<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-time="1521639708" data-cid="72044390" data-author="Naira"><div><p>Pasidalinkit žiniom po apsilankymo pas gydytojus
</p></div></blockquote><p>Išsklaidė J. Ališauskas mano iliuzijas dėl kiaušidžių atsigavimo
Prieš mėnesį folikulų stimuliavimo hormonas buvo pakilęs trigubai, dabar dar šiek tiek padidėjo, tai rodo, kad kiaušidės pačios nebegamina reikalingo kiekio hormonų ir jas bando stimuliuoti. Itin retais atvejais kiaušides užblokuoja stresas, kartais autoimuninės ligos, tokiais atvejais grįžtamas procesas įmanomas, mano atveju gali būti sutrikdyta kraujotaka (bet kuriuo atveju, yra nutraukta kraujotaka iš gimdos, nes ji pašalinta, perkeliant kiaušides, taip pat gali būti įvykę pažeidimai), taip pat galėjo būti apšvitinta, nors ir kraštelis, bet kiaušidės yra itin jautrios, nesiregeneruoja. Augaliniai estrogenai tokiu atveju nepadeda, per silpni ir reikalinga PHT. Kuo anksčiau prasideda menopauzė, tuo svarbiau laiku pradėti gydymą, nes hormonų trūkumas turi daug šalutinių reiškinių. Kadangi gimda pašalinta, ne krūties vėžys, nėra kontrindikacijų, kodėl negalėtų taikyti PHT. Išrašė tepamą gelio pavidalu, nes nenorėjau tablečių. Vakar sutepiau pirmą dozę, rezultatas turėtų pasijusti po trijų parų, labai laukiu, nes jau du mėnesius karščio bangos kamuoja ir situacija tik blogėja
</p><p>Dėl tinimo gaktoje: apžiūrėjo, sakė, kad situacija nėra pavojinga, turėtų susitvarkyti kelių mėnesių bėgyje, taip gali būti po spindulių, neturėtų likti ilgalaikių pasekmių. Tikiuosi
</p><p>Taip pat man labai patiko jo nuomonė: darykite viską, kas jums patinka, kas teikia džiaugsmą. Sportas, aktyvumas-labai gerai, pirtis-gerai, įskaitant sauną, nes įšyla tik viršutiniai audinių sluoksniai (žinoma, viskas proto ribose, be vanojimosi ir ekstremumų). Masažai taip pat gerai. Žodžiu, gavau šiek tiek pozityvo.
</p><p>Noriu atkreipti dėmesį, kad kalbu apie savo atvejį, gimdos kaklelio vėžį, 1b1 stadiją ir taikytą gydymą (radikali histerektomija ir išorinis spinduliavimas).
</p><p>Kas tinka man, nebūtinai tiks jums.
</p><p>Gražios dienos
</p>
Dėkui už pasidalinimą. Tikrai įdomu dėl menopauzės. Man spindulinio gydytoja minėjo, kad nuo chemijos ištinka meno pauzė, bet su laiku atsistato... man jau daugiau nei pusę metų praėjo, bet man atrodo, kad vis rečiau tos bangos apsireiškia.(pas mane tik viena kiaušidė pakelta. Kita išimta. Tai dar mažiau šansų atsigaut
) o koks gydymas? Kokie šalutiniai būna nuo menopauzės?? Kažkaip man gydytojai nieko apie tai nesakė. Tik dabartinei gydytojai pasiskundžiau, kad pila karštis, sakė nenorėk taip greit, kad atsiststytų. Tai vėl man suteikė vilties