Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 08 07, 08:30)
<p>Naira, man estradiolio 2 mg per parą išsprendė menopauzės simptomus, labai rekomenduoju pasikonsultuoti su ginekologu.
</p><p>Perskaičiau labai įdomią knygą-"Moters smegenys", kurioje nemaža dalis skiriama hormonų įtakai moters smegenims, daug įdomios informacijos apie estrogeno poveikį, kas nutinka, kai jo trūksta, jei atsisakoma PHT, kokie procesai nebegrąžinami.
</p><p>Džiaugiuosi, kad laiku pradėjau vartoti ir kaip tai mane veikia.
</p>

O čia hormonas?
Bijau sustorėt verysad.gif ir taip jau per tas atostogas pučiuosi, o numest tai ne taip lengva kai pasportuot negaliu ...
Atsakyti

Kai trūksta estrogeno irgi storėji :) o dėl estrogeno vartojimo ne tai, kad storėji, o skysčiai kaupiasi. 

Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2018 08 07, 15:28)
<p>Kai trūksta estrogeno irgi storėji smile.gif o dėl estrogeno vartojimo ne tai, kad storėji, o skysčiai kaupiasi. </p>

Oho verysad.gif ir vartot ir nevartot blogai
Atsakyti

Hormonas, kurį vartoju, yra estradiolio pavidalu-viena iš estrogeno sudedamųjų dalių.

Dėl svorio didėjimo sunku pasakyti, nes aktyviai sportuoju ir svoris po gydymo grįžo dėl grįžusios raumenų masės.

Įdomu dalyką pasakojo gyd. Ališauskas: moters organizme gaminamas testosteronas virsta estrogenu pilvo riebalinėje dalyje, todėl moterims labai pavojinga turėti per mažą riebalinį sluoksnį. Iš to ir kilęs suvokimas, kad apvalių formų moteris yra moteriška, nes tai tiesiogiai susiję su jos vaisingumu, kuris labai priklauso nuo hormonų organizme.

Mano sesuo ir mama taip pat vartoja hormonus, tai viena iš teigiamų pusių - padidėjusi krūtinė :), kas man visai ne pro šalį :P Laukiu :)

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 08 08, 08:12)
<p>Hormonas, kurį vartoju, yra estradiolio pavidalu-viena iš estrogeno sudedamųjų dalių.
</p><p>Dėl svorio didėjimo sunku pasakyti, nes aktyviai sportuoju ir svoris po gydymo grįžo dėl grįžusios raumenų masės.
</p><p>Įdomu dalyką pasakojo gyd. Ališauskas: moters organizme gaminamas testosteronas virsta estrogenu pilvo riebalinėje dalyje, todėl moterims labai pavojinga turėti per mažą riebalinį sluoksnį. Iš to ir kilęs suvokimas, kad apvalių formų moteris yra moteriška, nes tai tiesiogiai susiję su jos vaisingumu, kuris labai priklauso nuo hormonų organizme.
</p><p>Mano sesuo ir mama taip pat vartoja hormonus, tai viena iš teigiamų pusių - padidėjusi krūtinė smile.gif, kas man visai ne pro šalį tongue.gif Laukiu smile.gif
</p>

Bet tai faina , kad taip sportuojat. Nepamažinot net? Aš nežinau, ar aš per daug savęs galiu, bet nepatempiu po darbo 8 valandų dar sportuot. Norisi miegot greičiau, gulėt. Silpnumą jaučiu.
Vieną kart kibirus kelis vandens panešiojau, galvojau, kad šone kas trūko jau. Tris dienas skausmą jaučkau, bet praėjo smile.gif
Užmiršau, jūs chemiją gavot? Mano vidi gydymai prieš metus baigti. Operacija, kur viską pašaino dar seniau verysad.gif apkerpėsiu tuoj visai verysad.gif
Atsakyti

Bet tai faina , kad taip sportuojat. Nepamažinot net? Aš nežinau, ar aš per daug savęs galiu, bet nepatempiu po darbo 8 valandų dar sportuot. Norisi miegot greičiau, gulėt. Silpnumą jaučiu.
Vieną kart kibirus kelis vandens panešiojau, galvojau, kad šone kas trūko jau. Tris dienas skausmą jaučkau, bet praėjo smile.gif
Užmiršau, jūs chemiją gavot? Mano vidi gydymai prieš metus baigti. Operacija, kur viską pašaino dar seniau verysad.gifapkerpėsiu tuoj visai verysad.gif

Sportas man ir psichoterapija, ir kūno stiprinimas. Žinoma, krūviai jau mažesnis nei anksčiau, nes jau pasaugau save, o ir jėgų tiek nebėra, bet stengiuosi sportuoti bent 4 kartus per savaitę.

Man atlikta radikali histerektomija + išorinis švitinimas.

Atsakyti
Sveikos, moterys, turiu klausimą. Mamai plaučių vėžys, iki šiol jautėsi gana gerai, nors nustatė 4 stadiją. Šiandien trečia para po pirmos chemoterapijos... spaudimas labai žemas nuo vakar..n 48:36... ar taip turi/ gali būti? Kavos pagalba pasikėlė iki 86 (viršutinis).. ką tai galėtų reikšti? Laukti ar skubiai ieškoti pagalbos? Kaip tyčia savaitgalis...
Atsakyti
QUOTE(*fėja* @ 2018 08 11, 15:19)
Sveikos, moterys, turiu klausimą. Mamai plaučių vėžys, iki šiol jautėsi gana gerai, nors nustatė 4 stadiją. Šiandien trečia para po pirmos chemoterapijos... spaudimas labai žemas nuo vakar..n  48:36... ar taip turi/ gali būti? Kavos pagalba pasikėlė iki  86 (viršutinis).. ką tai galėtų reikšti? Laukti ar skubiai ieškoti pagalbos? Kaip tyčia savaitgalis...

