Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

is nvi 4u.gif
Karcinoembrioninis antigenas (CEA) – jo kiekis kraujyje tiriamas atliekant daugelio vėžio rūšių klinikinį stebėjimą (tai nespecifinis žymuo nustatant pirminį naviką, tačiau jis įrodo patį piktybinį procesą, naudojamas kartu su specifiniais vėžio žymenimis). Dažniausiai tiriamas stebint skrandžio, žarnyno, krūtų, plaučių, kasos navikus po gydymo. CEA tyrimas laikomas geriausiu neinvaziniu metodu storosios ir tiesiosios žarnos vėžiui stebėti, jo eigai prognozuoti. Pooperaciniu periodu šis tyrimas kartais yra jautresnis parametras negu kompiuterinė tomografija ar endoskopija. Rūkaliams šis žymuo gali būti padidėjęs ir nesant onkologinės ligos.
Atsakyti

Milaaa aciu 4u.giftik labai nuliudino nes kai dare kolonoskopija, atsakymas buvo g2. dabar po operacijos pasirodo kad G3. Blogai.

gituke sveikinu su tavo dziaugsmu, su gera naujiena. sypsausi ir as tiek tavo dziaugsmo matydama smile.gifO kaip tas vezio zymuo zymimas, ar tai specialus tyrimas, ar buna prie visu kraujo tyrimu. Kaip ji atpazint duotame israse is ligonines po operacijos.

ne tas blogiausia ,daug svarbiau isplitimas,o ta didesni piktybiskuma ir chemija geriau naikina.

Atsakyti
Vadinasi dar neturim vezio zymens duomenu, nes po operacijos gautam irase nera CEA, tik parasyta kad kiekvieno patikrinimo metu reikia atlikti KT, CEA ir dar keleta tyrimu. Tai gal pries chemija ar po jos kuriuo tai metu turetu padaryt. Kaip suprantu, po 3 men. Vyras niekada neruke, tai zymens rodmenys bus tikslesni. Sergant ar turint namie toki ligoni beveik gali ir pats tapt nediplomuotu daktaru. Gyvenimas privercia tuo daug dometis norint padeti sau ar artimiesiems. Jus mano klausimus kramtot taip lengvai kaip voveres riesutus. Dekinga esu.

Aciu B.Bronislava, nuraminot siek tiek, labai nusiminusi buvau, tik vyrui to stengiausi neparodyti. Tikesimes kad chemija atliks savo darba.
Atsakyti

Taip,dometis reikia-niekas daugiau uz jus pacius nepasidomes,,as savo sitos ligos istorija mintinai zinau.kuo daugiau domiesi,tuo daugiau sekmes istoriju ir isgijimu suzinai,o tas yra optimizmo variklis.rusisku tinklapiu geriau neskaityti,nors pati skaitau :)

Atsakyti

Laba diena. Ar yra čia tokių, kurioms gydytas žarnyno vėžys? Turiu daug nerimo, klausimų ir niekur nerandu nusiraminimo, aiškumo unsure.gifverysad.gif

Labas,

Man diagnozuotas žarnyno vėžys. Dar tik pradėjau gydymą. Vakar grįžau namo po pirmosios chemoterapijos.

Atsakyti

Aš irgi galvojau, kad viskas bus ok su mano šeimos gyd., bet kai susiduri su konkrečia siruacija-viskas pasisuka kita linkme.

Aš esu pristačiusi NVI išrašą po chirurginės operacijos ir spindulinio gydymo, taip pat išrašą iš neurologo, į kurį kreipiausi gruodį (diagnozė-parestezinė neuralgija), gastroenterologo (gastroenterokolitas), konsultacija irgi gruodį, kraujo tyrimų išrašų.

Su sveikatos draudimu gydausi privačiai, ten atlikti visi tyrimai ir suteiktos konsultacijos, bet dokumentus dėl nedarbingumo tęsimo ir kreipimosi į NDNT ruošia apylinkės gyd. Antakalnio poliklinikoje.

+Burbule, o pas kokią šeimos gydytoją lankotės Antakalnio poliklinikoje? 

Atsakyti

Deganti, dėkui 4u.gifNepavyko man rasti šios narės...šeimos gydytoja pasiūlė pirmiausiai išsitirti CEA žymenį. Esu daug informacijos skaičius, kad vėžio žymenys būna ir neinformatyvūs, ypač diagnozuojant ligą. Tai dabar tokia pasimetus...sako, va jei tyrimas rodys padidėjimą, tik tuomet siųsim kolonoskopijai. Nu bet jis gali padidėti ir esant kitų organų v.. unsure.gif

Iš savo patirties galiu pasakyti, nieko nelaukiant registruokitės kolonoskopijai. Man niekas nesiūlė atlikti vėžio žymenų tyrimą, nes pagal mano amžių gydytoja, net nepagalvojo, kad gali būti man tokia liga. Mane gydė nuo dirgliosios žarnos sindromo, o kai grįžau su skundais vėl, galvojo, kad max opinis kolitas bus. Bet gerai, kad pati savo iniciatyva buvau užsiregistravusi kolonoskopijai ir nuvykau pasidaryti. Man rado darinį tiesiojoje žarnoje ir liga gan stipriai pažengusi.

Atsakyti

Sveikos, tos tabletes nuo pykinimo kazkoks stebuklas. Na pavaiksciojo aplink tas pykinimas, bet taip neikiriai, svarbiausia jokio vemimo ir tasymosi. Valgau.

Kitas dalykas, del kurio galvojau rasyt nerasyt. :hmm: 

Praeita savaitgali baigiau tetha bazinius kursus (savaitgali pries chemo). Seima manes nepazista. Trecia diena(visada tai buna pati baisiausia diena) po chemo, pakilau, issiurbiau visus namus, isploviau, isvaliau tul vonia, na truputeli atejo menkas pykinimas, todel islekiau pasivaikscioti, kuo daugiau vaiksciojau tuo labiau rimo pykinimas, net nezinojau kur deti energijos pertekliu. Siandien ramesne, bet neligonis visiskai gerai jauciuos, miegu kaip meska po 12 valandu, pamirsau tiesa pasakius kas yra miegas tarp chemo. Nu vnz STEBUKLAI, mano stebuklai. 

Linkiu jusu gyvenime jusu stebuklu :4u: 

Atsakyti

svoris neauga?

Atsakyti

Noreciau buti lieknesne :/

Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2018 01 25, 14:54)
<p>Noreciau buti lieknesne :/</p>

Net nuejau i FB paziuret...Kur jau paciai but lieknesnei...
Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2018 01 25, 15:54)
<p>Noreciau buti lieknesne :/</p>

Kaip džiugu skaityt geras naujienas,tegul ir toliau viskas tik į gera!Kitaip ir negalėjo būti nes tiek įdėta pastangų,tiek valios,naujokėms tikrai bus iš ko pasimokyti.Labai dėkui už visas žinutes,čia irgi gaunasi kaip dienoraštis,aprašytos visokios gydymosi metu buvusios situacijos,pasidalinta įvairia informacija.Reikia suprasti,kad susirgus ne tik bėgioti pas gydytojus,bet ir pačioms daug dirbti.
Šaunuole gituks! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti