Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Laba, kiaušidžių veikla tikrai neatsistatys. Žinau šimtą procentų. Iššaukti dirbtinai klimaksiniai reiškiniai dažnai būna ypatingai aštrūs, bet valdomi. Jei jaučiamas stiprus diskomfortas, trukdantis gyventi, tai padės tik pakaitinė hormonų terapija. 

Atsakyti

Daug kam apšvitina kiaušides ir jos sunyksta... deja...apsiskaičiuoja dažnai :(

Atsakyti
QUOTE(Gintare Budriene @ 2018 05 19, 12:43)
<p>Laba, kiaušidžių veikla tikrai neatsistatys. Žinau šimtą procentų. Iššaukti dirbtinai klimaksiniai reiškiniai dažnai būna ypatingai aštrūs, bet valdomi. Jei jaučiamas stiprus diskomfortas, trukdantis gyventi, tai padės tik pakaitinė hormonų terapija. </p>

Bet tai kaip taip meluoja daktarai,nesuprantu! Operaciją daro vien tik tam, kad pakelt kiaušides, kad funkcionuotų!

Kam jiems meluot, taip ar taip neatsisakytume to gydymo.
Bet aš vistiek vis dar noriu tikėt smile.gif o kodėl man lengvėja tos karščio bangos? Būna į dieną jau tik kokių porą kartų. Bet ir daug lengvesnės, labai užsiėmus, galiu net ir nepajaust jų smile.gif

Blogiau pasidaro kai susinervinu arba pervargstu

O kiek laiko tas klimaksas tęsiasi? Jei man 40 m. smile.gif gal man ir taip jau jis prasidedinėjo. Prieš diagnozę kai kreipiaus į gydytojus, man visi menopauzę įtarinėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 19 gegužės 2018 - 15:29

Saulyte2, o kokio tyrimo atsakymas geras?Kokius tyrimus Jums atliko? 4u.gif

Atliko CA125

Atsakyti

Bet tai kaip taip meluoja daktarai,nesuprantu! Operaciją daro vien tik tam, kad pakelt kiaušides, kad funkcionuotų!

Kam jiems meluot, taip ar taip neatsisakytume to gydymo.
Bet aš vistiek vis dar noriu tikėt smile.gifo kodėl man lengvėja tos karščio bangos? Būna į dieną jau tik kokių porą kartų. Bet ir daug lengvesnės, labai užsiėmus, galiu net ir nepajaust jų smile.gif

Blogiau pasidaro kai susinervinu arba pervargstu

O kiek laiko tas klimaksas tęsiasi? Jei man 40 m. smile.gifgal man ir taip jau jis prasidedinėjo. Prieš diagnozę kai kreipiaus į gydytojus, man visi menopauzę įtarinėjo smile.gif

Jei gali ir nejausti  kartais...tai tuomet siulau žolinių preparatų pavartoti pirmiau, spėsi, jei kas, nes hormonai - turi kitų šalutinių dalykėlių. pvz. iškart reikia labai stebėti krūtis (kyla vėžio tikimybės). Man asmeniškai klimaksiniai reiškiniai pasireiškė labai stipriai - rytais iki tualeto negalėdavau nueiti - širdis šokdavo iš krūtinės, o ir šiaip dažnai silpna buvo, karščiai ir pn...ypatingai širdužė reagavo :(. Nustatė kame priežastys tik po kraujo tyrimo, sakė ohoho koks "juodas klimaksas". O kiaušidės sukeltos buvo abi :( Pavartojus žolinius - nepadėjo, o hormonai nuėmė iškart, tai dabar dar sakė keletą metų pavartosim, po to bandysim gal nuiminėti...nes bus jau 10 metų ant pakaitinės terapijos... (man dabar greit 41 m.)

Tai va.....pati ištrūkau iš mirties gniaužtų, o mamytę prieš savaitę palaidojau :( Tik noriu pasakyti, mergaitės, kad kovoti visada verta - vardan galbūt jau mažų džiaugsmų, bet verta...

Atsakyti

Jolete, Maltoje būsime nuo birželio 14 savaitę. Tu irgi keliausi?

Atsakyti

Gintare, užjaučiu dėl mamos.

Dėl PHT-kokius vaistus ir kokį kiekį naudoji?

Naudojau Divigel geliukus po 1 mg estradiolio dozę-nepadėjo, dabar vartoju Lenzette po 3 papurškimus (1 papurškime-1.53 mg estradiolio), bet gydytojas sakė, kad per odą ne visa dozė pasisavina, nors "apeina" kepenis". Svarstau išbandyti tabletėmis, kai baigsiu purškiamą, po 2 mg.

Dėl PHT labai rekomenduoju apsilankyti pas gyd. J. Ališauską, jis šios srities guru. Beje, jis rado mano kiaušides :), nors ir apnykusias. Labai puikiai paaiškina visą kiaušidžių veikimo principą, PHT poveikį ir šiaip moka labai emociškai motyvuoti.

Naira, pasidaryk kraujo tyrimą FSH, jis iškart parodys, ar kiaušidės funkcionuoja. Mano rodiklis viršiją normą 3 kartus. Net jei pojūčiai nestiprūs, poveikis organizmui gali būti žalojantis.