Na 86 - pusė bėdos. Bet 48 viršutinis? Aš kviesčiau greitąją. Gas suleistų kokio deksametazono...
Atsakyti

Sveikos, mergytės. Kaip gyvuojate? Kokiomis nuotaikomis gyvenate? 

Aš dažniau čia būnu skaitytoja, nei rašytoja :-) Na bet šiek tiek pasidalinsiu sava šių metų patirtimi. Jau yra praėję 6 mėn. kai gydausi. Per šiuos 6 mėn. daug ko būta: daug juoko, daug ašarų, daug nerimo ir vilties, daug džiaugsmo ir nemažai nusivylimų, daug patarimų, naujų žmonių, susitikimų, filmų, knygų, poilsio, palaikymo ir svarbiausia daug tikėjimo.  Tikėjimas - mano varikis. Pusmečio patirtis tikriausiai neįkainojama, nors tokios patirties net pačiam didžiausiam priešui, net pačiam blogiausiam planetos žmogui nelinkėčiau.

Per pusmetį laiko esu gavusi 12 chemijos ciklų folfirinoxu, oxalyplatina ir irinotecanumu, iš jų 9 ciklai buvo su Avastinu. Dabar laukia paskutinis 13 ciklas chemijos+Avastino. Avastinas buvo nutrauktas dėl operacijos, o po operacijos kol reabilitavausi išvis be jokių vaistų prabuvau. Kai baigs pastukinį ciklą, toliau bus palaikomasis gydymas Avastinu. Nebereikės gultis kas 2 sav. į Santaras 3 dienom, o tik kas 3 sav. nuvykti į dienos stacionarą ir susilašint Avastiną bei gerti namie vaistus, bet pamiršau vaistų pavadinimą. Kai paklausiau kiek laiko tai reikės leistis, nuskambėjo žiaurokai "iki kol ims progresuoti". Ech jokio atsipalaidavimo. Nors aš tikiu, kad man pavyks tą zarazą atitolinti ilga. :-) Paraleliai per visą šį gydymo laikotarpį lankiausi pas fitoterapeutę ir gėriau vaistažoles. Onkologai tuo labai nesidžiaugė, bet paskui aš jiems ir nepasakojau. Gėriau įvairius mišinius. Ar padėjo? Aš tikiu, kad taip. Nes nestabdė chemijos poveikio, o ir sutvarkė kitus rodiklius, tokius kaip ALT ir AST. Kraujas pas mane per 2 sav. pertrauką atsistato ir viskas normos ribose. Dabar esu po žarnyno operacijos ir reabilitacijos sanatorijoje. Pašalino pagrindinį naviką ir kairę kiaušidę, nes ten buvo mts. Turiu dar šių dalykėlių kepenyse, bet paskutinis echo ir markerių rezultatai džiugina. Kai kurių stebimų darinių nebesimato, o CA19.9 jau normoj, CEA => 7 beveik normoj. O pradžioje buvo tūkstančiai. 

Šalutinių aišku nepavyko išvengti. Ryškiausiai man pasireškė neuralgija. Dabar suprantu ką reiškia vaikščiot kaip guminėm kojom ar būti šiaip nezgrebaila ir mėtyt daiktus iš rankų :-) Pradėjau vartoti vaistus, kad neprogresuotų daugiau, bet tikiuosi laikas tai sutvarkys. Dar šnd eisiu pas kinezistus, kad bendrai apžiūrėtų fizinę būklę, po operacijos toliau stiprintų dubenį, gerintų peristaltiką  na ir, kad mano nutirpusias galūnes pamasažuotų. Sanatorijoj limfodrenažas pėdoms man labai padėjo. Kas turėjot šią bėdą kaip dar sprendėte? Gal pas ergoterapeutus lankėtės?

Kitas etapas tikriausiai dar bus nedarbingumo lygio nustatymas. Kai grįšiu į darbą neplanuoju mažintis darbo valandų skaičių, bet galvoju pasinaudoti NPD lengvata ir ilgesnėmis atostogomis. Tik man klausimas iškilo dėl išmokų. Tarkim kai susergi, imi biuletenį ir ką Sodra išmoka? Biuletenį ar nedarbingumo lygio išmoką? Ar moka abu?

Atsakyti

dėl išmokų - man moka abu, tą mėnesį ir už biuletenį gaunu, ir išmoką kasmėnesinę iš sodros :) 

Atsakyti

dėl išmokų - man moka abu, tą mėnesį ir už biuletenį gaunu, ir išmoką kasmėnesinę iš sodros :)

Ačiū, kastuvėli, už atsakymą :-) Eisiu ir aš tada tvarkytis dokumentų dėl nedarbingumo lygio nustatymo.

Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2018 08 14, 15:53)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kastuvas" data-cid="72178294" data-time="1534241237"><div><p>dėl išmokų - man moka abu, tą mėnesį ir už biuletenį gaunu, ir išmoką kasmėnesinę iš sodros smile.gif</p></div></blockquote><p></p><p>Ačiū, kastuvėli, už atsakymą :-) Eisiu ir aš tada tvarkytis dokumentų dėl nedarbingumo lygio nustatymo.</p>

Tik per metus gali 90 dienų apmokamo biuletenio turėti, jei turi neįgalumą.
Atsakyti