Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Babyte,bet taip pagalvoji,jei 2004jums buvo gimdos kaklelio..kodel nešniojo visko?gimdyt jau neplanavot?Ar kokiu 40m viska šalint butu geras sprendimas? Eh..kad mes viska zinotumem🙁

tu zinai kas yra kiausidziu pasalinimas?

Ne,žinoma aš neisivaizduoju ka reiškia kiaušidžiu šalinimas,todel ir klausinėju,nes bandau perprast kodel užsisuka tokie reikalai.Mamai pašalinimas nesukele kažkokiu akivaizdžiu bedu,todel taip ir mąstau,kodel netaikoma anksciau ,užbegant už akiu,jei jau rizika yra didele.

Keistai pasicitavo🤔

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paslaptingoji: 20 kovo 2018 - 21:41

Kiaušidės atlieka labai svarbų darbą moters organizme, ir jei yra galimybė jas išsaugoti, įvertinus riziką ir naudą, geriau išsaugoti.

Mano išsaugotos (pakeltos), bet po spindulinio gydymo visiškai sustreikavusios, vis dar laukiu stebuklo, bet galiu pasakyti, kad diskomfortas milžiniškas. Kas nesusidūrusios su karščio bangomis, nesupras problemos mąsto. Kankinuosi dau 2 mėn., tikrai labai sunku. O tai tik mažoji dalis, kas nutinka, kai nėra kiaušidžių arba jos nefunkcionuoja.

Šiandien važiuojų į Medcentrą pas ginekologą pasitarti dėl kiaušidžių, dėl tinimo, dėl maudimo, o tada jau reikės tartis dėl pirmos patikros NVI. Vis tempiu laiką, taip nesinori...

Atsakyti

Sveikos merginos, aciu uz palaikyma. Siandien geriau. Tabletikės veikia ;)

Paslaptingoji, nėra prasmės klausti, kas būtų jei būtų, nes tik sunervinsi. Mano gine metus prieš diagnozę  paklausė ar aš iš dvynukų giminės, tipo mato du folikulus. Sakau, ne. Bet neužakcentavo, tai per metus vienas iš dvynukų tapo 4 st. kiaušidžiu vėžiu. Blt

Undzika patarė nuo pykinimo graužti šaldytus citrinos griežinėlius, žiauriai gerai. 

Dėl to naujo vaisto Lynparza (olaparibum). Jis bus kompensuojamas gegužės-birželio mėn. arba gruodį. Pagal mano info surinktą iš visos guglės jis skiriamas aukšto piktybiškumo recidyvavusiam kiaušidžių/kiaušintakių vėžiui, kuris sureagavo į karboplatinos gydymą, t.y. pasiekta visiška arba dalinė remisija. Po karboplatinos turi praeiti ne daugiau kaip 8 savaitės, kad pradėti gydymą juo.+mutuotą brca geną turėti reikia. Jei taikoma kitokia chemo, Lynparza neskiriama. Kokias sąlygas paskirs mūsų sveikatos ministerija, žino tik Veryga.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gituks: 21 kovo 2018 - 10:22

Gituks,jokiu būdu nenorėjau iškelti klausimo kas būtų jei būtų.Klausiau ar imanoma užbegti už akiu sitai ligai,nes būtent ši vėži pastebėt anksti ko gero neįmanoma. Ir nepykit del tų klausimų,žiūriu žmonėms kurie yra šalia sunkiai sergancio klausimų kyla daugiau nei pačiam sergančiam.Mama mano nekelia jokių klausimų,o aš vis blaškausi,ieškau atsakymų,kurių nėra.Bet ačiū,kad sudeliojat mano galvoje taškus ant i.

Atsakyti

Gituks,jokiu būdu nenorėjau iškelti klausimo kas būtų jei būtų.Klausiau ar imanoma užbegti už akiu sitai ligai,nes būtent ši vėži pastebėt anksti ko gero neįmanoma. Ir nepykit del tų klausimų,žiūriu žmonėms kurie yra šalia sunkiai sergancio klausimų kyla daugiau nei pačiam sergančiam.Mama mano nekelia jokių klausimų,o aš vis blaškausi,ieškau atsakymų,kurių nėra.Bet ačiū,kad sudeliojat mano galvoje taškus ant i.

Kiausidziu salinimas net nebuvo svarstytas.Pradzioj dar buvo truputi diskusijos ar daryti gimdos kaklelio konizacija ar Vertheimo operacija (isplestinis gimdos ir limfmazgiu pasalinimas).Bet man visa vezi ispjove su biopsija,po konizacijos nieko nerado histologiniam.1a stadija-niekai.BRCA genu tada niekas dar netyre....

