Nuo kovo vartoju estrogeną po 2 mg kasdien, viskas susitvarkė.

POLA kortelę turiu, nuolat naudoju vaistinėse.

Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2019 01 30, 13:32)
<p>Mažuose miestuose būna galimybė POLĄ pasiimti. Pvz Druskininkuose tikrai yra. Gal ir kituose yra  4u.gif​ </p>

Pas mus nėra. Užsiregistravau internetu, ir man paskambino, kad nvi galėčiau pasiimt antradieniais ir ketvirtadieniais berods. Tai turbūt nepaimsiu...
Atsakyti

Pas mus nėra. Užsiregistravau internetu, ir man paskambino, kad nvi galėčiau pasiimt antradieniais ir ketvirtadieniais berods. Tai turbūt nepaimsiu...

O atiduoda korteles tik sergančiam į rankas :hmm: gal galėtų, tarkim koks pažįstamas sergančiojo tą reikalą sutvarkyti..

Atsakyti

Pasijuto labai stiprūs menopauzės simptomai: karščio bangos, prakaitavimas, nemiga, nervingumas, nuovargis. Atliko hormonų tyrimus ir viskas tapo aišku. Echoskopijos ir mrt tyrimai irgi sunkiai jas diferencijavo. Žodžiu, suspirgino :( Nuo kovo vartoju estrogeną po 2 mg kasdien, viskas susitvarkė. POLA kortelę turiu, nuolat naudoju vaistinėse.

Nu va....  Ar iškart po gydymo tie požymiai pasireiškė? Šia savaitę naktimis pabundu ir aš suprakaitavus, ko nebudavo.

O ar po gydymo jus dar sergat mmmm? Aš gydymo metu dar sirgau 2k, bet dabar tai jau butų laikas vel, bet nieko.  :hmm:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 31 sausio 2019 - 09:21
QUOTE(+Burbulė+ @ 2019 01 30, 13:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-time="1548739275" data-cid="72336680" data-author="Šarangė"><div><p>Sveikos, </p><p></p><p>Burbule, o kaip jus sužinojot, kad kiaušides apsišvitino?</p><p></p><p>Ar yra čia kurioms buvo taikoma brachiterapija? </p></div></blockquote><p></p><p><b></b><i></i><u></u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>Pasijuto labai stiprūs menopauzės simptomai: karščio bangos, prakaitavimas, nemiga, nervingumas, nuovargis. Atliko hormonų tyrimus ir viskas tapo aišku. Echoskopijos ir mrt tyrimai irgi sunkiai jas diferencijavo. Žodžiu, suspirgino verysad.gif Nuo kovo vartoju estrogeną po 2 mg kasdien, viskas susitvarkė.
</p><p></p><p>POLA kortelę turiu, nuolat naudoju vaistinėse.
</p>

Gal galetumet parasyti kokius konkreciai hormonu tyrimus atliko? Aciu
Atsakyti

Sekantį mėnesį, baigus švitinimą, atsirado simptomai. Iš pradžių tikėjausi, kad susireguliuos, vėliau gėriau augalinius papildus-fito estrogenus, bet nepadėjo, tuomet atliko folikulus stimuliuojančio hormono (FSH) tyrimą, kuris viršijo normą kartais - tai pagrindinė indikacija, kad kiaušidės negamina/nepakankamai hamina estrogeno. Estrogenų ir progesterono tyrimai nereikalingi/neinformatyvūs. Siūlau kreiptis į hormonų veiklą išmanantį ginekologą. Aš konsultavausi pas J. Ališauską.

Atsakyti
QUOTE(Šarangė @ 2019 01 31, 10:20)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="+Burbulė+" data-cid="72338384" data-time="1548848601"> Pasijuto labai stiprūs menopauzės simptomai: karščio bangos, prakaitavimas, nemiga, nervingumas, nuovargis. Atliko hormonų tyrimus ir viskas tapo aišku. Echoskopijos ir mrt tyrimai irgi sunkiai jas diferencijavo. Žodžiu, suspirgino verysad.gif Nuo kovo vartoju estrogeną po 2 mg kasdien, viskas susitvarkė. POLA kortelę turiu, nuolat naudoju vaistinėse.</blockquote>
<p>Nu va....  Ar iškart po gydymo tie požymiai pasireiškė? Šia savaitę naktimis pabundu ir aš suprakaitavus, ko nebudavo.</p>
<p>O ar po gydymo jus dar sergat mmmm? Aš gydymo metu dar sirgau 2k, bet dabar tai jau butų laikas vel, bet nieko.  hmm.gif​ </p>

Aš apie save papasakosiu smile.gif
Man iš karto po operacijos pasireiškė baisios bangos, naktiniai prakaitavimai, ( kojos šąlo, kad net skaudėjo, o pačią degino tos bangos) nemigų nebuvo ir nėra. Miegočiau parom, jei galėčiau biggrin.gif
Tada dar chemija, švytinimas, karšta vasara, tai labai jaučiau bangas, blogai buvo. Užsidegdavo kūnas, kad naktį prabusdavau. Kai baigėsi vasara, man ant tiek pagerėjo! Atrodė lyg ir karščio pylimai baigėsi. Ir dabar jau nėra naktinių prakaitavimų, nebent nuo streso didelio. Dieną turbūt jau nėra karščio bangų, arba nepajaučiu, silpnos. O aš tik su viena kiaušide, ir nžn ar sušvytinta ar ne.
Nežinau ar gerai ar ne, jokių hormonų negėriau, ir nesiūlė man nieks. Gal , kad nesuskundžiau.aš jau 1,5 metų po gydymo.
Nuotaikų kaita, tai joo, užplaukia... bet nžn, gal čia aplamai nuo patirto išgyvenimo dėl ligos... stresas buvo ilgą laiką.... gal kiek nervams dėl to atsiliepė...
Atsakyti