Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Kiausidziu salinimas net nebuvo svarstytas.Pradzioj dar buvo truputi diskusijos ar daryti gimdos kaklelio konizacija ar Vertheimo operacija (isplestinis gimdos ir limfmazgiu pasalinimas).Bet man visa vezi ispjove su biopsija,po konizacijos nieko nerado histologiniam.1a stadija-niekai.BRCA genu tada niekas dar netyre....

Bet kažkoks ryšys vistiek yra reiškias🤔mamai irgi buvo gimdos kaklelio,tada daug metu ramybes ir paskui gimdos,tada kiausidziu.Bleha jei jau prasideda,reiskias didele rizika yra viska palikti.

Atsakyti

Sveikos, man kruties vežys. Ir rado BRCA2 gena, rekomenduoja šalint kiaušides. Ar labai sudetinga operacija? 

Stiprybes tau,turbut kito kelio tiesiog nera jei jau rekomenduoja.

Jei buciau turejusi rytojaus laikrasti, buciau nuejusi konsultacijai pas kita ginekologe, pasitikrinusi visus vezio zymenis, pasidariusi brca geno tyrima (mama mire nuo kr vezio), ispjovus kiausides ir visa kita + papus. Bet deja.. mano dukros bent zinos ka daryti. Ir Paslaptingoji tikrinkis 

Galvoju reik laukt BRCA atsakymo,o tada ir ziuresim..jei ir as ji turiu tada turbūt šalinimas vienintele iseitis.Ypac kai busiu arciau 50ties..Nes ni ka tikrintis,vezio zymuo nespecifinis,nebutinai parodys.Eho rodo jau kai pazenges..

Pasidalinkit žiniom po apsilankymo pas gydytojus 4u.gif

Naira,ar dave naudos straipsnis?

as irgi amzinai pilna galva klausimu... O va mama nieko,mazdaug ai 1st,gi ne pasaulio pabaiga + jau ten pasalinta ir ji daugiau galvos nesuka. Siandien turejo daryt limfmazgiu operacija,bet nukelta rytojau,nes gavo ekstriniu daug. Beeeet ir vel,pasake kad darys ryte,kad operacija pirmiau darys tuo 'lazeriu' ir jei matys kad nevyksta,tai tik tada pjaus,kad bus ilga operacija ir jei matys,kad jin jausis blogai,tai is operacines iskart parai i renimacija guldys. Ir ji nieko neklausinejo,o as jos kalusiu,tai kiek laiko ta operacija truks?kodel ji tokia sudetinga? o as dar ne LT ir nebusiu per ta operacija,tik tetis ir brolis su zmona bus,tai ryt isvis isprotesiu ziuredama i laikrodi,kad va dabar isveze,va dabar salina,bet o kiek salina tai nezinau... Taip man baisu ta nezinomybe ir kad i savo klausimus atsakymu neturiu!
kaip ir del to tikrinimosi,tarkim mama buvo tikrinta 2017m viso 6k (3 mini operacijos salinant polipus nuo gimdos) ir jokiu vezio pedsaku niekas nemate! gruodzio men paskutinis patikrinimas pries operacija irgi viskas ok,o va vasario 7d bamt jau 1st vezyes,nu ir kaip apsisaugoti? niekaip... nes po patikros gi jei viskas ok tai niekas ir neuola tikrinti kas menesi,o metuose karta,o va tada jau ir velu gali buti. Tai as kaip ir jus su iskilusiais klausimais ir be atsakymu i juos.

Suprantu jus labai gerai..Bet viskas bus gerai,va jus tai tikrai nutveret anksti ta bjaurasti,tikekit kad pasveiksit visiskai,bet likit budrūs🙂

Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2018 03 21, 17:12)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Babyte Bronislava" data-cid="72044189" data-time="1521630443"><div><p>Kiausidziu salinimas net nebuvo svarstytas.Pradzioj dar buvo truputi diskusijos ar daryti gimdos kaklelio konizacija ar Vertheimo operacija (isplestinis gimdos ir limfmazgiu pasalinimas).Bet man visa vezi ispjove su biopsija,po konizacijos nieko nerado histologiniam.1a stadija-niekai.BRCA genu tada niekas dar netyre....</p></div></blockquote><p>Bet kažkoks ryšys vistiek yra reiškias🤔mamai irgi buvo gimdos kaklelio,tada daug metu ramybes ir paskui gimdos,tada kiausidziu.Bleha jei jau prasideda,reiskias didele rizika yra viska palikti.</p>