Atsakyti

Sveikos, man kruties vežys. Ir rado BRCA2 gena, rekomenduoja šalint kiaušides. Ar labai sudetinga operacija? 

Atsakyti

operacija gal ir nesudetinga.gyvenimas po jos bus sudetingas :)

Atsakyti

Jei buciau turejusi rytojaus laikrasti, buciau nuejusi konsultacijai pas kita ginekologe, pasitikrinusi visus vezio zymenis, pasidariusi brca geno tyrima (mama mire nuo kr vezio), ispjovus kiausides ir visa kita + papus. Bet deja.. mano dukros bent zinos ka daryti. Ir Paslaptingoji tikrinkis 

Atsakyti

Sveikos, man kruties vežys. Ir rado BRCA2 gena, rekomenduoja šalint kiaušides. Ar labai sudetinga operacija? 

Salinimas baika. Salina laproskopu, tai ir po operacijos greit lakstysi. Zinau atveji kai po kr vezio, vezys puole I kiausides, tada I kita kruti. Bet tik viena atveji. Pati turiu brca-1,krutis tikrinuosi profilaktiskai. Kol kas ciki piki. Todel dar nepjausiu.

Atsakyti
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2018 03 21, 14:12)
<p>operacija gal ir nesudetinga.gyvenimas po jos bus sudetingas smile.gif</p>

Nu jau geriau gyvent be viso sito, negu su sia baisia liga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 03 21, 10:05)
<p>Kiaušidės atlieka labai svarbų darbą moters organizme, ir jei yra galimybė jas išsaugoti, įvertinus riziką ir naudą, geriau išsaugoti.
</p><p>Mano išsaugotos (pakeltos), bet po spindulinio gydymo visiškai sustreikavusios, vis dar laukiu stebuklo, bet galiu pasakyti, kad diskomfortas milžiniškas. Kas nesusidūrusios su karščio bangomis, nesupras problemos mąsto. Kankinuosi dau 2 mėn., tikrai labai sunku. O tai tik mažoji dalis, kas nutinka, kai nėra kiaušidžių arba jos nefunkcionuoja.
</p><p>Šiandien važiuojų į Medcentrą pas ginekologą pasitarti dėl kiaušidžių, dėl tinimo, dėl maudimo, o tada jau reikės tartis dėl pirmos patikros NVI. Vis tempiu laiką, taip nesinori...
</p>

Pasidalinkit žiniom po apsilankymo pas gydytojus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2018 03 21, 11:29)
<p>Gituks,jokiu būdu nenorėjau iškelti klausimo kas būtų jei būtų.Klausiau ar imanoma užbegti už akiu sitai ligai,nes būtent ši vėži pastebėt anksti ko gero neįmanoma. Ir nepykit del tų klausimų,žiūriu žmonėms kurie yra šalia sunkiai sergancio klausimų kyla daugiau nei pačiam sergančiam.Mama mano nekelia jokių klausimų,o aš vis blaškausi,ieškau atsakymų,kurių nėra.Bet ačiū,kad sudeliojat mano galvoje taškus ant i.</p><p></p>

as irgi amzinai pilna galva klausimu... O va mama nieko,mazdaug ai 1st,gi ne pasaulio pabaiga + jau ten pasalinta ir ji daugiau galvos nesuka. Siandien turejo daryt limfmazgiu operacija,bet nukelta rytojau,nes gavo ekstriniu daug. Beeeet ir vel,pasake kad darys ryte,kad operacija pirmiau darys tuo 'lazeriu' ir jei matys kad nevyksta,tai tik tada pjaus,kad bus ilga operacija ir jei matys,kad jin jausis blogai,tai is operacines iskart parai i renimacija guldys. Ir ji nieko neklausinejo,o as jos kalusiu,tai kiek laiko ta operacija truks?kodel ji tokia sudetinga? o as dar ne LT ir nebusiu per ta operacija,tik tetis ir brolis su zmona bus,tai ryt isvis isprotesiu ziuredama i laikrodi,kad va dabar isveze,va dabar salina,bet o kiek salina tai nezinau... Taip man baisu ta nezinomybe ir kad i savo klausimus atsakymu neturiu!
kaip ir del to tikrinimosi,tarkim mama buvo tikrinta 2017m viso 6k (3 mini operacijos salinant polipus nuo gimdos) ir jokiu vezio pedsaku niekas nemate! gruodzio men paskutinis patikrinimas pries operacija irgi viskas ok,o va vasario 7d bamt jau 1st vezyes,nu ir kaip apsisaugoti? niekaip... nes po patikros gi jei viskas ok tai niekas ir neuola tikrinti kas menesi,o metuose karta,o va tada jau ir velu gali buti. Tai as kaip ir jus su iskilusiais klausimais ir be atsakymu i juos.
Atsakyti