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 05 21, 10:29)
<p>Gintare, užjaučiu dėl mamos.
</p><p>Dėl PHT-kokius vaistus ir kokį kiekį naudoji?
</p><p>Naudojau Divigel geliukus po 1 mg estradiolio dozę-nepadėjo, dabar vartoju Lenzette po 3 papurškimus (1 papurškime-1.53 mg estradiolio), bet gydytojas sakė, kad per odą ne visa dozė pasisavina, nors "apeina" kepenis". Svarstau išbandyti tabletėmis, kai baigsiu purškiamą, po 2 mg.
</p><p>Dėl PHT labai rekomenduoju apsilankyti pas gyd. J. Ališauską, jis šios srities guru. Beje, jis rado mano kiaušides smile.gif, nors ir apnykusias. Labai puikiai paaiškina visą kiaušidžių veikimo principą, PHT poveikį ir šiaip moka labai emociškai motyvuoti.
</p><p>Naira, pasidaryk kraujo tyrimą FSH, jis iškart parodys, ar kiaušidės funkcionuoja. Mano rodiklis viršiją normą 3 kartus. Net jei pojūčiai nestiprūs, poveikis organizmui gali būti žalojantis.
</p><p></p>

Bet *****, kodėl tie daktarai nieko nepataria, nepasako verysad.gif skundžiaus gi žiemą onkologiniam, kad blogai, klausiau kada praeis, sako tai taip greit tau neatsistatys. Tai aš ir laukiu rami!
Ai, nžn jau. Kuo daugiau domiuos, tuo viskas sudėtingiau darosi verysad.gif gal tikrai geriau mažiau žinot ir negalvot apie tai smile.gif Nenoriu ieškot ligų, noriu pasimiršt nors kiek nuo tų ligoninių smile.gif
Atsakyti

Naira, apsisprendimo reikalas, kiek giliai domėtis su liga susijusiais aspektais. Aš esu tokio tipo žmogus, kuriam reikia viską žinoti, tuomet aš suprantu, kas ir kodėl su manimi vyksta, ar galiu tai pakeisti, kaip galiu palengvinti simptomus. 100 proc. nepasitikiu nei vienu gyd., nes visi klysta, visiems būna sudėtingų dienų, esi vienas iš šimtų ar tūkstančių, todėl svarbu perimti kontrolę į savo rankas. Komentarai, kad viskas susitvarkys, reikia laiko ir pan. ne visada klaidingi, bet ir ne visada teisingi.

Linkiu visoms, kad šiandien jus aplankytų bent viena nuostabi akimirka, kurios metu pamirštumėte visa, kas liūdina, nusišypsotumėte ir pagalvotumėte - laukia dar daug nuostabių dienų ir metų :) Gražios dienos!

Atsakyti

Sveikos, parašysiu ir čia, gal bus aktualu -->

Dar viena įdomi studija - įrodė, kad chemoterapijos metu naudinga gerti aspiriną (tik jei nėra vidinio kraujavimo ir alerginės reakcijos aspirinui), nes jis didina vėžinių ląstelių jautrumą chemoterapijai. Paskaitinėjau forumuose, kad ir metastazavimą stabdo ar bent atitolina. JAV vykdomi net keli klinikiniai tyrimai, rekomenduojama dozė yra apie 80-300mg per dieną. Forumuose, kur skaičiau, amerikietės pačios geria. Jei sugalvotumėt pabandyti.

https://timesofindia...89.cms?from=mdr

https://clinicaltria...how/NCT02927249

http://www.cancerres...-syndrome-capp3

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 05 21, 10:22)
<p>Jolete, Maltoje būsime nuo birželio 14 savaitę. Tu irgi keliausi?
</p>

Taip, 21 skrendam, o 24 dieną su dukra koncertuosime lietuvių bendruomenėje. Tai galvojau gal susitiksim netyčia ax.gif

Naira, tik pati gali žinoti, niekas nieko nepataria kol neklausinėji. Kartais reikia ir įkyriai, bet juk dėl savęs . Kantrybės ir stiprybės wub.gif
Atsakyti

Gera vakara visoms

Kreipiuosi kito zmogaus prasymu i jus :4u:

Drauges mamai kiausidziu.vezys.Isplites jau gydytas pora metu..Pries mazdaug metus atliktas hipec.Dabar jau pora men drauges mama vemia.Daryta dar pora operaciju,istatyta stoma,zarnyne metastazes.Ligoninej gulejo gal pora savaiciu gal trpty ilgiau...kaip veme taip veme.Israse is ligonines pasake kad nieko cia nebepakeisi.Dabar ji tai namie tai reabilitacijos ligoninej or vis vemia...Valgyt nori,daugiau jokiu tytimu nei gydymo neskiria,nors zmogus ir kalba ir juda ir valgyt nori bet non stop vemia.Gyd sako ko jus.norit metastazes zarnyne...Bet as nesuorantu ar taip gali buti??Kodel nesiuncia i Vilniu,kodel neiesko kito bukles palengvinimo..ar gali taip zmogu numesti..vemk mazdaug gi vistiek nepagysi.Ji juk neguli mirties patale..o sprendimo jokio...

Gal kas turit koki patarima?gal pastebejima?gal girdejot kam taip buvo..ir seip ka darytumet budami tokioj situacijo...mes pasimetusios..ar tikrai zmogus va taip ir paliekamas...

As kartais jau skaudziai juokauju,kad nuvaziuotum i ligonine prasiskeles galva ir kai gyd suzinotu pagrindine diagnoze,tai sakytu aaa nu cia jau viskas..ko noret tokia liga...nebegydysim  :angel_sadangel:  

Atsakyti