Zinoma, geriau viska iskart salinti.
Papildyta:
QUOTE(Paslaptingoji @ 2018 03 21, 17:12)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Babyte Bronislava" data-cid="72044189" data-time="1521630443"><div><p>Kiausidziu salinimas net nebuvo svarstytas.Pradzioj dar buvo truputi diskusijos ar daryti gimdos kaklelio konizacija ar Vertheimo operacija (isplestinis gimdos ir limfmazgiu pasalinimas).Bet man visa vezi ispjove su biopsija,po konizacijos nieko nerado histologiniam.1a stadija-niekai.BRCA genu tada niekas dar netyre....</p></div></blockquote><p>Bet kažkoks ryšys vistiek yra reiškias🤔mamai irgi buvo gimdos kaklelio,tada daug metu ramybes ir paskui gimdos,tada kiausidziu.Bleha jei jau prasideda,reiskias didele rizika yra viska palikti.</p>

Zinoma, geriau viska iskart salinti.
Atsakyti

50-ties šalinti vėlu, vėliausiai 40m. Jei turi tą brca  :cry2:​ 

Atsakyti

Tai kad 40ies pašalinus pakankamai rimtos pasekmės laukia. Reiktų arčiau 50ies šalinti. 

Atsakyti

Pasidalinkit žiniom po apsilankymo pas gydytojus 4u.gif

Išsklaidė J. Ališauskas mano iliuzijas dėl kiaušidžių atsigavimo :( Prieš mėnesį folikulų stimuliavimo hormonas buvo pakilęs trigubai, dabar dar šiek tiek padidėjo, tai rodo, kad kiaušidės pačios nebegamina reikalingo kiekio hormonų ir jas bando stimuliuoti. Itin retais atvejais kiaušides užblokuoja stresas, kartais autoimuninės ligos, tokiais atvejais grįžtamas procesas įmanomas, mano atveju gali būti sutrikdyta kraujotaka (bet kuriuo atveju, yra nutraukta kraujotaka iš gimdos, nes ji pašalinta, perkeliant kiaušides, taip pat gali būti įvykę pažeidimai), taip pat galėjo būti apšvitinta, nors ir kraštelis, bet kiaušidės yra itin jautrios, nesiregeneruoja. Augaliniai estrogenai tokiu atveju nepadeda, per silpni ir reikalinga PHT. Kuo anksčiau prasideda menopauzė, tuo svarbiau laiku pradėti gydymą, nes hormonų trūkumas turi daug šalutinių reiškinių. Kadangi gimda pašalinta, ne krūties vėžys, nėra kontrindikacijų, kodėl negalėtų taikyti PHT. Išrašė tepamą gelio pavidalu, nes nenorėjau tablečių. Vakar sutepiau pirmą dozę, rezultatas turėtų pasijusti po trijų parų, labai laukiu, nes jau du mėnesius karščio bangos kamuoja ir situacija tik blogėja :(

Dėl tinimo gaktoje: apžiūrėjo, sakė, kad situacija nėra pavojinga, turėtų susitvarkyti kelių mėnesių bėgyje, taip gali būti po spindulių, neturėtų likti ilgalaikių pasekmių. Tikiuosi :)

Taip pat man labai patiko jo nuomonė: darykite viską, kas jums patinka, kas teikia džiaugsmą. Sportas, aktyvumas-labai gerai, pirtis-gerai, įskaitant sauną, nes įšyla tik viršutiniai audinių sluoksniai (žinoma, viskas proto ribose, be vanojimosi ir ekstremumų). Masažai taip pat gerai. Žodžiu, gavau šiek tiek pozityvo.

Noriu atkreipti dėmesį, kad kalbu apie savo atvejį, gimdos kaklelio vėžį, 1b1 stadiją ir taikytą gydymą (radikali histerektomija ir išorinis spinduliavimas).

Kas tinka man, nebūtinai tiks jums.

Gražios dienos :)

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 03 22, 10:06)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-time="1521639708" data-cid="72044390" data-author="Naira"><div><p>Pasidalinkit žiniom po apsilankymo pas gydytojus vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Išsklaidė J. Ališauskas mano iliuzijas dėl kiaušidžių atsigavimo verysad.gif Prieš mėnesį folikulų stimuliavimo hormonas buvo pakilęs trigubai, dabar dar šiek tiek padidėjo, tai rodo, kad kiaušidės pačios nebegamina reikalingo kiekio hormonų ir jas bando stimuliuoti. Itin retais atvejais kiaušides užblokuoja stresas, kartais autoimuninės ligos, tokiais atvejais grįžtamas procesas įmanomas, mano atveju gali būti sutrikdyta kraujotaka (bet kuriuo atveju, yra nutraukta kraujotaka iš gimdos, nes ji pašalinta, perkeliant kiaušides, taip pat gali būti įvykę pažeidimai), taip pat galėjo būti apšvitinta, nors ir kraštelis, bet kiaušidės yra itin jautrios, nesiregeneruoja. Augaliniai estrogenai tokiu atveju nepadeda, per silpni ir reikalinga PHT. Kuo anksčiau prasideda menopauzė, tuo svarbiau laiku pradėti gydymą, nes hormonų trūkumas turi daug šalutinių reiškinių. Kadangi gimda pašalinta, ne krūties vėžys, nėra kontrindikacijų, kodėl negalėtų taikyti PHT. Išrašė tepamą gelio pavidalu, nes nenorėjau tablečių. Vakar sutepiau pirmą dozę, rezultatas turėtų pasijusti po trijų parų, labai laukiu, nes jau du mėnesius karščio bangos kamuoja ir situacija tik blogėja verysad.gif
</p><p>Dėl tinimo gaktoje: apžiūrėjo, sakė, kad situacija nėra pavojinga, turėtų susitvarkyti kelių mėnesių bėgyje, taip gali būti po spindulių, neturėtų likti ilgalaikių pasekmių. Tikiuosi smile.gif
</p><p>Taip pat man labai patiko jo nuomonė: darykite viską, kas jums patinka, kas teikia džiaugsmą. Sportas, aktyvumas-labai gerai, pirtis-gerai, įskaitant sauną, nes įšyla tik viršutiniai audinių sluoksniai (žinoma, viskas proto ribose, be vanojimosi ir ekstremumų). Masažai taip pat gerai. Žodžiu, gavau šiek tiek pozityvo.
</p><p>Noriu atkreipti dėmesį, kad kalbu apie savo atvejį, gimdos kaklelio vėžį, 1b1 stadiją ir taikytą gydymą (radikali histerektomija ir išorinis spinduliavimas).
</p><p>Kas tinka man, nebūtinai tiks jums.
</p><p>Gražios dienos smile.gif
</p>

Dėkui už pasidalinimą. Tikrai įdomu dėl menopauzės. Man spindulinio gydytoja minėjo, kad nuo chemijos ištinka meno pauzė, bet su laiku atsistato... man jau daugiau nei pusę metų praėjo, bet man atrodo, kad vis rečiau tos bangos apsireiškia.(pas mane tik viena kiaušidė pakelta. Kita išimta. Tai dar mažiau šansų atsigaut verysad.gif ) o koks gydymas? Kokie šalutiniai būna nuo menopauzės?? Kažkaip man gydytojai nieko apie tai nesakė. Tik dabartinei gydytojai pasiskundžiau, kad pila karštis, sakė nenorėk taip greit, kad atsiststytų. Tai vėl man suteikė vilties smile.gif
Atsakyti

https://www.medguru....ejusi-klimaksa/

Straipsnis apie menopauzę.

Aš iš asmeninės priežasties vis rečiau tikiu tokiais gydytojui pasvarstymais: dar reikia laiko, turėtų atsigauti, dažniausiai taip nenutinka ir pan. Kiek atvejų, kai laukdamos ir stebėdamos, ligą "nustumiame" į tolimesnę stadiją.

Beje,jau iš antro ginekologo išgirdau nuomonę, kad palaiko mano kokrečiu atveju, mano pasirinktą gydymą: operacija plius spinduliai, atsisakant chemijos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo +Burbulė+: 22 kovo 2018 - 16:09

https://www.medguru....ejusi-klimaksa/

Straipsnis apie menopauzę.

Aš iš asmeninės priežasties vis rečiau tikiu tokiais gydytojui pasvarstymais: dar reikia laiko, turėtų atsigauti, dažniausiai taip nenutinka ir pan. Kiek atvejų, kai laukdamos ir stebėdamos, ligą "nustumiame" į tolimesnę stadiją.

Beje,jau iš antro ginekologo išgirdau nuomonę, kad palaiko mano kokrečiu atveju, mano pasirinktą gydymą: operacija plius spinduliai, atsisakant chemijos.

O kodel atsisaket chemijos?

Atsakyti

Rėmiausi NCCN (National Comprehensive Cancer Network) rekomendacijomis, kuriomis vadovaujasi ir NVI, įvertindama riziką ir naudą (kartu su radiologe).

Trumpai tariant, šalia histerektomijos su 1B1, LVI ir G3, rekomenduojamas išorinis švitinimas (kategorija 1), chemija patenka tik į kategorija 2 B.

Jei domina, gali atsiųsti dokumentą.

Atsakyti

Babyte, kaip tu?

Atsakyti

man tolimesnis gydymas dar nepaskirtas.greiuciausiai bus trecia chemija.antra nesuveike.

Atsakyti